Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
BiHovan

#5326 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BiHovan »

Hajde malo da pokrenem već zastarjelu temu koja se tiče USB funkcija AMINO uređaja.

Evo već dva dana pokušavam da pokrenem film (.mkv, .avi) sa SRT formatom prijevoda ali uređaj jednostavno ne prepoznaje subtitle. Već sam ranije pisao i zamolio da navedete podržane formate video/audio/subtitle fajlova ali nije bilo odgovora. Ako ne možete javno onda napišite mi PM.
Da nije bio neki update AMINO uređaja koji je možda poremetio funkcionalnost ili zbog čega uređaj ne prikazuje subtitlove. Subtitlove sam uredno nazvao isto kao i ime filma tako da ne bi trebalo biti do toga.

Hvala na odgovoru.
Sakazulu

#5327 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Iskreno nisam još probao gledati video sa titlovima preko njihovog uređaja, jer imam svoj player za tu stvar. Ali samo onako da lupim, da li si probao na daljincu da upališ titlove?
BiHovan

#5328 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BiHovan »

Sakazulu wrote:Iskreno nisam još probao gledati video sa titlovima preko njihovog uređaja, jer imam svoj player za tu stvar. Ali samo onako da lupim, da li si probao na daljincu da upališ titlove?
Opcija nema mnogo unutar playera. Ne mogu čak ni da prepoznam znak koji označava opcije kada se uđe u USB meni. Sve tipke sam probao ali niti jedna ne reaguje. Probao sam pritiskati onu tipku koja označava "SUB" pa "LANG" ali nema efekta. Izluđuje me više. Trenutno nisam u mogućnosti da kupujem novi TV sa USB podrškom niti želim da kupujem media player kada su već aktivirali tu USB opciju ali nam definitivno treba više informacija što se tiče te funkcije. Ipak su oni programirali taj dio unutar uređaja.
Sakazulu

#5329 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Slažem se sa tvojim razlozima za forsiranje njihovog USB gadgeta. Ali svakako su naglasili da neće raditi sa svim mogućim formatima, codecima itd... Što ne zovneš podršku i pitaš direktno?

PS
Ja sam kupio media player koji je vrlo malen (asus O!play mini) iz razloga što vrlo lako stane u svaku torbu i kad negdje putujem djeca su sretna. Imaju u bilo kojem apartmanu, na bilo kojem tv-u svoje omiljene crtane, kao i mi svoje filmove i serije...
BiHovan

#5330 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BiHovan »

Sakazulu wrote:Slažem se sa tvojim razlozima za forsiranje njihovog USB gadgeta. Ali svakako su naglasili da neće raditi sa svim mogućim formatima, codecima itd... Što ne zovneš podršku i pitaš direktno?

PS
Ja sam kupio media player koji je vrlo malen (asus O!play mini) iz razloga što vrlo lako stane u svaku torbu i kad negdje putujem djeca su sretna. Imaju u bilo kojem apartmanu, na bilo kojem tv-u svoje omiljene crtane, kao i mi svoje filmove i serije...
Ne preostaje mi izgleda ništa drugo nego da ih zovem direktno. Što se tiče kupovine media player-a ne bih da trošim novac na isti jer svakako planiram kupovati novi TV gdje ću voditi računa da ima dobru podršku za čitanje USB medija tako da će mi taj media player ostati neiskorišten. Ne putujem mnogo tako da mi i mobilnost ne igra ulogu. U svakom slučaju hvala na savjetima. Vidjet ću šta će mi podrška reći. Šteta što su davno ukinuli njihov forum gdje su se mogle ovakve stvari rješavati a ne ovako preko javnih portala.
Sakazulu

#5331 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

BiHovan wrote:
Sakazulu wrote:Slažem se sa tvojim razlozima za forsiranje njihovog USB gadgeta. Ali svakako su naglasili da neće raditi sa svim mogućim formatima, codecima itd... Što ne zovneš podršku i pitaš direktno?

PS
Ne preostaje mi izgleda ništa drugo nego da ih zovem direktno. Što se tiče kupovine media player-a ne bih da trošim novac na isti jer svakako planiram kupovati novi TV gdje ću voditi računa da ima dobru podršku za čitanje USB medija tako da će mi taj media player ostati neiskorišten. Ne putujem mnogo tako da mi i mobilnost ne igra ulogu. U svakom slučaju hvala na savjetima. Vidjet ću šta će mi podrška reći. Šteta što su davno ukinuli njihov forum gdje su se mogle ovakve stvari rješavati a ne ovako preko javnih portala.

Savjet i ostalima prvo peglajte podršku pa onda kukajte na forumu hehe...

Nemoj pogrešno shvatiti, ali si pretrpio frustracije umjesto da si odmah nazvao i znao na čemu si!
BiHovan

#5332 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BiHovan »

Sakazulu wrote:
BiHovan wrote:

PS

Savjet i ostalima prvo peglajte podršku pa onda kukajte na forumu hehe...

Nemoj pogrešno shvatiti, ali si pretrpio frustracije umjesto da si odmah nazvao i znao na čemu si!
Nemoje ti mene pogrešno shvatiti ali ti komentar nije baš na mjestu. Više se uzdam u iskustvo korisnika koji su imali sličan problem nego u dežurnu tehničku podršku koja zna odgovoriti samo na osnovne informacije a kada se uđe dublje u raspravu onda samo kažu: "Nazovite radnim danima kako bismo Vam mogli odgovoriti na specifično pitanje (ovo je još uljepšano, persiranja u uslužnim djelatnostima na našim prostorima kao da je izumrlo).", jer moraju tražiti savjet iskusnijih administratora što meni inače ne predstavlja problem, ali ako mi treba informacija što prije onda mi je problem. Osim toga nisam odmah dotrčao na forum već sam prvo konsultovao druga googla najmanje pola dana prije nego sam odlučio da napišem poruku ovdje na forum, jer ponovo ponavljam, LOL nema službeni forum za žalbe, savjete i sugestije.
Najvjerovatnije da ću i sam prije naći rješenje za problem sa kojim se susrećem nego što će mi njihova podrška moći pomoći. Ali eto probat ću da ne kažem da nisam. Osim toga želio sam da službeni odgovor i rješenje mog problema bude vidljivo svima na forumu da ne moraju lutati kao ja i zvati tehničku podršku svako malo. Eto, zato sam ovdje postavio pitanje.
zgembudin

#5333 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by zgembudin »

Malo ti nije na mjestu...

Ja sam uzeo smart tv koji sa odr. tipovima titlova ne funkcionise. Isto tako je i za stb, ne forsiraju ga i ne guraju, vec je limitirana funkcionalnost (ne namjerno) iz vise razloga tehnicke prirode, sto je navedeno i sa njihove strane.

Zamisli da ja sad zovem Samsung/Sony/Panasonic i kazem: Vi i vas smart tv, ne moze da mi cita titlove koji dolaze uz mkv koji sam skinuo sa torrent-a od poznatog uploader-a YIFY... pa da se oni bakcu pojedinacnim slucajevima.
BiHovan

#5334 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by BiHovan »

zgembudin wrote:Malo ti nije na mjestu...

Ja sam uzeo smart tv koji sa odr. tipovima titlova ne funkcionise. Isto tako je i za stb, ne forsiraju ga i ne guraju, vec je limitirana funkcionalnost (ne namjerno) iz vise razloga tehnicke prirode, sto je navedeno i sa njihove strane.

Zamisli da ja sad zovem Samsung/Sony/Panasonic i kazem: Vi i vas smart tv, ne moze da mi cita titlove koji dolaze uz mkv koji sam skinuo sa torrent-a od poznatog uploader-a YIFY... pa da se oni bakcu pojedinacnim slucajevima.
Ok, tvoje mišljenje. Kupio si TV, zadovoljan si, ja nisam kupio TV, ja plaćam mjesečni najam, nisam zadovoljan informacijama koje sam dobio od provajdera, tražim informaciju.
Porediš kruške i jabuke. Nema potrebe dalje da raspravljamo.

Zvat ću tehničku podršku. Ovdje ne žele da odgovore na moje pitanje, vjerovatno narušava zakon o autorskim pravima.
cancel

#5335 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by cancel »

I jel gleda tko Cinema TV sad kad su krenuli filmovi? Kakvi su filmovi i kvaliteta slike? I ako može koji screenshot :D
Sakazulu

#5336 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

cancel wrote:I jel gleda tko Cinema TV sad kad su krenuli filmovi? Kakvi su filmovi i kvaliteta slike? I ako može koji screenshot :D
Ne gledam još... ali bitno je da su maznuli pacmana kao svoj logo... Šta li će biti kad ih neko zajaše radi autorskih prava?
afannedim

#5337 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

cancel wrote:I jel gleda tko Cinema TV sad kad su krenuli filmovi? Kakvi su filmovi i kvaliteta slike? I ako može koji screenshot :D
Ono što ja upratih, neprofesionalno skroz. Upratio neki dan film pola titla se nije vidjelo
Grof

#5338 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Grof »

afannedim wrote:
Sakazulu wrote:CMC ne postoji više na listi ili...?
Ovo je odgovor koji na sam dobio od njih na mail.

Poštovani Afane,

CMC ce biti vracen cim se rijesi jedan administrativni problem. To bi trebalo biti krajem avgusta, sa zavrsetkom sezone godisnjih odmora.

Srdačan pozdrav

Kraj avgusta prošao, sezona godišnjih odmora također. CMC-a još ni na mapi. :-) :-)
semirsar

#5339 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

afannedim wrote:
Ono što ja upratih, neprofesionalno skroz. Upratio neki dan film pola titla se nije vidjelo
A nasuprot tome sto ti uprati, ja upratih da i lcd tv moze sasvim solidno prikazat' crnu boju k'o neka bolja plazma :mrgreen:
afannedim

#5340 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ništa ne propuštaš :lol: :lol: :lol:
Sakazulu

#5341 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Aiii tišine na forumu par dana....
semirsar

#5342 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by semirsar »

jes' vidio, ha @Sakazulu, sve med i mlijeko :mrgreen:
MTV

#5343 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Od juče možete kod vaših kablovskih operatera da pronađete pet novih programa:
PINKPEDIA - istorijski dokumentarci i serije (sinhronizovano)
PINK HOROR - filmski kanal sa isključivo horor filmovima
PINK COMEDY - filmski kanal sa isključivo komedijama
PINK MUSIC 4 - strani aktuelni pop i rok hitovi
PINK MUSIC 5 - domaći po i rok hitovi

http://www.pinkonline.com/video/play/0_dz0mls9b

Info je postavljen na https://www.facebook.com/rtvpink (06.09.2013.)
Sakazulu

#5344 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

MTV wrote:Od juče možete kod vaših kablovskih operatera da pronađete pet novih programa:
PINKPEDIA - istorijski dokumentarci i serije (sinhronizovano)
PINK HOROR - filmski kanal sa isključivo horor filmovima
PINK COMEDY - filmski kanal sa isključivo komedijama
PINK MUSIC 4 - strani aktuelni pop i rok hitovi
PINK MUSIC 5 - domaći po i rok hitovi
http://www.pinkonline.com/video/play/0_dz0mls9b
Info je postavljen na https://www.facebook.com/rtvpink (06.09.2013.)
Vala toliko frke oko pinkovih tri miliona kanala, a onda se ispostavi da sam sve pogledao još davno nekad... Dok torrenti idu, šteta svih filmskih kanala, jer neće nikada biti up to date sa već pogledanim filmovima...
Sakazulu

#5345 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

semirsar wrote:jes' vidio, ha @Sakazulu, sve med i mlijeko :mrgreen:
Evo palim/gasim/resetujem/hakujem/kupujem novi modem ne bi li se šta novog teksta pojavilo, ali tanko!
Dzontra_Volta

#5346 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Hmm, "počelo" je sa zamrzavanjem slike, evo danas već treći put resetujem STB. Na paricu mi se ne mogu vaditi, jer je na MojaTV sve funkcionisalo kako treba. Nadam se da su to "prolazne boljke".
Sakazulu

#5347 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Dzontra_Volta wrote:Hmm, "počelo" je sa zamrzavanjem slike, evo danas već treći put resetujem STB. Na paricu mi se ne mogu vaditi, jer je na MojaTV sve funkcionisalo kako treba. Nadam se da su to "prolazne boljke".

Prijavljivanje kvarova i smetnji prihvatamo tek nakon više od 67 napisanih postova na ovom forumu :evil:

Zezam se :run:
Dzontra_Volta

#5348 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Dzontra_Volta »

Hmm...još sam nešto primijetio (ne znam je li to samo kod mene slučaj): svakodnevno na LOL portalu pratim potrošnju telefona i primijetio sam da mi nakon 4.9. više ne obračunavaju telefonske razgovore prema fiksnim brojevima (zvao sam nekoliko puta fiksne brojeve BHTelecoma i Telemacha), dok obračunaju pozive prema mobitelima. Je l' se to nešto promijenilo u tarifiranju poziva ili će mi ovo naknadno nadodati na račun?
Naslovnica

#5349 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Naslovnica »

Jesen nam polako stiže i sa sobom donosi plodove koji su dozrijevali tokom ljeta. Plodovi Logosofta će dozreti 10. oktobra 2013. godine i obradovati sve postojeće korisnike, kao i one koji će to tek postati.

Ove jeseni pripremili smo za vas NOVI paket xDSL Internet paket i VEĆE brzine postojećih paketa.

Za one koji nemaju potrebu za munjevitim brzinama, ali im je ipak potrebna kvalitetna Internet konekcija, Logosoft je pripremio NOVI xDSL Internet paket pod nazivom Mikro-net, sa pristupnom brzinom od 5 Mbps / 512 kbps. Cijena paketa iznosi 15,00 KM bez PDV-a. U cijenu paketa je uključena usluga Pristup na xDSL infrastrukturu.

Našim vjernim korisnicima xDSL Interneta i xDSL integrisanih usluga povećali smo pristupne brzine na svim postojećim paketima. Tako da će od 10. oktobra 2013. godine karakteristike paketa biti:

xDSL Internet paketi
Alfa-net paket: sa 6 Mbps / 512 kbs na 8 Mbps / 1 Mbps;
Beta-net paket: sa 14 Mbps / 1 Mbps na 20 Mbps / 1 Mbps;
Omega-net paket: sa 20 Mbps / 1 Mbps na 24 Mbps / 1 Mbps;
Sigma paket: sa 40 Mbps / 4 Mbps na 60 Mbps / 6 Mbps.
xDSL Integrisani paketi
paket Trio: sa 14 Mbps / 1 Mbps na 18 Mbps / 1 Mbps;
paket Trio+: sa 30 Mbps / 3 Mbps na 40 Mbps / 4 Mbps;
paket Trio Light: sa 8 Mbps / 512 kbps na 10 Mbps / 1 Mbps;
paket Duo+: sa 12 Mbps / 768 kbps na 14 Mbps / 1 Mbps.

A cijene?! Cijene ostaju iste ;)

Uživajte u svim pogodnostima koje nude uluge Logosofta. Podsjećamo vas na akciju Samo reci da sam te ja poslao, kojom možete smanjiti svoje troškove za paket koji koristite.

Dodatne informacije o xDSL baziranim servisima, akcijama, kao i dostupnosti ovih usluga na vašoj adresi možete provjeriti putem telefona +387 33 931 900.

Vaš LOL tim :)

--------------------------------------
- Više informacija o xDSL Internet paketima možete pronaći na ovom linku.
- Više informacija o integrisanim paketima možete pronaći na ovom linku.
Praetorious

#5350 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Haj, nek' su malo zatresli tržište, odavno nije bilo promjena na internetskom polju. Ako puste nove brzine koji dan ranije neću se buniti.
hFala LoL tim
Post Reply