Kupi vaucer na trafici od 5km i mirna hertzegovina.A koji ce ti to svakih mjesec placas 5km da bi bio profi?Donnie Smith wrote:Da aktiviram pro, treba mi 50 pik kredita. A da dopunim SMS-om, imam samo ove opcije
20 OLX kredita 2KM + PDV 091/810-700 OLX
35 OLX kredita 3KM + PDV 091/910-706 OLX
Treba li meni 60 ili 70 tog kredita, šta se radi s viškom. To više nije 5 KM.
Prevaranti na PIK-u
- Ljakan
#5351 Re: Prevaranti na PIK-u
- Donnie Smith
#5352 Re: Prevaranti na PIK-u
Ne znam, ne kužim se ni ja baš najbolje u to. Ustvari - nikako. Do sad sam uglavnom kupovala artikle, ali sad neke želim i prodati, da budu vidljivi, i da im ne istekne rok. Tako piše nekako. Ima još par caka koje nemaju oni koji nisu pro.
Dakle, SMS ništa.
Dakle, SMS ništa.
-
Lopov-eliminator
#5353 Re: Prevaranti na PIK-u
Ovdje je u sustini glavno pitanje koliko dugo planiras raditi na Piku ono sto ti treba, tj. koliko dugo ti treba status Pro korisnika.Donnie Smith wrote:Da aktiviram pro, treba mi 50 pik kredita. A da dopunim SMS-om, imam samo ove opcije
20 OLX kredita 2KM + PDV 091/810-700 OLX
35 OLX kredita 3KM + PDV 091/910-706 OLX
Treba li meni 60 ili 70 tog kredita, šta se radi s viškom. To više nije 5 KM.
Visak koji ostaje nema rok trajanja, koristis kad hoces, bilo za isticanje artikala ili aktivaciju Olx Pro ako imas barem 50 Pikredita. O Pikreditu imas vise ovdje
http://www.olx.ba/pomoc/9
-
Kataklinger
#5354 Re: Prevaranti na PIK-u
Glupost mi je postojanje opcije da se artikal istakne na 5-7 dana. Jer vec nakon dan-dva bi se isti taj artikal utusio ostalim istaknutim artiklima. Ovo dodje kao pljaca onih koji su manje iskusni na PiK-u.
- Ljakan
#5355 Re: Prevaranti na PIK-u
Razmisli malo,ko knjige cita ima valjda nesto u glavi pa ce sigurno prvo ukucat naziv knjige u trazilicu tamo i naci naslov koji ga zanima.Ne vjerujem da ce ici redom i gledat jel ima ili nema ta koja ga interesuje.Samim tim nema potrebe isticat oglas i ostavljat levatima pareDonnie Smith wrote:Ne znam, ne kužim se ni ja baš najbolje u to. Ustvari - nikako. Do sad sam uglavnom kupovala artikle, ali sad neke želim i prodati, da budu vidljivi, i da im ne istekne rok. Tako piše nekako. Ima još par caka koje nemaju oni koji nisu pro.
Dakle, SMS ništa.
Ako mislis na knjige,znam da si skoro o njima pisala.U ostalom bilo sta,ja uvijek kucam u trazilicu
-
autoskolee
#5356 Re: Prevaranti na PIK-u
Obnova svaki dan 30 dana 50 pik kredita. Najbolje radi.Kataklinger wrote:Glupost mi je postojanje opcije da se artikal istakne na 5-7 dana. Jer vec nakon dan-dva bi se isti taj artikal utusio ostalim istaknutim artiklima. Ovo dodje kao pljaca onih koji su manje iskusni na PiK-u.
- Donnie Smith
#5357 Re: Prevaranti na PIK-u
Hvala. Sva trojici. @Ljakan - da, logično, tražilica. Ostaju uskraćeni za mojih 5 KM. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#5358 Re: Prevaranti na PIK-u
Evo jednog delegata koji mi nikada do kraja nije završio kuhinju... Meensinamjestaj. Izbjegavati po svaku cijenu. Prvo je kasnio sa postavljanjem 20 dana ali hajde reko jbg. svi majstori kasne. Kada je postavio kuhinju pola stvari fulio, nosio na prekrajanje elemente jer je fulio mjere...
sa kamionom za istovar kuhinje poslao desetogodišnjeg sina da istovara i unosi kuhinju...mene bilo stid te i ja priskočio da se dijete ne iskilavi.
Na kraju jedna vrata nikada nije postavio, platio drugog majstora da završi posao. U toku radova skontam da je lik amater, neke stvari za koje sam mu govorio oko kuhinja prvi put čuo.
Najbolje od svega što je kašnjenje pravdao ramazanom, radove dogovorili krajem marta, do kraja augusta nikada se nije pojavio da završi kuhinju. 
- hopi
#5359 Re: Prevaranti na PIK-u
kako neko ne konta da se meni ne isplati radi 15km s nekim nalaziti tj gubim tako vrijeme i novac, moram izaći i autom ići
pa jebote lik 2 dana zove mogu li doći
kažem gdje sam i kada sam kući, dođi sići ću ispred i gotovo
ispod 100KM ne očekujem da mi neko donosi, uredu ako oboje odgovara neka lokacija koja je usput pa se nađemo
ispod 100KM ne očekujem da mi neko donosi, uredu ako oboje odgovara neka lokacija koja je usput pa se nađemo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5360 Re: Prevaranti na PIK-u
ja ne znam kako uvijek
kad nesto kupujem bukvalno idem na vrata
kad nesto predajem bukvalno idem na vrata
i za sume od 5 
- _Reds_
#5361 Re: Prevaranti na PIK-u
Ma takavih je koliko hoces, da mu donosis, jos negdje zivi po brdima oko Sarajeva.hopi wrote:kako neko ne konta da se meni ne isplati radi 15km s nekim nalaziti tj gubim tako vrijeme i novac, moram izaći i autom ići
A lijepo napises, licno preuzimanje besplatno, posta toliko i toliko.
Ali dzabe ne cita.
Isto su i ovi koji pitaju sta treba od podataka i koliko je postarina, a ispod svake stvari pise jasno.
- Donnie Smith
#5362 Re: Prevaranti na PIK-u
Pa navuku te. Jbg.Black swan wrote:ja ne znam kako uvijek
![]()
i za sume od 5
- seoBIH
#5363 Re: Prevaranti na PIK-u
Nema smisla da zachatavamo temu, ali onaj ko zaista zelida proda/kupi, ce naci nacin, pa makar to bilo i za 5KM.
- _Reds_
#5364 Re: Prevaranti na PIK-u
U biti najčešće pitanje na piku je "Zadnja za keš"!
Takve poruke vecinom ignorisem.
-
autoskolee
#5365 Re: Prevaranti na PIK-u
Inace bi platio kamenjem_Reds_ wrote:U biti najčešće pitanje na piku je "Zadnja za keš"!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#5366 Re: Prevaranti na PIK-u
maDonnie Smith wrote:Pa navuku te. Jbg.Black swan wrote:ja ne znam kako uvijek
![]()
i za sume od 5
nije mi teško
nego mi bude beze kad vidim koliko su likovi nezainteresirani da prodaju ono što imaju ili da kupe ono što ih zanima
kupujem bodljikavu žicu... lik 2 km od mene... kaže ne vrši dostavu, ali komšije smo faktički...lakše je tebi kad kreneš na ilidžu proći pored a i nemaš kuda drugo... nego meni trazit te po otesu u kojemu nikad nisam bio... cijena ista kao na pijaci kod merkatora 35 maruni
kupujem sf časopise za 35 maruni u mostaru... sve omogućim, čovjeka za preuzimanje, dam brojeve...dogovore se likovi i otkažu zbog oluje
ja mislio to obavljeno vidim i dalje stoji ponuda...nako beze upitam kako je prošla razmjena... kaže odgodili i nisu se čuli kasnije (barem 15 dana)...ajd što je moj jaran zaboravio ali njemu je stalo da proda tih 6 knjižica
i tako dalje
-
Oprema
#5367 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozdrav,
Samo da odgovorim ovom iskompleksiranom i nervoznom covjeku.
Kao prvo jesam bio na godisnjem,ovo ispada kao pravdanje.
Drugo nozeve imam na stanju i imao sam na stanju.
Naravno da ih ne mogu imati 1000 odjednom, narucujem i kad nestane dorucujem i tako u krug kao i svaka druga radnja.
Citava prepiska je ovdje bez ikakvog brisanja,
https://dl.dropboxusercontent.com/u/462 ... wwewwe.JPG
https://dl.dropboxusercontent.com/u/462 ... 121212.JPG
i tu se vidi da sam kao prvo pitao moze li cekati sto je i potvrdio,a zatim da ce odustati od kopuvine ako nedodje u tokus sedmice.
Sigruno bi mu doslu sutradan, ali on odustaje.
Covjek je izgleda previse nestrpljiv ili ko zna, ja mu ne znam dijagnozu niti me zanima.
Naravno da ih ne mogu imati 1000 odjednom, narucujem i kad nestane dorucujem i tako u krug kao i svaka druga radnja.
i tu se vidi da sam kao prvo pitao moze li cekati sto je i potvrdio,a zatim da ce odustati od kopuvine ako nedodje u tokus sedmice.
Covjek je izgleda previse nestrpljiv ili ko zna, ja mu ne znam dijagnozu niti me zanima.
Last edited by Oprema on 20/09/2016 13:04, edited 1 time in total.
-
hladan.preminger
#5368 Re: Prevaranti na PIK-u
Oprema wrote:Pozdrav,
D
Jel ovo pravdanje? Ti si samo potvrdio ono što je on pisao.
Slagao si ga da ćes poslati u ponedjeljak 8.8. pa si onda rekao da ces poslati 10.8.
Lik je zbog tvoje neprofesionalnosti i nepoštivanja roka koji si sam sebi zadao odustao od narudžbe. Njegovo pravo.
I na kraju ga izvrijeđaš.
Bolje da se nisi javio.
- fortaleza
#5369 Re: Prevaranti na PIK-u
Greška je isključivo tvoja, umjesto da pošalješ artikle na vrijeme, bez ikakvog pardona prolongiraš, kad kupac odustane još ga i vrijeđaš.Oprema wrote:Pozdrav,
D
Da ne spominjem kako javno iznosiš osobne podatke kupca što je potpuno neprimjereno u ovoj situaciji.
- Donnie Smith
#5370 Re: Prevaranti na PIK-u
Našli su se vala. Isti k'o blizanci jednojajčani. Onaj kuka za 2 dana (ko nema sabura nije ni insan vala, klanjaj pet vakata namaza redovno, osaburaćeš), a ovaj ga opleo prozivati, objavljujući osobne podatke. Dabogda te banovali s i Kliksa i Pika za vijeke vijekova i interneta nikad nem'o kad se ne znaš analfabetički ponašati.

- KB9
#5371 Re: Prevaranti na PIK-u
dvije levatine, ko da se spore oko kontinenta a ne oko nozica jeftinijeg od cenera 
-
bit101
#5372 Re: Prevaranti na PIK-u
Pozdrav,
Da li je nekome poznat covjek sa ovog profila: http://www.olx.ba/profil/WORKTOP
Namjeravam da od njega narucim stol, medjutim lik je skroz spor i nejasan sa odgovorima, dobijam dojam da uopce nema zelju da nesto proda. Postavim mu nekoliko pitanja, a on odgovori samo na ono zadnje. Na broj telefona koji je postavljen je konstatno nedostupan, i prisiljen sam da se sa njim dopisujem u nedogled, nece da da drugi broj telefona (navodno je van BiH). Nema nikakvih dojmova pa ne znam kako bih procijenio kvalitetu njegovog posla.
Je li neko imao mozda iskustva sa njim?
Namjeravam da od njega narucim stol, medjutim lik je skroz spor i nejasan sa odgovorima, dobijam dojam da uopce nema zelju da nesto proda. Postavim mu nekoliko pitanja, a on odgovori samo na ono zadnje. Na broj telefona koji je postavljen je konstatno nedostupan, i prisiljen sam da se sa njim dopisujem u nedogled, nece da da drugi broj telefona (navodno je van BiH). Nema nikakvih dojmova pa ne znam kako bih procijenio kvalitetu njegovog posla.
-
quarterback
#5373 Re: Prevaranti na PIK-u
ma zajebi jarane, kad je takav prije nego proda, kakav ce biti ako proda pa bude trebalo nesto ...bit101 wrote:Pozdrav,
- supercali
#5374 Re: Prevaranti na PIK-u
Otkud ti znas da frajer ima jedno jaje kad ga nazivas jednojajcanim?Donnie Smith wrote:Našli su se vala. Isti k'o blizanci jednojajčani. Onaj kuka za 2 dana (ko nema sabura nije ni insan vala, klanjaj pet vakata namaza redovno, osaburaćeš), a ovaj ga opleo prozivati, objavljujući osobne podatke. Dabogda te banovali s i Kliksa i Pika za vijeke vijekova i interneta nikad nem'o kad se ne znaš analfabetički ponašati.
-
Oprema
#5375 Re: Prevaranti na PIK-u
Greska je njegova jer je nestrpljiv, artikl bi bio kod njega sl.dan.kad ga je i ocekivao.
Prolongiram iz opravdanih razloga, jer nisam tu.
I da sam ga poslao 5.8. kod njega ne bio mogao biti sve do ponedeljkam tj.8.8. jer brza ne ide u manja mjesta subotom ,
ali bi bio kod njega u toj sedmici kad je receno.Srijeda defintivno.
ZNACI 100 % SAM U PRAVU.
A njegove podatke objavljujem jer onn prvi drznuo da objavi moje podatke, ZAR NIJE???
Ne vriedjam nikoga samo postavljam pitanje i na kraju se smijem.
Zabranjeno???
Prolongiram iz opravdanih razloga, jer nisam tu.
I da sam ga poslao 5.8. kod njega ne bio mogao biti sve do ponedeljkam tj.8.8. jer brza ne ide u manja mjesta subotom ,
ali bi bio kod njega u toj sedmici kad je receno.Srijeda defintivno.
ZNACI 100 % SAM U PRAVU.
A njegove podatke objavljujem jer onn prvi drznuo da objavi moje podatke, ZAR NIJE???
Ne vriedjam nikoga samo postavljam pitanje i na kraju se smijem.
Zabranjeno???
fortaleza wrote:Greška je isključivo tvoja, umjesto da pošalješ artikle na vrijeme, bez ikakvog pardona prolongiraš, kad kupac odustane još ga i vrijeđaš.Oprema wrote:Pozdrav,
D
Da ne spominjem kako javno iznosiš osobne podatke kupca što je potpuno neprimjereno u ovoj situaciji.