Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
rovac13

#5326 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Ovako gree reklamira svoju klimu......i onaj ko nije upucen to povjeruje da je tako.....jer valjda nece lagat :-D

Image

Cuj prvi uveli twin rotary kompresor sad.
Pa dovoljno je malo posjetit google i vodjet kad su japanci to imali

Image

Sve glupost iza gluposti :D
damper

#5327 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by damper »

I am Wabbit wrote:nisam znao da ima i ta kategorija griovci :D
mislim da je vrijeme da se oformi novi PDF samo za vlasnike NOCRIA modela :lol:
Mislim da ne postoji post na ovom PDF-u ,o nekim drugim modelima i brendovima, a da ga vlasnici NOCRIE nisu sažvakali i ispljunuli kao beba zvečku :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
I am Wabbit

#5328 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

damper wrote:
Mislim da ne postoji post na ovom PDF-u ,o nekim drugim modelima i brendovima, a da ga vlasnici NOCRIE nisu sažvakali i ispljunuli kao beba zvečku :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Ja ne znam odakle uzimaju informacije o klimama ali kad odem potražit ove gree vidim da daju garancije 7 godina na kompresor i 5 godina na rezervne djelove http://www.greecomfort.com/resources/product-warranty/ dok kod nas gree uređaje zastupa ovaj deltron a oni daju garancije samo na 24 mjeseca i kažu da imaju taj neki certifikat?

Ako ćemo pravo kineski su i LG tv i frižideri LG sve made in china ili tajvan i mobiteli, ovde raja kada navikne na jedno nema šanse da prođe nešto drugo :D evo ima i taj neki manual za njihov izreklamirani proizvod u crown https://gree-bulgaria.com/wp-content/up ... _SMALL.PDF koliko vidim sve fino pojašnjeno!

Vrlo lako se mogu naći sve informacije ako te baš ono interesuje!
piplica
Grijem se na: Ćumur

#5329 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

I am Wabbit wrote:
damper wrote:
Ja ne znam odakle uzimaju informacije o klimama ali kad odem potražit ove gree vidim da daju garancije 7 godina na kompresor i 5 godina na rezervne djelove http://www.greecomfort.com/resources/product-warranty/ dok kod nas gree uređaje zastupa ovaj deltron a oni daju garancije samo na 24 mjeseca i kažu da imaju taj neki certifikat?

Ako ćemo pravo kineski su i LG tv i frižideri LG sve made in china ili tajvan i mobiteli, ovde raja kada navikne na jedno nema šanse da prođe nešto drugo :D evo ima i taj neki manual za njihov izreklamirani proizvod u crown https://gree-bulgaria.com/wp-content/up ... _SMALL.PDF koliko vidim sve fino pojašnjeno!

Vrlo lako se mogu naći sve informacije ako te baš ono interesuje!
Brkas pojmove kolega, velika vecina proizvoda se danas radi u Kini, sto produkcija sto montaza ALI, razvoj i testiranje rade kompanije u svojim maticnim sjedistima.
Kina je toliko povoljna po pitanju radne snage da je to nezamjenjiv faktor, a svjetska ekonomija je nesto sto je jako tesko upratiti, sta ko gdje koga?
Dalje, Kinezi na sve nacine pokusavaju stici trendove razvijenih zemalja, ali kako stvari stoje, to im za sada ne ide bas tako lose, ali su jos daleko od tog nivoa.
Ne kazem da jednom nece i bolje stvari praviti od drugih, ali za sada je to samo naucna fantastika, jer skoro 30god je proslo od njihovog otvaranja prema zapadu, napredovali jesu, ali su prije svega zato sto imaju radnu snagu koja je u stanju raditi za 10e mjesecno.
piplica

#5330 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

rovac13 wrote:Ovako gree reklamira svoju klimu......i onaj ko nije upucen to povjeruje da je tako.....jer valjda nece lagat :-D

Image

Cuj prvi uveli twin rotary kompresor sad.
Pa dovoljno je malo posjetit google i vodjet kad su japanci to imali

Image

Sve glupost iza gluposti :D
Stavka broj 7 je najbolja, dizajn!
I am Wabbit

#5331 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

Sve ok, ali lik postavi neku sliku bezveznu kao komparacija između japanca i kineza, međutim na zvaničnim sajtovima ovih gree klima imaš posve druge info i to na svakom zvaničnom sajtu potpuno iste info, dakle mene samo zanima "istina" i zvanične info a ne rekla kazala, ako već iste klime imaju zastupništva od engleske gdje su zakoni strogi posebno tehničke stvari, pa nadalje u cijeloj EU, ne vidim razloga zašto neko želi predstaviti stvari drugačije, meni ni iz džepa ni u džep koja je klima bolja, već samo radi pravih info, kome se sviđa gree uzet će je, kome se sviđa japanac uzet će ga.

Ja sam samo primjetio da raja masovno ugrađuje ove gree klime, nisam još imao prilike popričati s nekim od vlasnika iste ili vidjeti je na djelu ali uradit ću i to čisto iz znatiželje.
rovac13

#5332 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Evo upravo juce se jadan zali na gree klime kako ga ne mogu ugrijat i kako zvrce rondaju :-D
Kupio 3 komada gree i zahebao se.
Sad trazi da kupi japanca bar u dnevnu a gree ce prebacit roditeljima ili tako nesto
I am Wabbit

#5333 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

rovac13 wrote:Evo upravo juce se jadan zali na gree klime kako ga ne mogu ugrijat i kako zvrce rondaju :-D
Kupio 3 komada gree i zahebao se.
Sad trazi da kupi japanca bar u dnevnu a gree ce prebacit roditeljima ili tako nesto
sve ok i meni je ljetos servis čović 3 puta u mjesec dana zamjenio vanjsku jedinicu, neće da hladi nikako i kad je upališ samo je izbaci čuješ ono šššššššššššššššššššššš pa mi nije na pamet palo da ljude napadam ili pišem nevalja fujitsu, jebiga i oni se čudili kažu isto im se desilo samo jednom, postupili ljudi krajnje profi i produžili mi garancije na sve klime još za dvije godine sami od sebe.Tako da mene samo zanima krajnji korisnik i njegova iskustva sa gree klimama koje su tek došle na naše tržište.Inače imam običaj kontaktirat dilere, prodavače, zastupnike, veleprodaju i na taj način skupim koliko toliko prave info o onome što namjeravam kupit, ali opet kažem iskustva krajnjeg korisnika su najmjerodavnija.
rovac13

#5334 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

I am Wabbit wrote: ne vidim razloga zašto neko želi predstaviti stvari drugačije
Ima ljudi koji hoce da ih se pravi budalom.
Pogledaj tu reklamu gree u crown koju sam postavio.
stavke :
1. prvi twin rotary je laz.....to postoji desetine godina ali to je valjda normalno....ali neko se zalijepi na ovo prvi vau
2. razina zvucnog tlaka 19 db.....medjutim u toj najtisoj brzini klima ne moze skoro nista da grije i cop jako opadne...nije preporucljivo koristit
3. japanci od vijeka tako hlade
4. japanci od vijeka tako griju
5. kako je vijeka svi tako duvaju
6. wi fi znamo za sta sluzi .....da mozes igrat igrice i surfat :-D
7. dizajn........mozda i najbitnija stavka :-D
8. kinezi su poznati po kvalitetu

Ako je ovo nekom uvjerljivo onda nemam rijeci.
rovac13

#5335 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

I am Wabbit wrote:pa mi nije na pamet palo da ljude napadam ili pišem nevalja fujitsu.
Sto se ti ljutis na mene.Tri nicka u zadnjih par sedmica sve trojica se na mene ljute isto kao ti.Kao da ste braca :-D
I am Wabbit

#5336 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

rovac13 wrote:
I am Wabbit wrote:pa mi nije na pamet palo da ljude napadam ili pišem nevalja fujitsu.
Sto se ti ljutis na mene.Tri nicka u zadnjih par sedmica sve trojica se na mene ljute isto kao ti.Kao da ste braca :-D
Bogami se ja ne ljutim ni na koga samo gledam da budem realan, što se tiče gree u crown kažu da ako te nešto zanima otvore ti klimu pa gledaj i čudi se, dakle na licu mjesta atest da vidiš, nudio mi jedan diler i to :D tako dok ne vidim svojim očima nešto ne pišem bezveze ništa, nemam iskustva sa gree, hoću da vidim iz prve ruke kako rade i šta je tu čudno, ako mi se svidi što vidim kupim i ćao!
rovac13

#5337 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Koliko sam puta do sad rekao da su gree klime ok.Bolje od ostalih no name kineza.Po meni spadaju u drugu klasu kao lg samsung haier.I logicno bi bilo da se cijenom bore za trziste.

Ali u crown 12 ovdje kosta 2800KM dok mitsubishi fh25ve kosta 1800 KM i koja je daleko bolji napredniji kvalitetniji pouzdaniji uredjaj.To je najbolje sto mitsubishi ima.

Uostalom zasto gree svoju klimu u crown negdje drugo prodaje zamanje para nego ovdje.

Image

Najveca glupost ovdje je gurat pricu da se isplati dati ovolike pare za u crown.
Samo lud covjek moze bacit tolike pare za kineza.
I am Wabbit

#5338 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

Nigdje ja nisam napisao da treba neko kupovat bilo koju klimu za masne pare, već ono što ti se svidi i kupiš.

Evo ovako ja kontaktiram sa dilerima klima :D

Image
rovac13

#5339 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Ja sam gree lomo economical dobijao po cijeni oko 800 KM.
Ali sam opet odustao jer za oko 900KM imam daikin ftxb35c...........a za 800-850 fujitsu leca sedmica ili devetka.
I am Wabbit

#5340 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

rovac13 wrote:Ja sam gree lomo economical dobijao po cijeni oko 800 KM.
Ali sam opet odustao jer za oko 900KM imam daikin ftxb35c...........a za 800-850 fujitsu leca sedmica ili devetka.
Bez ugradnje je 850 i dodaš još 160 ugradnja dobiješ 1010KM :D
rovac13

#5341 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by rovac13 »

Dok niste poceli sa tom pricom o u crown nisam ni gledao tu klimu nije bila uopce zanimljiva.
I onda pogledam i uh,strasno.

Reklama je A+++ scop 5.1............kad ono prc milojka........uzeo podatak za scop iz zone warmer (negdje iz afrike heheheh)......gdje je operation limit +2*C.............a za average mu scop 4,6.........a tek kako su dobili scop u average...........Tbivalent -7*C a operation limit -10*C.......i opet rezultat slabiji nego kod daleko jeftinijeg fh25 :D
I am Wabbit

#5342 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

Opet dok neko ne kupi tu klimu i kaže nam svoja iskustva sve ostaje na rekla/kazala priči.

Parapetne jedinice sad gledam 18ka 1900 bez ugradnje, vrlo povoljno, doduše imam jednu žrtvu koja je vlasnik te klime pa ću se direktno raspitat.
nexteen

#5344 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by nexteen »

Evo jos jednog sretnog korisnika Gree , sa drugog foruma :-)

http://upslike.net/image/2gxbp

.
I am Wabbit

#5345 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

nexteen wrote:Evo jos jednog sretnog korisnika Gree , sa drugog foruma :-)

http://upslike.net/image/2gxbp

.
to je ova klima http://gree.rs/change_premium.html ko zna može bit do trefa, i meni je servis čović 3 puta mjenjao vanjsku LLC Fujitsu nije htjela hladit nikako, ali dobro je vidjeti šta se sve dešava i koji su problemi sa klimama :thumbup:
nexteen

#5346 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by nexteen »

Kaze da isti problem ima i brat , kao sto vidis , a mozda su im zbrljali instalaciju , ko ce ga znati , no kaze da je nezadovoljan ...
I am Wabbit

#5347 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

nexteen wrote:Kaze da isti problem ima i brat , kao sto vidis , a mozda su im zbrljali instalaciju , ko ce ga znati , no kaze da je nezadovoljan ...
što više tačnih informacija a manje priča rekla/kazala to bolje po buduće vlasnike klima.
I am Wabbit

#5348 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

Uskoro i nova tehnologija dolazi i izgleda da će biti standard u novijim klima uređajima, dakle kada klima radi defrost ne prestaje da grije kao što se to dešava sa sadašnjim klima uređajima, izgleda da je ovo uspješno testirano i ulazi u masovnu proizvodnju :D
piplica

#5349 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

I am Wabbit wrote:Uskoro i nova tehnologija dolazi i izgleda da će biti standard u novijim klima uređajima, dakle kada klima radi defrost ne prestaje da grije kao što se to dešava sa sadašnjim klima uređajima, izgleda da je ovo uspješno testirano i ulazi u masovnu proizvodnju :D
T<o je vec standard na nekim modelima, moze se reci godinama.
I am Wabbit

#5350 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by I am Wabbit »

piplica wrote:
I am Wabbit wrote:Uskoro i nova tehnologija dolazi i izgleda da će biti standard u novijim klima uređajima, dakle kada klima radi defrost ne prestaje da grije kao što se to dešava sa sadašnjim klima uređajima, izgleda da je ovo uspješno testirano i ulazi u masovnu proizvodnju :D
T<o je vec standard na nekim modelima, moze se reci godinama.
Očekujem ovo u Fujitsu ili Gree brendovima uskoro :D
Post Reply