Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#53451 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Image

nije bas morao sedam dana prije utakmice, sad ce se podici tenzije medju navijacima, ionako im malo fali
naravno, mediji ce ovo jos vise prenapuhati i objasniti nam kako se zapravo mrzimo :-)

ako je off, brisite
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#53452 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

al' čuj i TM i HZ :lol:
Maharadza

#53453 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

BlueBlood wrote::lol: :lol:

Image
Multimilionski dug Bogapitajkome + 7% Hadžikamataru vs 0KM duga + kompleks... Butmirski naravno. :izet:
ultima_palabra

#53454 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

BlueBlood wrote:Image
:lol:

Nisam skontao jel ovo pomoc ili neko sukanje, ili oboje?
bjelave

#53455 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

plain vanilla wrote:Image

nije bas morao sedam dana prije utakmice, sad ce se podici tenzije medju navijacima, ionako im malo fali
naravno, mediji ce ovo jos vise prenapuhati i objasniti nam kako se zapravo mrzimo :-)

ako je off, brisite
Bas odvratno. Mali je zasluzio dobar degenek i da mu roditelje opale po dzepu koliko god mogu.

A i s ovim i bez ovog nismo tamo bas dobrodosli. Iako, znam da ce sada biti gore.
supercali

#53456 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

Po cemu znamo da ovo nije neki tuzlak?
Ajmo prvo malo sagledati stvari pa onda pricati
Maharadza

#53457 Re: Premijer liga BiH

Post by Maharadza »

supercali wrote:Po cemu znamo da ovo nije neki tuzlak?
Niti jedan istinski navijač iz Sa ne bi pisao i TM i HZ, znači ima prostora za sumnju...a ko god da je, po meni treba kastrirati ovakvu pašćad!
plain vanilla

#53458 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

po tome sto ga je uhvatila policija, dosla djeca na ekskurziju iz Sarajeva

da sam htjela otpocinjati svadju ili nesto slicno, sigurno bih drugacije nesto napisala :wink:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171006103
supercali

#53459 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

plain vanilla wrote:
po tome sto ga je uhvatila policija, dosla djeca na ekskurziju iz Sarajeva

da sam htjela otpocinjati svadju ili nesto slicno, sigurno bih drugacije nesto napisala :wink:
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171006103
Ok nije problem
Samo sam istakao kad ne znamo da postoji sumnja
Nije mi bio cilj pravdati sarajlije ili sl nego upravo sto neko iznad rece cim pise tm hz ne ide mi to bas zajedno
Al eto drago mi je da ga je policija uhvatila i da ce nakon ovoga dobro razmisliti o navijackom zivotu

Ps izvinite u ime normalnih ljudi iz sarajeva sto je degen
Last edited by supercali on 06/10/2017 21:18, edited 1 time in total.
BlueBlood

#53460 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

nema ovaj veze sa navijackim zivotom, da imalo mozga ima nebi ovo ni pomislio a ne uradio
GandalfSivi

#53461 Re: Premijer liga BiH

Post by GandalfSivi »

Koji kreten moras biti...
plain vanilla

#53462 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Ma napisah na drugoj temi, slika i prilika vecina danasnje omladine - malo Ceca, malo Farma..sta on zna sta je ovdje (u cijeloj BiH) bilo prije 20 i kusur godina. Zao mi samo sto ga nisu ostavili da prenoci u zatvoru, a sutra da ono opere cetkicom za zube. Treba mu na celo istetovirat i TM i HZ :evil:
NajdraziVodjaa

#53463 Re: Premijer liga BiH

Post by NajdraziVodjaa »

Grean wrote:
NajdraziVodjaa wrote:
Grean wrote:Ma ovo je vec ozbiljna stvar koja se u normalnim zemljama zove nelojalna konkurencija.

Zeljeznicar na ime doprinosa Federaciji uplacuje ca. 16.400 KM manje mjesecno nego Sarajevo, da sve racunamo po minimalcu, sto je na godisnjoj osnovi 200 000 KM.

Uz to ulaze se u stadion Grbavica od nasih poreskih para. Do sad sto se zna opstinski nivoi, Telekom, Elektroprivreda i ko sve ne za istocnu i juznu tribinu sigurno preko milion KM.

Mi smo u to vrijeme ulozili 2 miliona KM u trening kamp a grad, opstine, firme nisu dale ni marke. Sve sto smo dobili je zemljiste na koncesiju od opstine Ilidza i nekih 50 hiljada maraka koliko opstina Centar navodno izdvaja za Sarajevo. Trazimo zemljiste na koncesiju za izgradnju stadiona a valjaju nam se ublehe o renoviranju Koseva i zavlace nas.

Ovo je pitanje i za upravu i za navijace Sarajeva, dokle ce se trpiti da moj porez koji dijelom placam u NS ide Zeljeznicaru a sve na ime nekakvog povratka reprezentacije u glavni grad. Gdje pise da mora igrati u glavnom gradu, gdje je Zenica, u Zanzibaru? Btw njihovi poslanici su trazili od Federacije 2 miliona da se prosiri Bilino i odgovor je bio da je to lokalni projekat. Bilino, opstinski stadion je lokalni projekat a za tu Grbavicu koja je privatna i sutra nekom carlamom moze pripasti kakvom tajkunu treba da se “ukljuce drugi nivoi vlasti”. Pa sta misle oni, da je onima u Zenici smog sasusio mozak?

Na kraju i pitanje sta je FKS opstini, gradu, Federaciji, drzavi? Ovo je zadatak uprave, da pokaze muda ako je u kost i sa politicarima i sa Telekomima i kim god. Sarajevo u svom gradu mora imati isti status a ne da mu drzava pravi nelojalnu konkurenciju, nama od kojih ima najvecu ekonomsku korist.
Haj saberi se, koliko je to Zeljeznicar dobio od Federacije? Ovu sicu sto je dobio je dobio od lokalnih nivoa a vodeci se tvojom epskom gluposti po kojoj ce Grbavica pripasti nekom tajkunu (sto je naravno nemoguce) sta onda vi trazite? Zasto bi onda lokalni nivo davao besplatno Malezijskom tajkunu da gradi stadion za svoju prciju?

Prpa ih uhvatila za jedan milion KM ko da su to neke pare, vi niste dobili zemljiste zato sto to sto vi trazite vrijedi puno miliona i to vam niko nece pokloniti pa sad kmecite na pisani milion KM i to u nekim dijelovima i par desetogodisnjih kupljenih od drzavnih firmi.
Plitko razmisljas da bi mogao nekome govoriti o epskim glupostima.

Ako malo zagrijes mozak skontat ces da malezijski milijarder samo upravlja FKS i recimo da nas klub dobije zemljiste na koncesiju to znaci da klub nema vlasnistva nad zemljistem a tajkun svakako nema vlasnistvo nad klubom.

Sa druge strane Grbavica je na zemljistu koje je 1/1 i recimo hipoteticki da se nadje neko ko ce da zavali Zeljeznicar u enormne kredite banka ima pravnog osnova da to nadoknadi kroz zemljiste.

Pravno Grbavica moze zavrsiti u rukama fizickog lica a dok nesto sto je na koncesiji moze samo koristiti i upravljati objektom, nikako ne moze unovciti, bar ne zemljiste.
Znaci radi glupe pretpostavke koja nema veze sa realnoscu sad neko ne bi trebao pomoci (e sile i pomoci :lol: ) pri nadogradnji stadiona Grbavica jer eto neko bi mogao Zelju zavaliti u kredit pa banka uzeti stadion? :mrgreen:

Vi u vasoj huji vise i ne znate koga da krivite, kriva vam Federacija kojoj kao uplacujete vise doprinosa kao da je ta ista Federacija ista pomogla Zelji i bilo kome? ono sice sto je Zeljo dobio bilo je od Novog Sarajeva ne znam mozda je i Kanto Sarajevo nesto dao uglavnom sica eno danas kazu dobice 200k KM od Novog Sarajeva a tribina kosta 6 miliona KM e jake pomoci :lol:

Sto se tice vaseg stadiona i zemljista o kojem kmecite vi to treba da trazite na lokalnom nivou, sta ima Federacija sa zemljistem u Sarajevu? Samo malo vam je skup taj poklon tu pricamo o visemilionskim iznosima.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#53464 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

bjelave wrote:Nakon reda sala, posalica kao i bahacenja sto se krade i otima da se vratimo malo cinjenicama.

Grean wrote:
Najveći dužnik je, sudeći prema podacima Porezne uprave FBiH, NK Čelik. Zeničani duguju ukupno 5.256.719 KM, a u stopu ih slijedi tuzlanska Sloboda sa 4.244.212 KM. FK Željezničar duguje 2.295.742 KM, s tim što na glavnicu otpada 856.373 KM i klub sa Grbavice redovno isplaćuje mjesečnu ratu predviđenu ugovorom o reprogramu dugovanja. HSK Zrinjski Mostar duguje 1.037.282, od čega 632.035 KM otpada na glavnicu, a 405.247 na kamatu.

Četiri premijerligaška fudbalska kluba FK Mladost Doboj Kakanj, NK Široki Brijeg, NK Gošk Gabela i FK Sarajevo nemaju dugovanja prema Poreznoj upravi FBiH. FK Sarajevo je početkom septembra 2015. godine izvršio uplatu posljednje rate duga prema Poreznoj upravi FBiH. Iako je nepostojanje poreznih dugovanja navedenih fudbalskih klubova pohvalno, podaci do kojih je došao Faktor sugeriraju da “nule” kraj imena pojedinih klubova u priloženoj tabeli baš i nisu posljedica urednog plaćanja obaveza.

Važno je napomenuti da fudbalski klubovi prema Pravilniku o registraciji, statusu i transferu igrača Nogometnog saveza BiH sa igračima mogu sklapati amaterske i profesionalne ugovore. Član 61. ovog Pravilnika predviđa da klubovi koji se takmiče u Premijer ligi BiH mogu zaključiti amaterske ugovore sa najviše 11 igrača. Ostali igrači moraju imati profesionalne ugovore, a njima su klubovi dužni uplaćivati doprinose koji se plaćaju na plaće iz radnog odnosa, posebno doprinose za penzijsko-invalidsko osiguranje.

Ako u obzir uzmemo da je minimalan broj registriranih igrača u fudbalskim klubovima 25, te da se sa njih najviše 11 mogu potpisati amaterski ugovori, dolazimo do jasne računice da svaki fudbalski klub mora plaćati doprinose na plaće iz radnog odnosa za najmanje 14 igrača. Uz trenere, klupsku administraciju i ostalo osoblje, broj zaposlenika kojima se prema važećem radno-pravnom zakonodavstvu moraju naplaćivati porezi i doprinosi je mnogo veći. Međutim, u pojedinim premijerligaškim klubovima to nije slučaj.

Prema podacima iz Jedinstvenog sistema registracije kontrole i naplate doprinosa Porezne uprave FBiH, u 2017. godini je evidentiran neravnomjeran prosječan broj zaposlenika kojima su fudbalski klubovi uplaćivali poreze i doprinose.

Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih. Iz NK Široki Brijeg nerijetko s ponosom ističu kako nemaju poreznih dugovanja. Taj klub, međutim, ima tek 20 zaposlenih, što znači da pored minimalno 14 profesionalnih fudbalera imaju samo šest trenera, administrativnih radnika i ostalog osoblja za koje se uplaćuju porezi i doprinosi, u šta je, moramo priznati, teško povjerovati.

Ostali klubovi imaju još manji broj zaposlenika kojima se uplaćuju obaveze. FK Mladost Doboj Kakanj ima 17, a FK Sloboda samo 14 zaposlenih. NK Čelik Zenica ima prijavljenih 19 zaposlenika, ali u 2017. godini su evidentirane samo djelimične uplate doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za prethodne godine.

Apsolutni “šampioni” su NK Vitez i NK Gošk Gabela. Ova dva kluba, koja prema službenim evidencijama kantonalnih poreznih ureda nemaju dugovanja po osnovu poreza, doprinosa, naknada i taksi, nemaju ni evidentirane prijavljene zaposlenike.

Sudeći prema navedenim zvaničnim podacima, jasno je da su pojedini klubovi “privilegiraniji” u odnosu na ostale, odnosno da se zakonske obaveze ne odnose na sve klubove jednako. To se, osim na federalni budžet, može reflektirati i na sportske rezultate klubova, s obzirom da, primjera radi, FK Sarajevo na poreze i doprinose troši najmanje četiri puta više novca u odnosu NK Široki Brijeg, a taj bi se novac mogao iskoristiti i za jačanje igračkog kadra.

(faktor.ba)
Kod novosarajevskog kluba je izgleda sve na volonterskoj bazi, 40 zaposlenih manje nego u FKS.
Tome treba dodati da su medju top duznicima u PL pa stoga i jesu za sergije.

Nije ni cudo sto porezna uprava ne izlazi iz kluba.

Najveci problem je sto se radi o patoloskim lazovima. Sjetimo se nedavne izjave o tome kako uplacuju najvisocije poreske obaveze od svih sportskih kolektiva u drzavi.
Kao i u vecini preduzeca gdje se harci tudje (Tanovo) tako i u FKS imamo visak zaposlenih koji ne rade nista,ali plata uredno ide. Naravno sve zaposleno po rodjackoj,jaranskoj liniji. :oops:
ultima_palabra

#53465 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Pa to, Dino im navalio desetine uhljeba na kazan i sad su im svi drugi krivi.
plain vanilla

#53466 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

supercali wrote: Ok nije problem
Nije mi bio cilj pravdati sarajlije ili sl nego upravo sto neko iznad rece cim pise tm hz ne ide mi to bas zajedno
Al eto drago mi je da ga je policija uhvatila i da ce nakon ovoga dobro razmisliti o navijackom zivotu

hvala, lijepo od tebe :)
ali, imamo i mi svojih degena, sve ti je to isto, nazalost
mali_milojica

#53467 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

ultima_palabra wrote:Pa to, Dino im navalio desetine uhljeba na kazan i sad su im svi drugi krivi.
Imas npr skauta,samo zohar i on bi prezivjeli atomski udar u Titovoj :D
supercali

#53468 Re: Premijer liga BiH

Post by supercali »

plain vanilla wrote:
supercali wrote: Ok nije problem

hvala, lijepo od tebe :)
ali, imamo i mi svojih degena, sve ti je to isto, nazalost
Znam da imate al ne zelim da "moj" degen bude "bolji" od "vaseg"
internazionale

#53469 Re: Premijer liga BiH

Post by internazionale »

bjelave wrote:Da smo iz Opcine izvukli ozbiljne pare i tako oteli od penzionera, ratnih vojnih inavlida, socijalnih slucajeva, onda bi to vec bilo za respekta.
A pri tome jos dugovali drzavi za porez za koji itako debelo varamo.
Jos kad se sjetimo slavnih vremena dok ih je vodio "onaj koji se ne smije pominjati jer se brisu postovi", kada su ovi borci protiv svih rezima s grbavice imali jednog prijavljenog uposlenika...

Puna im usta drzave a kradu je gdje stignu, bore se protiv rezima a od svakog profitiraju...
Jednostavno manijak ne moze biti svak'
BlueBlood

#53470 Re: Premijer liga BiH

Post by BlueBlood »

Image
ultima_palabra

#53471 Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Ovo sve haman u opstinama radi kao i bivsi trener im, kad im je ovoliko stalo do poreza...
mali_milojica

#53472 Re: Premijer liga BiH

Post by mali_milojica »

ultima_palabra wrote:Ovo sve haman u opstinama radi kao i bivsi trener im, kad im je ovoliko stalo do poreza...
Veca briga za porez,nego za milione koji su izvuceni iz FKS.
leškarenje

#53473 Re: Premijer liga BiH

Post by leškarenje »

Jebo majku kakvi kriminalci,pa oni su zajebali listicu u muljazi.....a majorizirani u svakom sistemu :roll: svi protiv njih :lol:
internazionale

#53474 Re: Premijer liga BiH

Post by internazionale »

A evo i kriticara sda i sebije i progresivnog mladog covjeka sa mister X-om na avataru
Ovakvi su danasnji kriticari drustva, ukazuju na drustvene anomalije, otvaraju nam oci... Ali poreze ne placaju
bjelave

#53475 Re: Premijer liga BiH

Post by bjelave »

internazionale wrote:
bjelave wrote:Da smo iz Opcine izvukli ozbiljne pare i tako oteli od penzionera, ratnih vojnih inavlida, socijalnih slucajeva, onda bi to vec bilo za respekta.
A pri tome jos dugovali drzavi za porez za koji itako debelo varamo.
Jos kad se sjetimo slavnih vremena dok ih je vodio "onaj koji se ne smije pominjati jer se brisu postovi", kada su ovi borci protiv svih rezima s grbavice imali jednog prijavljenog uposlenika...

Puna im usta drzave a kradu je gdje stignu, bore se protiv rezima a od svakog profitiraju...
Jednostavno manijak ne moze biti svak'
Tacno. Treba biti tako vaspitan. Ima sigurno nesto i do tog DNK na koji se stalno pozivaju.

Evo sad opet suspendiran jedan sudija koji sudio njihovu utakmicu. Mislim da je od posljednjih 11 suspendiranih sudija 9 sudilo zeljine utakmice......Ipak, oni ce ti objasniti da su izgubili proslogodisnju titulu zbog sudijskih kradja. Kao iz zbog cinjenice da da se FKS ''nepatriotski ponijelo'' i nije im poklonilo barem pisljivi bod.
Last edited by bjelave on 06/10/2017 22:25, edited 1 time in total.
Locked