SDP

_Reds_

#53276 Re: SDP

Post by _Reds_ »

tabloid wrote:Jad i bijeda SDP-a.

Image
Upravo za toga se sveo SDP-a, za dobrog cuga, za to su uvijek spremni.

Lagumdzija je bio i ostace instituacija za koje kakve Magazinovice, Masice i Cengice, koji ni sami ne znaju kako su i jesu li fakultete uopce zavrsili, a o danu radnog staza mimo poslanickih klupa da ne govorim.

Izajve tipa nece u vlast za nacionalistickim strankama nisu ništa drugo, nego jb... vas, nama je dobro imamo svoje plate i pausale, ko ce zajebavati sa HDZ-om i SNSD-om, ima u Sarajevu dosta para za dijeliti.

Eto kao da ce ikada u ovoj zemlji bar dok smo mi zivi bidi moguca vlast i bez SDA i bez HDZ i bez SNSD-a/SDA-a. Ali lijepo se lagati.
It_is_a_Leclerc

#53277 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Vidim, lelek ožalošćenih pretendenata na budžet koji su, pošto po to, mislili SDP prodati u "bošnjačku reprezentaciju" ne prestaje.
:lol:

Najjači su mi ovi što retroaktivno hvale Lagumdžiju, čovjeka pod čijom se "stražom" ljevica raspala u šrapnele, koji je u prah i pepeo sveo blistavu pobjedu 2010. SDP-a i doveo nas na prag nestanka kojeg su upravo "Mašići, Nikšići i drugi" uspjeli prevazići i 2018. donijeti 30% bolji rezultat nego Zlatko.

Kao - on je makar bio čovjek gospodin :lol:

Nema vam ljudi druge, pomirite se s tim. SDP i Naša stranka neće biti odskočne daske za lako bogaćanje preko volje hiljada birača.
MaksprotivMarksa

#53278 Re: SDP

Post by MaksprotivMarksa »

Odjebali su Damira. Taman covjek pomisli da idu na bolje, oni pokazu ko su i sta su :-) :-)
_Reds_

#53279 Re: SDP

Post by _Reds_ »

It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, lelek ožalošćenih pretendenata na budžet koji su, pošto po to, mislili SDP prodati u "bošnjačku reprezentaciju" ne prestaje.

Najjači su mi ovi što retroaktivno hvale Lagumdžiju, čovjeka pod čijom se "stražom" ljevica raspala u šrapnele, koji je u prah i pepeo sveo blistavu pobjedu 2010. SDP-a i doveo nas na prag nestanka kojeg su upravo "Mašići, Nikšići i drugi" uspjeli prevazići i 2018. donijeti 30% bolji rezultat nego Zlatko.

Nema vam ljudi druge, pomirite se s tim. SDP i Naša stranka neće biti odskočne daske za lako bogaćanje preko volje hiljada birača.
Lagumdzija izgubio, a ko onda dobi 2010 ?

Šta su bolan Mašići i Magazinovici okrenuli, SDP bio i ostao u Sarajevu na 4 zastupnika.

Pa eto nema sada Lagumdzije što je ne sastavite, SDP nikad nije bio razjedinjeniji.
It_is_a_Leclerc

#53280 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

_Reds_ wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Vidim, lelek ožalošćenih pretendenata na budžet koji su, pošto po to, mislili SDP prodati u "bošnjačku reprezentaciju" ne prestaje.

Lagumdzija izgubio, a ko onda dobi 2010 ?

Šta su bolan Mašići i Magazinovici okrenuli, SDP bio i ostao u Sarajevu na 4 zastupnika.

Pa eto nema sada Lagumdzije što je ne sastavite, SDP nikad nije bio razjedinjeniji.
Hm.

Dakle, da ponovim - čovjek je pobjedu 2010. sveo u apsolutnu opstrukciju, najstrašnije blokade i nula rezultata zbog čega su građani SDP desetkovali.

Ljudi koji su 2018. ostvarili 30 % bolji rezultat (jer KS npr. nije država, ma koliko se vama to činilo) u ukupnom broju glasova.

Ljevica nikad nije bila ujedinjenija od odlaska Zlatka Lagumdžije. Konačno nastupa kao blok, i bože zdravlja i pameti, tako će i izaći na izbore - na svim nivoima.
_Reds_

#53281 Re: SDP

Post by _Reds_ »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hm.

Dakle, da ponovim - čovjek je pobjedu 2010. sveo u apsolutnu opstrukciju, najstrašnije blokade i nula rezultata zbog čega su građani SDP desetkovali.

Ljudi koji su 2018. ostvarili 30 % bolji rezultat (jer KS npr. nije država, ma koliko se vama to činilo) u ukupnom broju glasova.

Ljevica nikad nije bila ujedinjenija od odlaska Zlatka Lagumdžije. Konačno nastupa kao blok, i bože zdravlja i pameti, tako će i izaći na izbore - na svim nivoima.
Prvo NS nije ljevica, i ona to nikada nece biti, onda ce namagarciti SDP i to zestoko, zvili bili pa vidjeli.

Drugo, pusti se demegogije, sve ključne funkcije u SDP-u su preuzeli ljudi u Sarajevu, i u Sarajevu po broju mandata nije bilo rasta.

I sada se ovi iz KS kite tudjim perjem i pricaju o nekakvom rastu.

A istina je da je najvise SDP povukla na ovim izborima Tuzla odosno TK i Denis Becirevic.

SDP je u Sarajevu praktično opet doživio poraz, i tek je 4. stranka u KS, i da je neke principijelnosti i Mašić i Magazinović bi podijeli ostavke.
Na šta je SDP-e spao u Sarajevu, pokazuje i to da im treba jedna dvorska luda, ne bi li šta glasova navukli.

Četvrta stvar, što si odmah izgnorisao, jeste da se vlast na višim nivoima, konkretnom na federalnom neće nikada moći formirati i bez SDA i bez HDZ-a, a na državnom bez SNSD-a ili SDS-a, stim u vezi znači da SDP, dok su ovi ljudu tu gdje jesu, neće na tim nivoima nikada u vlast.

Peta stvar, daj mi navedi to silno iskustvo ovih Mašića/Magazinovića/Čengića u bilo kojoj branši, osim u gladjenju da ne kazem čega, iz ugodnih poslaničkih stolica.

Svaka čast nekim novim ljudima, ala Šteta i sličnim.

Ogroman razodor i sada postoji u SDP-u, i dvije jake struje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#53282 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Sad slijedi najezda kmecanja Niksica zbog iskljucenja iz stranke. Vec je poceo smarat. Dobar potez SDP-a. Goni bandu!
kmirsad

#53283 Re: SDP

Post by kmirsad »

Ne znam šta čeka NS sa svojom Renićkom. već je počela smarati. Goni bandu.
kamen spoticanja

#53284 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

prvo je urbana gubitnicka sarajevska ekipa uspjela shebati ruralnu pobjednicku tuzlansku ekipu i ostaviti ih bez vlasti
a sad su ruralni tuzlaci shebali prvu violinu urbanih,konceptualnog Damira i poslali ga u NS na kaljenje :oops:
a ja se i dalje ibretim odkud seljaci u SDP-u :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#53285 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kamen spoticanja wrote:prvo je urbana gubitnicka sarajevska ekipa uspjela shebati ruralnu pobjednicku tuzlansku ekipu i ostaviti ih bez vlasti
a sad su ruralni tuzlaci shebali prvu violinu urbanih,konceptualnog Damira i poslali ga u NS na kaljenje :oops:
Jer je FGR u Nasoj stranci :mrgreen:
kmirsad

#53286 Re: SDP

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:prvo je urbana gubitnicka sarajevska ekipa uspjela shebati ruralnu pobjednicku tuzlansku ekipu i ostaviti ih bez vlasti
Nisam... ovaj jesam... zaboravio... treče izvinjenje... pa evo... :-D
plain vanilla

#53287 Re: SDP

Post by plain vanilla »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:
Rekla bih ja njemu da su seljaci.presli iz SDA, ali valja se onda i meni izvinjavat :mrgreen:
kmirsad

#53288 Re: SDP

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
kmirsad wrote:
plain vanilla wrote: Jer je FGR u Nasoj stranci :mrgreen:
Rekla bih ja njemu da su seljaci.presli iz SDA, ali valja se onda i meni izvinjavat :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Kažeš mu... primi moju izvinjotinu... :D Urbano... a naše... ruralno... :lol:
A nisu prešli, nego malo terenskog rada...privremeno pozajmljeni, da prime koju terensku dnevnicu...
kamen spoticanja

#53289 Re: SDP

https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ZgsX8BEnt8

al vidis da je sve otislo u Honduras kad crveni kmeri pocnu povlaciti argument "gdje si bio 92." :oops:
madner

#53290 Re: SDP

Post by madner »

Nikako da prihvati SDA poraz.
kamen spoticanja

#53291 Re: SDP

madner wrote:Nikako da prihvati SDA poraz.
odem na SDA temu i isplacem se ko majka zbog trafike od 20 'iljada.po kvadratu
onda dodjem ovde i ismijem se zbog proslave najvece pobjede od 1945. :oops:
ne slavi se svaki dan opozicija ha ja :oops:
madner

#53292 Re: SDP

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:
Slavi se da imamo ekipu koja nije dio dila. Lako cemo za poziciju ako znamo da su pravi.
KomunistaTZ

#53293 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Potpuni cirkus :lol:
kamen spoticanja

#53294 Re: SDP

madner wrote:
kamen spoticanja wrote:
Slavi se da imamo ekipu koja nije dio dila. Lako cemo za poziciju ako znamo da su pravi.
koliko to traje?
20 godina? :oops:
ovo sam samo da ostane zabiljezen post kad prava ekipa postane dio tala da te mogu zahebavat
plain vanilla

#53295 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Inace, drago mi je zbog Damira :evil: :mrgreen:
Na njegovom zidu mu mozes samo aplaudirati, inace si blokiran, a on sebi uzima za pravo kakiti po svemu i svacemu
Cirkusant, zdravo :kiss:
madner

#53296 Re: SDP

Post by madner »

kamen spoticanja wrote:
madner wrote:
kamen spoticanja wrote: odem na SDA temu i isplacem se ko majka zbog trafike od 20 'iljada.po kvadratu
koliko to traje?
20 godina? :oops:
ovo sam samo da ostane zabiljezen post kad prava ekipa postane dio tala da te mogu zahebavat
To je najlakse. :mrgreen:
Pomaka nema prije. Nemre Bjedic promjeniti stanje, samo raspodjelu.
Moguce je da hoce, ali bar ima sansa. Plus smo u best case varijanti koja se mogla desiti poslje onih rezultata i Komse neovisnog.
:D
KomunistaTZ

#53297 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Ekipa koja nije dio dila!? Gdje ces bolji dil od kontinuirane plate opozicionog poslanika od srednje skole (faks ne racunam, to ih je mutevelija natjerao) :lol:
kamen spoticanja

#53298 Re: SDP

uglavnom ispalo je odlicno
najvise su nahebali ovi iz SDA :oops:
a eno i fahro ne spava zadnjih.par dana :oops:
Banksy

#53299 Re: SDP

Post by Banksy »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vidim, lelek ožalošćenih pretendenata na budžet koji su, pošto po to, mislili SDP prodati u "bošnjačku reprezentaciju" ne prestaje.

:thumbup:
KomunistaTZ

#53300 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Pogledaj cirkusa :lol:
Mutevelija o mladuncima : "Utrkivali se ko ce imati "konjica" na kosulji kao ja, ko ce imati mali crni Moleskine blok" :D
E moj Marsale, ko se sve ove godine poziva na tebe :lol:
Post Reply