na koji nacin se doplati?mali_milojica wrote:Minuta.
Malo ranije sam pitao isplati li se preci sa Mini15, kazu da ne isplati. Bolje doplatiti 500MB za 3 KM.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Vidal89
#53476 Re: BHTelecom All About
- drug_profi
#53477 Re: BHTelecom All About
kucaš: *110#Vidal89 wrote:na koji nacin se doplati?mali_milojica wrote:Minuta.
Malo ranije sam pitao isplati li se preci sa Mini15, kazu da ne isplati. Bolje doplatiti 500MB za 3 KM.
biraš 2
pa onda 1
OVo je za instant dokup (važi smo jedan mjesec i ne obnavlja se automatski i košta 4 KM)
Za dokup 500 mega na mjesečnoj bazi nazoveš 1444 ili odeš na šalter. Dobiješ dodatni saobraćaj koji se obnavlja svaki mjesec za 3 KM.
- drug_profi
#53478 Re: BHTelecom All About
Da li neko zna može li se objediniti u neki paket sa povoljnijim uslovima:
dva prepaida M15 + i dva student 10 paketa?
Ono tipa da dobiješ 500 mega dodatnih ili sl?
-
uvijekIInikadI
#53479 Re: BHTelecom All About
Ma to su te zeznuli, to je tebi racun za XI mjesec.Beaverknight wrote:Ipak je došao račun za 9 mjesec. Otišao sam u poslovnicu i rekao da je to plaćeno. Žena provjerila i kaže sve je plaćeno. Sada imam dva računa za 8 mjesec od čega je jedan za 9.
-
Muuky
#53480 Re: BHTelecom All About
može ako uvežeš sa moja tv paketom pod uslovom da ga imašdrugi profil wrote:Da li neko zna može li se objediniti u neki paket sa povoljnijim uslovima:
- pepeljara
#53481 Re: BHTelecom All About
Jel iko zna citajul telekomovci "poruke sa bhtelecom" stranice sto im se posalje.
Evo danas cu u zadnjih 15 dana poslat treci upit gdje popunis ime prezime mail i telefon + komentar a da vjerovatno necu dobiti odgovor ?
bolje da ukinu tu funkciju ako vec ne zele odgovarati klijentima.
...
Evo danas cu u zadnjih 15 dana poslat treci upit gdje popunis ime prezime mail i telefon + komentar a da vjerovatno necu dobiti odgovor ?
bolje da ukinu tu funkciju ako vec ne zele odgovarati klijentima.
...
Last edited by pepeljara on 25/10/2017 12:29, edited 1 time in total.
- drug_profi
#53482 Re: BHTelecom All About
njetMuuky wrote:može ako uvežeš sa moja tv paketom pod uslovom da ga imašdrugi profil wrote:Da li neko zna može li se objediniti u neki paket sa povoljnijim uslovima:
znači ne može, uslovljavaju ti paket sa uzimanjem najgore usluge koje imaju.
Pametniji operater bi rado vezao ugovorom 4 broja za sebe uz sitnu povlasticu kao sto je dodatni data promet.
- Beaverknight
#53483 Re: BHTelecom All About
Na kraju sam bio u pravu, a ti ne. Boli, zar ne. Živio ti meni još stotinu godina i da što prije dođeš pametiuvijekIInikadI wrote:Ma to su te zeznuli, to je tebi racun za XI mjesec.Beaverknight wrote:Ipak je došao račun za 9 mjesec. Otišao sam u poslovnicu i rekao da je to plaćeno. Žena provjerila i kaže sve je plaćeno. Sada imam dva računa za 8 mjesec od čega je jedan za 9.
-
uvijekIInikadI
#53484 Re: BHTelecom All About
imal' istine, imal' pravdeBeaverknight wrote:Na kraju sam bio u pravu, a ti ne. Boli, zar ne. Živio ti meni još stotinu godina i da što prije dođeš pametiuvijekIInikadI wrote:Ma to su te zeznuli, to je tebi racun za XI mjesec.Beaverknight wrote:Ipak je došao račun za 9 mjesec. Otišao sam u poslovnicu i rekao da je to plaćeno. Žena provjerila i kaže sve je plaćeno. Sada imam dva računa za 8 mjesec od čega je jedan za 9.
Beaverknight wrote:Pa nisam dobio račun, nego su mi ga isprintali ....
-
rizibizi
#53485 Re: BHTelecom All About
Krenem ja juce da se bavim matematikom i pocnem da racunam od cinjenice da ako promjenim paket i uzmem skuplji (kontam neki za 50 KM gore dole koja marka) paket da cu telefon koji uzmem na pretplatu placati jeftinije. Medjutim razlika u cijeni telefona je toliko minorna da se uopste ne isplati osim ako stvarno nema potrebe za vise price (razgovori...internet i to). Elem kako god ostavim se ja matematike i prelaska na novi paket.
-
zippoo87
#53486 Re: BHTelecom All About
pa ne isplatirizibizi wrote:Krenem ja juce da se bavim matematikom i pocnem da racunam od cinjenice da ako promjenim paket i uzmem skuplji (kontam neki za 50 KM gore dole koja marka) paket da cu telefon koji uzmem na pretplatu placati jeftinije. Medjutim razlika u cijeni telefona je toliko minorna da se uopste ne isplati osim ako stvarno nema potrebe za vise price (razgovori...internet i to). Elem kako god ostavim se ja matematike i prelaska na novi paket.
za svaki veci paket i na ugovor,cijena telefona je niza za 50 KM
na vecim paketima,mjesecna pretplata je veca od ukupnog snizenja telefona...tako da i nije to neka racunica
prednost uzimanja telefona kod operatera su u biti rate a i taj neki minimalni popust na uredjaj,koji je vise simbolican
i naravno validna dvogodisnja garancija...tako da sve ima svoju cijenu
-
zrakomlat
#53487 Re: BHTelecom All About
Rate i garancija su neka prednost. Mada, bolje uzeti pozajmicu u MKO ili preko kartice ko ima, pa kupiti za kešzippoo87 wrote:pa ne isplatirizibizi wrote:Krenem ja juce da se bavim matematikom i pocnem da racunam od cinjenice da ako promjenim paket i uzmem skuplji (kontam neki za 50 KM gore dole koja marka) paket da cu telefon koji uzmem na pretplatu placati jeftinije. Medjutim razlika u cijeni telefona je toliko minorna da se uopste ne isplati osim ako stvarno nema potrebe za vise price (razgovori...internet i to). Elem kako god ostavim se ja matematike i prelaska na novi paket.
za svaki veci paket i na ugovor,cijena telefona je niza za 50 KM
na vecim paketima,mjesecna pretplata je veca od ukupnog snizenja telefona...tako da i nije to neka racunica
prednost uzimanja telefona kod operatera su u biti rate a i taj neki minimalni popust na uredjaj,koji je vise simbolican
i naravno validna dvogodisnja garancija...tako da sve ima svoju cijenu
-
zrakomlat
#53488 Re: BHTelecom All About
Nego, ja uopste u BH telecomu ne nalazim tarifnu opciju ili paket koja bi mi odgovarala/ustedila malo para tj pomogla da malo spustim iznose racuna a bez velikog odricanja na razgovorima, jer ga koristim i za posao, pored poslovnog. Imam mini15, a trosim 70-80 KM. Ako se prebacim na 30 ili 50 opet ce mi isti racuni dolaziti jer je razlika u cijeni minute nidje veze ako je uopste ima, a ovako se nadam makar da nekad neki neće biti toliki
Jedino ponesto valjaju oni NoLimiti, al na najmanjem paketu naplacuje pozive na mtel i eronet, pa opet nema smisla jer će mi oni napraviti razliku od cijene paketa do računa koje inače plaćam. Dakle isto. Ako uzmem onaj od skoro 70 KM, ima ukljucene pozive prema drugim mrezama, ali onda opet imam racun od 70 maraka
Ima li smisla ultra s onim raznim tarifnim opcijama. ili se nadati da će nekad u NoLimit M ubaciti makar 100 minuta prema drugim mrezama
Jedino ponesto valjaju oni NoLimiti, al na najmanjem paketu naplacuje pozive na mtel i eronet, pa opet nema smisla jer će mi oni napraviti razliku od cijene paketa do računa koje inače plaćam. Dakle isto. Ako uzmem onaj od skoro 70 KM, ima ukljucene pozive prema drugim mrezama, ali onda opet imam racun od 70 maraka
Ima li smisla ultra s onim raznim tarifnim opcijama. ili se nadati da će nekad u NoLimit M ubaciti makar 100 minuta prema drugim mrezama
-
ing-ecc
#53489 Re: BHTelecom All About
Trenutno u NoLimit M ima 50 min poziva prema drugima.
Ako ti.je dovoljno 100 min onda dodatnih 50 min (+50 uracunatih u paket) placas jos 10 km ili manje.
Ako ti.je dovoljno 100 min onda dodatnih 50 min (+50 uracunatih u paket) placas jos 10 km ili manje.
-
enobih
#53490 Re: BHTelecom All About
U Nolimit M paketu ukljuceno je 50 minuta prema drugim mrezama.zrakomlat wrote:Nego, ja uopste u BH telecomu ne nalazim tarifnu opciju ili paket koja bi mi odgovarala/ustedila malo para tj pomogla da malo spustim iznose racuna a bez velikog odricanja na razgovorima, jer ga koristim i za posao, pored poslovnog. Imam mini15, a trosim 70-80 KM. Ako se prebacim na 30 ili 50 opet ce mi isti racuni dolaziti jer je razlika u cijeni minute nidje veze ako je uopste ima, a ovako se nadam makar da nekad neki neće biti toliki![]()
Jedino ponesto valjaju oni NoLimiti, al na najmanjem paketu naplacuje pozive na mtel i eronet, pa opet nema smisla jer će mi oni napraviti razliku od cijene paketa do računa koje inače plaćam. Dakle isto. Ako uzmem onaj od skoro 70 KM, ima ukljucene pozive prema drugim mrezama, ali onda opet imam racun od 70 maraka![]()
-
zrakomlat
#53491 Re: BHTelecom All About
enobih wrote:U Nolimit M paketu ukljuceno je 50 minuta prema drugim mrezama.zrakomlat wrote:Nego, ja uopste u BH telecomu ne nalazim tarifnu opciju ili paket koja bi mi odgovarala/ustedila malo para tj pomogla da malo spustim iznose racuna a bez velikog odricanja na razgovorima, jer ga koristim i za posao, pored poslovnog. Imam mini15, a trosim 70-80 KM. Ako se prebacim na 30 ili 50 opet ce mi isti racuni dolaziti jer je razlika u cijeni minute nidje veze ako je uopste ima, a ovako se nadam makar da nekad neki neće biti toliki![]()
Jedino ponesto valjaju oni NoLimiti, al na najmanjem paketu naplacuje pozive na mtel i eronet, pa opet nema smisla jer će mi oni napraviti razliku od cijene paketa do računa koje inače plaćam. Dakle isto. Ako uzmem onaj od skoro 70 KM, ima ukljucene pozive prema drugim mrezama, ali onda opet imam racun od 70 maraka![]()
A jel prije bilo, kad su se tek pojavili? Nešto ne znam za to. Bezveze sam rekao 100 minuta, nisam računao. Ali što kažeš, inc-ecc, i da prebacim, do cenera više bi se moglo trpiti, opet ukupno manje 20-30 KM što je značajna razlika. Moram to malo protabiriti.ing-ecc wrote:Trenutno u NoLimit M ima 50 min poziva prema drugima.
zafaljujem oboj'ci.
-
ing-ecc
#53492 Re: BHTelecom All About
Uz sve ovo josh i sljedeci savjet:
- nemoj se previshe zamarati sa izborom paketa (...bar ako.se ne misish odmah vezati nekim duzim ugovorom) jer to mozes prvi sljedeci ili mozda drugi mjesec opet promjeniti. Koji god uzmes prati potrosnju i racune i onda se dalje opredjeljuj, ostanes na tom ili neki.drugi.
Pa opet mjerkaj 
- nemoj se previshe zamarati sa izborom paketa (...bar ako.se ne misish odmah vezati nekim duzim ugovorom) jer to mozes prvi sljedeci ili mozda drugi mjesec opet promjeniti. Koji god uzmes prati potrosnju i racune i onda se dalje opredjeljuj, ostanes na tom ili neki.drugi.
-
zrakomlat
#53493 Re: BHTelecom All About
Tako će ti i biti najvjerovatnije, mjerkanje bjesomučno dok ne naletim na kombinaciju. Koja je obračunska tu, jel 60. Mrsko mi tražiti sad 
- escobar__
#53494 Re: BHTelecom All About
Uzmeš neku Eronetovu tarifu (opcija SIMonly) i zaboraviš da ovi iz Telekoma i postoje. 
-
Ali_G
#53495 Re: BHTelecom All About
Sazna li iko kako se tarifira tih 100min u paketu extra? Insajderi, iko?
- oldtajmer
#53496 Re: BHTelecom All About
evo jos malo pa dva mjeseca kako sam rezervisao mob u telekomu,a isti je uredno postavljen na web stranici i skoro svaki dan stoji na reklami u novinama
jbg halalio sam vec odo u univerzalno da pazarim nema druge
- drndalo
#53497 Re: BHTelecom All About
Koji aparat ? Da te nijesu zaboravili ?
- oldtajmer
#53498 Re: BHTelecom All About
ma kakvi,provjeravo u poslovnici gdje sam rezerviso a i par puta na 1444,kazu nema ga u sarajevu nigdje,a uredno se reklamira,ma ko ih hebe mada posteno bi bilo da kazu necemo ga vise nabavljati pa da znam,al uglavnom standardna prica
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#53499 Re: BHTelecom All About
Te reklame su za porodicu i prijatelje uposlenika, nemoj biti naivan. 
-
naseroric
#53500 Re: BHTelecom All About
koji tel je u pitanju, ja sam svoj s7 edge nasao u zenici oni imaju telefona na stanju koliko hoces