Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- arnes_king
#5326 Re: Smartphone diskusije
U agram servisu koji je ovlasten od strane samsung-a nova baterija za S7 Edge je 90KM, tako da za s6 mora biti jeftinija.
-
zipoo
#5327 Re: Smartphone diskusije
to je preko puta Vladmira Nazora ?arnes_king wrote:U agram servisu koji je ovlasten od strane samsung-a nova baterija za S7 Edge je 90KM, tako da za s6 mora biti jeftinija.
Ako jeste, oni su mi rekli ovu cijenu
-
zipoo
#5328 Re: Smartphone diskusije
Je li neko imao probleme sa futrolom za mobitel ? Jaran mi prica da mu je magnet pravio probleme sa ekranom. Najvise se na tastaturi primjeti
-
tap3ah75
#5329 Re: Smartphone diskusije
Kakvi su Acer Liquid Z6E?
Našao sam za 150 KM sa 2 god. garancije.
Fol je da mi treba za osnovca ... da mi se javi kad ga zovnemo ... i da ima on za igrice i pomalo youtube?
Valjal' to šta?
Fol je da mi treba za osnovca ... da mi se javi kad ga zovnemo ... i da ima on za igrice i pomalo youtube?
Valjal' to šta?
- fortaleza
#5330 Re: Smartphone diskusije
Stari 6580 socket, ali za 150 KM nov i s jos 2 godine garancije je odlican za ono cemu je namijenjen i kome je namijenjen.
Baterija je dosta slaba
Ali bih ipak isao na ovo
http://mobitel-shop.com/index.php?id_ca ... r=category
2 GB ram, 16 GB memorija, bolja baterija, ekran, iz trgovine, a 20-tak KM vise. Po iskustvima je ovo najbolji low budget telefon na nasem trzistu.
Baterija je dosta slaba
Ali bih ipak isao na ovo
http://mobitel-shop.com/index.php?id_ca ... r=category
2 GB ram, 16 GB memorija, bolja baterija, ekran, iz trgovine, a 20-tak KM vise. Po iskustvima je ovo najbolji low budget telefon na nasem trzistu.
- roki
#5331 Re: Smartphone diskusije
Ne i ne.tap3ah75 wrote:Kakvi su Acer Liquid Z6E?
Valjal' to šta?
Za mjesec-dva ide plač kako mu nemogu igrice. Znam po mojima od sestre. Isto tako bilo, kupi mu da se ima javiti, dali 200KM a sad kuknjava kako nista ne valja. Njima mobitel dode ko igraća konzola.
- diablobih
#5332 Re: Smartphone diskusije
Djeca koja igraju igre, moraju imati 32 GB memorije, sve ostalo nije vazno.
-
Hakiz
#5333 Re: Smartphone diskusije
Pozdrav.
Dakle, ovako: Treba mi jeftin, najjeftiniji a da nečemu valja, Android smartphone sa 16 GB ili više ROM-a. Treba mi za offline jezike na Google translatoru i offline mape na OSMAND. Imam trenutno telefon sa 8 GB i kada se oduzme za sam Android i ostatak sistema, ostane nekih 2-3 GB korisnički dostupno, a to nije dovoljno. Smještanje podataka na SD karticu nije rješenje jer nekad hoće, nekad neće.
Molim prijedloge.
Hvala.
Dakle, ovako: Treba mi jeftin, najjeftiniji a da nečemu valja, Android smartphone sa 16 GB ili više ROM-a. Treba mi za offline jezike na Google translatoru i offline mape na OSMAND. Imam trenutno telefon sa 8 GB i kada se oduzme za sam Android i ostatak sistema, ostane nekih 2-3 GB korisnički dostupno, a to nije dovoljno. Smještanje podataka na SD karticu nije rješenje jer nekad hoće, nekad neće.
Molim prijedloge.
Hvala.
- xoklix
#5334 Re: Smartphone diskusije
Vec mjesec koristim iP 8 plus , prije toga Androidi bili... Stvarno ne vidim razliku u fluidnosti. Stari ima Huawei P10 , radio speed test i sve ama bas sve aplikacije Huawei je brze otvorio od iPhone-a.
Da ne govorim kako pola aplikacija koje su na Androidu free moram placati i to na godisnjem nivou.
Na selfie kameri nema opcije reverse photo vec sam morao platiti 10ak KM aplikaciju Mirror.
Jedino cime sam zadovoljan je kamera(portret mode je beton), ostalo je sve na strani npr. jednog Huaweija P10, a o Note 8 da ne pricam.
Svjetlosnu godinu ispred iP 8 Plus.
Ukoliko na mobitelu ne drzite informacije koje bi mmogle biti meta hakerskih napada i sl. ne vidim potrebu za ajfonom.
Da ne govorim kako pola aplikacija koje su na Androidu free moram placati i to na godisnjem nivou.
Na selfie kameri nema opcije reverse photo vec sam morao platiti 10ak KM aplikaciju Mirror.
Jedino cime sam zadovoljan je kamera(portret mode je beton), ostalo je sve na strani npr. jednog Huaweija P10, a o Note 8 da ne pricam.
Svjetlosnu godinu ispred iP 8 Plus.
Ukoliko na mobitelu ne drzite informacije koje bi mmogle biti meta hakerskih napada i sl. ne vidim potrebu za ajfonom.
- avaks
#5335 Re: Smartphone diskusije
iOS cloud već probijan, toliko podataka procurilo tako da o sigurnosti ne moramo raspravljat
Fluidnost je relativan pojam, android nakon par godina uspori od tromosti a iOS ti Apple uspori da kupiš novi ajfon
Fluidnost je relativan pojam, android nakon par godina uspori od tromosti a iOS ti Apple uspori da kupiš novi ajfon
- Maharadza
#5336 Re: Smartphone diskusije
Samo što android uređaju možeš "osvježiti" brzinu jednostavnim factory reset-om! Naravno prije toga imaš opciju kroz par app-ova uraditi backup ama baš svega što imaš!avaks wrote:iOS cloud već probijan, toliko podataka procurilo tako da o sigurnosti ne moramo raspravljat![]()
- avaks
#5337 Re: Smartphone diskusije
A dabome maha 
-
Mega Man X
#5338 Re: Smartphone diskusije
Znaš kako kažu.. zadnji dobar iPhone je bio 4S, onda su počeli qrcu svirat..
- diablobih
#5339 Re: Smartphone diskusije
Koliko para najjeftiniji, nekima je najjeftinije 100 KM, nekome 400 KM.Hakiz wrote:Pozdrav.
Molim prijedloge.
Hvala.
-
Hakiz
#5340 Re: Smartphone diskusije
Kao što rekoh, nejjeftiniji da nešto valja. Najvažnije je da ima barem 16 GB. Koliko sam ja vidio ima nekih Vivax-a do 250 KM koji mogu proći, na primjer Fly3. Ali mu je baš loša baterija, samo 2.000 mAh. Kako se ne razumijem najbolje u mobitele, možda ima nešto za sličan novac a bolje. Recimo da bi 250 KM bio maksimum.diablobih wrote:Koliko para najjeftiniji, nekima je najjeftinije 100 KM, nekome 400 KM.Hakiz wrote:Pozdrav.
Molim prijedloge.
Hvala.
Nije mi žao dati za bocu dobrog vina, ali jeste za mobitel
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5341 Re: Smartphone diskusije
Uzmes xiaomi mi4, redmi 4 ili redmi 5 za tu lovu. Ova petica ti je noviji uredjaj, a mi4 stariji ali ponajbolji.
-
Mega Man X
#5342 Re: Smartphone diskusije
Ne bi me čudilo da Apple počne ovaj adapter prodavati po cijeni od nekih 60-120 dolara.
Ka'e: INOVACIJA JE ČUDO!

Ka'e: INOVACIJA JE ČUDO!

- avaks
#5343 Re: Smartphone diskusije
Pa napravili su telefon da ti to sve treba a kada ih nije stid punjač za brzo punjenje da odvojeno prodaju zašto i ovo ne bi ofcama ponudili hahah 
- diablobih
#5344 Re: Smartphone diskusije
Preporucio bih ti leEco le s3, sa neta naruci, ili ovdje uzmi, sa neta je 100 dolara, izadje te sa carinom 200 maraka otprilike, dok je ovdje u prodavnicama malo vise. Ako hoces jos nesto kvalitetnije, onda to ide xiaomi 4x ili honor 7x.Hakiz wrote: Kao što rekoh, nejjeftiniji da nešto valja. Najvažnije je da ima barem 16 GB. Koliko sam ja vidio ima nekih Vivax-a do 250 KM koji mogu proći, na primjer Fly3. Ali mu je baš loša baterija, samo 2.000 mAh. Kako se ne razumijem najbolje u mobitele, možda ima nešto za sličan novac a bolje. Recimo da bi 250 KM bio maksimum.
-
Hakiz
#5345 Re: Smartphone diskusije
Hvala.diablobih wrote:Preporucio bih ti leEco le s3, sa neta naruci, ili ovdje uzmi, sa neta je 100 dolara, izadje te sa carinom 200 maraka otprilike, dok je ovdje u prodavnicama malo vise. Ako hoces jos nesto kvalitetnije, onda to ide xiaomi 4x ili honor 7x.Hakiz wrote: Kao što rekoh, nejjeftiniji da nešto valja. Najvažnije je da ima barem 16 GB. Koliko sam ja vidio ima nekih Vivax-a do 250 KM koji mogu proći, na primjer Fly3. Ali mu je baš loša baterija, samo 2.000 mAh. Kako se ne razumijem najbolje u mobitele, možda ima nešto za sličan novac a bolje. Recimo da bi 250 KM bio maksimum.
Mislim da bi ovo bila dilema (trilema): Xiaomi Redmi Note 4X 16GB, cijena 265 KM, Xiaomi Redmi 4X 16GB, 240 KM, Huawei Y6, 230 KM. Izvor: Web stranica Univerzalno.ba.
Za malu razliku u cijeni ovaj Note 4X donosi 2,0 Octa procesor, 3 GB RAM-a, 5,5 inča 1080x1920 full HD, Android 7,0.
Druga dva su 2 GB RAM, 5,0 inča 720x1280 ekran, Android 6,0 i 1,4 GHz procesor s tim što je Xiaomi Octa, Huawei Quad core.
Huawei je 3.000 mAh baterija, oba Xiaomi su 4.100 mAh baterija.
32 GB verzija oba Xiaomi koštaju 290 KM, s tim što tada neNote verzija 4X dolazi sa 3 GB RAM-a, Note verzija samo dobija veći ROM.
Huawei je "veće" ime.
Na papiru Note izgleda najbolje.
Da li je i u stvarnosti tako?
Sljedeća dilema je koliko od ovih 16 GB pojede sistem, a koliko ostane dostupno korisniku. Taj podatak nisam našao ni na stranicama Xiaomi i Huawei, niti na GSMareni. Ako je više od pola razmislio bih da dam 290 KM za 32 GB verziju jednog od Xiaomi telefona, konkretno Note verziju, ali to bih volio izbjeći. Kao što rekoh, ne daje mi se puno za telefon. Škrtica
Last edited by Hakiz on 21/01/2018 00:26, edited 1 time in total.
-
Hakiz
#5346 Re: Smartphone diskusije
Hvala.konektovan wrote:Uzmes xiaomi mi4, redmi 4 ili redmi 5 za tu lovu. Ova petica ti je noviji uredjaj, a mi4 stariji ali ponajbolji.
- R9..
#5347 Re: Smartphone diskusije
Ljudi kakav je ovaj huawei honor 9,
I koje od ova tri zla je manje
Univerzalno
Hustel Shop
Pacomoby
Univerzalno
Hustel Shop
Pacomoby
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5348 Re: Smartphone diskusije
Sve je to isto.R9.. wrote:Ljudi kakav je ovaj huawei honor 9,
Univerzalno
Hustel Shop
Pacomoby
- diablobih
#5349 Re: Smartphone diskusije
Prvo da ti kazem ja nikako ti ne mogu preporuciti univerzalno, niti ostale piljare. Mogu ti preporuciti npr. ProComp koji se dokazao regularnim sasvim.Hakiz wrote: Hvala.
Mislim da bi ovo bila dilema (trilema): Xiaomi Redmi Note 4X 16GB, cijena 265 KM, Xiaomi Redmi 4X 16GB, 240 KM, Huawei Y6, 230 KM. Izvor: Web stranica Univerzalno.ba.
Za malu razliku u cijeni ovaj Note 4X donosi 2,0 Octa procesor, 3 GB RAM-a, 5,5 inča 1080x1920 full HD, Android 7,0.
Druga dva su 2 GB RAM, 5,0 inča 720x1280 ekran, Android 6,0 i 1,4 GHz procesor s tim što je Xiaomi Octa, Huawei Quad core.
32 GB verzija oba Xiaomi koštaju 290 KM, s tim što tada neNote verzija 4X dolazi sa 3 GB RAM-a, Note verzija samo dobija veći ROM.
Huawei je "veće" ime.
Sljedeća dilema je koliko od ovih 16 GB pojede sistem, a koliko ostane dostupno korisniku. Taj podatak nisam našao ni na stranicama Xiaomi i Huawei, niti na GSMareni. Ako je više od pola razmislio bih da dam 290 KM za 32 GB verziju jednog od Xiaomi telefona, konkretno Note verziju, ali to bih volio izbjeći. Kao što rekoh, ne daje mi se puno za telefon. Škrtica
Od 16 GB ti vecinom ode na pola ili manje, vjerujem da je na 4x oko 6 GB sistem, ali ti to moze neko reci bolje ko ima trenutno taj mobitel. Ako mislis koristiti mobitel duze od 2 godine, onda idi na 32 GB, i mislim da ti je bolje procompu kesirati 40 KM vise, nego univerzalnom manje.
Sve ti zavisi koju velicinu preferiras, da li 5 inchi ili 5.5, isto tako i procesor je malo bolje kod note 4x, kojeg bih ja izabrao na tvom mjestu.
-
Hakiz
#5350 Re: Smartphone diskusije
Veći ekran na Note 4X će dobro doći zbog korištenja mapa, a mislim da nije mnogo veći i zahtjevniji da bi puno više trošio bateriju od običnog 4X. Tako da će zbog toga, a i ostalih razlika, Note biti najvjerovatniji izbor. Kako je meni ciklus korištenja mobitela oko 3 godine (to je najvjerovatnije vrijeme trajanja baterija, tada baterije najčešće počnu umirati, a otprilike tada dođe i vrijeme kada hardver i verzija OS-a tog mobitela postaju nedovoljni za nove aplikacije i ostale zahtjeve), još ću razmisliti da li 16 ili 32 GB.diablobih wrote:Prvo da ti kazem ja nikako ti ne mogu preporuciti univerzalno, niti ostale piljare. Mogu ti preporuciti npr. ProComp koji se dokazao regularnim sasvim.Hakiz wrote: Hvala.
Huawei je "veće" ime.
Od 16 GB ti vecinom ode na pola ili manje, vjerujem da je na 4x oko 6 GB sistem, ali ti to moze neko reci bolje ko ima trenutno taj mobitel. Ako mislis koristiti mobitel duze od 2 godine, onda idi na 32 GB, i mislim da ti je bolje procompu kesirati 40 KM vise, nego univerzalnom manje.
Sve ti zavisi koju velicinu preferiras, da li 5 inchi ili 5.5, isto tako i procesor je malo bolje kod note 4x, kojeg bih ja izabrao na tvom mjestu.
Ja nisam imao probleme sa mobitelima kupljenim u Univerzalno. U posljednjih 10-ak godina kupili smo nekoliko mobitela kod njih, prvi još i prije nego što su se smartphonei pojavili u BiH, i sve je bilo OK. Ne reklamiram ih, možda sam imao sreću. Samo je problem što bi mi onda 32 GB verzija u ProCompu bila preskupa. Ako bih se i protegao do 300 KM za mobitel, a to bi bilo u krajnjem slučaju, više od 300 ne dolazi u obzir. Nikako.
Hvala ti na savjetima i odgovorima.