SDP
-
Vidal89
#53451 Re: SDP
Pripremite pristupnice eto bivsih clanova nazad u stranku
- madner
#53452 Re: SDP
Ma bi on, samo da malo razmisle i prihvate neke manje sugestije. Recimo da sa SDA skupa i zajednicki promjene ustav po dogovoru Bake Cova.ultima_palabra wrote:Ne bi on, ali kad vidi šta se na forumu piše...madner wrote:Samo ti taj moment fali da ih zaokruzis?
-
putokaz1
#53453 Re: SDP
SDP,DF,NS,90,SDS,PDP..........................nulageralt wrote:Sta su pokazali? U Buzimu SDA kandidat zamalo izgubio od nezavisnog kandidata (manje od 1% razlike u glasovima). U Domaljevac - Samcu bio samo jedan kandidat, HDZ-ov. U Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat porazio SNSD-ovca, u Bosanskom Petrovcu i SNSD-ovca i SDA-ovca. Dobojska lokalna politicka scena je suvise cudna da bi se iz te trke izvlacili neki zakljucci, a za ruralni Ribnik (putokaz1 wrote:Rezultati jučerašnjih izbora su pokazali stanje
Postoje SDA-HDZ-SNSD
i NIŠTA VIŠE) me zaboli tuki. Od svih rezultata mi je jedino krivo zbog Kaknja i Trebinja.
- drug_profi
#53454 Re: SDP
Ne mozes ocekivati bitnu razliku u rezultatima glasanja u odnosu na ono prije 4 mjeseca.
Jednostavno nema razloga da bude bitno drugacije.
-
putokaz1
#53455 Re: SDP
uDoboju je pobjedio SDS prije par mjeseci,u Bužimu je načelnik bio nezavisni prije....drug_profi wrote:Ne mozes ocekivati bitnu razliku u rezultatima glasanja u odnosu na ono prije 4 mjeseca.
- bunk
#53456 Re: SDP
Da su nekim slucajem kandidati sdp uzeli Buzim i Kakanj ovdje bi se pisalo o istorijskoj ispravnosti odluke da se postuje zahtjev ns o ostanku u opoziciji ovako,ma nije to nikakav pokazateljgeralt wrote:Sta su pokazali? U Buzimu SDA kandidat zamalo izgubio od nezavisnog kandidata (manje od 1% razlike u glasovima). U Domaljevac - Samcu bio samo jedan kandidat, HDZ-ov. U Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat porazio SNSD-ovca, u Bosanskom Petrovcu i SNSD-ovca i SDA-ovca. Dobojska lokalna politicka scena je suvise cudna da bi se iz te trke izvlacili neki zakljucci, a za ruralni Ribnik (putokaz1 wrote:Rezultati jučerašnjih izbora su pokazali stanje
Postoje SDA-HDZ-SNSD
i NIŠTA VIŠE) me zaboli tuki. Od svih rezultata mi je jedino krivo zbog Kaknja i Trebinja.
-
kluz franjo
#53457 Re: SDP
Izbori za načelnika Kakanj
Okt. 2016.
Nermin Mandra SDA - 13.085 glasova ili 73%
Adnan Čobo SDP - 2.671 glas ili 15%
Feb. 2019.
Aldin Šljivo SDA - 7.731 glas ili 61%
Eldin Mijoč - SDP - 4.454 glasa ili 35%
Okt. 2020.
?
Okt. 2016.
Feb. 2019.
Okt. 2020.
?
- drug_profi
#53458 Re: SDP
Pa logicno da se u Doboju promijenlio jer je SDS poljubio dupe Dodiku.putokaz1 wrote:uDoboju je pobjedio SDS prije par mjeseci,u Bužimu je načelnik bio nezavisni prije....drug_profi wrote:Ne mozes ocekivati bitnu razliku u rezultatima glasanja u odnosu na ono prije 4 mjeseca.
Za Buzim ne znam pojedinosti, ali mene rezultati ne cude jer je na vrhuncu medijska hampa o ugrozenosti jednih od drugih. I to i dalje prolazi kao fol.
- _Reds_
#53460 Re: SDP
Bolje reci to drugačije, u Bužimu SDA kandidati pobjedio zajedničkog kandidata svih ostalih stranaka.geralt wrote:Sta su pokazali? U Buzimu SDA kandidat zamalo izgubio od nezavisnog kandidata (manje od 1% razlike u glasovima). U Domaljevac - Samcu bio samo jedan kandidat, HDZ-ov. U Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat porazio SNSD-ovca, u Bosanskom Petrovcu i SNSD-ovca i SDA-ovca. Dobojska lokalna politicka scena je suvise cudna da bi se iz te trke izvlacili neki zakljucci, a za ruralni Ribnik (putokaz1 wrote:Rezultati jučerašnjih izbora su pokazali stanje
Postoje SDA-HDZ-SNSD
U Kaknju koji je ne tako davno bio crven, SDA kandidat ležerno pobjedio, hajdmo reći kandidata BH bloka.
Sada da budu Izbori, nisam siguran da li bi SDP-e igdje imao načelnika, osim u Tuzli, obzirom da nisam siguran više ni u ove iz "ruralne" Tuzle.
To je jedna realnost.
- nemampojma0
#53461 Re: SDP
Ovaj tip nije dobar, a uz to podlac. Ee kakve je nekad poslanike Sdp imao
Drugi nek se .ebu, a ti se Nermine kupaj
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ica-434560
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ica-434560
- kmirsad
#53462 Re: SDP
Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
A to dezerteri slična sranja za populističke efekte...
Drugo dezerter je laž... dezerter je onaj koji je angožovan u nekoj vojsci, a onda je napusti bez odobrenja nadređane komande...
Drugo dezerter je laž... dezerter je onaj koji je angožovan u nekoj vojsci, a onda je napusti bez odobrenja nadređane komande...
- meme_machine
#53463 Re: SDP
Ima par izostavljenih cinjenica koji bi dali kompletniju sliku. Izbor Mandre 2016. dolazi nakon 4 godine njegovog rada kao nacelnika, i trenutni nacelnik generalno ima dobre sanse da bude ponovo izabran (ne ulazeci u to koliko je Mandra bio dobar nacelnik), sto bi objasnilo visok udio glasova.kluz franjo wrote:Izbori za načelnika Kakanj
Okt. 2016.
Feb. 2019.
Okt. 2020.
?
Sljivo je novi lik u politici, i normalno je da nije imao taj puni tzv. "incumbency effect" koji je Mandra imao, jer je bio vrsilac duznosti samo par mjeseci. Realni presjek stanja bi bio SDA vs. SDP: 55-45, bez nekih vanjskih faktora, sto je opet vrlo znacajno, jer bi se radilo o razlici od 10 poena.
Edit: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=1084180
Last edited by meme_machine on 18/02/2019 16:00, edited 1 time in total.
- nemampojma0
#53464 Re: SDP
Hau jes noukmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
Kad je proglasena opsta mobilizacija, onda si duzan da se sam javis, svako suprotno postupanje je dezerterstvo.
Vidite sa Sdp-om da napravite transfer...Urbanac bi vam bas pristajao
-
palermo
#53465 Re: SDP
e, jebo ga miš Mirso.....ako je proglašena opšta mobilizacija i ti umjesto da se odazoveš utekneš u inostranstvo.....šta si ? Imaš pravo jednom pogađatikmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
- drug_profi
#53466 Re: SDP
Pametan?palermo wrote:e, jebo ga miš Mirso.....ako je proglašena opšta mobilizacija i ti umjesto da se odazoveš utekneš u inostranstvo.....šta si ? Imaš pravo jednom pogađatikmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
-
palermo
#53467 Re: SDP
ne ubacuj se preko reda, Mirsu sam pitaodrug_profi wrote:Pametan?palermo wrote:e, jebo ga miš Mirso.....ako je proglašena opšta mobilizacija i ti umjesto da se odazoveš utekneš u inostranstvo.....šta si ? Imaš pravo jednom pogađatikmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
P.S za tvoju informaciju, odgovor ti nije tačan
-
putokaz1
#53468 Re: SDP
Oktobar 2020 će biti 65-35% za SDA,osim ako Sva opozicija bude imala jakog zajedničkog kandidatakluz franjo wrote:Izbori za načelnika Kakanj
Okt. 2016.
Feb. 2019.
Okt. 2020.
?
-
kluz franjo
#53469 Re: SDP
Sve OK.meme_machine wrote:Ima par izostavljenih cinjenica koji bi dali kompletniju sliku. Izbor Mandre 2016. dolazi nakon 4 godine njegovog rada kao nacelnika, i trenutni nacelnik generalno ima dobre sanse da bude ponovo izabran (ne ulazeci u to koliko je Mandra bio dobar nacelnik), sto bi objasnilo visok udio glasova.kluz franjo wrote:Izbori za načelnika Kakanj
Okt. 2016.
Feb. 2019.
Okt. 2020.
?
Sljivo je novi lik u politici, i normalno je da nije imao taj puni tzv. "incumbency effect" koji je Mandra imao, jer je bio vrsilac duznosti samo par mjeseci. Realni presjek stanja bi bio SDA vs. SDP: 55-45, bez nekih vanjskih faktora, sto je opet vrlo znacajno, jer bi se radilo o razlici od 10 poena.
Edit: https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=1084180
Bez komentara sam samo postavio zvanično dostupne podatke sa CIK-a.
A slažem se da brojni faktori utiču na krajnji izborni rezultat. Posebno na lokalu.
- drug_profi
#53470 Re: SDP
palermo wrote:
ne ubacuj se preko reda, Mirsu sam pitao![]()
P.S za tvoju informaciju, odgovor ti nije tačan
Ma tačan je brate, najtačniji.
- kmirsad
#53471 Re: SDP
Ne znam za opštu mobilizaciju, ne znam da je ikada u Tuzli i objavljena...I. II. i III tuzlanska popunjene dobrovoljaca, problem bile puške... ja otišo sam na RGF u junu mjesecu kad su rekli da se mogu prijavljivati dobrovoljci... bilo nas toliko da ti je trebala veza...Kasnije je popuna jedinica išla pozivima... ko se ne odazove, bio je traćen i privođen.palermo wrote:e, jebo ga miš Mirso.....ako je proglašena opšta mobilizacija i ti umjesto da se odazoveš utekneš u inostranstvo.....šta si ? Imaš pravo jednom pogađatikmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
Drugo dezerter si samo ako si uveden u brojno stanje jedinice, pa pobjegneš... neodazivanje pozivu nije dezertiranje...Civil si sve dakte čato ne stavi na spisak brigade, bataljona, čete... samostalnog ofreda ili nekakve formacije... i na hranu...
Kad ko pogine, čato kaže... skinut s hrane...
- kmirsad
#53472 Re: SDP
drug_profi wrote:Pametan?palermo wrote:e, jebo ga miš Mirso.....ako je proglašena opšta mobilizacija i ti umjesto da se odazoveš utekneš u inostranstvo.....šta si ? Imaš pravo jednom pogađatikmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
palermo wrote:e, jebo ga miš Mirso.....ako je proglašena opšta mobilizacija i ti umjesto da se odazoveš utekneš u inostranstvo.....šta si ? Imaš pravo jednom pogađatikmirsad wrote:Haj mi reci šta to rekao Damir, a što ti ne bi, ili bar večina ljudi... ne stranu mnogo psovki...
-
putokaz1
#53473 Re: SDP
Sada da budu Izbori, nisam siguran da li bi SDP-e igdje imao načelnika, osim u Tuzli, obzirom da nisam siguran više ni u ove iz "ruralne" Tuzle.
To je jedna realnost.[/quote]
-Slažem se ali tako su rekli i 2016 pa se SDP izvukao
5 Likova na TK vuku veću popularnost od SDP-a,ako opstanu 2020,osim Tuzle neće imati OV većine
Trenutno su OV večine miješane u Gračanici(SA SDA),Lukavcu(Nije jasna slika,SDA ima 51% ruku),Gradačcu(sa manjim strankama),Živinice(sa SDA ili miješano)
Načelnici će možda ostat 5 komada,ali OV samo Tuzla će ostat crvena 2020
To je jedna realnost.[/quote]
-Slažem se ali tako su rekli i 2016 pa se SDP izvukao
5 Likova na TK vuku veću popularnost od SDP-a,ako opstanu 2020,osim Tuzle neće imati OV većine
Trenutno su OV večine miješane u Gračanici(SA SDA),Lukavcu(Nije jasna slika,SDA ima 51% ruku),Gradačcu(sa manjim strankama),Živinice(sa SDA ili miješano)
Načelnici će možda ostat 5 komada,ali OV samo Tuzla će ostat crvena 2020
- meme_machine
#53474 Re: SDP
A sto se tice Damira Niksica, ako ga SDP izbaci a NS kojim slucajem dovede pod svoje krilo, mogla bi biti realna situacija gdje ce NS preuzeti primat od SDP-a u bh. bloku, cisto kroz neku percepciju javnosti.
Ko zna, moze se desiti da oni vremenom postanu glavna lijeva stranka na bh. sceni
Ko zna, moze se desiti da oni vremenom postanu glavna lijeva stranka na bh. sceni
- madner
#53475 Re: SDP
Bio dezerter ili ne je potpuno nebitno za ovu diskusiju. To samo govori koliko Bjedic nema argumentacije, igra na covjeka posto ne moze na argument.