Farhadi Zevs._BataZiv_0809 wrote: ↑09/03/2021 21:07 A Separation![]()
Farhadi razorio @johnnykola
Naredni bi mogao ici Saul
Saul?
Moderator: _BataZiv_0809
Farhadi Zevs._BataZiv_0809 wrote: ↑09/03/2021 21:07 A Separation![]()
Jasta, prejak reziser.johnnykola wrote: ↑10/03/2021 00:42Farhadi Zevs._BataZiv_0809 wrote: ↑09/03/2021 21:07 A Separation![]()
Saul?
Gledao ga kada sam išao u srednju školu tek kada je izašao pred sami rat u nekom od sarajevskih kina. Tada je to bio film wauu.
A gdje se mogu samo titlovi skinutilast mohicans wrote: ↑09/03/2021 19:40 https://www.filmoviplex.com/sa-prevodom ... a-lot.html
Nikakvo remek djelo, ali dobra zajebancija i do sada neobrađena tematika. Gluma glavnih protagonista odlična, proleti 1:53 za tren.
![]()
Mozda cu ipak nesto od Hanekea, bojim se da me ovo ne sjebe.johnnykola wrote: ↑10/03/2021 00:57 A, da. Pogledaj prije toga Shoah da u potpunosti upoznaš tematiku.![]()
Imaš ga na ovim online sajtovima. Moraju biti i titlovi, čim se pojavio.Affinity wrote: ↑10/03/2021 12:54A gdje se mogu samo titlovi skinutilast mohicans wrote: ↑09/03/2021 19:40 https://www.filmoviplex.com/sa-prevodom ... a-lot.html
Nikakvo remek djelo, ali dobra zajebancija i do sada neobrađena tematika. Gluma glavnih protagonista odlična, proleti 1:53 za tren.
![]()
Posto na titlovi.com ima samo engleski...
Sjebat ćete, da. Sutra je na HRT3 Učiteljica klavira Hanekeova, večeras je Sedmi pečat Bergmanov. Svi izbori su tvoji._BataZiv_0809 wrote: ↑10/03/2021 13:02Mozda cu ipak nesto od Hanekea, bojim se da me ovo ne sjebe.johnnykola wrote: ↑10/03/2021 00:57 A, da. Pogledaj prije toga Shoah da u potpunosti upoznaš tematiku.![]()
Ili od Farhadija nesto, mada sam glavne pogledao.
Moze na Eonu čak i HRT4 da se vrati
Ide Haneke i Amour
Tegoba brate mili. Posebno teska tema za nas koji smo u blizoj porodici imali pacijenta kojem je potrebna stalna njega.

Kontam danas White Ribbon, pa onda jos nekad Sedmi kontinent i to je to sto se tice Hanekea (pogledao Cache i Amour). Bi li ti sta dodao?johnnykola wrote: ↑11/03/2021 03:51 To ti pišem. Ali životno je, a i golub je tu.❤
I poslije Hanekea - Haneke.![]()
Mimo Codu... i 71 fragmenta... dodao bih sve. Imaš šansu večeras s odličnim titlom pogledati Učiteljicu. Mogao bi i Funny Games._BataZiv_0809 wrote: ↑11/03/2021 08:52Kontam danas White Ribbon, pa onda jos nekad Sedmi kontinent i to je to sto se tice Hanekea (pogledao Cache i Amour). Bi li ti sta dodao?johnnykola wrote: ↑11/03/2021 03:51 To ti pišem. Ali životno je, a i golub je tu.❤
I poslije Hanekea - Haneke.![]()
Dobar mi je, ali ne razara me kao Kislovski i Farhadi.
Sta od njega preporucujes? Nisam ja mislim nista gledao, tj mozda i jesam ali ne znam da je on reziser. Prije sam filmove gledao po kriteriju nagrada, sad tek po reziserima

Da nisam vidio ovdje vjerovatno ne bih ni znao da ima na programu, a otkad hoću da ga pogledam. Tnxjohnnykola wrote: ↑12/03/2021 04:05
HRT3 23.30 sati.
U zabačenom balkanskom brdskom području Hatidže Muratova živi s bolesnom majkom u selu u kojem nema ceste, struje ni tekuće vode. Ona je posljednji izdanak u dugom nizu uzgajivača divljih pčela i preživljava skupljajući med u posudice koje prodaje u obližnjem gradu, udaljenom četiri sata hoda. Hatidžin miran život prevrnut je naglavačke dolaskom putujuće obitelji, s glasnim motorima, sedmero razuzdane djece i krdom stoke. Hatidže otvorena srca želi prigrliti promjenu, no izbije sukob koji razotkriva temeljni jaz između prirode i čovječanstva, sklada i nesloge, eksploatacije i održivosti.
Makedonski dokumentarni film Ljubomira Stefanova i Tamare Kotevske snimljen je epski za široko platno, a nastao je vidljivo bliskom suradnjom autora i ljudi na terenu. Tvrdog i neočekivanog smisla za humor, to je portret nježne ravnoteže između čovjeka i prirode, pogled u način života koji brzo nestaje i nezaboravno svjedočanstvo o nepopustljivosti jedne iznimne žene.
Film je nominiran za dva Oscara 2020.: za najbolji dokumentarni film i za najbolji igrani film u međunarodnoj konkurenciji. Na Festivalu Sundance 2019. osvojio je čak tri nagrade: Kinematografsku nagradu, Nagradu velikog žirija i specijalnu nagradu žirija u kategoriji Utjecaj i promjena. Usto je osvojio još 29 nagrada i 46 nominacija.
Dobitnik je i Srca sarajeva za najbolji dokumentarni film na dvadesetipetom SFF-u 2019. godine.