Juventus

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Bianconeri1988

#5351 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Image

:D
leo_bonucci_19

#5352 Re: Juventus

Post by leo_bonucci_19 »

Tacchinardiju uvijek svaka na mjestu.
Tacchinardi: Juve bi ionako pobijedio

Bivši igrač Juventusa kako se nakon jučerašnje utakmice pretjeralo s polemikama, te da bi Juventus ionako pobijedio.

"Jučer bi Juventus vjerojatno pobijedio, tako da su ove polemike nepotrebne."

Kažu da ako se ponove ovakva suđenja, Juventus će vječno ostati nepobijeđen, ali istina je da je prvi put da se nešto slično ovome dogodilo", izjavio je Alessio Tacchinardi.

"Jučer se dogodila pogreška i Catanija je oštećena, međutim, prošle nedjelje je ta ista Catanija ostala uskraćena za čisti jedanaesterac, a da nitko nije ništa rekao. Uvjeren sam da je i Juventusu žao zbog ove odluke, vjerojatno bi svejedno pobijedio i nitko se ne bi bunio."

"Na utakmici Chelsea-Manchester Utd je bilo teških sudačkih previda, a da poslije utakmice uopće nije digla buka. U Italiji ne postoji ravnoteža u ocjenjivanju sudačkih odluka."
samoyu

#5353 Re: Juventus

Post by samoyu »

Agnelli poludio u izjavi za SKY kaze da ovo danas sto rade mediji u italiji vezano za jucerasnju utakmicu dovesti do toga da im zabranimo svaki pristup nasem klubu i informacijama sve podsjeca na 2006 godinu samo su se malo prevarili ovo je drugi Juve koji ima odgovore na sve vrste provokacija i pokusaja krimilizacije Juvea vratit cemo dvostruko jace :D :D :D :D

GRANDE AGNELLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :D :D :D :D VRATILI SMO SE U PUNOM SMISLU TE RIJECI

Abete ovno izjavio da mediji moraju prestati sa krimilizacijom Juvea zbog jucerasnje utakmice greske se desavaju ali to nije razlog da se neki klub odmah optuzuje :thumbup:

Jesu se digli ovi smijesni mediji u italiji danas samo imaju problem sad mogu samo sanjati o Farsopoliji Juve je jaci nego ikad nravno tu je i AGNELLI :D :D :D :D

FORZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA JUVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D :D
Vidal

#5354 Re: Juventus

Post by Vidal »

ortodont

#5355 Re: Juventus

Post by ortodont »

Kada povuče Juventine iz repke onda ću ga poštovati kao legendarnog Giannia, iako mi je iznimno drag, mora se nešto konkretno uraditi, od intervjua nemamo ništa.

Što se tiče Abetea, neka vrati 440 miliona eura Juventusu.
Ovo je prvi put da je on nešto rekao u korist istog.
samoyu

#5356 Re: Juventus

Post by samoyu »

Sto je najgore danas svi mediji bruje o tome jel se to opet radi o Farsopoliji treba tuziti ove toalet papir novine zbog ovih lazi i gluposti :x :x :x
Vidal

#5357 Re: Juventus

Post by Vidal »

Sada čitam da bi Claudio mogao propustiti i Bolognu. Neka povreda na treningu. Kao zamjena se spominje Giaccherini. Imal gdje Luce :sad:
Atticus Finch

#5358 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

ortodont wrote:Kada povuče Juventine iz repke onda ću ga poštovati kao legendarnog Giannia, iako mi je iznimno drag, mora se nešto konkretno uraditi, od intervjua nemamo ništa.
Pravo svakog igrača je da nastupa za svoju repku, nikakvo povlačenje ne dolazi u obzir, jer je to prosto neizvodljivo. Ma koliko bila nepravda što figc radi Juventusu, treba biti realan.

Andrea je moderan biznismen koji razumije potrebe jedne uspješne kompanije, a uz to je odrastao uz Juventus i dobro zna čime predsjedava.

Nadam se da će obrzo riješiti pitanje navijača jer tu je neophodan kompromis.
Atticus Finch

#5359 Re: Juventus

Post by Atticus Finch »

Vidal wrote:Sada čitam da bi Claudio mogao propustiti i Bolognu. Neka povreda na treningu. Kao zamjena se spominje Giaccherini. Imal gdje Luce :sad:
To mi se nimalo ne sviđa. Jedan od dvojca Vidal-Marcha je must! Nadam se da će biti spreman.
ortodont

#5360 Re: Juventus

Post by ortodont »

Ma ja bih se ponovo rodio kada bi to uradio iako sam svjestan da se to nikada neće desiti.

Vidal, ma nigdje nam Luce, eventualno kup je njegov, mogao je dobiti bar par minuta u prethodnim mečevima, pogotovo jer on igra na Marchinom mjestu.

Iako nisam za to, teška srca bih ga poslao na pozajmicu u januaru, recimo Atalanta ili Parma, ako ostane na minutaži koja je mizerna do sada.
Vidal

#5361 Re: Juventus

Post by Vidal »

Baš mi je žao. I ja sam za posudbu neku do ljeta za njega. Ali neku gdje može igrati. A ne kao Manolo ili Sorensen. Propade i Pasquato.

Hare za wall se ubila. 8-)

Image
Bianconeri1988

#5362 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Iskreno sumnjam da će Marchisio propustiti meč, ali eto ako već ne bude igrao zašto ne probati sa Asamoahom u sredini, a Pepeom na lijevom krilu, valjda je posljedni dosegao potrebni nivo fizičke spreme da može biti starter.
stidljiv

#5363 Re: Juventus

Post by stidljiv »

http://scsport.ba/vijest/45274

Odlican tekst...svaka cast autoru
leo_bonucci_19

#5364 Re: Juventus

Post by leo_bonucci_19 »

@vidal, nešto mi tužan na toj slici. :D

Najsretniji od sve djece. :-D
Image
Cyrax

#5365 Re: Juventus

Post by Cyrax »

Ne kontam kako Giac (krilo) moze da igra sredinu prije zivog Marronea :?
Vjerujem da ce Marrone dobiti priliku u kupu i drugom dijelu sezone pogotovo. Ne drzi ga Conte radi ukrasa sigurno.
JOHNNYJUVE

#5366 Re: Juventus

Post by JOHNNYJUVE »

http://scsport.ba/vijest/45274
odavno nisam pročitao pismeniji i argumentovaniji članak na ovoj stranici ...
Kad nepravda postane zakon...

Zanimljivo je bilo jučer čitati naslove kako su "sudije pomogle Juventusu da pobijedi Cataniu"...

Talijani još uvijek nisu naučili kako da izbace sve prljave stvari iz svoga fudbala i sporta. Neko bi pomislio da je sportski sistem u toj zemlji nešto i naučio nakon katastrofe iz 2006. godine i Calciopolija (Farsopolija), koji je italijanski fudbal odveo u propast i doveo ga na vjerovatno najniže grane u povijesti Calcia, ali ono što se dešavalo u posljednje dvije godine na različitim fudbalskim nivoima, pokazalo je da 2006. godina ništa nije riješila i da je sve ostalo isto, neki bi rekli još i gore.

U ljeto 2006. godine, tamošnji najtrofejniji, najpopularniji i najslavniji klub, Juventus, je na očigled cijelog svijeta prebačen u 2. ligu, zbog navodnog namještanja utakmica. Juventus je tada izbačen u Seriju B, oduzete su mu dvije titule iz sezona 2004/05. i 2005/06., a skoro svi igrači iz prvog tima su napustili klub. Stara Dama je izgubila sve; novac, ugled i najbolje igrače. Sam sudski postupak i dokazi, bili su vrlo upitni, sve se brzo odigralo u suđenju koje je trajalo samo tri sedmice, iako je po svim relevantnim izvodima iz pravosuđa i sličnim primjerima, trebao je trajati minimalno godinu dana. Juventus je imao prilku da se na konačnu presudu žali Civilnom sudu, što je podrazumijevalo da sva takmičenja pod okrlijem Talijanskoga nogometnog saveza budu zustavljena dok se slučaj ne riješi i suspenziju od strane UEFE i FIFE za talijanske klubove i reprezentaciju u međunarodnim takmičenjima. Tadašnja Uprava Juventusa, radi "većih interesa talijanskoga fubala", nije se odlučila na taj korak i Stara Dama je doživjela tragičnu sudbinu.

U godinama koje su uslijedile, pojavili su se mnogi kompromitirajući dokazi za ostale klubove, među kojima je prije svega Inter i njihov gradski rival ekipa Milana. Transkripti razgovora tadašnjeg predsjednika Intera, Facchetija sa sudijama i sudijskom oragnizacijom, isti oni na osnovu čega je Juventus osuđen, odbačeni su kao dokaz. Preko 100 000 transkripta razgovora. Njegovi razgovori su izbačeni iz dokaznog materijala pa tako niko iz Intera nije bio pod istragom. Ovo se dogodilo dok je Facchetti bio živ. Optužba koja je potkrijepljena dokazima je neobjašnjivo izuzeta, a Interu se nije sudilo, baš kao ni Milanu, u transkriptima gdje se jasno vidi da jedan od čelnika Rossonera, Leonardo Meani razgovara sa sudijama.

Pokušao je Juve istjerati pravdu, ali jasno bi bilo da bi nove presude, kompromitovale prvobitnu sudsku odluku i dovele u pitanje cijeli Pravosudni sistem u Italiji i regularnost svih ovih sezona od 2006. godine i time još više poljuljale, ionako uzdrmani italijanski fudbal i od "vraćanja" titula Juventusu i novih kazni nije bilo ništa.

Moggi je rekao: "Ili su svi krivi ili niko", aludirajući da Juventus nije činio ništa što i drugi nisu, ali da je samo Juve drastično kažnjen i od tada ima etiketu “tim koji namješta” i njegove utakmice su uvijek pod posebnom lupom.

Kratka je to retrospektiva onoga što je zadesilo Juventus, koji je ipak uspio sve to prevazići i vratiti se na tron Serije A.

Juventus pod posebnom lupom

Ipak, vratimo se onome što se desilo jučer . Poništen je regularan gol Catanije i tu dileme nema. Također, Juventus je postigao dosta sumnjiv gol za pobjedu, vjerovatno nakon malog ofsajda, ali ništa “neobčino” I što se svakodnevno ne dešava širom fudbalskih meridijana, ali pozadina priče je mnogo dublja kada je u pitanju Juventus.

"Objektivni" mediji su jedva dočekali neku grešku i osuli su rafalnu paljbu na Staru damu. Naslovi kao što su "SUDIJSKA PLJAČKA! Dok je arbitara, Juventus ne može da izgubi" ili "Juventus pobijedio zahvaljujući sudijama" su i više nego tendenciozni za malo bolje poznavaoce Calcia, fudbala općenito, koji znaju kako stoje stvari kada su u pitanju veliki klubovi i njihova sudijska protekcija.

Konkretno, u ovome kolu Serije A je bilo najmanje pet velikih sudijskih grešaka, ali sve izuzev one na utakmici Catania-Juventus su potpuno zanemarene.

Milan je nakon ofsjada Abatea i asistencije za El Shaarawija došao do tri boda, koja su ostavila Maxa Allegrija na klupi Rossonera, ali o tome skoro ni riječi.

Inter je treći gol, koji je prelomio utakmicu sa Bolognom, postigao također iz minimalnog ofsajda, slično kao i Juventus, ali i to je prošlo bez neke posebne medijske halabuke.

Nije ni to kraj, Lazio je katastrofalno oštećen protiv Fiorentine, kada im je poništen čist gol nakon nepostojećeg ofsajda, a također Laziali su vjerovatno u tom meču oštećeni za penal.

Roma je drastično oštećena kod penala za Udinese, koji nije postojao, a Chievu na San Paolu nije sviran penal protiv Napolija. Pogađate, ni slova o tome.

Zanimljivo, prošlo kolo su igrali Inter i Catanija, kada gostima nije dosuđen čist jedanaesterac i crveni karton za Guarina, koji je bio posljednji igrač odbrane, ali to je kao i sve ranije pobrojano, potpuno zanemarano u svijetu "poštenih i pravednih".

Vjerovatno novinari koji su jučer pisali tekstove a i širi auditorijum koji je "popljuvao" Juve, nisu ni gledali utakmicu Catania-Juventus, a"željni senzacije" su požurili da napišu tako tendenciozan naslov i "ukaljalju" pobjedu slavnog torinskog kluba, koji je tokom svih 90 minuta bio mnogo bolji protivnik, ali nažalost svih pravih ljubitelja fudbala splet okolnosti je bio takav da se sa pravom može reći da je ostala sjena nad tom pobjedom Juventusa, ali ni u kom slučaju osporiti pobjeda tima iz Torina.

Naprotiv, sljedeći video klip pokazuje da je Juventus u nekoliko navrata drastično oštećen u jučerašnjem meču.

U 20. minuti, pri rezultatu 0:0 nije sviran čist penal nad Chiellinijem. U 65. minuti nakon bokserskog udarca jednog od igrača Catanije u kaznenom prostoru, pao je mladi Pogba. Ni penala, ni crvenog kartona. U sudijskoj nadoknadi, Giovinco je išao sam prema golu, Legrottaglie je ga je faulirao kao posljednji igrač odbrane, sudija se nije oglasio. O tome, ni riječi.

To bi bilo to, što se tiče ovoga kola Serije A, gdje je šampion Italije Juventus i nakon 48 utakmica ostao neporažen u prvenstvu, ali važnije od tog nevjerovatnog podviga je činjenica da su "Juventusu pomogle sudije".

Suđenje u Italiji je odavno "kriminalno" i u skladu je sa trenutnim stanjem u ligi, koja nikada nije bila lošija, a 2006.godina je samo dodatno produbila jaz i netrpeljivost temperamentnih Talijana, podjeljenih po klupskim bojama i od tada je čak i gora situacija, jer se svakodnevno vode poleimike i medijski rat među najvećim klubovima, a nikakav napredak nije postignut, niti su urađene konkretne stvari da bi se stanje normalizovalo.

Greške se dešavaju iz kola u kolo u korist i na štetu svih ekipa podjednako. Samo u 9. kolu je bilo bar pet velikih grešaka, ali jedan od osnovnih problema Talijana je što oni sami potenciraju sudijske greške i daju im previše pažnje u medjima i prave bespotrebnu medijsku hajku, te tako još više ruše ugled ionako skandalima uzdrmane lige, pogotovo kada je u pitanju Juventus, oko kojeg se uvijek diže velika prašina.

Španci i Englezi "čuvaju mir u kući"

U drugim velikim ligama, to nije slučaj. Da ne idemo u neku daleku prošlost, primjere imamo iz nekoliko nedavnih utakmica. Nakon katastrofalnog suđenja na utakmici Sevilla-Barcelona, kada je glavni sudija direktno promijenio tok utakmice svojim odlukama u korist Barce, nije se mnogo polemisalo, jer to nije ni prvi ni posljednji put. Manchester United je pobijedio Liverpool nakon određenih sudijskih grešaka, pa i Chelsea u sinoćnjem duelu, a već odavno i “Crveni đavoli” imaju etiketu kluba koji je “miljenik sudija”. Arsenal pobjedononi gol protiv QPR-a postiže iz ofsajda u finišu, ali Englezi “mudro” šute i u granicama korektne kritike se osvrću na suđenje, jer greške se dešavaju, sudije nisu svemoćne, a uvijek postoje “veliki” i “mali”, te protekcija u korist velikih timova. Kome to nije jasno, taj je u očitoj zabludi.

Zaista, na Čizmi su “čudni Gospodnji putevi”. Umjesto da idu ka ozdavljenju lige, poboljšanjem infrastrukture i nekim novim konkretnim projektima koji bi vratili gledaoce na stadione, u Calciu, nekada najboljoj ligi svijeta, vlada potpuna fudbalska anarhija. Sudijske greške, prazni stadioni, nikada manje kvalitetnih igrača i trenera i “bespotrebna” talijanska priča koja im više šteti nego pomaže, doveli su Seriju A na najniže grane u povijesti. U italijanskom fudbalu je nepravda odavno postala zakon…

Da ne bude sve tako crno, za kraj spomenimo istinskog fudbalskog velikana i jednog od posljednjih preostalih "boema" u Calciu Francesca Tottija, koji je na jučerašnjoj utakmic Roma-Udinese, dječaku sa invalidatetom po imenu Francesco Messori napokon ostvario veliki san i kao njegov fudbalski idol izveo ga na rimski Olimpico.
aldin007

#5367 Re: Juventus

Post by aldin007 »

Ni meni nikako ne ide u glavu to ubacivanje Padoina i Giac-a, iako imamo Marronea koji samo dzabe sjedi, Islu koji isto zna igrat tu poziciju i sigurno je bolji od ove dvojice. Tu je i Asamoah kome je to prirodna pozicija... Al dzaba Conte zna bolje od mene :D ...
Cyrax

#5368 Re: Juventus

Post by Cyrax »

In Conte we trust :D
Dzaba ja kad vidim stamenog Giaca kako ga na sredini unistavaju u duelima hoce mi nesta biti. Gore mi budu samo visoke lopte za Giovinca i milimetarski precizni sutevi/pasovi Bonnucia.
Isla je bolji za 3-5-2 od Lichtsteinera koji bi dobro dosao kad se branimo ili pri 4-3-3 formaciji. Nece on biti nista losije pojacanje od Kwadwe pamtite sta ja kazem :thumbup: .
BigBen

#5369 Re: Juventus

Post by BigBen »

Image 8-)
leo_bonucci_19

#5370 Re: Juventus

Post by leo_bonucci_19 »

Ma Leo je najjači kad dođe 35 metara od protivničkog gola i raspali je pod oblake. 8-) :D
Bianconeri1988

#5371 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

A onaj pokušaj loba od neki dan je za anala. :lol:

Dobar je Bonny kakav je bio i zna biti. :D

Image
Tigar1

#5372 Re: Juventus

Post by Tigar1 »

Mora ih rotirati, nije Giacherinni neka ekstra klasa ali nije ni loš lik, malo ga hebe fizika i snaga u duelu kao i Giovinca ali šta jer tu je... Conteova je zadnja, volio bih i ja da Marrone dobije više prilike.

Neki će se odmoriti za duel sa prescrittima

FORZA JUVE!
P.S. Trollovi najjači ... :D

@mdss i @gojzerica hoćemo li odigrati kolo tamo novo? Ja bih predložio da odigramo da ne gubimo bodove bezze, dobro smo pali na tabeli.
salle_eh1986

#5373 Re: Juventus

Post by salle_eh1986 »

tačno tako, igrači se moraju rotirati
nemam mi nekih aman zaman igračina koji mogu igrati konstantno srijeda-subota i to na nekom visokom nivou
možda gigi, kjelini, pirlo...ostalo ili igra 2 da valja 1 nikako ili obratno
zato je ta rotacija bitna, da se pruži svima prilika i da se ovi najbolji čuvaju za najbitnije mečeve a to su definitivno šahtar, čelzi i noršeland, pa tek onda liga
ova 3 u lš se moraju dobiti dok u ligi se smije i kiksati jer se ima vremena to nadoknaditi
nebi bilo za pohvalu da šampion italije, tim bez poraza u cijeloj sezoni ispadne u grupnoj fazi lš taman da su nam u grupi barsa, čelzi i bajern
ovaj juve je pokazao snagu i nema ekipe na svijetu koju ne mogu dobiti zato ne treba imati nimalo sumnje u to da nam je samo nebo granica :)
forza juve
Bianconeri1988

#5374 Re: Juventus

Post by Bianconeri1988 »

Ja sam sanjao baš sinoć sanjao da smo ispali iz grupe, a moji snovi se rijetko obistinjuju, pa vi gledajte sad. :D

Izgleda da bi Marchisio fakat mogao propustiti sutrašnji meč. Joj fakat ne znam kako će to izgledati bez njega ili Vidala na sredini, napisao sam sinoć, nadam se da će Asamoah preći u vezni red, a neka neko drugi igra po strani.
FKSarajevo1946

#5375 Re: Juventus

Post by FKSarajevo1946 »

FORZA JUVENTUS! ;-)
Post Reply