Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
noviclan

#5351 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

mayab wrote:Danas vozim zavrseniom komadima ceste na prilazu famoznom kruznom toku na juznoj longitudinali, pa ljudi moji,ima gomila šahtova koji su uasfaltirani, a ostali su ispod nivoa ceste-asfalta , nije puno, ali nije ravno :twisted:
Heejj, ljudi, nova cesta , a nije ravna, i to će proći tehnički prijem i biti pušteno u upotrebu :?: :?: :?:
I onda će u roku pola godine još pola sahtova popucati potonuti jos dublje :skoljka:
Morali su napraviti pad za bocne odvode a sto se tice centralnog kruznog toka pad je u pm
mayab

#5352 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mayab »

noviclan wrote:
mayab wrote:Danas vozim zavrseniom komadima ceste na prilazu famoznom kruznom toku na juznoj longitudinali, pa ljudi moji,ima gomila šahtova koji su uasfaltirani, a ostali su ispod nivoa ceste-asfalta , nije puno, ali nije ravno :twisted:
Heejj, ljudi, nova cesta , a nije ravna, i to će proći tehnički prijem i biti pušteno u upotrebu :?: :?: :?:
I onda će u roku pola godine još pola sahtova popucati potonuti jos dublje :skoljka:
Morali su napraviti pad za bocne odvode a sto se tice centralnog kruznog toka pad je u pm
O tome uopće ne pisem, nego o samostalnim sahtovima posred kolovoza, dakle, glanc nova cesta , milenijski projekat , koliko se to gradi, a udubljenja na njoi, i samo jos treba da kao na prvoj dionici postave one jeftine poklopce koji klepeću, jeboihotac kriminalni, i njih i onoga ko im to dopušta :evil:
Hajvan

#5353 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

Postoje na trzistu lagani sahtovi izradjeni od kompozitne plastike, no nema ko da se ugradi garant…. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5354 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Truba »

mk ultra wrote: Ovdje se nakotilo glupih i ljudi bez obraza i obzira prema bilo čemu. Svi su stručnjaci, i imaju hrabrosti da te operišu ako treba, jer "znam ja to"
oni samo stida nemaju... nisu oni glupi

nemaju stida i to je to

a misle da mogu prirodu zajebati ( grom, poplava, struja, fizika, klizišta)
amar1994

#5355 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

mk ultra wrote:
Dzabe se nerviras...

Vjeruj mi, da ja za jedan dan mog posla mogu knjigu da napisem.
Jucer nam donijeli projekat, falsifikovana diploma i strucni. I? Nista... Ista firma je pronijela milion slicnih projekata, niko nikad nije reagovao.

Isto jucer, isao obdaniste da pregledam... Napravila "braca" vrtic pored bratske skole, dovukli struju iz skole zemljom kroz buzir obicni. Vrtic nema papira nikakvog a radi, ceka tehnicki prijem a pola stvari nije urađeno. Gromobrane nema, predali za energetsku saflsnost u EDS a nemaju ni fid sklopke, uzemljenja nemaju... I sad se za glavu fataju, pa na kraju ih skuplje izađe nego da su isli po projektu...

Ovdje se nakotilo glupih i ljudi bez obraza i obzira prema bilo čemu. Svi su stručnjaci, i imaju hrabrosti da te operišu ako treba, jer "znam ja to"
:shock: :run:

zaboli njih i za sigurnost i za zivote djece koja bi bila u njemu :run:

ne bi me cudilo i da su instalacije izveli po dijagonali :-)
MeanMachine

#5356 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by MeanMachine »

Može li mi neko ko je dobro upućen u tematiku gradnje cesta i ima pouzdanu informaciju po tom pitanju ukratko pojasniti ko i po kojem zakonu / pravilniku isl. je nadležan za saniranje križanja tramvajskih šina i ceste u Sarajevu. Znam da je ova tema već više puta prežvakana ali se ne sjećam da sam negdje pročitao ovaj detalj pa eto možda neko zna i može da me prosvijetli :-D Postaje prosto nemoguće prelaziti autom preko pojedinih prelaza ovog tipa, skoro pa krateri da su se formirali, a priča se o nekim longitudinalama, transferzalama itd. :run:
saravara

#5357 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by saravara »

Prvi do kružnog u pravcu Dolac Malte iskružen, izdržao je 3 dana da ga ne diraju...to stručnjaci...još da hoće onaj preko puta džamije, ko da bih se rodio..
BadBoy

#5358 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

MeanMachine wrote:Može li mi neko ko je dobro upućen u tematiku gradnje cesta i ima pouzdanu informaciju po tom pitanju ukratko pojasniti ko i po kojem zakonu / pravilniku isl. je nadležan za saniranje križanja tramvajskih šina i ceste u Sarajevu. Znam da je ova tema već više puta prežvakana ali se ne sjećam da sam negdje pročitao ovaj detalj pa eto možda neko zna i može da me prosvijetli :-D Postaje prosto nemoguće prelaziti autom preko pojedinih prelaza ovog tipa, skoro pa krateri da su se formirali, a priča se o nekim longitudinalama, transferzalama itd. :run:
Ma biće da je Kanton u svakom slučaju. Cesta je najvjerovatnije kategorije da je u kantonalnoj nadležnosti, a i GRAS je kantonalno javno komumalno preduzeće.
jasolini

#5359 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by jasolini »

zna li se gdje ce biti trolejbuska stanica u hrasnom prema gradu
So What!

#5360 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja Južne longitudinale - 11. 05. 2018. @ xal3n (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
problemnatravunu

#5361 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Apropo sahtova, jutros vidim dva sahta na tek asfaltiranom dijelu od Bosmala ka kruznom, neposredno uz kruzni tok, isjeceni, :lol: , sad ce ih izdizati, krpati, hebavati mater itd.hebo ih otac nesposobni lopovski korumpirani :twisted:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5362 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

problemnatravunu wrote:Apropo sahtova, jutros vidim dva sahta na tek asfaltiranom dijelu od Bosmala ka kruznom, neposredno uz kruzni tok, isjeceni, :lol: , sad ce ih izdizati, krpati, hebavati mater itd.hebo ih otac nesposobni lopovski korumpirani :twisted:
izrezano da se zalije nečim... čime, vidjet ćemo...

inače, asfalt je vrh
amar1994

#5363 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by amar1994 »

problemnatravunu wrote:Apropo sahtova, jutros vidim dva sahta na tek asfaltiranom dijelu od Bosmala ka kruznom, neposredno uz kruzni tok, isjeceni, :lol: , sad ce ih izdizati, krpati, hebavati mater itd.hebo ih otac nesposobni lopovski korumpirani :twisted:
to tako treba , za pola godine kopa VIKSA doo da lafo popravi kvar :lol: :lol: :lol:
saravara

#5364 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by saravara »

jasolini wrote:zna li se gdje ce biti trolejbuska stanica u hrasnom prema gradu
Nigdje nema klasičnog proširenja, red bi bio da bude
biže kružnom isključivo zbog pješaka..
So What!

#5365 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Izgradnja Južne longitudinale - 11. 05. 2018. @ Mamkić (SSC)

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
kakaljin

#5366 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

So What! wrote:Izgradnja Južne longitudinale - 11. 05. 2018. @ Mamkić (SSC)

Image

Koja je funkcija ovog semafora sem kada se pusti saobracaj u punom kapacitetu da usporava saobracaj
kakaljin

#5367 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

So What! wrote:Izgradnja Južne longitudinale - 11. 05. 2018. @ Mamkić (SSC)

Image
Kakvo je ovo obiljezavanje kruznog toka na traci, da iz lijeve trake sa grbavice ne mozes desno u Azize Sacirbegovic, kada je i tamo dvije trake, da je jedna pa u redu.
archi_a

#5368 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by archi_a »

Ne možeš iz lijeve trake skrenuti u prvu desno, taman da je na tom desno šest traka u jednom pravcu. Ovo je normalno obilježavanje. Sve ostalo je kršenje pravila.
archi_a

#5369 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by archi_a »

Haj pročitaj post kakaljina na koji si se i ti nadovezao. Da budem precizniji iz lijeve u prvu desno— Azize Š. Ne može!!!!!! Ili još preciznije, iz unutrašnje trake kružnog toka ne možeš izaći na priključnu ulicu. Ne može!!!!!!
Last edited by archi_a on 12/05/2018 13:07, edited 1 time in total.
kakaljin

#5370 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

.....
Last edited by kakaljin on 12/05/2018 13:08, edited 1 time in total.
archi_a

#5371 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by archi_a »

Ili još preciznije, iz unutrašnje trake kružnog toka ne možeš izaći na priključnu ulicu. Ne može!!!!!! Ne možeš iz lijeve trake u ulicu azize š. Taman da ima tri lijeve trake u ulici azize! :-D Ne možeš se isključivati iz kružnog toka iz unutrašnje trake druže.
archi_a

#5372 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by archi_a »

Tako je. :thumbup:
kakaljin

#5373 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

archi_a wrote:Haj pročitaj post kakaljina na koji si se i ti nadovezao. Da budem precizniji iz lijeve u prvu desno— Azize Š. Ne može!!!!!! Ili još preciznije, iz unutrašnje trake kružnog toka ne možeš izaći na priključnu ulicu. Ne može!!!!!!
idu dvije trake sa grbavice, dvije trake azize, dvije trake prema dobrinji, jedna traka prema brdu Hrasno i jedna traka na tranzit, pa dvije trake prema grbavici.

znaci iz lijeve trake mozes samo u azize, za dobrinju i nazad na grbavicu, ako hoces na brdo hrasno MORAS se prestrojiti poslije izlaza za dobrinju u desnu traku isto tako ako hoces na tranzit moras se nakon izlaza za brdo hrasno prestroiti u desnu traku i izaci na tranzit.
muha_sa

#5374 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by muha_sa »

kad ce trolejbusi proradit :?
kakaljin

#5375 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by kakaljin »

Sliver wrote:
kakaljin wrote:
archi_a wrote:Ne možeš iz lijeve trake skrenuti u prvu desno, taman da je na tom desno šest traka u jednom pravcu. Ovo je normalno obilježavanje. Sve ostalo je kršenje pravila.
Pa po tome sto ti kazes je krsenje pravila saobracaja, ja kazem da imas dvije trake sa grbavice i dvije trake u azize i iz lijeve sa grbavice ides u lijevu u aazize, a ne u desnu kao sto ti kazes. Iz dvije trake ide u dvije trake.
Ma u biti ne bi trebao ici lijevom stranom ako ces izaci na prvom izlazu.
Ako sa grbavice ides lijevom trakom mozes izaci na prvom u azize jer su i tu dvije trake, ali vecina ce ko ide u azize ici iz desne trake jer je logicnije i lakse i dajes do znanja ostalima u saobrcaju da izlazis na prvom izlazu sa grbavice uz obavezno paljenje desnog zmigavca da obavjestis onoga koji ulazi iz azize u kruzni da moze slobodno uci u desnu traku.
Last edited by kakaljin on 12/05/2018 13:16, edited 1 time in total.
Post Reply