A yes vala uletih ko padobranac.
Al poredjenje je na mjestu.
A yes vala uletih ko padobranac.
Nema dalje, sve si pogodio. Opstine, Kantoni su nam za kurac, ali zato sto je SDA napravila entitet od FBiH, i drzavu od BiH, nema dalje... Svedjani, Japanci i Kanadjani nam zavide. Salju aplikacije nasim ambasadama za useljenje u BiH... Stoje u redovima da nam peru guzice... Oh wait...aerodinamika wrote: ↑21/11/2020 17:21 ovjde se prica o sda kao da je sda najveci prblem BIHiako ih nisam nikad posebno gotivio treba biti objektivan- sda ima svojih propusta i mana ali ima i dobrih stvari-prvenstveno kad je u pitanju drzava, problem je st0o se ovdje sve gleda lokalno, a ne vidi se djelovanje na globalnom nivou, kad je u pitanju drzava nisam vidio da popustaju, kad su u pitanju lokalne teme tu se desavaju propusti, neadekvatni kadrovi itd. i na tom fonu je sva prica i gospodina Hadzikadica i gospodina Bicakcica, ukoliko sda pristane da se ponasa lokalno kao do sad i usvoji obrazac odgovornosti i principa kao sto to cini kad je u pitanju opstanak drzave onda nema smetnje da se koalira izmedu dvije opcije ili bilo koga druzgog
Mora nesto napisati.
Hvala na podjeljenim inf.kritikos wrote: ↑21/11/2020 15:26A lijepo je meni govorio moj drug iz USA da je Hadzikadic tamo po dzematima prosipao suplju, skupljao lovu i folirao dijasporu. Ja mu nisam vjerovao kad je govorio da mu je veza i podrska bio tada predsjednik Sabora IZ, njegov sadasnji ahbab Bicakcic. Cak je i tvrdio da ga Bicakcic vratio u BiH kao novi projekt, da mu finasira kampanju. Smrdio mi je Hadzikadic pravooo, a sad s ovom izjavom Bicakcica kao da me neko mokrim peskirom opalio sto drugu u USA nisam vjerovao.jagugu wrote: ↑21/11/2020 11:15
Četvrta mjera je da treba vrlo otvoreno obaviti razgovore o svim oblicima saradnje sa Platformom za progres. To su nove snage na političkoj sceni i ne može se SDA praviti kao da ih ne vidi, kao da oni ne postoje, kao da doktor Mirsad Hadžikadić nema šta kazati i slično
A SDA nas je i odbranila, jel tako. I dalje nas brani.aerodinamika wrote: ↑21/11/2020 17:21 ovjde se prica o sda kao da je sda najveci prblem BIHiako ih nisam nikad posebno gotivio treba biti objektivan- sda ima svojih propusta i mana ali ima i dobrih stvari-prvenstveno kad je u pitanju drzava, problem je st0o se ovdje sve gleda lokalno, a ne vidi se djelovanje na globalnom nivou, kad je u pitanju drzava nisam vidio da popustaju, kad su u pitanju lokalne teme tu se desavaju propusti, neadekvatni kadrovi itd. i na tom fonu je sva prica i gospodina Hadzikadica i gospodina Bicakcica, ukoliko sda pristane da se ponasa lokalno kao do sad i usvoji obrazac odgovornosti i principa kao sto to cini kad je u pitanju opstanak drzave onda nema smetnje da se koalira izmedu dvije opcije ili bilo koga druzgog
2/3...
U drzavi u kojoj je clanstvo u SK bilo obavezno kao i disanje taj argument ne vrijedi ni pisljiva boba..
Jest, daleko najveci problem.
Za razliku od SDA koja nad vodi pogibeljnom brzinom u prosperitet... Avangarda nasa... U NATO su nas uveli a da ni primijetili nismo... Pravna drzava po vascijeloj vertikali...
Clanstvo nije bilo obavezmo...bunk wrote: ↑21/11/2020 18:54U drzavi u kojoj je clanstvo u SK bilo obavezno kao i disanje taj argument ne vrijedi ni pisljiva boba..
Elem i ako jeste niko nije ovdje poistovjecivao Sk sa ljudima koji urusavaju Drzavu BiH.
Nije tačno.
drug_profi wrote: ↑21/11/2020 19:07Nije tačno.
Ja nisam bio član SKBiH, a punoljetan sam od olimpijade u Sarajevu. Nuđeno mi, nisam htio. Ništa mi nije falilo. Našao sam dobar posao u struci, služio Armiju u solidnom kraju i sa solidnim VES-om.
Laže ko kaže da se moralo. Morali su samo oni koji su licemjeri, pa im trebalo radi karijere. Ja nisam hio biti dio iskvarene, licemjerne partije, što je tada postala.