Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mali_Vuk
#5326 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ništa je ovdje ne vidim argumentovanog. I negacijska i afirmacijska strana idu sistemom da lupe neku svoju konstrukciju i hipotetičku situaciju i onda se toga drže kao svetog slova. Kao nekog krunskog dokaza kojeg samo slijepci ne vide. To se u online komunikaciji naziva magarečim tjeranjem inata i trollanjem 
-
PeppermintSA
#5327 Re: Kvalifikacije za SP 2014
dječak sa šibicama wrote:
Majstore, ovi koje sam ja nabrojao, clanovi su prve ekipe. Vrsaljko standardan u prvih 11, Bubnjic ulazi sa klupe, Radosevic klupa Napolija, Livaja standardan u 11 Atalante, Rebic klupa Fiorentine vec odigrao i prve minute za A tim, Perica na posudbi u Bredi gdje vec trese mreze, ovi sto si ih ti nabrojao su u C ekipi, osim Kolasinca, kontas razliku?
Ja govorim i o bliskoj buducnosti, ti si uporedio Hrvatsku sa Ceskom, koja nema nista slicno ovome. Proci ce kriza, doci ce pravi ljudi na pravo mjesto, pa ce i Hrvatska na stare staze. A valjda i Srbija, pa nisu slucajno U-19 prvaci Evrope.
ne, ne kontam majstore budući da je Kolašinac do povrede bio standardan u Schalkeu, Kasumović član prvog tima Hannovera, Modić na klupi Milana sa 16-17 godina, Atajić na klupi Celtica i već kupi minute, Prcić redovno igra za Sochaux, Omerbašić član prvog tima Schalkea, Alomerović rezervni golman Borussije sa 21 godinom itd.
-
insomnia99
#5328 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ma bosna je svakako igrala odlično......hrvatska je bila jadna...to sam već sto puta pisao....PeppermintSA wrote:Niko ne spori da je naša grupa bila lakša, no takođe je činjenica da smo mi sve lakše protivnike u našoj grupi izdominirali dok ste se vi provlačili u najboljem slučaju.insomnia99 wrote: inače škotska je puno ozbiljnija ekipa od L momčadi iz vaše grupe.....veća nogometna nacija.....
i oni su imali probleme na početku,ali promjenili su trenera i malo su se digli
Latviju smo razbili sa ukupnog gol razliku 9:1, Litvaniju sa ukupnog gola razlikom 4:0, Lihtenštajna sa ukupnom gol razlikom 12:2, grke otresli k'o slinu, dok ste se vi itekako provukli i protiv Velsa i protiv Makedonije, doživjeli dva poraza od Škotske, u prijateljskoj se jedva provukli protiv Lihtenštajna.
ali naši lakši protivnici su jači od vaših lakših protivnika
- It_is_a_Leclerc
#5329 Re: Kvalifikacije za SP 2014
U našoj grupi Hrvatska bi završila kao treća, a ni baraža ne bi vidjela. Sva sreća pa ih je zapala ona lagana grupa sa ekipama koje proživljavaju svoje najcrnje i najgore dane, pa su uspjeli ušićariti koji bod. Naravno, na prvom pravom ispitu (Belgija) uslijedio je potop.
Što se Srbije tiče, količina neozbiljnosti te reprezentacije je šokantna. Da te Bog sačuva !
Uglavnom, nadam se slijedećim parovima u baražu :
Francuska - Hrvatska (red je da se ispuni posljednja želja Štimcu)
Grčka - Švedska (da Ibrahimović masakrira egejske firaune)
Portugal - Rumunija (nek se firauni međusobno pomlate)
Ukrajina - Island (da Island ima neke šanse)
Što se Srbije tiče, količina neozbiljnosti te reprezentacije je šokantna. Da te Bog sačuva !
-
PeppermintSA
#5330 Re: Kvalifikacije za SP 2014
It_is_a_Leclerc wrote:U našoj grupi Hrvatska bi završila kao treća, a ni baraža ne bi vidjela. Sva sreća pa ih je zapala ona lagana grupa sa ekipama koje proživljavaju svoje najcrnje i najgore dane, pa su uspjeli ušićariti koji bod. Naravno, na prvom pravom ispitu (Belgija) uslijedio je potop.
- Idemedosumom
#5331 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ova prepirka Croatia vs BiH je totalno paglu.
Trenutno BiH igra bolje od Hrvatske i tacka. Da li bi se BiH morala s barazom zadovoljiti u grupi u kojoj je Hrvatska? Jako tesko za reci (sta bi bilo kad bi bilo). BiH je relativno nedavno pokazalo da moze Belgiju pobijediti. A da je ta Belgija toliko strasna (porede je s Njemackom i Holandijom), ne bi im najubjedljiviji rezultat bio 3:0 protiv jake Srbije. Da je igrala ona Hrvatska koja je englezima skinula skalp, garantujem da bi ubili Belgiju i tamo i vamo.
Uglavnom treba uvidjeti da dobru ekipu ne cini skup dobrih pojedinaca. Kao sto je Ivica Osim sinoc rekao, u smislu, da smo za vrijeme Bake Sliskovica imali bolju ekipu "gledano po pojedincima", ali danas bolje igramo.
Jedna stvar koja je problem kod nas kao i kod komsija je sto nemamo trkaca. Fali brzina, fali kondicija. Treba na tome poraditi.
Trenutno BiH igra bolje od Hrvatske i tacka. Da li bi se BiH morala s barazom zadovoljiti u grupi u kojoj je Hrvatska? Jako tesko za reci (sta bi bilo kad bi bilo). BiH je relativno nedavno pokazalo da moze Belgiju pobijediti. A da je ta Belgija toliko strasna (porede je s Njemackom i Holandijom), ne bi im najubjedljiviji rezultat bio 3:0 protiv jake Srbije. Da je igrala ona Hrvatska koja je englezima skinula skalp, garantujem da bi ubili Belgiju i tamo i vamo.
Uglavnom treba uvidjeti da dobru ekipu ne cini skup dobrih pojedinaca. Kao sto je Ivica Osim sinoc rekao, u smislu, da smo za vrijeme Bake Sliskovica imali bolju ekipu "gledano po pojedincima", ali danas bolje igramo.
Jedna stvar koja je problem kod nas kao i kod komsija je sto nemamo trkaca. Fali brzina, fali kondicija. Treba na tome poraditi.
- dječak sa šibicama
#5332 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Dva su brata Modica u Milanu, nijedan nije u prvom timu Milana, ,i s obzirom odakle su i kako se zovu, nemoj biti siguran da ce igrati za BiH. Omerbasic nije u prvom timu Schalkea. Alomerovic je iz Priboja, Srbija, i treci je golman Borussije, drugi je Langerak, i ima samo njemacko drzavljanstvo.
Sve lako provjeriti
Sve lako provjeriti
- Muhamed Đakmić
#5333 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Island veće šanse ima protiv Grčke, nego protiv Ukrajine. Ukrajina je premoćna ekipa.
-
mistek
#5334 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa uporedi bola' ovu grupu za Euro 2012 sa našom sadašnjom.
Grčka=Grčka
Slovačka>Izrael
Latvija=Latvija
Litvanija je bare-bare s Gruzijom.
Malta i Lihtenštajn se ne mogu razmatrati ozbiljno (Malta je jača, ali je bezveze uključivati ih u analizu).
Hrvatska NIJEDNOM nije dobila Grčku. U Atini je izgubila glatko.
O kakvoj silini od grupe pričamo sada? Belgija jeste jaka reprezentacija, pogotovo sada. Međutim, kada ste igrali prvi meč s njima, Belgija je bila na nivou Slovačke - reprezentacija u stvaranju. Igrom ste ih i rasturili, ali rezultat je izostao.
Srbija sa šarlatanom na klupi ti je rang Slovačke maksimalno. Smatram da oni mogu igrački imati najjaču selekciju ovdje, ali oni bi grupu sa Latvijom, Litvanijom, Estonijom, Moldavijom i Albanijom vjerovatno izgubili u ovom ciklusu.
Hrvatima je baraž premija, i ako ima pravde, a ima, ako Bog da će ispasti.
Grčka=Grčka
Slovačka>Izrael
Latvija=Latvija
Malta i Lihtenštajn se ne mogu razmatrati ozbiljno (Malta je jača, ali je bezveze uključivati ih u analizu).
O kakvoj silini od grupe pričamo sada? Belgija jeste jaka reprezentacija, pogotovo sada. Međutim, kada ste igrali prvi meč s njima, Belgija je bila na nivou Slovačke - reprezentacija u stvaranju. Igrom ste ih i rasturili, ali rezultat je izostao.
Srbija sa šarlatanom na klupi ti je rang Slovačke maksimalno. Smatram da oni mogu igrački imati najjaču selekciju ovdje, ali oni bi grupu sa Latvijom, Litvanijom, Estonijom, Moldavijom i Albanijom vjerovatno izgubili u ovom ciklusu.
- pirmin
#5335 Re: Kvalifikacije za SP 2014
cindrlimindrli wrote:Ne znam vala sto se uopste vodi ova rasprava Bosna vs Hrvatska, i zasto svakom iskompleksiranom 'ercegovcu
moramo odgovarati na komentare iz kojih izbija teska trauma zbog raspleta u ovim kvalifikacijama.
-
insomnia99
#5336 Re: Kvalifikacije za SP 2014
It_is_a_Leclerc wrote:U našoj grupi Hrvatska bi završila kao treća, a ni baraža ne bi vidjela. Sva sreća pa ih je zapala ona lagana grupa sa ekipama koje proživljavaju svoje najcrnje i najgore dane, pa su uspjeli ušićariti koji bod. Naravno, na prvom pravom ispitu (Belgija) uslijedio je potop.
tebe sam i prije znao čitati po ovom forumu
ukratko, hrvatska ti nije baš simpatična i ne voliš kad joj dobro ide
- Muhamed Đakmić
#5337 Re: Kvalifikacije za SP 2014
A i to što kažete, dječak je prikriveni nacionalista
Pati, ali tiho 
-
insomnia99
#5338 Re: Kvalifikacije za SP 2014
mistek wrote:Pa uporedi bola' ovu grupu za Euro 2012 sa našom sadašnjom.
Grčka=Grčka
Slovačka>Izrael
Latvija=Latvija
jebote ,ja kao da pišem kineski....
reći ću ti samo da malo pažljivije čitaš.....ne da mi se ponavljat
- dječak sa šibicama
#5339 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mene cudi da je prezivio EP u kosarciinsomnia99 wrote:
-
insomnia99
#5340 Re: Kvalifikacije za SP 2014
neću vas ni uvjeravat da nisam hercegovac, jer ionako nema smisla....pirmin wrote:cindrlimindrli wrote:Ne znam vala sto se uopste vodi ova rasprava Bosna vs Hrvatska, i zasto svakom iskompleksiranom 'ercegovcu
moramo odgovarati na komentare iz kojih izbija teska trauma zbog raspleta u ovim kvalifikacijama.![]()
ali vidio sam da ste nešto navalili na hrvatsku,pa da se malo ubacim....
dječak sa šibicama wrote:Mene cudi da je prezivio EP u kosarciinsomnia99 wrote:
a šta ćeš....pohvalno je što čovjek voli sport i želi dobro svojoj zemlji.....
oprostit će se i mala ljubomora prema uspješnijem susjedu
Last edited by insomnia99 on 18/10/2013 18:42, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#5341 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Vama je nacionalist svako ko misli drugacije.Muhamed Đakmić wrote:A i to što kažete, dječak je prikriveni nacionalistaPati, ali tiho
U svakom slucaju, kompliment, od koga je
Tako to obicno krene, kad se nema argumenata, ide ad hominem
- Muhamed Đakmić
#5342 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma samo uživajdječak sa šibicama wrote:Vama je nacionalist svako ko misli drugacije.Muhamed Đakmić wrote:A i to što kažete, dječak je prikriveni nacionalistaPati, ali tiho
U svakom slucaju, kompliment, od koga je![]()
Tako to obicno krene, kad se nema argumenata, ide ad hominemtipicna prica.
-
saphir_
#5343 Re: Kvalifikacije za SP 2014
dječak sa šibicama wrote:
Da igra za Bosnu, bio bi novi Maldini
naravno da igra za Bosnu da bi bio novi Maldini. Ako ti se u nebesa dizu hrvatski igraci idi na njihove forume i tamo svrsajite. Ovdje necete.
-
smijesni_ste
#5344 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Najludji mi je argument da smo mi pobijedili Belgiju prije 4 godine....to što je Lukaku tada imao 16 godina ćemo prešutiti
....a nisu im mnogo stariji ni ostali (sadašnji) udarni igrači bili.... 
Last edited by smijesni_ste on 18/10/2013 18:58, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#5345 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Zaboli me za hrvatske igrače, ali ovaj forum nije tvoja prčija....saphir_ wrote:dječak sa šibicama wrote:
Da igra za Bosnu, bio bi novi Maldini
naravno da igra za Bosnu da bi bio novi Maldini. Ako ti se u nebesa dizu hrvatski igraci idi na njihove forume i tamo svrsajite. Ovdje necete.
- dječak sa šibicama
#5346 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa dobro, ako cemo o "prije 4 godine", tada je Hrvatska pregazila Njemacku
Istina, ima 5 godina, ali jedna gore dole
Istina, ima 5 godina, ali jedna gore dole
- Havatar
#5347 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Uspjesniji susjed igra baraz u kojem sigurno ispada za razliku od Bosne koja ide direktno u Brazilinsomnia99 wrote:neću vas ni uvjeravat da nisam hercegovac, jer ionako nema smisla....pirmin wrote:cindrlimindrli wrote:Ne znam vala sto se uopste vodi ova rasprava Bosna vs Hrvatska, i zasto svakom iskompleksiranom 'ercegovcu
moramo odgovarati na komentare iz kojih izbija teska trauma zbog raspleta u ovim kvalifikacijama.![]()
ali vidio sam da ste nešto navalili na hrvatsku,pa da se malo ubacim....
dječak sa šibicama wrote:Mene cudi da je prezivio EP u kosarciinsomnia99 wrote:
a šta ćeš....pohvalno je što čovjek voli sport i želi dobro svojoj zemlji.....
oprostit će se i mala ljubomora prema uspješnijem susjeduali ne treba pretjerivat....
- Havatar
#5348 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ni za Bosnu nije igrala vecina igraca koji sad igrajusmijesni_ste wrote:Najludji mi je argument da smo mi pobijedili Belgiju prije 4 godine....to što je Lukaku tada imao 16 godina ćemo prešutiti....a nisu im mnogo stariji ni ostali udarni igrači bili....
-
LSD
#5349 Re: Kvalifikacije za SP 2014
dva nervozna croatića vas vješto trolaju sa ofirnom pricom....dečkima ocito dosadno malo, a vi se primate šta god napišu 
-
iceman2010
#5350 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja cu vas samo podsjetiti da je Grcka u nasoj grupi imala samo jedan poraz i jedan remi. Pogodite protiv koga
U takvoj konstalaciji snaga jasno je da Hrvatska ne bi mogla na prvo mjesto da je bila u nasoj grupi. S obzirom da su izgubili dvije od skotske izgubili bi hladno i od grcke i grcka ne bi imala izgubljenog boda. Pitanje bi bilo i kako bi Hrvatska igrala protiv Slovacka s obzirom na trenutnu formu. Da ne zaboravimo da smo mi iz treceg sesira tukli one iz prvog i drugog. U svakom slucaju, ako hrvati dobiju francusku ili svedsku vjerovatno nece vidjeti brazil. Ako dobiju island ili rumuniju imaju realne sanse da se plasiraju.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Sent from my LT18i using Tapatalk 2