Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
manekenka u penziji

#5326 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by manekenka u penziji »

Hvala svima na odgovorima. Promjenit cu i vodu i AD.
@ Mis_Mekinjas: to sa nogicama radim...mama mi je to davno pokazala jer je i ona istu muku samnom mučila.
Nisam znala da se toliko dugo ne povećava doza dohrane. Moja malena bi popapala sve, ali joj ja iz straha nisam puno ni davala, tako da je dobro da znam. ;)
Magarece_godine

#5327 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Magarece_godine wrote:Mi sutra "skraćujemo" ćunu :roll: :roll: :roll:

je li danas pola godine bebaču?
Da...danas nam sest mjeseci...Tvome jučer bilo?
kakavdanakneiskustvu

#5328 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Magarece_godine wrote:

sutra,dan kasnije
dama_u_crnom

#5329 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Je li iko koristio ono biciklo za bebe, nesto na ovaj fazon http://s14.postimg.org/sylknotsx/ire.gif
I koliko je prakticno? Kakva su iskustva?
Maloj ce ubrzo prvi rodjendan, nemam ideje sta da joj kupim. Sve one velike igracke koje bi joj mogle biti zanimljive sadrze neke sitne dijelove, a s tim da ona sve trpa u usta, pretpostavljam da bi i to. :)
safran

#5330 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by safran »

dama_u_crnom wrote:Je li iko koristio ono biciklo za bebe, nesto na ovaj fazon http://s14.postimg.org/sylknotsx/ire.gif
I koliko je prakticno? Kakva su iskustva?
Maloj ce ubrzo prvi rodjendan, nemam ideje sta da joj kupim. Sve one velike igracke koje bi joj mogle biti zanimljive sadrze neke sitne dijelove, a s tim da ona sve trpa u usta, pretpostavljam da bi i to. :)
Kako koje dijete - ja starijem kupila, provozali se par puta i ostavili ga jer je iskakao iz njega. Dvije godine kasnije ga proslijedimo prijateljima kad je njihov bebač napunio godinu, malac se navozao, čak je naučio okretati pedale i motati nakon što su mu uklonili onu podlošku za noge.
putujucidzindas

#5331 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

nama super stvar - izasli smo iz svih kolica s godinu dana i presli u ovaj biciklic. evo sad su 2.5 godine, jos ga voli zavrtiti
Magarece_godine

#5332 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Magarece_godine »

Magarece_godine wrote:

sutra,dan kasnije
Sretna mu sestomjesecnica ;-) ziv i zdrav bio.... moj danas osunecen...tezak stres..al i sreca kada sr nasmije...:lol:
kakavdanakneiskustvu

#5333 Re: Odg: Bebe - ALL ABOUT!

Magarece_godine wrote:

sutra,dan kasnije[/quote]
Sretna mu sestomjesecnica ;-) ziv i zdrav bio.... moj danas osunecen...tezak stres..al i sreca kada sr nasmije...:lol:[/quote]

Hvala,takodje
maki222

#5334 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by maki222 »

Stavljate li svojim bebama siroki povoj ili ne? Patronazna sestra mi rece da su oprecna misljenja ortopeda i pedijatara u vezi toga, ali je vrlo brzo presla na nesto drugo, a ja onda zaboravih da se vratim na temu sirokog povoja. Zanima me ko je ZA upotrebu sirokog povoja ( pedijatri ili ortopedi ), a ko PROTIV i zasto???? Neznam hocu li mu stavljati povoj ili ne????
manekenka u penziji

#5335 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Ja nisam stavljala. Pampersice su dovoljne jer one razmaknu noge pa kukici fino uklope. Nalaz sa UZ-a uredan.
Mis mekinjas

#5336 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Mis mekinjas »

maki222 wrote:Stavljate li svojim bebama siroki povoj ili ne? Patronazna sestra mi rece da su oprecna misljenja ortopeda i pedijatara u vezi toga, ali je vrlo brzo presla na nesto drugo, a ja onda zaboravih da se vratim na temu sirokog povoja. Zanima me ko je ZA upotrebu sirokog povoja ( pedijatri ili ortopedi ), a ko PROTIV i zasto???? Neznam hocu li mu stavljati povoj ili ne????
Moj malisa je bio okrenut na zadak. U bolnici napravljen UZV, pa je naredjeno siroko povijanje. Na prvoj kontroli jos nije bilo sraslo, na drugoj sa tri mjeseca jeste pa smo tad i prestalo siroko povijati.
UZV jedini pokaze pravo stanje stvari.
kakavdanakneiskustvu

#5337 Re: Bebe - ALL ABOUT!

krvava wrote:Sretne vam polugodisnjice!
Cestitke na sunnetu osunecenim!

Hvala
PurpurHazel

#5338 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by PurpurHazel »

maki222 wrote:Stavljate li svojim bebama siroki povoj ili ne? Patronazna sestra mi rece da su oprecna misljenja ortopeda i pedijatara u vezi toga, ali je vrlo brzo presla na nesto drugo, a ja onda zaboravih da se vratim na temu sirokog povoja. Zanima me ko je ZA upotrebu sirokog povoja ( pedijatri ili ortopedi ), a ko PROTIV i zasto???? Neznam hocu li mu stavljati povoj ili ne????
Nama na otpusnom pismu pise kao ni pod razno siroki povoj niti hodalica. I haj ti znaj. Mi ne povijamo, zasad samo Pampers.
bizet

#5339 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by bizet »

oko sirokog povijanja...ja jesam do treceg mjeseca redovno, do 6-og preko noci, iako je doktor rekao da nema potrebe

zene, obdaniste ili zena koja bi cuvala dijete?...kakva su vasa misljenja?

mi poslali u obdaniste, ali je stalno bolesna, zatvorim bolovanje i za dva dana ga opet otvorim...sve kao samo je to prehlada, ali dijete mi izgleda lose, isrcpljena je od temperature, od zacepljenog nosa...jednostavno je ne mogu vise takvu gledati
sad jedni kazu to je normalno dok se ne imunizira, a drugi kazu da je prerano za dijete od 13 mjeseci da ide u obdaniste, da je premala
nisam bila protiv obdanista, i meni je drago da mi dijete ne bude razmazena asocijalna osoba, ali ta imunizacija, to...ma znate sve, kako se srce kida kad ne moze da dise i kada temperatura ne spada

oko zene koja bi je cuvala takodje gubim razum...nemam neku nafaku sa tim...ili ja ne znam traziti, jer nailazim samo na slucajeve koji piju neke tablete za smirenje i sl....ma ne mogu povjeriti dijete nikome
pitala sam rodbinu, prijatelje, kolege, niko ne poznaje direktno nekog za koga moze tvrditi da je normalan i u stanju cuvati malo dijete, sve je to nesto cini mi se finim, pristojnim, cistim...to je meni nepotpuno i ne usudjujem se vise experimentisati

kakavdanak, da ne znas ti neku zenu, iz prve ruke, koja bi mogla cuvati dijete?....da je normalna, da umije sa djecom, samo to trazim...da nije pod lijekovima pa da moram gatati u grah jel' danas dobra ili nije, ili neka neozbiljna osoba koja nece paziti na to kad se dijete ukapa sokom da je pusti da se majica na njoj osusi
maybelline

#5340 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by maybelline »

Ima li neko da je malo dijete (oko 4-5 mjeseci) ostavljao kod babysitterke (tj, da je babysitterka dolazila vama u kucu)? Kako se krecu cijene?
manekenka u penziji

#5341 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Neko je na ovoj temi tražio gdje se može uzeti onaj vrtuljak sa igračkama sto se stavlja iznad djecijeg krevetića.
Ima u fisu, 13.50 KM
insomnia78

#5342 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

Hej, da ne crnjacim ali mi kupili to, ne u fisu, i stavili na krevetic, sve super, svijetli, svira, okrece se
Kad u onoj "glavi" jedno sto malih paukova :D :D
Mi poslije bebi kupili nesto jako slicno ovom
Image
Malo je reci da je odusevljena

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
manekenka u penziji

#5343 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Bože sačuvaj.
Ovu dekicu imam i ja. Malena prica sa igračkama k'o velika. Spas za mame koje su većinu dana same a moraju s vremena na vrijeme nešto i obaviti.
Kad joj dosade igračke, samo zakacim neke druge.
insomnia78

#5344 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by insomnia78 »

Haha
I moja isto prica sa njima :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
šatirana_ljubičica

#5345 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

Moj mali je dugo sa njima čavrljao i mahao rukicama ali ih nije mogao dohvatiti...Prvi put kad se uspio dočepati zeke nije se riješio dok ga nije iščupo :D
Valjda nešto u stilu: konačno sam te uhvatio :D
maybelline

#5346 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by maybelline »

manekenka u penziji wrote:Bože sačuvaj.
Ovu dekicu imam i ja. Malena prica sa igračkama k'o velika. Spas za mame koje su većinu dana same a moraju s vremena na vrijeme nešto i obaviti.

Gdje si to kupila i koliko kosta otprilike, svidja mi se pravo!

P.S. Jos uvijek niko nista o babysitterkama? Da nema neka posebna tema samo za to...?
šatirana_ljubičica

#5347 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by šatirana_ljubičica »

Imaš u skoro svim prodavnicama dječije opreme..Amko na Mojmilu, Fis...U BBI...
Cholina_Lokica

#5348 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Cholina_Lokica »

maybelline wrote:
manekenka u penziji wrote:Bože sačuvaj.

Gdje si to kupila i koliko kosta otprilike, svidja mi se pravo!

P.S. Jos uvijek niko nista o babysitterkama? Da nema neka posebna tema samo za to...?
U amku prije par mjeseci je bilo 50 i koju KM
bavi

#5349 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by bavi »

prije 2 dana bila u robotu na socijalnom, imaju isto na ovaj fazon dekice, 32 KM.
dama_u_crnom

#5350 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by dama_u_crnom »

Beba ce za par dana napuniti godinu. Smijem li joj uvesti med u ishranu?
Post Reply