HRT3 20.05 sati.
Film je dobio Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Kanu 1997., zajedno s filmom The Eel.
Minimalistička drama o čovjeku koji se vozi kroz gradsko predgrađe u potrazi za nekim ko će ga pokopati nakon što se ubije.
Film je prikazan na trećem SFF-u u okviru Main programa. Tad sam ga i pogledao i na mene je ostavio snažan dojam.
Scenarist i redatelj je stari Rakonja Abbas Kiarostami.
HRT1 22.30 sati.
Film je snimljen prema istoimenom romanu Gillian Flynn koja je i scenaristica uratka.
U američkoj kriminalističkoj drami Gone Girl iz 2014. godine glavne uloge imaju Ben Affleck, Rosamund Pike i Neil Patrick Harris. Scenarij potpisuje Gillian Flynn, a režiju David Fincher.
Rosamund Pike nominirana je za Oscara u kategoriji glavne glumice i za Zlatni globus za koji je nominiran redatelj Fincher, kao i scenaristica Flynn.
Film se na mapi Movielanda nalazi u kvadrantu E5:

HRT3 22.10 sati.
Žuti taksi vozi šarenim ulicama Teherana. Ulaze raznoliki putnici, a svaki od njih iskreno izražava svoje mišljenje dok taksist s njima razgovara. Vozač je ni manje ni više nego sam redatelj koji tako razotkriva društvene promjene u Iranu.
Film je osvojio mnogobrojne nagrade na međunarodnim festivalima, među ostalim:
na Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu 2015. Zlatnog medvjeda (Jafar Panahi) kao i nagradu FIPRESCI (Jafar Panahi). U Francuskoj je nominiran za nagradu César 2016. za najbolji strani film.
Redatelju Panahiju su u Iranu 2010. zabranjena putovanja te snimanje filmova, stoga je u njegovo ime nagradu u Berlinu preuzela njegova nećakinja Hana Saeidi, koja se također pojavljuje u filmu.
Film je prikazan na dvadeset i prvom SFF-u 2015. godine u okviru Kinoscope programa.
Na mapi Movielanda nalazi se u kvadrantu A3: