Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
valjuga

#5326 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Ringhio wrote:Tracking broj ti nije garant da ces robu dobiti ali ces znati u svakom trenutku gdje se posiljka ustvari nalazi, odnosno znat ces gdje je " zapela " pa ces moci direktno kontaktirati i vidjeti u cemu je fol.
A prije kontaktiranja tablu apaurina :lol:
Ne znam ja jesi li ikad kontaktirao ikoga sa carine,telekoma,suda,opštinskih ureda isl. ali ako jesi znaš da ti to ne pije vode što znaš gdje je paket zapeo :bih:
daramo

#5327 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Ali ako lijepo na TN piše da je paket stigao u Njemačku i da je opremljen u BiH onda znaš i gdje je nestao :lol:

Do sada mi masa narudžbi bez TN nije stigla a nisam imao niti jedan slučaj da nestane paket sa TN pa ti procijeni.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5328 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

valjuga wrote:
Ringhio wrote:Tracking broj ti nije garant da ces robu dobiti ali ces znati u svakom trenutku gdje se posiljka ustvari nalazi, odnosno znat ces gdje je " zapela " pa ces moci direktno kontaktirati i vidjeti u cemu je fol.
A prije kontaktiranja tablu apaurina :lol:
Ne znam ja jesi li ikad kontaktirao ikoga sa carine,telekoma,suda,opštinskih ureda isl. ali ako jesi znaš da ti to ne pije vode što znaš gdje je paket zapeo :bih:
Nemaš ti šta kontaktirati carinu/poštu ako prema TN paket nije ušao u BIH. Ako vidiš zadnju lokaciju van BIH onda kontaktiraš prodavača i njemo saopštiš problem.
valjuga

#5329 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Niko nije ni rekao da će kontaktirati poštu carinu u BiH ako paket nije ni ušao u državu što je i normalno.
Pitanje je kakva korist što ja vidim da je paket ušao u njemačku,bosnu ,zimbabve itd....
Npr.paket ušao na SJJ i na putu je do npr.Bihaća ali nikad ne dođe.
Šta radit:
1) Ovo sa apaurinima
2) Vratit pare otvarajući case
:bih:
kloniran

#5330 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

valjuga wrote:Niko nije ni rekao da će kontaktirati poštu carinu u BiH ako paket nije ni ušao u državu što je i normalno.
Pitanje je kakva korist što ja vidim da je paket ušao u njemačku,bosnu ,zimbabve itd....
Npr.paket ušao na SJJ i na putu je do npr.Bihaća ali nikad ne dođe.
Šta radit:
1) Ovo sa apaurinima
2) Vratit pare otvarajući case
:bih:
Ako ne dobijes pare nazad u tom slucaju imas pravo tuziti postu jer je posiljka usla u njihovu nadleznost i oni su jedini krivci za nestanak iste
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5331 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Dobit ces pare od prodavača, a također i poštu možeš teretti. Kada imaš TN ti MORAŠ POTPISATI da si preuzeo paket. Ne može g a poštar npr samo ostaviti u sandučetu.
valjuga

#5332 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Ma dobro,nije meni problem sa parama uvijek ih dobijem nazad od PPala ali ono globalno mogu nas (BiH) banovat radi nekih sitnih lopovčića i prevaranata.
A ovo za tužbe, pa ja mogu tužit vas na forumu zato što niste uvijek online jer ja tako želim.Samo moram platit pokretanje tužbe i još koješta.
A dali ja imam osnova vas tužit ili kad će bit presuda to je već druga priča. :mrgreen:
Ovo je slobodna i demokratska zemlja može tužit svak svakoga samo.....
kloniran

#5333 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

valjuga wrote:Ma dobro,nije meni problem sa parama uvijek ih dobijem nazad od PPala ali ono globalno mogu nas (BiH) banovat radi nekih sitnih lopovčića i prevaranata.
A ovo za tužbe, pa ja mogu tužit vas na forumu zato što niste uvijek online jer ja tako želim.Samo moram platit pokretanje tužbe i još koješta.
A dali ja imam osnova vas tužit ili kad će bit presuda to je već druga priča. :mrgreen:
Ovo je slobodna i demokratska zemlja može tužit svak svakoga samo.....
Možeš al jedno je tužba iz hira il dosade a drugo je tuzba kad ti osnovano tuzis kompaniju koja je transportovala tvoju imovinu
valjuga

#5334 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

@kloniran
Ti meni spasi dupe, zamalo nisam kupio onaj phon sa lafo 4 gb rama
Hvala ovako javno jednom. :mrgreen:
kloniran

#5335 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

valjuga wrote:@kloniran
Ti meni spasi dupe, zamalo nisam kupio onaj phon sa lafo 4 gb rama
Hvala ovako javno jednom. :mrgreen:
nema na cemu, mogu misliti kako bi te jaran ganjao bejzbolkom po sarajevu da si mu ono dao, a ono ispod 512 rama :lol:
valjuga

#5336 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by valjuga »

Ma bi se provalio ko konj. :izet:
Al čudi me da se smiju zezati na ebayu zato što bi ja ako primjetim da nešto nije u redu otvorio case i ima ona opcija "My item doesn't match the seller's description"
Došli bi do strazbura :lol:
p.s.Ja sam iz konjica tako da bi me lakše zaganjo nego po sarajevu.
kloniran

#5337 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

valjuga wrote:Ma bi se provalio ko konj. :izet:
Al čudi me da se smiju zezati na ebayu zato što bi ja ako primjetim da nešto nije u redu otvorio case i ima ona opcija "My item doesn't match the seller's description"
Došli bi do strazbura :lol:
p.s.Ja sam iz konjica tako da bi me lakše zaganjo nego po sarajevu.
jes al uvijek na dnu sitnim slovima napisu konfiguraciju koja je na telefonu bar vecinu stvari navedu
a kad dignes case onda moras vratiti telefon, a to kod nas i nije bas jednostavno, jer baterije u vecini slucajeva ne mogu ici postom a skupo je ko đavo :D
Rampage

#5338 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Rampage »

valjuga wrote:
Rampage wrote:Da li ste naišli na prodavače koji više ne dostavljaju za BiH a od kojih ste već prije kupovali i čija pošiljka vam je uredno stigla na adresu?

Riječ je o prodavačima iz Kine, neke sitnice od po nekoliko pa do dvadesetak dolara (oprema za biciklizam)...
DA,i pitao sam sellera šta je u pitanju i on kaže:
"Good day and gald to service for you.
Firstly,thanks very much for your support and consultation. We have received argument
from many buyers from Bosnia and Herzegovina,they said that they can't receive the items we have posted.

And we have contacted to the post office and try to solve this problem but now we
couldn't solve it completely. Therefore,our company has canceled the shipment to Bosnia and Herzegovinanow.
So sorry for the inconvenience,hope you can kindly understand.
If you have any further question please feel free to contact us.
Have a nice day."
Ja mislim da puno ljudi zloupotrebljava ebay,paypal itd.(mislim,primi paket a prijavi da nije dobio i vrati pare) :bih:
Na um padne mi onaj vic kad je Mujo igro poker u engleskoj pa kad ga je ono krenulo :lol: :lol:
Znači to je to, mogao sam i predpostaviti:)

Hvala na odgovoru:)

A za vic o Muji pokerašu u Engleskoj - :thumbup: :lol: :lol: :lol:
dinooh

#5339 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Hoce li nas posta.ba obardovat za bajram pa da skeniraju pakete iz njemacke. Ja cekam dva da dodu u BiH. Jos samo da dodu istu sedmicu pa da odu na carinu iako ne prelaze pojedinacno 50KM
kloniran

#5340 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:Hoce li nas posta.ba obardovat za bajram pa da skeniraju pakete iz njemacke. Ja cekam dva da dodu u BiH. Jos samo da dodu istu sedmicu pa da odu na carinu iako ne prelaze pojedinacno 50KM
Nece, njima je od proslog ponedjeljka praznik :lol:
dinooh

#5341 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

kloniran wrote:
dinooh wrote:Hoce li nas posta.ba obardovat za bajram pa da skeniraju pakete iz njemacke. Ja cekam dva da dodu u BiH. Jos samo da dodu istu sedmicu pa da odu na carinu iako ne prelaze pojedinacno 50KM
i u Frankfurtu izgleda slave. Mozda godisnji odmori u Frankfurtu pa ne salju za BiH. Ima li uopce direktan let iz Frankfurta za Sarajevo. Ja mislim da nema, bar nisam vidio na stranici aerodroma da ima.
kloniran

#5342 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:
kloniran wrote:
i u Frankfurtu izgleda slave. Mozda godisnji odmori u Frankfurtu pa ne salju za BiH. Ima li uopce direktan let iz Frankfurta za Sarajevo. Ja mislim da nema, bar nisam vidio na stranici aerodroma da ima.
mozda ide ono malo kargo kino za frankfurt
Nermin_BH

#5343 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Procepilo je iz frankfurta.
dinooh

#5344 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Nermin_BH wrote:Procepilo je iz frankfurta.
?????????????
Meni 2 paketa jos u Frankfurtu, jedan od 10.7. a durgi od 25.7.
Last edited by dinooh on 28/07/2014 23:20, edited 1 time in total.
Nermin_BH

#5345 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Nermin_BH »

Kod mene je ova posiljka bila od 13.07.
strong69

#5346 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by strong69 »

Ja narucujem samo sa UK Ebay-a. 16 transakcija u zadnja 3 mjeseca i sve je stiglo brzo, uredno i korektno. U roku od 2 radne sedmice a cesto i prije. Ni dana duze.

Imao sam lose iskustvo sa USA i Njemackom, robu cekao po 30-40 dana. Od tada, ako nesto ne nadem u UK ne kupujem.
dinooh

#5347 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

strong69 wrote:Ja narucujem samo sa UK Ebay-a. 16 transakcija u zadnja 3 mjeseca i sve je stiglo brzo, uredno i korektno. U roku od 2 radne sedmice a cesto i prije. Ni dana duze.

Imao sam lose iskustvo sa USA i Njemackom, robu cekao po 30-40 dana. Od tada, ako nesto ne nadem u UK ne kupujem.
Ja 2 puta kupio u UK, jedna stigla za 10 dana, a druga nikad. Trazio refund, covjek odmah vratio pare bez pravdanja ili da me pita da cekam. Kao da nije ni poslao a pare htio uzeti. a 99% pouzdanje i preko 100.000 transakcija
un1ted

#5348 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by un1ted »

Ne mora znaciti da nije poslao. Zamisli da se desi 100 takvih slucajeva i da ga Ebay kontaktira i zatrazi dokaze o slanju posiljke. Momentalno bi mu zatvorili račun.

Vjerovatno ima način da prati, ili da provjeri šta je s pošiljkom, pa se desi da je vraćena jer nije ukucao dobre podatke ili neki problem na carini (ilazu iz drzave) bla bla.
daramo

#5349 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by daramo »

Ja sam odustao od ebaya jer nijedan prodavač ne daje TN tako da pola robe ne dođe, samo kupujem sa alija, do sada je barem sve stiglo.
quarterback

#5350 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

kinezi...

Additional information:
"Dear sir, I have a problem with the battery I have purchased, I ve tested it with 2 nokia phones and phones cant turn on. Also checked those phones with different (their original BL5C batteries) and everything was fine. I was also trying to charge your battery but nothing helped, battery doesnt function at all. If you want I can send you the video of proof showing my claims. Is there anything we can do about this? Sorry for the problems :("

You've requested:
A replacement item

Seller's message:
"Hello Dear Your Item Is Shipped And On the way Please Wait And don't Worry. Thanks And Have a nice day"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply