SDP

putokaz1

#53426 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Da rezultat od 75% je visina ali sad su se srozali
Kikibombona

#53427 Re: SDP

Post by Kikibombona »

Jes' SDA-ovcima tuga zato sto SDP nije usao u vlast. Naprasno zavolise komunjare, sta li!??

SDP je u sranju i to je jasno. Stranka je puna raznog olosa, SDA spavaca, notornih kriminalaca i ljudi loseg karaktera.

Medjutim, velika je stvar za BiH odbijanje koalicije sa SDA kartelom. Konacno se prelomilo. Prevladala je mlada garda sta god o njoj mislili. Vazno je da ne zele sa SDA.

BH blok ce napredovati ili ostati na istom. Dolazi Hadzikadic koji moze uzeti dosta glasova u desnom bazenu i animirati apstinente. Konakovic isto moze uzeti dosta desnih glasova.

- BH blok 250 000
- Hadzikadic 150 000
- Konakovic 50 000

I to je to, SDA pa-pa. Vazno je da se odrzi BH blok, narocito savez SDP - NS koji je kljucan.

Sada na lokalnim izborima uzeti od SDA vece centre i onda pomesti na opstim. Ako ne bude drugog nacina, koalirati sa HDZ samo da se izbaci SDA, pa na tom pro-bosanskom prostoru graditi pravnu drzavu i ekonomiju. Sarajevo kanton je veliki izazov i tu BH blok mora pokazati kakvu drzavu zeli.

SDA je u panici, zato ne popusta medijska ofanziva. :idea:
Leverage

#53428 Re: SDP

Post by Leverage »

Ma jok to, treba se izvinit' Bijediću :oops:
putokaz1

#53429 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Pa SDP i druhe NESDA stranke imaju veće Centre
Tuzla SDP,Zenica FK,Bihać ŠF,Goražde NBL...sve veće centre imaju NESDA stranke
Osim Sarajeva
putokaz1

#53430 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Leverage wrote:Ma jok to, treba se izvinit' Bijediću :oops:
Zbog čega se najjačem igraču SDA na TK treba izvinuti,njega treba otjerati
Kikibombona

#53431 Re: SDP

Post by Kikibombona »

putokaz1 wrote:Pa SDP i druhe NESDA stranke imaju veće Centre
Tuzla SDP,Zenica FK,Bihać ŠF,Goražde NBL...sve veće centre imaju NESDA stranke
Osim Sarajeva
Treba ih sad sjebat u Sarajevu. I tako ce biti ako BH blok nastupi jedinstveno. SDA nece imati nikakve sanse. Izgubit ce sve opcine i onda bi BH blok imao punu vlast u Sarajevu.

U Zenici SDA nema nikakve sanse na lokalnim izborima. Vjerujem da ce isto biti u drugim gradovima ako BH blok opstane.

A onda im uzeti sve na opstim izborima i nabit ih u opoziciju, pod cijenu da se ide sa HDZ, ako ne mogne drugacije. Mada bi bilo idealno nabit i HDZ...
asker

#53432 Re: SDP

Post by asker »

Kikibombona wrote:Jes' SDA-ovcima tuga zato sto SDP nije usao u vlast. Naprasno zavolise komunjare, sta li!??

SDP je u sranju i to je jasno. Stranka je puna raznog olosa, SDA spavaca, notornih kriminalaca i ljudi loseg karaktera.

Medjutim, velika je stvar za BiH odbijanje koalicije sa SDA kartelom. Konacno se prelomilo. Prevladala je mlada garda sta god o njoj mislili. Vazno je da ne zele sa SDA.

BH blok ce napredovati ili ostati na istom. Dolazi Hadzikadic koji moze uzeti dosta glasova u desnom bazenu i animirati apstinente. Konakovic isto moze uzeti dosta desnih glasova.

- BH blok 250 000
- Hadzikadic 150 000
- Konakovic 50 000

I to je to, SDA pa-pa. Vazno je da se odrzi BH blok, narocito savez SDP - NS koji je kljucan.

Sada na lokalnim izborima uzeti od SDA vece centre i onda pomesti na opstim. Ako ne bude drugog nacina, koalirati sa HDZ samo da se izbaci SDA, pa na tom pro-bosanskom prostoru graditi pravnu drzavu i ekonomiju. Sarajevo kanton je veliki izazov i tu BH blok mora pokazati kakvu drzavu zeli.

Onomad je neki forumas nazvao temu/podforum Sirija "septicka jama foruma"........................na to su moderatori reagovali sa smajlijem.

Ti si tamo bio alfa i omega Kurdske propagande. Jedno milijardu postova dnevno. Niti jedna tvoja predikcija se nije obistinila. Nista licno, ali eto mi koji smo citali septicku jamu foruma smo to uvidjeli.
Isto tako si sam pisao vise puta da nisi Bosnjak.....................ovo je potpuno nebitan podatak, ali bih zelio da naglasim ono sto sam pisao stranicu prije....................da trenutni vrh SDPa ne poznaje bosanskog/bosnjackog glasaca, nukleus svog glasackog tijela.

Da sam SDPovac, zamolio bih te da nas ti ne branis. Ovako, samo naprijed :thumbup: :bih:
Leverage

#53433 Re: SDP

Post by Leverage »

putokaz1 wrote:
Zbog čega se najjačem igraču SDA na TK treba izvinuti,njega treba otjerati
Ne budi klaun.
asker

#53434 Re: SDP

Post by asker »

Pod hitno! I molit za oprost, ne zaboravi to!

Jos 24 minute do All Star game. Ako ces mi sta odgovarati quote please.
Kikibombona

#53435 Re: SDP

Post by Kikibombona »

asker wrote:
Kikibombona wrote:Jes' SDA-ovcima tuga zato sto SDP nije usao u vlast. Naprasno zavolise komunjare, sta li!??

- BH blok 250 000
- Hadzikadic 150 000
- Konakovic 50 000

Onomad je neki forumas nazvao temu/podforum Sirija "septicka jama foruma"........................na to su moderatori reagovali sa smajlijem.

Ti si tamo bio alfa i omega Kurdske propagande. Jedno milijardu postova dnevno. Niti jedna tvoja predikcija se nije obistinila. Nista licno, ali eto mi koji smo citali septicku jamu foruma smo to uvidjeli.
Isto tako si sam pisao vise puta da nisi Bosnjak.....................ovo je potpuno nebitan podatak, ali bih zelio da naglasim ono sto sam pisao stranicu prije....................da trenutni vrh SDPa ne poznaje bosanskog/bosnjackog glasaca, nukleus svog glasackog tijela.

Da sam SDPovac, zamolio bih te da nas ti ne branis. Ovako, samo naprijed :thumbup: :bih:
Ja bih rekao suprotno - SDP poznaje bosnjackog/bosanskog covjeka sto potvrdjuju rezultati izbora. Pogledaj koliko su uzeli, druga stranka po snazi kod pro-bosanskih gradjana. SDP uzima glasove na racun Juge, antifasizma, ljevice, multikulturalizma - uzima na anti-SDA retorici. SDP odbija reci da je bosnjacka stranka u svakoj prilici. Glasaci SDP-a ne zele da stranka postane ekskluzivno bosnjacka ljevica.

BH blok ce ostati znatno jaci od SDA ako se odrzi. Sarajevo je velika sansa da ostvare napredak. Velika, velika sansa. Vazno je zgaziti SDA u Sarajevu, pored kantona uzeti i sve gradske opstine. To ce se sigurno desiti ako BH blok opstane i nastave raditi u SA kantonu kao do sada.

Za naredne izbore dolazi Hadzikadic. I Konakovic ce ojacati.

Prioritet je izbaciti SDA sa svih nivoa vlasti i HDZ ako bude moguce.
kamen spoticanja

#53436 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Maraschino wrote:
kamen spoticanja wrote:nazalost istina je

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... d1y2zBZiFE
Njegov odlazak iz SDP ja sam dozivio kao ekser u mrtvacki kovceg SDPa.
Pocivao u miru. :(
tada je Zlatko na njega pustio kerove
ove koje danas naziva nepristojnim
a volio je ovu drzavu iz Banja Luke
kmirsad

#53437 Re: SDP

Post by kmirsad »

Image

Tužno je ovo gledati... Jedan po jedan... neumoljivo odlaze u legendu simboli naše mladosti... Ljudi.
A pitanje je dana, kad ćemo im se i mi pridružiti.
Na Bajaginom koncertu mi se nametnulo pitanje... Ko od nas dvojice zadnji puta gleda onog drugog. Da li ćemo se ikada više vidjeti.
Zapitaju li se to ikada ovi naši "političari što rade za narod i domovinu"
Matori već, sve to jednom nogom u grobu... a pohlepa. vlastoljublje, neutaživa želja za moč da nam zagorčavaju život do posljednjeg daha, ni za dlaku ne popušta.
Nego je sve histeričnija... veča i veča...
Hijene pohlepne, umišljeni Bogovi... nosite se... u tim vašim lister odijelima i svilenim kravatama, zajedno s vašim krvavim parama i prepotencijom... u tri lijepe PM.
Sjabali ste nam život.
I kad preselite, neče biti mjesta za vas u društvu za ovim gore šankom.
Jer ovo gore su Ljudi.A vi ... samo smeče nalik na ljude.
I đubrivo u koje ćete se pretvoriti nakon što fermentirate... bit će otrovno.
nemampojma0

#53438 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

- BH blok 250 000
- Hadzikadic 150 000
- Konakovic 50 000

Ko je to pisao? Braca Grim ili?
Ti o politici znas tacno ovoliko kako glasi moj nick :D
Po tebi je dovoljno samo zazeljeti nabrojano i samo ce se desiti. Po tebi BH blok nece imati rast, nego pad..sto mi, koji smo za koaliciju, cijelo vrijeme govorimo. Predvidjas rast desnice umjesto desnice i to opet samo u Sarajevu. Jos da pitam, kako reci pa-pa SNSD-u i HDZ-u ili njih ne treba dirati?
Neozbiljan si, majke mi.
Kikibombona

#53439 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Ko je to pisao? Braca Grim ili?
Po tebi je dovoljno samo zazeljeti nabrojano i samo ce se desiti. Po tebi BH blok nece imati rast, nego pad..sto mi, koji smo za koaliciju, cijelo vrijeme govorimo. Predvidjas rast desnice umjesto desnice i to opet samo u Sarajevu. Jos da pitam, kako reci pa-pa SNSD-u i HDZ-u ili njih ne treba dirati?
Neozbiljan si, majke mi.
Sve sto sam napisao je itekako realno.

BH blok radi dobro u sarajevsku kantonu. Osjeca se nova energija. Ako sve bude ok do lokalnih izbora, ako BH blok ostane na okupu, uzimaju laganini na lokalnim izborima. Vazno je SDA slomiti u Sarajevu, kompletirati vlast na opstinskom i kantonalnom nivou.

U Zenici na lokalu SDA nema nikakve sanse. Ne znam kako je u Tuzli. Vazno je SDA izbaciti iz igre u SA, ZE i TZ. Tu je glavni izvor prihoda kartela.

Za opste izbore ocekujem BH blok na istom broju glasova. Ako budu dobro radili u SA kantonu, ako na lokalu olvadaju Tuzlom i Zenicom, rezultati mogu biti jos bolji.

Vaznije od toga je da dolaze nove snage u centru i desnici. Tu prvenstveno mislim na Hadzikadica. On moze uzeti 150 000 na opstim izborima. Konakovic ce isto rasti. Imaju odlicnu energiju i motivisanu bazu.

BH blok, Hadzikadic i Konakovic. Ljevica, centar i desnica. :-D

Ako bude neophodno, formirati vlast sa HDZ, mada bi bilo super ako bi se moglo bez njih. Za pocetak izbaciti i slomiti SDA i graditi pravnu drzavu na prostoru gdje zivi pro-bosansko stanovnistvo.

Kod Srba ocekujem da Stanivukovic preuzme opoziciju. Sa njim bi se moglo raditi. Jednako tako, treba traziti i podrzati alternativu HDZ-u u Hercegovini. Kada se izbaci SDA iz igre SNSD i HDZ ce biti oslabljeni.
kmirsad

#53440 Re: SDP

Post by kmirsad »

Postoji ljevica, centar i desnica... i udružena banda kriminalaca.
Zasa ovi zadnji, djeluju homogenije, složnije, sinhroniziranije...
nemampojma0

#53441 Re: SDP

Post by nemampojma0 »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Ko je to pisao? Braca Grim ili?
Neozbiljan si, majke mi.
Sve sto sam napisao je itekako realno.

BH blok radi dobro u sarajevsku kantonu. Osjeca se nova energija. Ako sve bude ok do lokalnih izbora, ako BH blok ostane na okupu, uzimaju laganini na lokalnim izborima. Vazno je SDA slomiti u Sarajevu, kompletirati vlast na opstinskom i kantonalnom nivou.

U Zenici na lokalu SDA nema nikakve sanse. Ne znam kako je u Tuzli. Vazno je SDA izbaciti iz igre u SA, ZE i TZ. Tu je glavni izvor prihoda kartela.

Za opste izbore ocekujem BH blok na istom broju glasova. Ako budu dobro radili u SA kantonu, ako na lokalu olvadaju Tuzlom i Zenicom, rezultati mogu biti jos bolji.

Vaznije od toga je da dolaze nove snage u centru i desnici. Tu prvenstveno mislim na Hadzikadica. On moze uzeti 150 000 na opstim izborima. Konakovic ce isto rasti. Imaju odlicnu energiju i motivisanu bazu.

BH blok, Hadzikadic i Konakovic. Ljevica, centar i desnica. :-D

Ako bude neophodno, formirati vlast sa HDZ, mada bi bilo super ako bi se moglo bez njih. Za pocetak izbaciti i slomiti SDA i graditi pravnu drzavu na prostoru gdje zivi pro-bosansko stanovnistvo.

Kod Srba ocekujem da Stanivukovic preuzme opoziciju. Sa njim bi se moglo raditi. Jednako tako, treba traziti i podrzati alternativu HDZ-u u Hercegovini. Kada se izbaci SDA iz igre SNSD i HDZ ce biti oslabljeni.
Kako ti ne dosadi da tupis, ba?
Jesil vidio rezultate jucerasnjih izbora? S puno emocija posmatras politiku i na osnovu zelja donosis zakljucke.
Ja bih najvise volio da ljevica uzme sve sama, al masta se ne pika u politici ;-)

Da mislim ozbiljno diskutovati s tobom na ovu temu, pitao bih te jos ponesto, al s obzirom da pravis projekcije na osnovu onoga sto mislis, osjecas, nadas se i sve to jos pod jednim neizvjesnim AKO, te desnicu pobjedjujes novom desnicom...mislim da je suvisno ista vise pitati.
LP
putokaz1

#53442 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Rezultati jučerašnjih izbora su pokazali stanje
Postoje SDA-HDZ-SNSD
i NIŠTA VIŠE
Kikibombona

#53443 Re: SDP

Post by Kikibombona »

nemampojma0 wrote:Kako ti ne dosadi da tupis, ba?
Jesil vidio rezultate jucerasnjih izbora? S puno emocija posmatras politiku i na osnovu zelja donosis zakljucke.
Ja bih najvise volio da ljevica uzme sve sama, al masta se ne pika u politici ;-)

Da mislim ozbiljno diskutovati s tobom na ovu temu, pitao bih te jos ponesto, al s obzirom da pravis projekcije na osnovu onoga sto mislis, osjecas, nadas se i sve to jos pod jednim neizvjesnim AKO, te desnicu pobjedjujes novom desnicom...mislim da je suvisno ista vise pitati.
LP
Govorim o Sarajevu, Zenici i Tuzli. Za Kakanj se zna kako ce glasati. Tu sam u blizini. Nikakvo iznenadjenje.

Kasumovic je pregazio SDA u Zenici na anti-SDA retorici. Sada ce anti-SDA stranke 100% uzeti apsolutnu vecinu u gradskom vijecu. Kasumovic i BH blok. U Sarajevu je SDA izbacena iz kantona. Isto ce uslijediti u opstinama ako BH blok opstane.

Ne zanima me ko je nominalno desnica, ljevica ili centar, takva vrsta politicke podjele je za nas svakako strana. Zanima me da se SDA izbaci sa svih nivoa vlasti. Medijska histerija i plac su pokazatelj da se stolica trese.

Jacanje Hadzikadica i Konakovica je dobar indiktator. Jedan i drugi okupljaju nesto konzervativniji sloj drustva i namecu se kao dobri partneri BH bloku.

Vrijeme ce pokazati koliko je pozitivab za BiH odjeb mladih iz SDP-a. Prvi put se prelomilo i odolilo zovu vlasti i kriminalaca. Prvi put.
putokaz1

#53444 Re: SDP

Post by putokaz1 »

BHBLOK+
će teško opstati do 2020
3 stranke koje se zovu lijeve+ ASDA,NBLOK,NBL,NIP....Teško mogu opstati a da bi 2020 imali OV većine treba im i
SBB,SBIH,BPS,BOSS,USD,LS,LAB,DNZ,SZBG,....i PDA(koja je najgora<)
bunk

#53445 Re: SDP

Post by bunk »

Kikibombona wrote:
nemampojma0 wrote:Kako ti ne dosadi da tupis, ba?

LP
Govorim o Sarajevu, Zenici i Tuzli. Za Kakanj se zna kako ce glasati. Tu sam u blizini. Nikakvo iznenadjenje.

Kasumovic je pregazio SDA u Zenici na anti-SDA retorici. Sada ce anti-SDA stranke 100% uzeti apsolutnu vecinu u gradskom vijecu. Kasumovic i BH blok. U Sarajevu je SDA izbacena iz kantona. Isto ce uslijediti u opstinama ako BH blok opstane.

Ne zanima me ko je nominalno desnica, ljevica ili centar, takva vrsta politicke podjele je za nas svakako strana. Zanima me da se SDA izbaci sa svih nivoa vlasti. Medijska histerija i plac su pokazatelj da se stolica trese.

Jacanje Hadzikadica i Konakovica je dobar indiktator. Jedan i drugi okupljaju nesto konzervativniji sloj drustva i namecu se kao dobri partneri BH bloku.

Vrijeme ce pokazati koliko je pozitivab za BiH odjeb mladih iz SDP-a. Prvi put se prelomilo i odolilo zovu vlasti i kriminalaca. Prvi put.
Kiki ti ko da u svom universumu zivis.
Ko je odolio?
Ns i sdp su bezglavo poletili u vlast u Sk.
U Usk isto sdp u vlasti sa desnim krilom sda a i ns samo na papiru nije dio vlasti.
Budi realan.
Sda ce ih lopatom uzet na opcinskim a sve zahvaljujuci njihovoj bahatosti i nastupima .
Bumo vidjeli..
Kikibombona

#53446 Re: SDP

Post by Kikibombona »

bunk wrote:Kiki ti ko da u svom universumu zivis.
Ko je odolio?
Ns i sdp su bezglavo poletili u vlast u Sk.
U Usk isto sdp u vlasti sa desnim krilom sda a i ns samo na papiru nije dio vlasti.
Budi realan.
Sda ce ih lopatom uzet na opcinskim a sve zahvaljujuci njihovoj bahatosti i nastupima .
Bumo vidjeli..
Jebes ljevicu i desnicu. Nema toga kod nas. Mi smo demokratija 2-3 decenije za razliku od nekih drzava sa 2-3 stoljeca demokratije. Jos se ucimo.

Cilj je izbaciti SDA sa svih nivoa vlasti.

Ulazak u vlast u SA kantonu je za svaku pohvalu. Za svaku je pohvalu sto su izbacili SDA. :thumbup:
bunk

#53447 Re: SDP

Post by bunk »

Sretno s tim na izborima :thumbup:
madner

#53448 Re: SDP

Post by madner »

Samo ti taj moment fali da ih zaokruzis? :D
geralt

#53449 Re: SDP

Post by geralt »

putokaz1 wrote:Rezultati jučerašnjih izbora su pokazali stanje
Postoje SDA-HDZ-SNSD
i NIŠTA VIŠE
Sta su pokazali? U Buzimu SDA kandidat zamalo izgubio od nezavisnog kandidata (manje od 1% razlike u glasovima). U Domaljevac - Samcu bio samo jedan kandidat, HDZ-ov. U Bosanskom Grahovu nezavisni kandidat porazio SNSD-ovca, u Bosanskom Petrovcu i SNSD-ovca i SDA-ovca. Dobojska lokalna politicka scena je suvise cudna da bi se iz te trke izvlacili neki zakljucci, a za ruralni Ribnik ( :D ) me zaboli tuki. Od svih rezultata mi je jedino krivo zbog Kaknja i Trebinja.
ultima_palabra

#53450 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Samo ti taj moment fali da ih zaokruzis? :D
Ne bi on, ali kad vidi šta se na forumu piše... :mrgreen:
Post Reply