SDA-All about

HomeSweetHome

#53301 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

Haman. Jos samo da prestanu agitirati za bilo koga i pocnu se baviti stanjem svog naroda, omladinom, a ne marginalizirati, usutkavati i protjerivati svoje najbolje ljude, mozda ima selamata i za nas.
jazzer

#53302 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Jesu ti i hodze dole tobe? :)
Spektakluk

#53303 Re: SDA-All about

Post by Spektakluk »

Ma jok, samo utvrdjuju cijenu podrške za naredne izbore :)
Roccohljup

#53304 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

a divi ovih uhljeba.....nakon 20 i kusur godina lafo se probudili.
Sindikat BH Telecoma: Stranačko zapošljavanje i nepotizam doveli su kompaniju do samog dna
HomeSweetHome

#53305 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

Jutros sam to citala, pa se ibretila. Klasicni uhljebi, boje se sada osvete ranjenog lava pa se koprcaju.
Da ih hoce kupiti DT samo iz jednog razloga, da ih pola kucama posalju koliko ih ima viska. Ne sjecam se kako znam, ali znam da imaju 109 pravnika u Pravnoj sluzbi.
statixx

#53306 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Sindikat BH Telecoma: Stranačko zapošljavanje i nepotizam doveli su kompaniju do samog dna
https://pressmedia.ba/biznis/2020/20/11 ... samog-dna/
Suza mi kanula.
Satnica u BH Telecomu iznosi 3,87 KM i među najvećim je u javnom sektoru, čak veća i od one u Elektroprivredi, dok je opet poređenja radi satnica u zdravstvenom sektoru, uključujući i ljekare oko 2,35 KM u prosjeku, jer sve zavisi od kantona do kantona.

Imaju i regres za oko 500 KM veći nego recimo kod državne administracije, dok u realnom sektoru se skoro pa ne isplaćuje.
Roccohljup

#53307 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

HomeSweetHome wrote: 20/11/2020 09:01 Jutros sam to citala, pa se ibretila. Klasicni uhljebi, boje se sada osvete ranjenog lava pa se koprcaju.
Da ih hoce kupiti DT samo iz jednog razloga, da ih pola kucama posalju koliko ih ima viska. Ne sjecam se kako znam, ali znam da imaju 109 pravnika u Pravnoj sluzbi.
Isto ko i gras.....decenijama sutili i gledali taj javašluk al bolila ih briga jer su imali fine plate, niko ih nije dirao, a sve naustrb kvalitete i usluge građanima. Sad kad prihodi padaju a ujedno se mjenja politička scena, sad se javljaju i kukaju.
Nego šta nego privatizovati (ali na pravi način a ne ovo stoje kod nas ustaljena praksa) i to od pravih i ozbiljnih igrača. Mi kao građani/korisnici usluga bi definitivno bili na boljitku u smislu većeg broja kvalitetnih usluga a klinac bi švabo ili neko drugi trpio uhljebe na bilo kojoj poziciji.
statixx

#53308 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Privatizovace ih cim dividenda koju uplacuju u federalni budzet postane simbolicna, a vrlo su blizu toga. :D
jazzer

#53309 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

Je l' ova izjava ide u vic dana ili je stvarno ovo neko iz Telekoma izjavio?
Blixen

#53310 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

jazzer wrote: 20/11/2020 09:28
nazalost nije vic
Roccohljup

#53311 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

fakat jeste ako je vjerovati članku. A jesu jos par sedmica unazad najavljivali strajkove u telekomima pa su ih iz Vlade FbIh pokušavali odgovoriti.

https://pressmedia.ba/biznis/2020/20/11 ... samog-dna/
mali_balon

#53312 Re: SDA-All about

Post by mali_balon »

Rekose ljudi koji su dosli na isti nacin koji kritikuju
To isto ono kad se ker naljuti na vlastiti rep pa ga ganja
Škobo Habu

#53313 Re: SDA-All about

Post by Škobo Habu »

Šta će sve da pokulja iz utrobe BH Telekoma kad se raspori - tu će biti SDA skeleta još iz prošlog stoljeća.
drug_profi

#53314 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Ma ovoj vladi fali cirka milijarde u budzetu, i nece ni sljedece godine biti dobro.
Dogodine ide privatizacija mislim 100%. 2022. bi bila rizicna zbog izbora, a ne moze ni izdrzati kasa do tad.
Osim ako ne bude ovaj veliki kredit da nam unuke zavije u crno. Tad bi nardo trebao da se buni, ali od toga naravno nema nista, jer narod ne konta...
Roccohljup

#53315 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 20/11/2020 09:41 Ma ovoj vladi fali cirka milijarde u budzetu, i nece ni sljedece godine biti dobro.
Dogodine ide privatizacija mislim 100%. 2022. bi bila rizicna zbog izbora, a ne moze ni izdrzati kasa do tad.
Osim ako ne bude ovaj veliki kredit da nam unuke zavije u crno. Tad bi nardo trebao da se buni, ali od toga naravno nema nista, jer narod ne konta...
Pa što misliš što je Novalić neki dan zaskičao i orgnizovao sastanak sa viškovićem i telgetijom? svima je dogorilo do nokata i jedini spas vide u tom kreditu od preko milijardu EUR koji će nas u crno zaviti jer će po ustaljenoj praksi otići u krpljenje budžeta a ne u projekte koji će (makar) nekad neki prihod davati. Ne dao bog pomisliti na rezanje kakvih troškova da s enaprave uštede. Hebote, realni sektor kreše na sve strane i pokušava (makar oni normalni poslodavci) da očuvaju radna mjesta, a budžetlije se ponose što se kod njih ništa ne kreše već se troši nemilice i dalje a u nekim slučajevima i više nego inače.
sumirprimus

#53316 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

budzetu nece puno pomoci ni kredit ni privatizacija, ako ce sluziti samo za krpanje.
i ne treba krivit ni sve radnike..
radnicka prava se moraju zastitit. ljudi bar pravi radnici su s pravom zabrniuti za svoj statu.
HomeSweetHome

#53317 Re: SDA-All about

Post by HomeSweetHome »

Sto je najgore, toliko su se u odljepljivanju od zemlje poveli za svojim idolima uhljebljivacima, da imaju obraza sada traziti od svekolikih narodnih masa da stane na njihovu stranu :D Pa da li ste vi normalni, ljudi?
Naravno, kvalitet usluge je jedna velika nula a bahato ponasanje i odsustvo zelje za zadrzavanjem korisnika je sramotna. Zato treba napraviti pravu privatizaciju.
Davno cijela firma presla na eronet i urahatili se.
@sumirprimus OK, samo kasne jedno 20 godina.

Taj odnos vlasti u ovoj situaciji prema troskovima je najbolji prikaz odnosa vlasti prema drzavi i narodu.
Janjicar

#53318 Re: SDA-All about

Post by Janjicar »

sumirprimus wrote: 20/11/2020 07:38
Janjicar wrote: 19/11/2020 23:35 Posl'o me @Leverage da i vas pitam koliko ste imali u Grudama npr glasova ?
stvarno mislis da je na temi sda na jednom forumu bitno pitanje koliko je sdp osvojio glasova u grudama? :lol:
bh patrijote u nevjerici i soku :lol:
Znas da nije :D
sumirprimus

#53319 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ok kasne, ali opet kao i do ponasanja uposlenih to je do menadzmenta i tu najveci problem vjerovatno i lezi.
no opet, firma i radnici bi tebali biti svetinja za bilo koju vladu, vlast i menadzment.
ovo nit je vise socijalna drzava, nit je euro zona, nit je kapitalizam, ovo je divlji divlji zapad, gdje se radnici obesprave a sav narod okolo jos navija kontra radnika. do cega su nas doveli. strasno. i ne, ne radim u telekomu, niko moj ne radi u telkomu, nemam nikakve koristi od ovog osim principa da je radnicko pravo svetinja uz pravilan menadzment. :thumbup:

ono sto je meni nevjerovatnije u trenutku dok imas eronet i mtel, ti kao patriota jel, zrozavas bh telekom koliko mozes, i na kraj uces ga i privatizovat, tj podat da bi sta? zacepio rupu u budzetu. to mi smeta. a raja ce navijat jer jebga u telekomu su uhljebi i imaju visoke plate.
stvar principa isto ko na sport klubu i areni, ne mogu pratit utakmice na bosanskom jeziku. ko bosancu neprihvatljivo.
Blixen

#53320 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

Škobo Habu wrote: 20/11/2020 09:41 Šta će sve da pokulja iz utrobe BH Telekoma kad se raspori - tu će biti SDA skeleta još iz prošlog stoljeća.
pa sta ce jadan Kahriman onda :lol:
drug_profi

#53321 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Stvar je zastite radnickih prava tamo gdje su ugrozena.
A ovdje su svoja prava radnici sami ugrozili sto su pustili da im firma dodje u situaciju u kojoj jeste.
Tu onda treba i da iskišu svoju glupost, ili šta li je već.
Da pričamo o recimo radnicima Klasa, Binga, trebaju li imati poštenu platu za pošten posao, pa da se složimo.
Ali za radnike telekoma (ili bilo koje stranačke firme koja je uhljebljivala podobne) koje više ne možeš razlučiti jesu li sposbni ili nesposobni, radnici ili neradnici, jedino rešeto je privatizacija i novi vlasnik koji će sam procijeniti ko mu valja, a ko ne.
Siguran sam da se sposobni i vrijedni nemaju za što bojati.
sumirprimus

#53322 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ne puste to sami radnici znas to i sam.
i kako te seme kod nas idu. s vrha postave podobne koji tlace ostale i obicne radnike. i naravno da su prava vecini radnika ugrozena. ljudima vlada strah. imas poso imas kredit ,izugbices poso radi sto ti se kaze.
sto se tice binga ja o njemu ne volim pisat jer nemam nista lijepo reci. sam taj bingo ispada kao izvrsena privatizacija, jer meni ne trebaju ekonomski strucnjaci i analiticari da vidim svojim ocima gdje je nekad bila ptk radnja sad je bingo...eto ti privatizacije i prava radnika i visine naknada za uradjeno.
Roccohljup

#53323 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

drug_profi wrote: 20/11/2020 10:10 Stvar je zastite radnickih prava tamo gdje su ugrozena.
A ovdje su svoja prava radnici sami ugrozili sto su pustili da im firma dodje u situaciju u kojoj jeste.
Tu onda treba i da iskišu svoju glupost, ili šta li je već.
Da pričamo o recimo radnicima Klasa, Binga, trebaju li imati poštenu platu za pošten posao, pa da se složimo.
Ali za radnike telekoma (ili bilo koje stranačke firme koja je uhljebljivala podobne) koje više ne možeš razlučiti jesu li sposbni ili nesposobni, radnici ili neradnici, jedino rešeto je privatizacija i novi vlasnik koji će sam procijeniti ko mu valja, a ko ne.
Siguran sam da se sposobni i vrijedni nemaju za što bojati.
:thumbup:
Pa tim koji su zaista vrijedni, sposobni, itd., će čak biti i bolje jer će napokon doći neko ko će ih po tome gledati i cijeniti a ne po stranačkoj ili rodbinskoj vezi, niti prema lizanju zicagu.
sumirprimus

#53324 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

vi zaista mislite da ce u bosni, vrijedni i radni isplivat na povrsinu? pored cega pored koga?
tu vise ne igra ni ulogu da li je drustveni ili privatni kapital. mozda neki zive u nekom balonu ,ali 95% bosne i fbih i rs situacija je ista.
ovde je drustvno i privatno toliko isprepleteno da s ne vidi kraj jednih nit pocetak drugih. posla nema osim za podobne i uvezane.
Blixen

#53325 Re: SDA-All about

Post by Blixen »

sumirprimus wrote: 20/11/2020 10:15 s vrha postave podobne koji tlace ostale i obicne radnike
nema obicnih radnika
svi su dovedeni stranackim putem
ja ne znam nikoga da nije preko stele doveden u BH Telekom
samim tim su svi saucesnici
Post Reply