Pa dobili su IZ HDZ-ovci. Šta si mogli još tražiti? Sto se Srba tiče ovo s nametanjem nije imalo nikakve veze. Dakle šta imaju oni tražiti. Ali mi smo mogli i trebali. Uglavnom prošla baba s kolačima.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 20:59Ti možeš postavljati zahtjeve, ali isto tako imaš i druge dvije strane koje će postavljati svoje zahtjeve. Da se svi ponašaju ultimativno nikada seSaraFina wrote: ↑16/12/2025 20:49Ne bi se ni s kim ušlo u vlast, dok mi ne postavimo svoje uvjete. Ako kolonijalnog upravitelja može odjebati Dodik i Čović, sto mi uvijek i bez uvjeta trebamo savijati kičmu? Tačno čega se mi bojimo ako bi se stavili na sto neki zahtjevi prije no sto se onaj IZ nama na štetu prihvatio? Ono se moglo ublažiti na milion i jedan način i izvuci korist. No Kifla je poletio da stranci kažu kako je kooperativan. Mene Livno boli briga kakav on ili bilo ko od njih ostavlja dojam. Mene zanimaju rezultati. A on od početka rezultata nema. I sva šuplja priča o SDF/u je izduvati balon od sapunice. Njegovo povijanje pred Plenkivicem i Čovićem je odvratno. Pun mi je kofer njegovih patetičnih nebuloza i mahalskih olajavanja i priča. Ili neka uradi nešto korisno ili neka prestane srati i ode.dale cooper wrote: ↑16/12/2025 20:42
Ove jedne te iste gluposti se non stop ponavljaju.A sa kime bi se ušlo u vlast? Ko je to sa hrvatske strane, osim HDZ-a, imao dovoljno glasova
da bi formirao vlast?
Druga stvar, VP je vrhovni tumač DMS-a, njegove odluke nisu švedski sto da se uzme ono što nam odgovara a ostalo odjebe. Kada bi se tako
ponašali, po čemu bi bili drugačiji od Čovića i Dodika? A i Dodik je na kraju kapitulirao pred VP-om i morao je pojesti sve što je posrao.
ne bi ni formirala vlast. DMS-om je jasno propisan način podjele vlasti. Koliko god ova dvojica "odjebavala" visokog predstavnika na kraju su
se morala povinovati njegovim odlukama.
Mene lično zanima šta dobijemo mi ako Čoviću prepustimo člana presjedništva? Prekinuce opstruirati, blokirati, razvaljivati državu i surovati s cetnicima? Postace pro BiH patriot i zagovornik jedinstvene i nedjeljive?
Ili će biti isti kao i do sada? Sjedio je jednom u presjedništvu. Pa smo imali njega i cetnike protiv našeg člana? Vi kao da imate kolektivnu amneziju. Ako Željko nije napravio ništa, šta je tačno urušio?
O moralu da priča stranka koja je najmanje pozvana svojim stavovima i angažmanom je smjehotresno. A vi se ložite sto vam
Čović trubi da je nemoralno da biramo Željka. Mislim ludilo. Plus u politici ne postoji moral. A ustavo pravno se može izabrati Kovačević sada. Gdje zapelo?