Razlika je u tome da će se, zbog velike razlike u nadmorskoj visini, između petlje Počitelj i ceste M-17, morati projektovati "tobogan", a ne spojna cesta.E d o wrote:nisam ni mislio samo na Ivan sedlo, nego naravno i Bradinu
i govorim o cijeloj dionici Tarčin - Konjic
nema tu biti šta komplikovano povezivanje M-17 i AC
bit će to klasična petlja blizu Počitelja kao i desetine drugih....Drivuša, Jošanica, Butile...
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- Hugo Chavez
#5326 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- dadoka84
#5327 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jedini koji se ovdje pravi pametnjakovic si ti. I dosta s vrijeđanjem.
Ničim izazvan si izjavio sljedeće:
ne provaljuj se
kad pametuju oni koji slabo šta znaju
forumski pametnjakovići ??
dakle niđe veze s mozgom...
Odakle ti pravo da se obraćaš tako nekom? Ti očigledno pokupio svu pamet svijeta. Sram i stid da te bude.
O kakvom "skretanju" puta ti govoris? Nisi shvatio očigledno poentu. A za to je ipak potrebno malo vise od poznavanja pukih činjenica i nabrajanja gdje se šta s čim spaja.
Fakat svakakvog svijeta.
Ničim izazvan si izjavio sljedeće:
ne provaljuj se
kad pametuju oni koji slabo šta znaju
forumski pametnjakovići ??
dakle niđe veze s mozgom...
Odakle ti pravo da se obraćaš tako nekom? Ti očigledno pokupio svu pamet svijeta. Sram i stid da te bude.
O kakvom "skretanju" puta ti govoris? Nisi shvatio očigledno poentu. A za to je ipak potrebno malo vise od poznavanja pukih činjenica i nabrajanja gdje se šta s čim spaja.
Fakat svakakvog svijeta.
Last edited by dadoka84 on 15/08/2014 13:41, edited 1 time in total.
-
neki
#5328 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Problem je sto je razlika u nadmorskoj visini izmedju te petlje i postojeceg M17 cca 100m. od petlje do M17 u Pocitelju ce se voziti 15 km pristupnim cestama..E d o wrote: nema tu biti šta komplikovano povezivanje M-17 i AC
bit će to klasična petlja blizu Počitelja kao i desetine drugih....Drivuša, Jošanica, Butile...
Dionica Zvirovici-Pocitelj je mrtva bez produzetka bar do Blagaja..
- Hemera
- dadoka84
#5330 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Koliko ja vidim jedinto ti ovdje laprdaš i vrijeđaš. Ti mi reci šta ja poznajem a šta ne, ha ha.E d o wrote:
bla, bla bla
uprazno opet laprdaš bez ikakvog konkretnog pisanja o onome o čemu je bila rasprava
a naravno da i nemaš šta pisat vezano za to
jer očigledno da ti ne poznaješ ni "puke" činjenice
sad nastavi uprazno laprdat sa istomišljenicima o nekim kvazi pravcima auto puteva
koji veze s mozgom nemaju, a kamoli sa realnim stanjem stvari
Popravi mi dan.
- dadoka84
#5331 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne. Nisam hrvat. Vjerovatno je neko iz iste generacije 
Na SS forumu imaju 3-4 ista avatara, da vidiš te veselice.
Na SS forumu imaju 3-4 ista avatara, da vidiš te veselice.
-
detroit-mercy
#5332 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ko kaze da us pare naseHajvan wrote:dadoka84 wrote:
Iskreno nije me briga na kojoj trasi tuzla jeste ili nije, vise sam mislio na uvezivanje gradova, poboljsanje razmjene dobara i usluga, ekonomsko jacanje centralnog dijela BIH, mjesto toga prestigle su nas neke bezvezne drzavice, dok smo se mi bavili sitnim sicarom i lopovskom privatizacijom.
ovo je suština.
dokle god se budemo bavili sitnim šićarom, trenutnim zadovljenjem nanjižih licnih potreba i gledali da zadovoljimo zahtjeve i pohtjeve drugih (evropske rute u ovom slucaju) a sve to za naše pare- necemo daleko dogurat.
- Hajvan
- seoBIH
#5334 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Opet ja. Samo da javim da će se iz Zenice na auto put sjever-jug uključivati presijecanjem, tj skretanjem lijevo preko M-17. Odmah da kažem dzabe vam slike ili karte. Danas sam prošao tim dijelom i nema šanse da se nešto promijeni za deset dana. Cak su i table pripremljene.
Ja ovaj dio auto puta neću koristiti zbog lošeg priključka na isti. Biti će gužvi sigurno, a o sigurnosnim apektima da ne govorim.
Ja ovaj dio auto puta neću koristiti zbog lošeg priključka na isti. Biti će gužvi sigurno, a o sigurnosnim apektima da ne govorim.
- shake69
#5335 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tunel i 6 km autoceste do kraja avgusta gotovo. Otvaranje! Hm, sta li ce do izbora ostaviti? Tarcin? Ne mogu, nema sanse. Sta onda?
-
fau vau
#5336 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Svilaj - Odžak
avgust 2014.

avgust 2014.

-
fau vau
#5337 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
vožnja dionicom Bilješevo - tunel 1.mart - Zenica jug

- dustaban
#5338 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kolka ce biti putarina do Zenice?
-
kakaljin
#5339 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
dustaban wrote:Kolka ce biti putarina do Zenice?
Jos nisu izbacili cijene iako su napravili kolonu u tabeli za zenicu.
- karanana
#5340 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
jos jedan dernek u tunelu 25.8.
- OldMayor
#5341 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nisam bas upucen, ali moze li nam neko ko prati malo pomnije izgradnju autocesta objasniti je li se ovo ovako festa i slavi 5-6km puta svugdje u svijetu?
Pa jbt na 25km puta oni profestase pofino.
Neki dan bila festa kad su otvarali dio zaobilaznice, pa evo sad opet tunnelparty.
Ne znam, iskreno mene bi bilo stid slaviti nesto sto cemo zavrsit za 15-ak godina, a trebali smo prije 10.
Neki dan bila festa kad su otvarali dio zaobilaznice, pa evo sad opet tunnelparty.
Ne znam, iskreno mene bi bilo stid slaviti nesto sto cemo zavrsit za 15-ak godina, a trebali smo prije 10.
-
kakaljin
#5342 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
OldMayor wrote:Nisam bas upucen, ali moze li nam neko ko prati malo pomnije izgradnju autocesta objasniti je li se ovo ovako festa i slavi 5-6km puta svugdje u svijetu?
Kako se festa, sta ce onda tek biti kada cijeli autoput bude gotov i pusten u promet. To ce tek ludnica da bude
-
rekla-kazala
#5343 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I još piče reklamni spotovi na televiziji. Mislim,.. čemu reklama i samohvala,.. cijena izgradnje je i ovako previsoka a Mađari, Česi, Slovaci,.. ne gledaju te televizije pa da ih dozovu da se provozaju kroz tunel 1. Mart.OldMayor wrote:Nisam bas upucen, ali moze li nam neko ko prati malo pomnije izgradnju autocesta objasniti je li se ovo ovako festa i slavi 5-6km puta svugdje u svijetu?
-
tec
#5344 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma nemoj onda nikada nisi bio na zapadu, ne postoji otvaranje a pogotovo javnih radova da se ne pravi svečano otvaranje. Ova mržnja vlastitog je stvarno odvratna.damtom wrote: Na zapadu NE, ni kad otvore +100 km dionicu! Samo je puste i posalju jednu ekipu lokalne TV stanice da snimi prilog od par minuta najvise i to je to.
- cadburry
#5345 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kad se ne gradi, ne valja što se ne gradi. Kad se gradi, ne valja što se troše pare. Kad se glavonje eksponiraju, ne valja što skupljaju političke poene. Kad se glavonje ne pojavljuju, ne valja što prespavaju mandat. 
-
neki
#5346 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kako god, ovo je vec trece svecano 'otvaranje' tunela 1. mart...bukvalno trece..
- golfiista
#5347 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
triput' je triput'...bez da su ga izvadili...
- dustaban
#5348 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pogledajte molim vas kako normalan svijet pravi skromne ceremonije otvaranja novog tunela
(jos je njihov garant veci)

(jos je njihov garant veci)
-
rekla-kazala
#5349 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja sam još prije nekoliko mjeseci primjetio da je tu neko napravio veliku glupost.seoBIH wrote:Opet ja. Samo da javim da će se iz Zenice na auto put sjever-jug uključivati presijecanjem, tj skretanjem lijevo preko M-17. Odmah da kažem dzabe vam slike ili karte. Danas sam prošao tim dijelom i nema šanse da se nešto promijeni za deset dana. Cak su i table pripremljene.
Sa minimalnim proširenjem ugurali su traku za uključenje a traka iz smjera Sarajeva prema Zenici je izgurana iz prvobitne putanje u traku za ubrzavanje.
Zenica - Sarajevo

Sarajevo-Zenica

- dustaban
#5350 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ista stvar ko i sa Vlakovom. Josanica - Vlakovo 4 min. Vlakovo - M17(ukljucenje) 30 min !
Al sta ima veze, proslavilo se i to.
Al sta ima veze, proslavilo se i to.