House wrote:
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Pilaw_Pavlaka
#53251 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Last edited by Pilaw_Pavlaka on 17/01/2017 21:38, edited 1 time in total.
- GeeTnT
#53252 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sa_u_srcu wrote:Inace ne znam jel neko to napisao ali ove sankcije predstavljaju i zabranu transakcija izmedju entiteta rs koje dodik predstavlja, sa bilo kojim privatnim ili pravnim licem iz sad-a, sto znaci da nije vise u stanju da placa lobisticku kucu iz sad-a.
- arzuhal
-
Fudo387
#53254 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Bilo koja transakcija koja se moze dovesti u vezu sa govedom, most likely, bice sankcionisana.Sa_u_srcu wrote:Inace ne znam jel neko to napisao ali ove sankcije predstavljaju i zabranu transakcija izmedju entiteta rs koje dodik predstavlja, sa bilo kojim privatnim ili pravnim licem iz sad-a, sto znaci da nije vise u stanju da placa lobisticku kucu iz sad-a.
Srbima je najbolje da ga vec sad gurnu u kakvu jarugu, ne bi im bilo prvi put kad su im fireri u pitanju.
-
emmir1
#53255 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Meni žao 4 miliona što je dao za lobiranje.
Pa da bar vizu središe
Pa da bar vizu središe
- arzuhal
#53256 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Al' ko ono danas reče: ovo je on i priželjkivao, ovo će mu samo dati vjetra krilima da pobijedi na sljedećim izborima!
Pao sam sa skemlije...

Pao sam sa skemlije...
-
Alfaromeo
#53257 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Posto predsjednik i Onako
NeReme u USA onda se pitam
What the F...
Zamrznuta imovina u USA?!
Njegova u Srbiji i Laktasima
Nema pravo u USA
Pa nije ni prije imao.
Mozda sam naivan, ali meni ovo smijesno
What the F...
Nema pravo u USA
Pa nije ni prije imao.
- Hemel
#53260 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
...od strane takozvane Amerike.Krokodajl wrote:Sad će RTRS u stilu RTS-a sa kraja 90-ih
"Ničim izazvane i nepravedne nametnute sankcije"
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Fudo387
#53261 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Samo, jeb' ti to, mile je dokazani pragmatik.
Ne bi me zacudilo kad bi sutra osvanuo kao kandidat iz reda srpskog naroda za neku funkciju, ispred SDA.
Ne bi me zacudilo kad bi sutra osvanuo kao kandidat iz reda srpskog naroda za neku funkciju, ispred SDA.
-
risingforce
#53262 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Milorad je nas igrac, polako ali sigurno rastura Sumsku
- arzuhal
#53263 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma Mile je mala maca za Špirketa...Špirić će možda već u aprilu osnovat u Mrkonjić Gradu OO Naše Stranke, ako nema...Fudo387 wrote:Samo, jeb' ti to, mile je dokazani pragmatik.
-
pemanapemani
#53264 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sad jos nekoliko zemalja EU.
Evo prilike Hrvatskoj da pokaze da li je stvarno prijatelj BiH.
Evo prilike Hrvatskoj da pokaze da li je stvarno prijatelj BiH.
-
archi_a
#53265 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nema puno zajednica u svijetu, pa bile one i mjesne zajednice, koje se mogu pohvaliti da im je lider, preSjednik na ovakvoj crnoj listi. Eto, još i po ovome su secesionisti u pokušaju postali poznati, i nije im prvi put.
Naravno, bajkovitim mitomanima ni ovo neće otvoriti oči, već će nastaviti guslati po svome.
Sedamnaeste, sedamnaeste, esadeeeeee udariooooooo, osamnaeste osamnaesteeeee doDick pobediiiiiiioooooooo.
Iiiiiidemooooo za Dobojjjj. Op oooooppp.
Naravno, bajkovitim mitomanima ni ovo neće otvoriti oči, već će nastaviti guslati po svome.
Sedamnaeste, sedamnaeste, esadeeeeee udariooooooo, osamnaeste osamnaesteeeee doDick pobediiiiiiioooooooo.
- mayab
#53266 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pilaw_Pavlaka wrote:House wrote:![]()
![]()
-
elcaliente
#53267 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ja uopste nekontam kako mu ovo moze licno naskoditi?
Politicki mu je samo plus jer u ocima njegovog birackog tijela postaje sada mesija jer velikoj Americi izgovorio NE i hebite se svi odreda koji nepostuju slovo dejtona.
Politicki mu je samo plus jer u ocima njegovog birackog tijela postaje sada mesija jer velikoj Americi izgovorio NE i hebite se svi odreda koji nepostuju slovo dejtona.
-
risingforce
#53268 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
archi_a wrote:Nema puno zajednica u svijetu, pa bile one i mjesne zajednice, koje se mogu pohvaliti da im je lider, preSjednik na ovakvoj crnoj listi. Eto, još i po ovome su secesionisti u pokušaju postali poznati, i nije im prvi put.
Plavsicka, Karadzic - bivsi predsjednici RS-a ratni zlocinci
Mladic - general vojske RS-a ratni zlocinac
Mile Dodik - na crnoj listi
stvarno je posebna RS
-
Nero Histrion
#53269 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Citam upravo Dodikovi savjetnici nisu zabrinuti, kazu skinut ce Trump sankcije.
Citat: "Ako su tačne informacije da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dospio na crnu listu SAD, to se može protumačiti kao očajnički potez odlazeće američke administracije, ali može se očekivati da ga nova administracija skine sa te liste, rekao je savjetnik predsjednika RS-a Aleksandar Vranješ, prenosi Srna.
"S obzirom na to da je nova administracija do sada pokazala dobru volju, možemo očekivati da on bude skinut sa te liste", rekao je Vranješ za Sputnjik."
Citat: "Ako su tačne informacije da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dospio na crnu listu SAD, to se može protumačiti kao očajnički potez odlazeće američke administracije, ali može se očekivati da ga nova administracija skine sa te liste, rekao je savjetnik predsjednika RS-a Aleksandar Vranješ, prenosi Srna.
"S obzirom na to da je nova administracija do sada pokazala dobru volju, možemo očekivati da on bude skinut sa te liste", rekao je Vranješ za Sputnjik."
-
Fudo387
#53270 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
http://www.reuters.com/article/us-usa-s ... SKBN1512WI
U rojtersu izaso...golemo.
The sanctions imposed by the Office of Foreign Asset Control enable U.S. authorities to block access by Dodik, who is president of Bosnia's autonomous Serb Republic, to any of his property or assets that are under U.S. jurisdiction.
...ovo U.S. jurisdiction je sirok pojam.
U rojtersu izaso...golemo.
The sanctions imposed by the Office of Foreign Asset Control enable U.S. authorities to block access by Dodik, who is president of Bosnia's autonomous Serb Republic, to any of his property or assets that are under U.S. jurisdiction.
...ovo U.S. jurisdiction je sirok pojam.
- Toffee karamela
#53271 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Hajde da ti to pokušam objasniti. Vrlo je moguće da Dodolito nije bio tako lud da kupuje voćnjake po Kaliforniji ili goveda po Teksasu i da čuva novac u njihovim bankama, ali je isto tako nevjerovatno da on negdje vani nema dobar dio maznutog kapitala....Svi s Balkana se drže doktrine da lovu treba rasporediti na više strana, u slučaju da padne jedna linija odbrane da sve ne bude izgubljeno....Stavljanje na crnu listu SAD je znak svim vladama i bankama kojima SAD može na bilo koji način nauditi (a može na trilion mogućih načina) da i oni stave proskribiranu osobu na nezvaničnu crnu listu i vrlo vjerojatno zamrznu mu račune.Alfaromeo wrote:Posto predsjednik i Onako
What the F...
Nema pravo u USA
Pa nije ni prije imao.
Švicarska odavno više nije sigurna, isto ni Lihtenštajn, ne znam jedino kakva je situacija s ruskim ili kineskim bankama. Dakle ove sankcije su mig za čitav niz manjih ujdurmi i pakosti od kojih će Doda zaboliti glava da mu više na um ne padne neka secesija ili demonstriranje sile po BL, Trebinju ili Gacku .
-
elcaliente
#53272 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodo drzi pare u Srbiji, Rusiji i na Kipru o tome se vec pisalo.
Ima para i u BiH bas me interesuje ko ce mu u BiH bilo sta zamrznuti posto Amerika eto kao ima utjecaja i kod nas.
Ima para i u BiH bas me interesuje ko ce mu u BiH bilo sta zamrznuti posto Amerika eto kao ima utjecaja i kod nas.
Last edited by elcaliente on 17/01/2017 22:02, edited 1 time in total.
-
risingforce
#53273 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nero Histrion wrote:Citam upravo Dodikovi savjetnici nisu zabrinuti, kazu skinut ce Trump sankcije.
jbt koji su ovo manipulatori.. Trumpa boli *urac za Dodika.. Amerika ima svoje strateske, politicke prioritete koji se nikad ne mijenjaju promjenom Predsjednika koji je obicna marioneta.. postoji u Americi "Council on Foreign Relations" koja svakog predsjednika snadbijeva administracijom i zato su im streteski prioriteti decenijama isti.. Vise puta je dokazano da je trajni nacionalni i bezbjedonosni interes SAD cjelovita, demokratska BiH
Last edited by risingforce on 17/01/2017 22:04, edited 1 time in total.
- Toffee karamela
#53274 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Smiješ li se kladiti da to nisu bile dimne bombe kojima su se pokušale prikriti prave destinacije?elcaliente wrote:Dodo drzi pare u Srbiji, Rusiji i na Kipru o tome se vec pisalo.
-
elcaliente
#53275 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Smiješ li se kladiti da to nisu bile dimne bombe kojima su se pokušale prikriti prave destinacije?Toffee karamela wrote:elcaliente wrote:Dodo drzi pare u Srbiji, Rusiji i na Kipru o tome se vec pisalo.
Sumnjam da je toliko naivan da drzi pare na svoje ime u zapadnim zemljama. Znao je on da se svakog trenutka moze nesto ovako desiti.