Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
jeza u ledja

#5326 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

MOSALJOZE wrote:ali ko još igra sa dva pleja u ekipi.
Niko, ukljucujuci i nas.
luckylaka

#5327 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:Jebo ga ti moderni nogomet forsira krilne igrače,i kad pogledaš,većina klubova igra tako.Krila i bekovi obavljaju 50% posla.Evo pogledaj Bajern,BVB,United,Real,Barca donekle,Milan,ŽELJO :D itd...Ne shvatam kako mu moze smetati.Bolje imati Hajrovića koji ako Mujdza ode naprijed moze zatvoriti šupljinu i obrnuto.Gubiš Misketa u sredini,ali ko još igra sa dva pleja u ekipi.
Igramo mi i to donosi rezultat(za sada)Hoces dokaz. :D U ovoj svojoj ekipi nadji mjesta za Besica i Salihovica na njihovim prirodnim pozicijama ostale rasporedi kako znas i to je to
jeza u ledja

#5328 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

MOSALJOZE wrote:Beg
Mujdza Spahic Bičakčić SEO
XXXX PJANIĆ

Hajrović Lulić
Vedo
Dzeko
Evo šta fali ovoj formaciji,samo nisam siguran za ovog zadnjeg veznog,a ovde bi Izet mogao ulaziti i usredinu,a Vedo na krilo.Inače lijeva strana nam je beton,ovakva desna nije loša.Odbrana dobra,napad ubitačan,plej pravi umjetnik :D,a ovaj xxxx beton
Pa, fali ti taj XXX. :D

Mislim da mozemo zaboraviti na ovakvu postavu pod Susicem. Mozda s nekim novim selektorom, ali da igra samo jedan od ovih nasih "umjetnika" to se nece desiti. Uostalom , sto se tice SP, pitanje je da li bi takva radikalna promjena uopste bila dobra.
palermo

#5329 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

MOSALJOZE wrote:Beg
Mujdza Spahic Bičakčić SEO
XXXX PJANIĆ

Hajrović Lulić
Vedo
Dzeko
Evo šta fali ovoj formaciji,samo nisam siguran za ovog zadnjeg veznog,a ovde bi Izet mogao ulaziti i usredinu,a Vedo na krilo.Inače lijeva strana nam je beton,ovakva desna nije loša.Odbrana dobra,napad ubitačan,plej pravi umjetnik :D,a ovaj xxxx beton
Staviš Medu na mjesto Pjane, Pjanu staviš na mjesto Hajrovića i slažem se :D . Mislim, svakako će pape odlučiti a on kako se god odluči ja ću navijati. Ali mi nije jasno zašto tolika fascinacija Hajorvićem....jeste, dao je jedan od naših najvažnijih golova (i kao što reče Marjan, klanjam ti se izete zbog toga) ali po meni on još uvijek ne bi bio standardni rpvotimac.

I stvarno mislim da bi smetao Mujdži.

P.S Umal zaboravih,Vedu na mjesto Džeke,a Džeku na mjesto Vede.
IcedMFEarth

#5330 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by IcedMFEarth »

Pa mislim da nebi bila neka prevelika razlika u načinu igru ako igra Hajrović mjesto nekog pleja, jer svakako jedan od njih glumi desno krilo. Ovako bi imali pravog desno krilo koji ne zna ništa manje lopte igrati od njih, a dobijamo na brzini i trčanju.
Stari

#5331 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

…………………. Enver Marić …………….
Enver Hadžiabdić ….Jusuf Hatunić…. Faruk Hadzibegić …. Dzemal Hadžiabdić

Edin Bahtic …………. Mehmed Bazdarevic ………… Safet Susic ………….Ivica Osim

………………………..Meho Kodro …………. Vahid Halilhodzic

Rezerve:
Blaz Sliskovic
Sergej Barbarez
Hasan Salihamidzic
Idriz Hosic
Miralem Zjajo
Edhem Sljivo
Predrag Pasic
palermo

#5332 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Stari wrote:…………………. Enver Marić …………….

Rezerve:
Blaz Sliskovic
Sergej Barbarez
Hasan Salihamidzic
Idriz Hosic
Miralem Zjajo
Edhem Sljivo
Predrag Pasic
Šta ti je ovo ? :D
insaneinthebrain

#5333 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

to je idealan sastav protiv argentine :oops:
drugi_profil

#5334 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drugi_profil »

To je svjetski sampion.
Stari

#5335 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Nisam vise mogao odoljeti iskusenju ...svi ovdje zakucavaju svoje sastave ...pa hajd reko ovo je prikaz ...o jednoj mladosti ...ko u Josipe Lisac koja je tu negdje u to vrijeme pjevala ....

Ali kasno sam se sjetio da sam se zeznuo ...nisam stavio rezervnog golmana ... u zestokoj sam dilemi

Farho Omerovic ...ili ... Skrba Maca ....
ketronsd1

#5336 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ketronsd1 »

Stari wrote:…………………. Enver Marić …………….

Rezerve:
Blaz Sliskovic
Sergej Barbarez
Hasan Salihamidzic
Idriz Hosic
Miralem Zjajo
Edhem Sljivo
Predrag Pasic
P gdje Zjaju nadje u pm. :lol: :lol: :lol: :lol:
palermo

#5337 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Stari wrote:Nisam vise mogao odoljeti iskusenju ...svi ovdje zakucavaju svoje sastave ...pa hajd reko ovo je prikaz ...o jednoj mladosti ...ko u Josipe Lisac koja je tu negdje u to vrijeme pjevala ....

Ali kasno sam se sjetio da sam se zeznuo ...nisam stavio rezervnog golmana ... u zestokoj sam dilemi

e, imaš tu ti malo više grešaka...¸i Mehu i Vahu da pitaš ko je najbolji centarfor Veleža za sva vremena reći će ti isto ime.....a kod tebe ga nema ni na klupi.... :D ....gdje Tuce, Haris Škoro...ihhh, al haj....

P.S rezervni golman je Rizah Mešković
nKrkan

#5338 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nKrkan »

Nema tima bez Berberovića
Infaze Studio

#5339 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

A DJe je Mustafa Arslanovic :D
Stari

#5340 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

palermo wrote:
Stari wrote:Nisam vise mogao odoljeti iskusenju ...svi ovdje zakucavaju svoje sastave ...pa hajd reko ovo je prikaz ...o jednoj mladosti ...ko u Josipe Lisac koja je tu negdje u to vrijeme pjevala ....

e, imaš tu ti malo više grešaka...¸i Mehu i Vahu da pitaš ko je najbolji centarfor Veleža za sva vremena reći će ti isto ime.....a kod tebe ga nema ni na klupi.... :D ....gdje Tuce, Haris Škoro...ihhh, al haj....

P.S rezervni golman je Rizah Mešković
Meho i Vaha se ne pitaju ovdje koga oni smatraju naboljim centarforom to je barem jasna stvar ...Njih dvojca se imaju prepoznati u tome da su najbolji inace im se ukidaju bonovi za dorucak .... sta bih sad uzeo Predraga Jurica ? ... mozda al u reprezentaciji za mediteranske igre.

A za rezerve si u pravu ... ne znam kako to sad ide po ovim najnovijim pravilima FIFE ...prije je bilo da se vodi 20 igraca i 3 golmana. Dakle spisak se treba modifikovati donekle na klupi. Dozvoljavam ... eto Ferhatovic, Tuce , Bajevic u redu ?

:cry:
rano
:-)
moja
:D
ljuta
DonVitoN

#5341 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DonVitoN »

za Mundijal pripremati u Hrasnici i na Grbavici
:roll:

http://www.sport.ba/fudbal/zmajevi-ce-s ... -grbavici/
OkoMeneBelo

#5342 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

Cirkus. Ako ce vec igrati prijateljske u SAD-u sto se nepripremaju tamo? Prvo 10-12 dana u Sarajevu, kasnije 7 u americi, pa onda u Brazil :-)
ratamahatta

#5343 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ratamahatta »

Al fakat koja je poenta onog kampa u Zenici, nisam cuo da ga je vise iko spomenuo..... :? :-)
OkoMeneBelo

#5344 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

ratamahatta wrote:Al fakat koja je poenta onog kampa u Zenici, nisam cuo da ga je vise iko spomenuo..... :? :-)
Nek su oni kod elektricara Alije bega Budnje
shake69

#5345 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

ratamahatta wrote:Al fakat koja je poenta onog kampa u Zenici, nisam cuo da ga je vise iko spomenuo..... :? :-)
(...)Postojala je mogućnost da se reprezentacija priprema u trening centru NFSBIH u Zenici, ali su Zmajevi izrazili želju za održavanjem kontiuiteta po pitanju smještaja i mjesta treninga, te je odlučeno da okupljanje naše reprezentacije bude u već uhodanoj bazi u hotelu Hercegovina na Ilidži(!?) :shock:
Licno ne mogu 'bilivit' pa eto! Jos da nas ubijede da ce igraci odbiti odlazak s hrasnicke livade i u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. Blago li se "bizMismenu" Budnji s ovakvom repkom.
N.N.

#5346 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by N.N. »

Mi smo ba show program :D
Hrvati npr. se sjebase da naprave sportski centar, frka Dalmacija-Zagreb, pritisak medija, samo da se gradi.
Kod nas napravljen i zakljucan. Mozda ga nece moci ni otvoriti, katanac je eno zahrdjao :lol: :run:

Neke slike;

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 961&type=1
Havatar

#5347 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Havatar »

shake69 wrote:
(...)Postojala je mogućnost da se reprezentacija priprema u trening centru NFSBIH u Zenici, ali su Zmajevi izrazili želju za održavanjem kontiuiteta po pitanju smještaja i mjesta treninga, te je odlučeno da okupljanje naše reprezentacije bude u već uhodanoj bazi u hotelu Hercegovina na Ilidži(!?) :shock:
Licno ne mogu 'bilivit' pa eto! Jos da nas ubijede da ce igraci odbiti odlazak s hrasnicke livade i u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. Blago li se "bizMismenu" Budnji s ovakvom repkom.
Ne cudi me sto igraci nece da idu da treniraju u Zenicu posto je u Sarajevu mnogo bolji nocni zivot.
OkoMeneBelo

#5348 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by OkoMeneBelo »

N.N. wrote:Mi smo ba show program :D
Hrvati npr. se sjebase da naprave sportski centar, frka Dalmacija-Zagreb, pritisak medija, samo da se gradi.
Kod nas napravljen i zakljucan. Mozda ga nece moci ni otvoriti, katanac je eno zahrdjao :lol: :run:

Neke slike;

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 961&type=1
Pa jebote ovaj trening centar bolji nego 90% stadiona PL :-)

Bilo bi lijepo da se pocne organizovati neki veliki turnir za djecu. Koliko terena ima? Na primjer 50-tak ekipa iz cijele BiH, nek savez plati smjestaj i hranu (nociti mogu u onoj novoj dvorani) i nek igraju turnir 7 dana.
palermo

#5349 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Havatar wrote: Ne cudi me sto igraci nece da idu da treniraju u Zenicu posto je u Sarajevu mnogo bolji nocni zivot.
što se naravno reflektuje i na rezultate reprezentacije. Vjerovatno bi već bili prvaci svijeta da nije noćnog života
Crvena Tifoza

#5350 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote:
Havatar wrote: Ne cudi me sto igraci nece da idu da treniraju u Zenicu posto je u Sarajevu mnogo bolji nocni zivot.
što se naravno reflektuje i na rezultate reprezentacije. Vjerovatno bi već bili prvaci svijeta da nije noćnog života
Zenicani eto vam domaceg zadatka. Podignite nocni zivot na veci nivo i reprezentacija ce samo biti u Zenici. :-)
Post Reply