Dodik je njih maestralno navukao da ga sankcionišu. Brzopletost američke odluke razvidno ukazuje na njihovu političku nedoraslost trenu u kojem se nalazimo. Dodik je, s druge strane, s krugom najbližih ssaradnika pažljivo izanalizirao sve, i već godinama pripremao ove sankcije protiv sebe. Sada će ove sankcije ostaviti dalekosežne posljedice po sve njegove političke neprijatelje i još više učvrstiti njegovu vlast i ugled kod srpskog naroda s obje strane Drine i obje polovice Ibra.Alfons Kauders wrote:Danas ce hladno da najavi referendum za nezavisnost i vjerovatno objavi datum za sljedecu godinu (koji se nikako nece poklapati sa datumom opstih izbora).arzuhal wrote:Dobro, obraća se vaseljeni...
To, uz ove besmislene sankcije Hamerike, ce biti dovoljno da mu osigura jos jedan mandat, bez ikakvih problema.
Meni se cinilo da cemo 2018 izgubiti naseg MVP-a u RS. Srecom, mislim da su mu Ameri sankcijama poklonili jos 4 godine.
On kaže:"Očekivao sam sankcije..." samo da bi sakrio istinu da - ne da je ZNAO za njih nego - ih je on sam isplanirao i, koristeći snagu i umijeće slanja subliminalnih poruka koje su se uvukle u podsvijest američkih diplomata, isprogamirao!
Ovo je još jedna u niz velikih pojeda Dodika koji je otišao i korak dalje: izradio je plan da poslije njega opet dođe - on! Ko? Pa Dodik, poslije Dodika - Dodik!