Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Logovan

#5351 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Mora da je situacija alarmantna kada sam ja jedini optimista ovdje :lol:
Nisi jedini. Ima nas još vjerovatno. :D
Butmiran

#5352 Re: Utakmice.

Post by Butmiran »

Samo da i na ovom forumu napišem. Svaka vam čast svima koji ste aplaudirali igračima svinjskog jebali vas oni da vas jebali.
O utakmici ne znam šta da kažem, konstantno fulati ovolike prilike je nemoguće.
internazionale

#5353 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

Butmiran wrote:Samo da i na ovom forumu napišem. Svaka vam čast svima koji ste aplaudirali igračima svinjskog jebali vas oni da vas jebali.
O utakmici ne znam šta da kažem, konstantno fulati ovolike prilike je nemoguće.
to ne valja, taj pederski mentalitet sto se javlja
po forumu ga promovisu omega i slicni
dusa im po svome pljunuti
Maharadza

#5354 Re: Utakmice.

Post by Maharadza »

JOSEF K wrote:Ima onih koji smatraju da su navijači krivi što ovi nisu više od 6 sati gola dali. Pa, koji istok im je smetao u Banjaluci? Što kaže Murinjo: najgori je igrač koji nema volju za pobjedom...
Dobro to sve, ali brate aplaudirati, znači APLAUDIRATI PROTIVNIČKOJ EKIPI JE NEVIĐENO, KAKAV DEBIL I DUŠMANIN MORAŠ BITI PA TAKO NEŠTO URADITI??? :run:
nebitan lik

#5355 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

Maharadza wrote:
JOSEF K wrote:Ima onih koji smatraju da su navijači krivi što ovi nisu više od 6 sati gola dali. Pa, koji istok im je smetao u Banjaluci? Što kaže Murinjo: najgori je igrač koji nema volju za pobjedom...
Dobro to sve, ali brate aplaudirati, znači APLAUDIRATI PROTIVNIČKOJ EKIPI JE NEVIĐENO, KAKAV DEBIL I DUŠMANIN MORAŠ BITI PA TAKO NEŠTO URADITI??? :run:
Zato kazem sljedecu trebaju da igraju pred praznim tribinama da sminkerima nista ne smeta,nisam ih nikad psovao,al definitivno nek ih familija njihova gleda
Cossack

#5356 Re: Utakmice.

Post by Cossack »

Jel ovo Trava na poluvremenu povračao vopi iz Jagode? :mrgreen:

http://sportsport.ba/bh_fudbal/jarni-u- ... edu/128236
nebitan lik

#5357 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

Koliko tekmi smo odigrali,svaka tekma 0-0 il jedva nekako pobijedimo smijesno
north

#5358 Re: Utakmice.

Post by north »

@internacionalista, i ti malo zajebavaš da ti ovako kažem :wink: ...mene si nekoliko puta prozivao za širenje pesimizma i šta još sve ne, pokušao se šprdati sa mnom mada te je malo ko pratio :wink: , kada sam pisao o qrčevoj igri i svemu lošem za mandata Husrefa, Mirze, pa i Jovića, kada nije bilo ni igre (osim par izuzetaka za mandata Jovića ala Levski, Željo, Borac i Široki na Koševu, Husref i Mirza jedno veliko 0), a kasnije se na kraju krajeva pokazalo ama baš nikakvog ni rezultata, što u prvenstvu što u Evropi generalno...sada kada su stvari evidentno bolje, što doduše još nije popraćeno rezultatima, ali ako se ne varam ni prvenstvno ni kup još nije gotovo, ti se ibretiš za optimizam i proričeš kako ova ekipa neće vidjeti Evrope, što pu pu :oops: nije nemoguće, ali kad već pričamo o mrtvom pesimizmu po kome sam ja poznat je l de :wink: ....meni je ovo bolje nego ranije, tebi i nekima nije, ok, poštujem drugačija mišljenja....mada naravno samo rezultati se pikaju, sve 5, a vidjećemo u narednom periodu kakvi će biti, i kako će dalje ova ekipa izgledati iz utakmice u utakmicu....dodajmo da će još abd biti jača na ljeto :oops:
jeza u ledja

#5359 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

znam da to nije ovdje slucaj i znam kakvi se ljudi okupljaju na istoku ali aplaudiranje protivnickoj ekipi ako odigraju dobro nije tako rijedak slucaj.
todd_smith

#5360 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Psihički se teško dignuti nakon toliko šansi.
ja trenera i PM :-)

Kako je tesko? Pa ako ista kaze ti da nisi bekan koji ne zna stvoriti sansu, nego bas suprotno. Prije ce biti da im Jarni sjebe psihu, nego to sto fule :-)
Butmiran

#5361 Re: Utakmice.

Post by Butmiran »

jeza u ledja wrote:znam da to nije ovdje slucaj i znam kakvi se ljudi okupljaju na istoku ali aplaudiranje protivnickoj ekipi ako odigraju dobro nije tako rijedak slucaj.
Da su nas ljudi razbili 5:0 i očitali nam fudbalsku lekciju ja bi i donekle razumio ali ovo je bruka. Ono "ole, ole" nakon svakog pasa igrača Zrinjskog je nešto čega se ja kao navijač Sarajeva stidim. Uredu sve, nema trofeja, jebe nas realizacija, nervozni smo svi ali ono mogu samo maloumnici. Dole kad odemo jebaće nam majku balijsku šta god da bude i ja da njima aplaudiram? Nema šanse.
todd_smith

#5362 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Butmiran wrote:
jeza u ledja wrote:znam da to nije ovdje slucaj i znam kakvi se ljudi okupljaju na istoku ali aplaudiranje protivnickoj ekipi ako odigraju dobro nije tako rijedak slucaj.
Da su nas ljudi razbili 5:0 i očitali nam fudbalsku lekciju ja bi i donekle razumio ali ovo je bruka. Ono "ole, ole" nakon svakog pasa igrača Zrinjskog je nešto čega se ja kao navijač Sarajeva stidim. Uredu sve, nema trofeja, jebe nas realizacija, nervozni smo svi ali ono mogu samo maloumnici. Dole kad odemo jebaće nam majku balijsku šta god da bude i ja da njima aplaudiram? Nema šanse.
Ovi sto su danas cestitali nikada nisu ni otisli dole da bodre klub, tako da ne znaju za to.
dunkemm3

#5363 Re: Utakmice.

Post by dunkemm3 »

leo karan

#5364 Re: Utakmice.

Post by leo karan »

Sve mi je teze ici na nase tekme, ono jebavanje svega igracima i treneru ne moze vise pod kozu.
To je preraslo u epidemiju i ima jako negativan uticaj na razvoj situacije na terenu.
Fakat smo sami sebi najveci neprijatelji.

Sto se tice igre, nije lose, al nije ni dobro.
Napravili smo nekoliko 100% sansi, iz smislenih akcija, ali dzaba.
Bokove nemamo pa nas je samim tim jako lako zatvoriti kroz sredinu, pa makar imali Stojčeva i Jajala. Jednostavno nema ko da razvuce protivnika.
Al to je i do taktike, nije samo do igraca.

Bilbija se najbolje krece od svih nasih igraca, otvara se, a i razigrava na prvu. Jedino je u duleu slab fizicki.
Uglavnom, bez bekova koji ce se ubacivat u sesnesterac i pravit visak i razvlacit im odbranu, mi smo staticna ekipa.

Baric i Tadejevic su prevazidjeni igraci kao i ova Jarnijeva taktika.
internazionale

#5365 Re: Utakmice.

Post by internazionale »

north wrote:@internacionalista, i ti malo zajebavaš da ti ovako kažem :wink: ...mene si nekoliko puta prozivao za širenje pesimizma i šta još sve ne, pokušao se šprdati sa mnom mada te je malo ko pratio :wink: , kada sam pisao o qrčevoj igri i svemu lošem za mandata Husrefa, Mirze, pa i Jovića, kada nije bilo ni igre (osim par izuzetaka za mandata Jovića ala Levski, Željo, Borac i Široki na Koševu, Husref i Mirza jedno veliko 0), a kasnije se na kraju krajeva pokazalo ama baš nikakvog ni rezultata, što u prvenstvu što u Evropi generalno...sada kada su stvari evidentno bolje, što doduše još nije popraćeno rezultatima, ali ako se ne varam ni prvenstvno ni kup još nije gotovo, ti se ibretiš za optimizam i proričeš kako ova ekipa neće vidjeti Evrope, što pu pu :oops: nije nemoguće, ali kad već pričamo o mrtvom pesimizmu po kome sam ja poznat je l de :wink: ....meni je ovo bolje nego ranije, tebi i nekima nije, ok, poštujem drugačija mišljenja....mada naravno samo rezultati se pikaju, sve 5, a vidjećemo u narednom periodu kakvi će biti, i kako će dalje ova ekipa izgledati iz utakmice u utakmicu....dodajmo da će još abd biti jača na ljeto :oops:
pa braca i mirza i jovic i husref su vodili "nazor" da tako kazem ekipu
klub je tada vegetirao, sad kad smo kao poceli stajati na noge ne vidim nikakav pomak u ekipi

valjda smo trebali dovesti masu nekih levata igrackih i jarnija pa da shvatimo da ne ide tako

ako je neko upuceniji nek' mi kaze jesmo li mogli vratiti npr ledeta muharemovica umjesto jevtica, puzigaca .uraca palaca...
Zavatoni

#5366 Re: Utakmice.

Post by Zavatoni »

Pored standardnih problema jako loše igre sa krila, mislim da je postalo evidentno da je najveći problem Sarajeva trenutno Bilbija...ne jer je loš igrač...frajer je sada psihički grohnuo i strah ga po golu više i šutati...stalno se okreće leđima golu i gleda kome će vratiti loptu...ali nije ni to glavni Bilbijin problem...glavni problem je što Bilbija u Jarnijevoj postavci igra nekog 'target-mana', a to nikad nije bio...u svim ekipama on je igrao drugog (povučenog) špica...pored nekog jakog špica koji se gurao sa štoperima...ovdje se očekuje da se Bilbija gura i lakta sa dva džinovska štopera protivnika i skače na centaršuteve...nigdje veze...on to ne može (fizički je slabiji i niži)...Velkoski bi mogao...a njega se troši na mjestu na kojem i ne zna igrati (lijevo krilo)...jedino logično je taktika sa dva špica Velkoski-Bilbija...ali tu onda izlazi problem što mi nemamo trećeg špica u rosteru...čak ni nekog juniora...zato golova nema...
Ali prebacivanje na 4-4-2 nosi drugi problem...Stojčev ili Jajalo...jer Cimi mora igrati (nema ko drugi da trči za sve njih)...ostaje problem sa užasno lošim krilima (Todor, Purić, Trava, Vusljanin)...ali to je druga tema...
Da rezimiram ovo...golova neće biti dok god je Bilbija targetman i ne igra u paru sa jačim špicem...ili nek' mjenja taktiku ili nek' Bilbiju na klupi ostavi...
todd_smith

#5367 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Pa to mu je bio posao u mladoj reprezentaciji. Spustao je drugom napadacu i iz prekida glavom u zraku dominirao u duelima.
nebitan lik

#5368 Re: Utakmice.

Post by nebitan lik »

Ma pravimo se ludi,pa koliko smo golova dali u ovoj sezoni smijesno! Da smo se trudili da manje golova damo nebi uspjeli
omega369

#5369 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

internazionale wrote: to ne valja, taj pederski mentalitet sto se javlja
po forumu ga promovisu omega i slicni
dusa im po svome pljunuti

ti bas ne mozes a da me ne povuces..... :wink: ovaj ovdje NIKADA nije uputio aplauz nijednom drugom timu NIKADA niti bi to uradio. i moj nije nijedan koji omalovazava Sarajevo na bilo koji nacin taman bio hasetov rod a ne neciji drugi, sto se za VAS ne moze reci

al' nema veze. volim VAS gledati kako nemocni pjenite ;-) ;-)

bice bolje. ako je raja na forumu ovdje zadovoljna, i ja sam :thumbup:
north

#5370 Re: Utakmice.

Post by north »

Ledeta se pokušalo dovesti, ali nije se dogovorilo...dakle, bio je meta Sarajeva, pa kad se nije moglo, okrenulo se drugima...

I Husref i Jović su imali po jednu sezonu plus izlet u Evropi gdje su se izofirali, a Jarnija se nakon šest kola proziva...Što je Husref nazor vodio ekipu, imao je Komazeca koji je jači od Bilbije, gurao je i forsirao Karića većeg kloca Sarajevo deceniju nije imalo plus još toga što bui se dalo navoditi....Husref je naš čovjek, nikad ga ne mogu mrziti, ali usrao je i šefa i stanicu, a nije da se nije imalo strpljenja sa njim za razliku od Jarnija....ja da sam na mjestu uprave ko što nisam, pustio bih Jarnija obavezno da radi svoj posao kako misli da treba, pa onda na kraju vidjeti gdje smo i šta smo...ima on i fula, ali ne toliko da je on glavni krivac, večeras je sve sa njegove strane bilo kako treba, hoćete Travančića evo vam ga od prve minute, lik ne može duže od pola sata da trči...toliko prilika je stvoreno, pa nije Jarni kriv što golman skida tri šuta i što lopta umjesto u golu osjeda na stativi, treći put u zadnjih mjesec dana...da je pola, šta pola, ma trećina ušlo od onoliko šansi, sad bi svi slavili i čestitali igračima i Jarniju, e sad pošto nije sve im na kamaru, Jarniju prvom...ma nemoj :D ...da se razumijemo oko Jarnija, ne može imati beskonačno povjerenje, ali ne može ni nakon sedam utakmica biti prozivan glavnim krivcem i tjerati ga...on mora ostati i dati mu se podrška kao i igračima, a onda na kraju podvući crtu i vidjeti šta se napravilo dobroga a šta lošega.....bilo bi jako neozbiljno u jeku jedne sezone trećeg trenera dovoditi što i da se hoće nema se kad...
Impavidus

#5371 Re: Utakmice.

Post by Impavidus »

Igra baš dobra noćas, ali nažalost nije popraćena dozom sreće i dozom podrške sa jebenih tribina.
omega369

#5372 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

Sad slusam jarnija kad kaze da stalno na treningu rade tu realizaciju i da ne zna zasto napadaci zataje u utakmicama. Da ne rade pa bi mu covjek i zamjerio. ovako...Fakat, koliko god ljut bio mislim da covjeka treba pustiti i da ce ovo izaci na dobro. mozda ne ovu sezonu ali uz odredjena pojacanja u odbarani i napadu mislim da vec u evropi mozemo nesto napraviti :wink:
todd_smith

#5373 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Travancic je ono MORAO da zabije.

Vrijeme i prostor je imao :-) Ali on suta snagom pa gdje god. Bolje da radi na preciznosti i laganice u cosak gurne.
Butmiran

#5374 Re: Utakmice.

Post by Butmiran »

todd_smith wrote:Travancic je ono MORAO da zabije.

Vrijeme i prostor je imao :-) Ali on suta snagom pa gdje god. Bolje da radi na preciznosti i laganice u cosak gurne.
Meni još nije jasno kako nije zabio. Šansa Dupovca. :roll: Nisu je debili uvrstili u pregled, da mi je samo da vidim opet kako je ono promašio, ono je nemoguće bilo.
KPNCTNJAH

#5375 Re: Utakmice.

Post by KPNCTNJAH »

Izvjestaja i govana, nisu ni stavili sve prilike... Travancic nije zabio zato sto desnom nogom ne zna nista... cista situacija za sut desnom, on je pokusava okrenuti na lijevu i na kraju suta spicem u golmana..
Post Reply