Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
semir1988

#5351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

belfy wrote:postovani telemach,

posto koristim vasu televiziju, cekao sam dugo da se neko ovdje javi, da ne bi pravio problem kao pojedinac. nakon toga saznajem da ste izgubili intenet i telefoniju u cijelom podrucju. nadalje sam strpljen jer imam internet i telefon, a od televizije radi par kanala i racunam da ce to biti brzo otklonjeno. ne brinem za brzinu otklanjanja, jer tv gledam dosta rijetko, ali ovo vase opravdanje zaista zvuci kao neko iz proslih godina.

diverzije nisu nesto sto se otkloni u par sati. da neko pravi diverzije ti kablovi bi bili unistavani na vise lokacija istovremeno i bio bi otezan pristup ekipama za otklanjanje. samim tim problem bi bio barem dan ili vise. ovakvim saopstenjima mozda nekima pokusavate dati objasnjenje, ali vecini ne, jer su na takvu propagandu navikli...odavno...

pozdrav
ma jock druze...popravi se to isti dan..jest da podugo traje
znam kad su nase ilijaske kabadahije presjecali kablove :S ..pa su pravili do 22, 23 h navece..po mrakau...a kvar se desi ujutro...
belfy

#5352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by belfy »

semir1988 wrote:
belfy wrote:postovani telemach,

posto koristim vasu televiziju, cekao sam dugo da se neko ovdje javi, da ne bi pravio problem kao pojedinac. nakon toga saznajem da ste izgubili intenet i telefoniju u cijelom podrucju. nadalje sam strpljen jer imam internet i telefon, a od televizije radi par kanala i racunam da ce to biti brzo otklonjeno. ne brinem za brzinu otklanjanja, jer tv gledam dosta rijetko, ali ovo vase opravdanje zaista zvuci kao neko iz proslih godina.

diverzije nisu nesto sto se otkloni u par sati. da neko pravi diverzije ti kablovi bi bili unistavani na vise lokacija istovremeno i bio bi otezan pristup ekipama za otklanjanje. samim tim problem bi bio barem dan ili vise. ovakvim saopstenjima mozda nekima pokusavate dati objasnjenje, ali vecini ne, jer su na takvu propagandu navikli...odavno...

pozdrav
ma jock druze...popravi se to isti dan..jest da podugo traje
znam kad su nase ilijaske kabadahije presjecali kablove :S ..pa su pravili do 22, 23 h navece..po mrakau...a kvar se desi ujutro...
ma meni to zaista nije veliki problem. samo ne volim kad me neko laze. diverzija kao pojam ima svoje znacenje i jako mnogo ljudi zna sta je to. samo zbog toga ovaj moj osvrt.
lelooo

#5353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lelooo »

Malo su pretjerali sa ovim diverzija...
Pa u ovoj državi se sve krade, trafoi, bakarne instalacije, šahtovi čak i mostovi... Nije tu telemach nista poseban, niti je optika kome interesantna, ali moraju malo načeti kabl, da vide sta je :-)

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Domy31

#5354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

malo je reci da si naporan :-)
iceman2010

#5355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

lelooo wrote:Malo su pretjerali sa ovim diverzija...
Pa u ovoj državi se sve krade, trafoi, bakarne instalacije, šahtovi čak i mostovi... Nije tu telemach nista poseban, niti je optika kome interesantna, ali moraju malo načeti kabl, da vide sta je :-)

Sent from my ST18i using Tapatalk 2
Slazem se. Trebalo bi prvo sacekati policijsku istragu, mada od toga nece vjerovatno nista biti. evo na Bjelasnici su barem dvocifren broj puta krali bakarni kabal bh telecom-a i to na istom mjestu. nikada nisu uhvatili te koji su to radili, ali niko nije ni pomislio da neko to radi da bi nastetio bht-u, vec da bi prodao bakar i zaradio. Medjutim u slucaju Telemach-a ne treba iskljuciti ni ovu mogucnost. Samo je saopstenje previse ishitreno. Moguce je da to neko namjerno radi, ali ne mozes to tvrditi bez dokaza.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
afannedim

#5356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

:lol: :lol: :lol: :lol: najjaće je ovo na nepristupačnom šumskom terenu ko je lud rizikovati da ide na nepristupačni dio
kakavdanakneiskustvu

#5357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

@Telemach,hoće li računi za mart za vaše korisnike iz zenice biti manji jer dva dana u martu po 5-6 sati nismo mogli koristiti vaše usluge?
Domy31

#5358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

afannedim wrote::lol: :lol: :lol: :lol: najjaće je ovo na nepristupačnom šumskom terenu ko je lud rizikovati da ide na nepristupačni dio
od tebe ništa drugo nismo ni ocekivali :D

i nauci koristiti kvakice :zzzz:
Telemach

#5359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Bubalo1 wrote:Proslu put sam presutio .. Ali ovo prelazi svaku granicu .. Da nema interneta samo pa hajd .. Ali odmah prekid i telefona i tv.a i to po 4-5 i vise sati ..
Pisali smo Vam u inbox.
StupskaBitanga

#5360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

Vjerovatno neko od bivših vlasnika Art neta ili Vi neta je nekom prenio gdje su kablovi i zato je haos
Nek premjeste kablove da niko ne zna i ćao
iceman2010

#5361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

StupskaBitanga wrote:Vjerovatno neko od bivših vlasnika Art neta ili Vi neta je nekom prenio gdje su kablovi i zato je haos
Nek premjeste kablove da niko ne zna i ćao
kako mislis da premjeste kablove? haj da se radi o kilometar-dva, ali citavu trasu ili vise njih... jos kad radis takvo nesto nije tesko vidjeti gdje bager kopa, plus to sve opet moras snimiti i predati nadleznoj sluzbi da se ucrta u katastar podzemnih instalacija... Nemoguca misija.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
StupskaBitanga

#5362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

e pošto imaju ugovor sa Securitasom nek na cvorista stave zastitare i eto
munevera44

#5363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by munevera44 »

Telemach wrote:
Bubalo1 wrote:Proslu put sam presutio .. Ali ovo prelazi svaku granicu .. Da nema interneta samo pa hajd .. Ali odmah prekid i telefona i tv.a i to po 4-5 i vise sati ..
Pisali smo Vam u inbox.

Bubaloooooooooooooooooo daj živ bio da i mi vidimo šta ti to pišu u inbox........... :lol:
Telemach

#5364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

munevera44 wrote:
Telemach wrote:
Pisali smo Vam u inbox.

Bubaloooooooooooooooooo daj živ bio da i mi vidimo šta ti to pišu u inbox........... :lol:
Isto što i Vama, dostavite nam korisničke podatke kako bismo u najkraćem roku provjerili i korigovali sve što je potrebno.
Mustang1

#5365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ma samo da je upuceno nadleznom sektoru .. Prosli put mi je receno da ce biti stornirano ali ovaj mjesec nista nije umanjeno .. Onda kad je doslo 10 KM vise taj je racun placen .. Sta cu drugo :D
Telemach

#5366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ukoliko ste imali korekciju i umanjenje iznosa na februarskom računu, prilikom uplate vršićete plaćanje fakture na kojoj je izvršena korekcija, a ne puni iznos.
Na prvom narednom računu tj. martovskom neće Vam biti prikazano umanjenje.
Stoga kad imate prijavljenu reklamaciju na račun, naknadno pozovete kontakt centar kako bi se informisali o ishodu reklamacije.
kakavdanakneiskustvu

#5367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Telemach wrote:Ukoliko ste imali korekciju i umanjenje iznosa na februarskom računu, prilikom uplate vršićete plaćanje fakture na kojoj je izvršena korekcija, a ne puni iznos.
Stoga kad imate prijavljenu reklamaciju na račun, naknadno pozovete kontakt centar kako bi se informisali o ishodu reklamacije.

treći put vas pitam

@Telemach,hoće li računi za mart za vaše korisnike iz zenice biti manji jer dva dana u martu po 5-6 sati nismo mogli koristiti vaše usluge?
afannedim

#5368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

Domy31 wrote:
afannedim wrote::lol: :lol: :lol: :lol: najjaće je ovo na nepristupačnom šumskom terenu ko je lud rizikovati da ide na nepristupačni dio
od tebe ništa drugo nismo ni ocekivali :D

i nauci koristiti kvakice :zzzz:
samo zbog tebe sam se javio nema ljutnje :wink: :wink:
Telemach

#5369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Telemach wrote:Ukoliko ste imali korekciju i umanjenje iznosa na februarskom računu, prilikom uplate vršićete plaćanje fakture na kojoj je izvršena korekcija, a ne puni iznos.

treći put vas pitam

Nemamo precizne informacije na Vaš upit, ako budu kao i do sada sve korisnike ćemo blagovremeno obavijestiti.
nokeproof

#5370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nokeproof »

svi su poTELEMACHnitali ... :sad: :o :shock: :shock: :P :P :( :-) :) :) :!: :idea: :idea: :skoljka:
Terim

#5371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Terim »

zeza li vam net?
DON_eARL

#5372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Image

Kod mene fercera sve kao i obično.
Hercegoviina

#5373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

slabo veceras. izgleda da im opet neko sjece kablove
goodye

#5374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goodye »

Evo da se javim, citam vec par mjeseci postove u ovoj temi i ne vidim nista drugo nego zalopoljke, ito obicno od par istih ljudi.
Kao ovaj mjesec mi je internet nestao na pola sata hocu da mi smanjite racun. Haha, to nema veze sa zdravim mozgom, cuj da vam racun smanje, jel ti ikad ht ili bh telekom nadoplatio na racun jer je tel, bio u kvaru ili nije bilo signala na mobitelu. nije, sta onda ocekujete ovdje.

Ja koristim telemach odkada je preuzeo Monet u Mostaru, to je nekih godinu i pol dana, i mogu reci da sam zadovoljan, prekida nije bilo puno, par puta, nista pretjerano, uvijek se brzo vrate.
Nedavno sam uzeo trio paket i normalno da mi sada malo vise smeta kad prekine jer nemam tv, ali boze moj, zato placam 55 KM mjesecno imam neogranicen Internet i telefon (imam prosireni paket TV zato je 55).
Ja ne znam sta zelite vise od toga. Svi koji hvale HTEronet i BHTelekom, samo zelim da mi pojasne zasto da se vratim.
Zadnji racun u HT sto sam platio iznosio je 18,50 KM bez rtv pristojbe, a moja potrosnja je bila 2,30 KM, znaci vise od 15 KM pretplate i pdv-a placam. Tko je tu manit.
Tako da je, bar sto se mene tice, bolje placati manje i imati jedan prekid u 3 mjeseca, nego da me netko dere ko vola a da imam tel svaki dan.

Da ne bude da sam samo za njih, SPORI STE U PM!!!
Kad sam zvao za povecanje brzine neta prvi put, bilo je u roku 24 sata, pa onda 48, pa onda za tjedan dana povecali brzinu, sada kad sam prelazio prvo sam uzeo dual, i rekli mi najkasnije z 7 dana, 6. nitko nije dolzio i ja se smilio da cu i telefon uzeti i zovem gore da mi i telefon prikljuce i kaze mi lik za tjedan dana najkasnije da ce doci, ja govorim pa prije tjedan sam zvao da mi povecaju brzinu, ali ne, opet sam cekao tjedan dana.
Ajd a pocetku, mogu shvatiti, bila je guzva, ali brate, nemate vise 50 prikljucaka dnevno, moze se stici to.
mumi80

#5375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

@goodye nisi u pravu. Telamach, kao i svi drugi ISP bi morali umanjivati račune u ovakvim situacijama prvenstveno zbog sebe, da bi sačuvali ugled. Meni ne znači par maraka što će mi umanjit, jer mi ne mogu nadoknadit ono što sam izgubio u tih 5-6 sati bez interneta i telefona, ali bi to bio potez u duhu poslovne etike iako je to u našoj državi misaona imenica.
Locked