Milorad Dodik ALL ABOUT
-
lesinar_banjaluka
#5326 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
elektroprenos je kompanija,sa odredjenim vlasnickim ODNOSOM(i po meni je to osnova za podelu profita,najposteniji nacin JESTE DA SE ISPLATI DIVIDENDA)..
za akcizu si u pravu...to ovi dodikovi koce(samo ne kontam ZASTO)... podela bi se trebala vrsiti po broju registrovanih auta
@chmoljo...
hvala na ispravci ...DODIK IZVRSAVA ODLUKE SUDA!
za akcizu si u pravu...to ovi dodikovi koce(samo ne kontam ZASTO)... podela bi se trebala vrsiti po broju registrovanih auta
@chmoljo...
hvala na ispravci ...DODIK IZVRSAVA ODLUKE SUDA!
-
laam
#5327 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ko vam izmisli ,,naciju,, učinio je čudo.Pa vi jadnici hoćete sa Srbima da pričate, i to je za vas uspjeh, bingo.

- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5328 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
laam wrote:ko vam izmisli ,,naciju,, učinio je čudo.Pa vi jadnici hoćete sa Srbima da pričate, i to je za vas uspjeh, bingo.![]()
![]()
a sa kom tim, jadan pričaš, tim nerazumljivim sms jezikom
-
VjecitiStudent
#5329 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lesinar_banjaluka wrote: imam istih problema...ali mislim da nije stvar u divljacima,vec da pokusavas rec divljak povezati sa dodikom...ja ti mogu samo reci,da dodik nije ni d od divljaka,ali su mediji od njega napravili NE ZNAM JA STA!!!
...
Zar su mediji montirali sve one prostakluke koje je Dodik javno izgovorio u zadnjih par godina?
Takodjer, moze li jedan komentar na ovu opservaciju
http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... 3#p3003693
-
klixober
#5330 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lesinar_banjaluka wrote: imam istih problema...ali mislim da nije stvar u divljacima,vec da pokusavas rec divljak povezati sa dodikom...ja ti mogu samo reci,da dodik nije ni d od divljaka,ali su mediji od njega napravili NE ZNAM JA STA!!!
sto se tice tuzle...iz prve ti ruke mogu reci,posto mi je najbolji prijatelj proteran iz tuzle,i da su na njega(dete od 8 godina) sa porodicom pucali...ALI NIJE BILA JNA..vec "lokalna policija" ...da je grad bio okruzen sa 2 prstena(1 muslimani/lokalci,pa posle tog srbi) ...srbima je izlazak iz grada bio ONEMOGUCEN...ljude su s vremena na vreme,isprebijali,samo zato sto nisu za NASU STVAR...toliko o tuzli ! ( ne kazem da u BL nije bilo zlocina,mozda i gorih nego u tuzli,al dosta mi je tog "tuzlanskog preseravanja o ravnorpavnosti" )
-
lesinar_banjaluka
#5331 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
covek jeste seljak(opsuje,izrazi se "zargonski")...ali nije divljak...niti zbog toga MRZI nekoga ... kakav narod,takvi politicari!
meni su puno gori oni poput harisa,koji je zaslepljen mrznjom...ili zlatka koji samo trtlja o starim dobrim vremenima,i drugu titu...jedini politicar cije mi se ponasanje i stav itekako dopadaju,jeste TIHIC...al kako i on sam rece..
"mi politicari,mozda i jesmo shvatili da je vreme za promene,al dzaba..ne mozemo raditi dok to narod ne shvati "
**STO SE TICE RTRS programa...klasicna provokacija !!!
meni su puno gori oni poput harisa,koji je zaslepljen mrznjom...ili zlatka koji samo trtlja o starim dobrim vremenima,i drugu titu...jedini politicar cije mi se ponasanje i stav itekako dopadaju,jeste TIHIC...al kako i on sam rece..
"mi politicari,mozda i jesmo shvatili da je vreme za promene,al dzaba..ne mozemo raditi dok to narod ne shvati "
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5332 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
čuj ne mrzilesinar_banjaluka wrote:covek jeste seljak(opsuje,izrazi se "zargonski")...ali nije divljak...niti zbog toga MRZI nekoga ... kakav narod,takvi politicari!
mislio on ozbiljno, ne mislio za mene je on fašista. pobogu čovječe jesi li ti normalan? znaš li koja je to tuga u Tuzli bila?
i ti to nazivaš seljaštvom? dabogda ti takvi "seljaci" o životu odlučivali, kao štosu i nama.
- Alfons Kauders
#5333 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
posteno drug...lesinar_banjaluka wrote:Alfons Kauders wrote:da... ja sam 3/4 bosanac i 1/4 hercegovac... i smatram da bosnjaci, srbi, hrvati ne trebaju imati ista prava kao mi bosanci... njima je prece hodati po crkvama i dzamijama, nosati zastave i mrziti... meni je prioritet raditi i stvarati... graditi sebe, graditi drzavu, bila ona jugoslavija, bosna ili eu... zaboli me za njihovim srednjovjekovnim interesima...slicno glediste kao i ja...Alfons Kauders wrote:sa moje strane nema naci retorike... isto vazi i za sve ljude koje smatram svojim prijateljima... a ima ih svakakvih... ja nemam nikakvih problema sa ljudima u srbiji i hrvatskoj... radim s njima, druzimo se... sa divljacima imam problema i u svojoj ulici, a kamoli u susjednim drzavama...
ko god glasa za kojekakve dodike, siladzijce, covice... za mene je divljak kojem treba oduzeti sva moguca gradjanska prava jer po meni poslovno nesposobna osoba u pravnom smislu... kao retard koji sere u gace sa 40... ne zna sta je dobro za njega i zdravo...imam istih problema...ali mislim da nije stvar u divljacima,vec da pokusavas rec divljak povezati sa dodikom...ja ti mogu samo reci,da dodik nije ni d od divljaka,ali su mediji od njega napravili NE ZNAM JA STA!!!Alfons Kauders wrote:ja nemam nikakvih problema sa ljudima u srbiji i hrvatskoj... radim s njima, druzimo se... sa divljacima imam problema i u svojoj ulici, a kamoli u susjednim drzavama...
to je vec iz druge ruke... evo drug moj, reci prijatelju nek mi se javi na forumu i ja cu s njim podnijeti krivicnu prijavu protiv ljudi koji su na njega pucali i koji su ga protjerali... bez zajebancije, ako ce on i njegovi roditelji svjedociti, idemo na sud, neka ih strpaju u zatvor i neka tvom drugu i njegovoj porodici isplate odstetu... ja sam tu care odrastao... pola ljudi u mom ulazu su 'srbi'... vecina ih je ostala tu i danas... prosli su isto sto i mi... nacionalnu odrednicu stavljam pod navodnike jer je bila nebitna... zivjeli su i ginuli s nama, za mene su ljudi, komsije, prijatelji, a ne 'srbi', 'muslimani' ili 'hrvati'... necu da ovdje licitiram imenima, ali poznavao sam ljude koji su u dnevnoj sobi drzali grb nemanjica i nosili ljiljane i pusku na majevici... nazalost, neki od njih nisu medju zivima... zato vjecnaja pamjat za moju bracu i molim te ne kaljaj njihovo ime... da nije njih bilo, strah me i pomisliti sta bi sad osjecao prema ljudima drugacijeg prezimena...sto se tice tuzle...iz prve ti ruke mogu reci,posto mi je najbolji prijatelj proteran iz tuzle,i da su na njega(dete od 8 godina) sa porodicom pucali...ALI NIJE BILA JNA..vec "lokalna policija" ...da je grad bio okruzen sa 2 prstena(1 muslimani/lokalci,pa posle tog srbi) ...srbima je izlazak iz grada bio ONEMOGUCEN...ljude su s vremena na vreme,isprebijali,samo zato sto nisu za NASU STVAR...toliko o tuzli ! ( ne kazem da u BL nije bilo zlocina,mozda i gorih nego u tuzli,al dosta mi je tog "tuzlanskog preseravanja o ravnorpavnosti" )
a to da je tuzla bila 'okruzena' sa dva prstena je ziva smijurija... izvini, ali ozbiljno, to ti govorim iz licnog iskustva... u tuzli je bilo nekoliko stotina rezervnih policajaca i pripadnika TO... a srbi u okolnim selima nisu bili puno bolji... da je bilo prave vojske s bilo koje strane, ili bi tuzla bila zauzeta za sat, ili bi tuzlaci dosli do drine za par sati... smijesno... tad se nije znalo ko pije a ko placa, jedinice od 100 ljudi su se nazivale brigadama... na obje strane...
sto se tice tuzle i 25. maja, svakom idiotu kojem padne na pamet da vrijedja tu djecu treba pucati u potiljak, bez sudjenja, bez izuzetka... da mi je brat rodjeni... spodobe koje su u stanju pljuvati po mrtvoj djeci ne zasluzuju bolje od stakora ili zohara...
aha... e pa jebi ga druze, dje su nam onda standardi? da budemo ko ahmadinedzad sto eno danas porice holokaust u teheranu, ili da budemo kao merkelova u berlinu? izvini, ali cemu to mi stremimo?to sto govoris,u nemackoj je zakonom zabranjeno ! za razliku od nase price o BIH...Alfons Kauders wrote:a ti svoju demokratiju ispoljavaj u berlinu... obuci se ko ss-ovac i pozdravljaj raju sa sieg heil na checkpoint charlie... pa ti dodjem u posjetu u zatvor... moze?
meni nekako bliza njemacka po mentalitetu... ako je tebi bolje u iranu, fulo si kontinent care... i stoljece...
nigdje u zakonu ne pise da se ljudima govori 'dobar dan' i 'prijatno', ali to se od kuce nosi druze... jebes ga, meni za to ne treba zakon... dosta su mi bile nena i baba...
-
lesinar_banjaluka
#5334 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
priznajem..nisam ovih dana pratio taj "tuzlanski slucaj"(bavio se nekim lepsim temama)...daj mi par dana da malo prelistam materiju...jedino sto znam,jeste da to dodik nije BEZVEZE rekao...koliko ga pratim sa izjavama,nikada ne lupeta BAS TAKVE GLUPOSTI...
inace,ne smem puno spominjati taj grad..tuzlu i ostale kolone..prosli put sam popusio ban....
inace,ne smem puno spominjati taj grad..tuzlu i ostale kolone..prosli put sam popusio ban....
- KatarinaKosaca
#5335 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa zar nisi maloprije napisao da ima šizofrene izjave. Kad si se kao složio sa mišljenjem za koje sam ja pisala?lesinar_banjaluka wrote:priznajem..nisam ovih dana pratio taj "tuzlanski slucaj"(bavio se nekim lepsim temama)...daj mi par dana da malo prelistam materiju...jedino sto znam,jeste da to dodik nije BEZVEZE rekao...koliko ga pratim sa izjavama,nikada ne lupeta BAS TAKVE GLUPOSTI....
- Alfons Kauders
#5336 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
slazem se... ali dividenda se isplacuje kad ima dobiti care... pod uslovom da se dobit ne reinvestira u razvojne projekte...lesinar_banjaluka wrote:elektroprenos je kompanija,sa odredjenim vlasnickim ODNOSOM(i po meni je to osnova za podelu profita,najposteniji nacin JESTE DA SE ISPLATI DIVIDENDA)..
btw. koliko ja znam ne radi se o preraspodjeli profita, vec o raspodjeli doniranih sredstava za modernizaciju infrastrukture... ako ko zna detalje, neka ubaci koji link... nije da me zanima, ali reda radi...
akciza... meni vec 4 godine nije jasno kako se dijele prihodi od pdva i akciza... pa jebem mu mater, valjda se u 2009 treba znati koliko se cega prodalo u kojoj trgovini i na kojoj benzinskoj pumpi... a ovi idioti pojma nemaju koliko se proda goriva i robe na nivou jebenog entiteta ? kako ?! ne zezam se, fakat ne kontam...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- Alfons Kauders
#5338 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
e ovaj put je lupio, ali zestoko... ali zato ni on ni inzko vise nece krociti u tuzlu... dva kretena manje, i to je nesto...lesinar_banjaluka wrote:priznajem..nisam ovih dana pratio taj "tuzlanski slucaj"(bavio se nekim lepsim temama)...daj mi par dana da malo prelistam materiju...jedino sto znam,jeste da to dodik nije BEZVEZE rekao...koliko ga pratim sa izjavama,nikada ne lupeta BAS TAKVE GLUPOSTI...
i to nema veze sa kolonom, ovo se desilo 3 godine kasnije...
mada mozemo i o koloni pricati ako te zanima, bio sam svjedok, 100 metara od raskrsnice...
- Alfons Kauders
-
lesinar_banjaluka
#5340 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ja uospte ne sumnjam u istinitost te njegove price(i traume iz detisnjstva)...sto je najbolje,taj covek danas nikoga NE MRZI po nacionaloj osnovi...
znamo i ti ija ,da se to NE MOZE DOKAZATI,pucao NEKO NA TEBE,dok si sa babom i dedom bezao sa vikendice...pre 20 godina!
ne sumnjam ni u ovo sto ti kazes,od "brigadama" i TO..niti da su ginuli sa ljiljanima,a kod kuce grb nemanjica...al sam kazes ,da je "sranja" bilo..kao sto ti i ja kazem da je "sranja" bilo i u BL...neko je bolje prosao,neko losije...
poenta je u tome,da se ovde trosi energija bezveze...glavno je pitanje,hocemo li ukinuti RS,necemo ukinuti RS(a svi znamo da se ne moze ukinuti bez volje srba)...srbi su krivi,muslimani su krivi...i tako tapkamo u mestu...potencijala imamo,samo da se prestanemo baviti nepotrebnim temama...
dodik je jako dobar za posao,sad..ko politicar,tu i tamo..mozda dobar za svoj narod,ali puno iritira ostale...
znamo i ti ija ,da se to NE MOZE DOKAZATI,pucao NEKO NA TEBE,dok si sa babom i dedom bezao sa vikendice...pre 20 godina!
ne sumnjam ni u ovo sto ti kazes,od "brigadama" i TO..niti da su ginuli sa ljiljanima,a kod kuce grb nemanjica...al sam kazes ,da je "sranja" bilo..kao sto ti i ja kazem da je "sranja" bilo i u BL...neko je bolje prosao,neko losije...
poenta je u tome,da se ovde trosi energija bezveze...glavno je pitanje,hocemo li ukinuti RS,necemo ukinuti RS(a svi znamo da se ne moze ukinuti bez volje srba)...srbi su krivi,muslimani su krivi...i tako tapkamo u mestu...potencijala imamo,samo da se prestanemo baviti nepotrebnim temama...
dodik je jako dobar za posao,sad..ko politicar,tu i tamo..mozda dobar za svoj narod,ali puno iritira ostale...
-
VjecitiStudent
#5341 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cija provokacija i kome je usmjerena?lesinar_banjaluka wrote: **STO SE TICE RTRS programa...klasicna provokacija !!!
-
VjecitiStudent
#5342 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
http://www.e-novine.com/region/region-b ... dosti.htmllesinar_banjaluka wrote:priznajem..nisam ovih dana pratio taj "tuzlanski slucaj"(bavio se nekim lepsim temama)...daj mi par dana da malo prelistam materiju...jedino sto znam,jeste da to dodik nije BEZVEZE rekao...koliko ga pratim sa izjavama,nikada ne lupeta BAS TAKVE GLUPOSTI...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5343 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lesinar BL,vidim da si ok momak sa kojim se moze diskutovati,bez obzira slagali se ili ne.
E problem je bas u tome,da si recimo ti umjesto Dodika
,il' ljudi slicni tebi,apsolutno bi tenzije u BIH bile mizerne.
Nije problem sto se mi slazemo ili ne,problem je retorika kojom se sluzimo.
Problem je insistiranje na MAKSIMALISTICKIM ciljevima,kako Dodika tako i Silajdzica,ali ovaj drugi se dobrano usutio posliej "dva samara" Bajdena kada je bio u posjeti Sarajevu
BiH je suvise slozena drzava da bi se zacementirali maksimalisticki stavovi i ciljevi,jer kako onda pregovarati..cemu onda uopste pojam pregovori??
I onak,kada vec spominjes Tuzlu,i cijeli taj kontekst desavanja u gradu i poredis sa BL.
Kako vidim po tvom iku pripadnik si navijacke skupine F.K Borca.koliko u tvojoj grupi,koja ima bar hiljada clanova,ima NE srba
I kakav oni imaju status na tvojoj tribini. Pa cu ti reci kakva je situacija u par drugih navijackih skupina iz federacije. Ovim primjerom ti samo zelim pokazati u cemu je zapravo razlika.
Mnogo nacionalisticke ,i mnogo desne stavove imate (ne kazem svi,ali vecina) u RS-u,i mnogo se tamo ljudi a i djeca
,pumpaju u tom pravcu.
Nista licno,cak sta vise,djelujes mi vrlo pozitivan lik,bez obzira slagali se mi ili ne
E problem je bas u tome,da si recimo ti umjesto Dodika
Problem je insistiranje na MAKSIMALISTICKIM ciljevima,kako Dodika tako i Silajdzica,ali ovaj drugi se dobrano usutio posliej "dva samara" Bajdena kada je bio u posjeti Sarajevu
BiH je suvise slozena drzava da bi se zacementirali maksimalisticki stavovi i ciljevi,jer kako onda pregovarati..cemu onda uopste pojam pregovori??
I onak,kada vec spominjes Tuzlu,i cijeli taj kontekst desavanja u gradu i poredis sa BL.
Kako vidim po tvom iku pripadnik si navijacke skupine F.K Borca.koliko u tvojoj grupi,koja ima bar hiljada clanova,ima NE srba
Mnogo nacionalisticke ,i mnogo desne stavove imate (ne kazem svi,ali vecina) u RS-u,i mnogo se tamo ljudi a i djeca
Nista licno,cak sta vise,djelujes mi vrlo pozitivan lik,bez obzira slagali se mi ili ne
- KatarinaKosaca
#5344 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Da, kažu da je bio dobar nakupac povrća. Mene iritira samo onda kad me dira. A dira me kad pljuje po Sarajevu. A koliko je dobar za svoj narod, pa ti maloprije reče da su porezi najvažniji. Pa zašto onda da se ne provjeri je li vam pokrao poreze plaćajući pepeljaru 2000Km u zgradi Vlade?lesinar_banjaluka wrote:dodik je jako dobar za posao,sad..ko politicar,tu i tamo..mozda dobar za svoj narod,ali puno iritira ostale...
- Alfons Kauders
#5345 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
da sam na tvom mjestu, ni ja ne bi sumnjao... ja ne iskljucujem da covjek govori istinu.... pogotovo ako je picio sa vikendice... naime, dosta tuzlaka je imalo vikendice na majevici... tj na liniji...lesinar_banjaluka wrote:ja uospte ne sumnjam u istinitost te njegove price(i traume iz detisnjstva)...sto je najbolje,taj covek danas nikoga NE MRZI po nacionaloj osnovi...
da, samo sto u tz ljude nisu trpali u logore i nisu rusili crkve... doduse, pogodili su crkvu jednom... s majevice... pa je mi popravili... iz inata... i dan danas na stranicama spc stoji da je crkva ostecena u 'muslimanskom granatiranju tuzle'.ne sumnjam ni u ovo sto ti kazes,od "brigadama" i TO..niti da su ginuli sa ljiljanima,a kod kuce grb nemanjica...al sam kazes ,da je "sranja" bilo..kao sto ti i ja kazem da je "sranja" bilo i u BL...neko je bolje prosao,neko losije...
jebiga, to nije ni do mene ni do tebe...poenta je u tome,da se ovde trosi energija bezveze...glavno je pitanje,hocemo li ukinuti RS,necemo ukinuti RS(a svi znamo da se ne moze ukinuti bez volje srba)...srbi su krivi,muslimani su krivi...i tako tapkamo u mestu...potencijala imamo,samo da se prestanemo baviti nepotrebnim temama...
dodik je odlican politicar, to ne sporim...dodik je jako dobar za posao,sad..ko politicar,tu i tamo..mozda dobar za svoj narod,ali puno iritira ostale...
- Alfons Kauders
#5346 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kad sam govorio 1995 da ce nam kosovo staviti veto na clanstvo u eu, isto se tako raja smijala...zoom66 wrote:Alfons Kauders wrote:sigurno ce ga se nasa djeca sjecati u psovkama kad im se prevrne mjesalica u bukurestu ili sofiji...
zajedno s ovim federalim idiotima...
![]()
![]()
e otkud ti ovo pade na pamet
![]()
pa ti vidi...
sto bi reko jedan bivsi prijatelj... 'ja sam jednom uzeo nesto, i nakon tog vise nisam isti... '
-
lesinar_banjaluka
#5347 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
cini mi se da je vikendica bila na majevici...(on je pobegao sa babom i dedom)..
roditelji su mu JEDVA izasli iz tuzle...pogotovo otac(koje gu sutali po zatvorima/logorima ) ...
al nebitno,resavamo se te pogresne istorije..i prestajemo za sada o tome,bar JA..ne vracam se na to...
ajmo napisati nesto konstruktivno,sta Mile Dodik moze uraditi,za dobro ove drzave...sta bi TREBAO uraditii... (nema potrebe spominjati neke njegove izjave,sto opali u afektu...to SVI znamo da mu NE TREBA)..al evo,sta bi VI,porucili predsedniku vlade RS ,Miloradu Dodiku,da radi..kako bi pravio red u ovoj drzavi?
*sto se tice navijacke grupe lesinari...verovatno i sam znas da je osnivacka ekipa te grupe i danas (polu)aktivna u dijaspori...uglavnom su to ljudi koji su pobegli iz BL za vreme rata..i dan danas se vrate u svoj grad,i pomazu(na ovaj ili onaj nacin) danasnjoj ekipi(znaci,oni su presli preko toga sto su proterani,ostala im je i dalje ljubav prema Borcu i navijackoj grupi)
sto se tice procenta navijaca-bosnjaka u toj ekipi,mogu ti reci...da je isti procenat koliko je i procenat mladjih momaka(bosnjaka) kojih zivi u Banja Luci...razlika izmedju njih i ostalih...jeste sto ONI odu u zenicu,a mi u beograd...na kvalifikacije!(sto ne znaci DA NISAM NAVIJAO ZA BIH )
zadnja utakmica borca protiv zrinjskog je protekla fenomenalno(11 000 ljudi)...stvarno,godinama nasim vidio bolju atmosferu na stadionu,dosli su i gostujuci navijaci..niti jednog incidenta NIJE bilo...stvarno fenomenalno..da je samo vise takvih utakmica u nasoj ligi
http://www.lesinari1987.net/sajt/index.php
roditelji su mu JEDVA izasli iz tuzle...pogotovo otac(koje gu sutali po zatvorima/logorima ) ...
al nebitno,resavamo se te pogresne istorije..i prestajemo za sada o tome,bar JA..ne vracam se na to...
ajmo napisati nesto konstruktivno,sta Mile Dodik moze uraditi,za dobro ove drzave...sta bi TREBAO uraditii... (nema potrebe spominjati neke njegove izjave,sto opali u afektu...to SVI znamo da mu NE TREBA)..al evo,sta bi VI,porucili predsedniku vlade RS ,Miloradu Dodiku,da radi..kako bi pravio red u ovoj drzavi?
*sto se tice navijacke grupe lesinari...verovatno i sam znas da je osnivacka ekipa te grupe i danas (polu)aktivna u dijaspori...uglavnom su to ljudi koji su pobegli iz BL za vreme rata..i dan danas se vrate u svoj grad,i pomazu(na ovaj ili onaj nacin) danasnjoj ekipi(znaci,oni su presli preko toga sto su proterani,ostala im je i dalje ljubav prema Borcu i navijackoj grupi)
sto se tice procenta navijaca-bosnjaka u toj ekipi,mogu ti reci...da je isti procenat koliko je i procenat mladjih momaka(bosnjaka) kojih zivi u Banja Luci...razlika izmedju njih i ostalih...jeste sto ONI odu u zenicu,a mi u beograd...na kvalifikacije!(sto ne znaci DA NISAM NAVIJAO ZA BIH )
zadnja utakmica borca protiv zrinjskog je protekla fenomenalno(11 000 ljudi)...stvarno,godinama nasim vidio bolju atmosferu na stadionu,dosli su i gostujuci navijaci..niti jednog incidenta NIJE bilo...stvarno fenomenalno..da je samo vise takvih utakmica u nasoj ligi
- JThomas
#5348 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
to.zoom66 wrote:Alfons Kauders wrote:sigurno ce ga se nasa djeca sjecati u psovkama kad im se prevrne mjesalica u bukurestu ili sofiji...
zajedno s ovim federalim idiotima...
![]()
![]()
e otkud ti ovo pade na pamet
![]()
imaćemo mi kad da žalimo.
ponavljam se, ali iskreno mi je žao ljudi koji misle da dodik ili silajdžić, ili čović, žele dobro bilo kom osim samom sebi...vjera, nacija, narod? to je šuplja za raju
samo polako, albanija nas već stiže po razvoju privrede, po kilometrima autoputa, a mi smo nju po korupciji ostavili u prašini...ići će se odavde u drač da se radi u luci jednog dana
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#5349 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Za pocetak da:lesinar_banjaluka wrote:cini mi se da je vikendica bila na majevici...(on je pobegao sa babom i dedom)..
1. LICNO pokrene incijativu o donosenju zakona za kaznjavanje svih onih koji negiraju zlocin i genocid, kako u skupstini BiH tako i u skupstini entiteta.
2. U ime srpskog naroda u BiH izvini se za zlocine ucinjene nad Bosnjacima, Hrvatima i ostalima, a posebno za genocid pocinjen u Srebrenici.(moze sve da "opali i u afektu" )
- cirus
#5350 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne moze ti odgovoriti, mislim da je banovan...Imao je valjda oba testisa, a za Srbe na ovom forumu dozvoljen je samo jedan.-LIBERO- wrote:lesinar BL,vidim da si ok momak sa kojim se moze diskutovati,bez obzira slagali se ili ne.
E problem je bas u tome,da si recimo ti umjesto Dodika,il' ljudi slicni tebi,apsolutno bi tenzije u BIH bile mizerne.
Problem je insistiranje na MAKSIMALISTICKIM ciljevima,kako Dodika tako i Silajdzica,ali ovaj drugi se dobrano usutio posliej "dva samara" Bajdena kada je bio u posjeti Sarajevu![]()
Kako vidim po tvom iku pripadnik si navijacke skupine F.K Borca.koliko u tvojoj grupi,koja ima bar hiljada clanova,ima NE srbaI kakav oni imaju status na tvojoj tribini. Pa cu ti reci kakva je situacija u par drugih navijackih skupina iz federacije. Ovim primjerom ti samo zelim pokazati u cemu je zapravo razlika.
Mnogo nacionalisticke ,i mnogo desne stavove imate (ne kazem svi,ali vecina) u RS-u,i mnogo se tamo ljudi a i djeca,pumpaju u tom pravcu.
Pa evo, pokusati cu ti ja odgovoriti,i reci par rjeci...prije nego i mene banuju...-Jedan, dva...Pa da ,tu su oba !-
O kakvim maksimalistickim ciljevima, Dodika i Silajdzica,pricas?
Sta je to maksimalno ,sto trazi Dodik u ''dogovorima'' ... ? Republiku Srpsku ?
Pa ona vec postoji . Dogovorena je.
Ceremonija vjencanja Srpske i Federacije davno je zavrsena .
Bilo je mnogo kumova i uglednih zvanica .
Maticar je rekao -Ako neko zna razlog zasto ovo dvoje ne bi mogli stupiti u zajednicu BiH, neka odmah kaze ...ili suti zauvjek!-
Da, tako je bilo..
Ali mastilo na potpisima , nije se jos ni osusilo a jedan od supruznika je poceo da se ''pravi mutav'' i da insistira na promjeni DOGOVORENIH pravila .
Od tog trenutka, pa do danasnjih dana , neprestano zvoca i provocira , ne birajuci sredstva,u zelji da nametne neka pravila koja bi njemu i samo njemu odgovarala .
''Maticar'' taj brak ,za sad pokusava da spasi i ulaze poprilicno truda u to , ali i kod njega polako sasrjeva misao da je taj brak nemoguc i da je i razvod svakako jedna od opcija.
Milorad Dodik
Milorad Dodik je poput one vudu lutke , koju ljudi bodu iglama ,tamo negdje na Karibima, u zelji da nekom koga mrze napakoste. Na ovom forumu se to itekako dobro vidi.
Dodik je mozda i bez svoje zelje ,postao personifikacija srpskog naroda, koji ovdje itekako postoji.
Bas se nekako zgodno namjestio i ''boduci njega'' ustvari bodete omrazeni srpski narod .
Mrznja je postala vas prirodni ambijent .
Ljudi, (velika vecina prisutnih forumasa) mnogo ste poboljeli !
Ali vjerujte mi, mi mnogo vise volimo Srpsku , nego sto je vi mrzite !Ma koliko vas mrznja bila velika.
I ako mislite da cete mrznjom nesto postici , grdno se varate .
Mjesto da se ovdje gradi i polako vraca mir,tolerancija , zivot vrjedan zivljenja( sto je zelja i moje malenkosti) ,vi stvarate klimu za novi ring , popriste ili brvno ( mislim da sam u pravu Orbini)...I uporno zaboravljajuci da batina ima dva kraja .
Ne valja vam pos'o komsije !
PS.
Ovom prilikom, posto pretpostavljam da je na ovom forumu necu imati sutra, zelio bih da vam cestitam nastupajuci Bajram .Onako iskreno i iz srca .