Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
paket s mojom tv, trebalo bi 2048....al eto, nije ni lose
Nije mjerodavna lokacija Zagreb na speedtest.net imam mojaTV full i vidi :
Meni download zakuca na 256KB/s (ni manje ni vise) kad skidam sa megaupload-a, filesonic-a i sl. Sve zavisi odakle sta skidas. Probaj prema vise lokacija mjeriti na speedtestu npr. kopenhagen, berlin, pariz, frankfurt..
To ti je tako postavljeno na DSLAM-u. To je uradjeno radi gubitaka jer sa ovom promjenom paketa BH Telecom ide na deklarisanu brzinu. Dakle, rebalo bi da ubuduce umjesto 1,75 (otprilike) koliko si ima na netflat2 sada imas 4 Mbps na netflat4. Ja kada sam govorio jos davno da ce telecom ici na deklarisane brzine meni se smijali
Stanite ljudi. Koristim NetFlate 1 onaj od 19 kermi, i sad citam kao nece nama povecavati brzinu na 2 MBbit ????? Evo vec je 8 januar a meni su brzine KATASTROFA, svaki dan isto.
To ti je tako postavljeno na DSLAM-u. To je uradjeno radi gubitaka jer sa ovom promjenom paketa BH Telecom ide na deklarisanu brzinu. Dakle, rebalo bi da ubuduce umjesto 1,75 (otprilike) koliko si ima na netflat2 sada imas 4 Mbps na netflat4. Ja kada sam govorio jos davno da ce telecom ici na deklarisane brzine meni se smijali
Zato i pitam posto mi se cinilo da je puno manje bilo prije( ne samo uduplo manje) Isproban torrent ide i do 470 ..uglavnom je tu na 420-450..samo sto ne skidam nista sutra bi trebao novi komp pa cemo ga onda testirati maximalno
A kao sto se vidi nisu mi ni pass mijenjali modema a nisam ni ja bogami .. posto je ovo moje i paradigm i wireless tp link sumnjam da su toliko ludi
Pa meni trenutno na 2 megabita pokazuje na speedtestu 1.90-1.95 download, a skidam brzinama bez pomagala oko 230 kb/s a sa internet download manager 250-300 kb/s, znaci kada mi bude netflat4 trebalo bi mi sa download managerom ici preko 500, a jos plus kad su mi prosli put dolazili, kazu da mi je i ovo 1.95 sporo jer se nalazim tu negdje blizu centrale tako da mi konekcija mora bit zakucana xD
Kod mene Speedtest pokazuje 2.03 down, 0.47 up. MojaTV, FTTB. Bio bih prezadovoljan da ovo dignu duplo... To bi mi bilo sasvim dovoljno za nesmetan i komotan rad.
rossoner wrote:Stanite ljudi. Koristim NetFlate 1 onaj od 19 kermi, i sad citam kao nece nama povecavati brzinu na 2 MBbit ????? Evo vec je 8 januar a meni su brzine KATASTROFA, svaki dan isto.
Povecati ce ti sigurno.
Meni su povecali 30.12. i od tada je ovako:
Deklarisana je ona koju navedu u nazivu paketa, npr. netFlat 4 = 4 Mbps (i 4 Mbps je deklarisana brzina). Međutim, BH Telecom ne navodi deklarisanu brzinu, već navode npr. do 4 Mbps, znači može ti biti i 3.80 Mbps oni su se od toga ogradili.
A ovo za ruralna podrucja, prigradska da im je bolja infrastruktura od gradske sredine je tacna, ima smisla, pa mozda zato u gradovima kao sto su tuzla, zenica, sarajevo kasne sa udvostrucavanjem brzine tj. sporije ide..
Al evo ko sto su naveli rade na FTTB soluciji / FTTH (do stana nekom), promjene zastarjelih parica i slicno..Neko je spomenuo da to rade na Breci, Otoci ..
aaaaa je*ote , da hoce makar za 0,01 se povecati, ovih 1,75 i 0,21 konstantno godinu dana unazad
Isti sam ti takav, samo kod mene 1,72 i 0,22
Samo niko mi ovdje ne reče da li trebam da restartam router ili će jednostavno KADA povećaju brzinu to biti to, bez ikakvih novih tj. dodatnih podešavanja...
aaaaa je*ote , da hoce makar za 0,01 se povecati, ovih 1,75 i 0,21 konstantno godinu dana unazad
Samo niko mi ovdje ne reče da li trebam da restartam router ili će jednostavno KADA povećaju brzinu to biti to, bez ikakvih novih tj. dodatnih podešavanja...
Odgovorio sam ti par stranica prije ali izgleda nisi pročitao. Uglavnom, nemaš ti potrebe ništa podešavati, kad dođe povećanje sinhronizacija će se restartovati (to će obavit oni) i to je to. Tvoje je da poslije testiraš.
Odgovorio sam ti par stranica prije ali izgleda nisi pročitao. Uglavnom, nemaš ti potrebe ništa podešavati, kad dođe povećanje sinhronizacija će se restartovati (to će obavit oni) i to je to. Tvoje je da poslije testiraš.
Aha...
Ok, hvala ti...
Onda se i ja mogu priključiti ovima što kažu "ni meni se još nije povećalo"