sluga_okupatora wrote:
Koliko ono albanaca imate u Makedoniju, 20,30,40%?
Je li ih ima dovoljno da budu "strateski interes" za Albaniju kao sto su rusi na Krimu za Rusiju?
Je li sada vidis koliko je opasna igra koju Putin igra?
25% oficijalno. Ali i mi i Albanija smo Americko vlasnistvo tako da za sada nista od toga.
Kolega @sluga_okupatora, jasno je meni sta zelis reci, nemoj misliti da ja opravdavam Putina ili ove budale u Kijevu pa ni EU i NATO, ali kada velika sila zeli nesto od male drzave a ta mala drzava nema velokog prijatelja koji ce je braniti do kraja, onda je stvar gotova.
Jesu li Ameri imali interes da roknu Irak? Jesu.
Jeli ih sprecilo medjunarodno pravo koje krse? Nije.
Dali Izrael krsi medjunarodno pravo i prouzrokuje velike patnje Palestincima? Da.
Dali ih sprecava medjunarodno pravo i deklaracija o ljudskim pravima koje krse? Ne.
Dali Kina radi na nestajanju Tibetanaca i Ujgura? Da.
Dali ih sprecava medjunarodno pravo i deklaracija o ljudskim pravima? Ne.
Razumjes sta zelim reci? Mali moraju gledati da se uklope u interese velikih ili ce najebati. Pravda i zelje nemaju veze sa surovom realnoscu.
A surova realnost je da bi EU i NATO bili sretniji kada bi izbio gradjanski rat u Ukrajini kako bi se umesala i trosila Rusija nego da Ukrajina ima normalne izbore pa da onda vidimo koja je politika Ukrajine.
Jer opet ima sansi da ne pobjede anti - Ruski politicari ili9 da ne dobiju apsolutnu vecinu pa da opet moraju praviti kompromise.
Plus ako ne mogu Grcku oporaviti sa stotinama miliona eura koliko li ce trebati za Ukrajinu? I to Ukrajinu u kojoj ce umreti industrija (jer sve izvozi u Rusiju a nisu konkurantni za zapad) a stradace i poljoprivreda jer Odina mu nece valjda Francuska i Nemacka na stetu svojih zemljoradnika uvoziti Ukrajinsku hranu.
BiH i Makedonija imaju kvote izvoza hrane u EU a zajedno smo toliko da nas mogu pojesti za dorucak i ostati gladni.