iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Duge

#5326 Re: iPhone - All about

Post by Duge »

Lady Saray wrote:
Duge wrote:Mislim da moze. Sjecam se prosle godine u tcomu gledao iP4 i kostao je oko 7200 kn tj. oko 1000 eura :-)
ima li kakav link, nesto mi ne ide guglanje danas :D
Nisam uspio naci moze li se sim free kupiti
Pogledaj ti mozda sam negdje fulio

Code: Select all

http://www.t-mobile.hr/2/20-30-01-12-00.asp?sifra=APIPHONE4S16GBBLACK&ilink=eo
U CG je 689 eura onaj od 16gb

Code: Select all

http://www.telekom.me/tarife_01.nspx
HRossi

#5327 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

Zna li neko neke smajlice za sms poruke, a da se vide regularno na drugim telefonima, da rade provjereno, a da nije emoji posto oni ne ferceraju na no-ios uredjajima, ili neka verzija emoji koji rade na ostalim telefonima... :?:
zemomak

#5328 iPhone - All about

Post by zemomak »

Cini mi se da trenutno ne postoji, i ja sam to trazio...

Sent from my iPhone 4s using Tapatalk
Ady88

#5329 Re: iPhone - All about

Post by Ady88 »

Probajte SMSmileys, Repo: BigBoss, ja mislim da bi trebalo da se vide i onom kome saljes ali nisam siguran. :)
shalla

#5330 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

HRossi wrote:Zna li neko neke smajlice za sms poruke, a da se vide regularno na drugim telefonima, da rade provjereno, a da nije emoji posto oni ne ferceraju na no-ios uredjajima, ili neka verzija emoji koji rade na ostalim telefonima... :?:
Jel koristiš defaultnu aplikaciju za poruke ili?

Meni na bitesms rade svi živi i mrtvi smajliji i svi ih dobijaju onako kako smajli izgleda (žena ima Nokiju i regularno dobije svaki smajli). A znam da i na iRealsms također fercera...
iSwagga

#5331 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

shalla wrote:
HRossi wrote:Zna li neko neke smajlice za sms poruke, a da se vide regularno na drugim telefonima, da rade provjereno, a da nije emoji posto oni ne ferceraju na no-ios uredjajima, ili neka verzija emoji koji rade na ostalim telefonima... :?:

Meni na bitesms rade svi živi i mrtvi smajliji i svi ih dobijaju onako kako smajli izgleda (žena ima Nokiju i regularno dobije svaki smajli). A znam da i na iRealsms također fercera...
Ne treba ti nikakav tweak.. idi u settings > general > keyboard > international keyboards > add new keyboard > i dodaj emoji .. naravno drugi telefoni emoji nece prepoznati ali hoce ove standardne smajlije..
shalla

#5332 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

iSwagga wrote:
shalla wrote:

Ne treba ti nikakav tweak.. idi u settings > general > keyboard > international keyboards > add new keyboard > i dodaj emoji .. naravno drugi telefoni emoji nece prepoznati ali hoce ove standardne smajlije..
Pa ja koliko sam njega skontao njemu i treba da mu drugi mobitel (tj onaj kojem on šalje poruku) prepozna njegov smajli (koji on pošalje sa Iphonea)...

Dakle Emoji otpada (kao što vidiš i on je napisao "da nije emoji")...
iSwagga

#5333 Re: iPhone - All about

Post by iSwagga »

Vidis li shalla sta sam i ja napisao.. da cemu prepoznati smajlije ako napravi novi keyboard, a naravno da nece emoji.. procitaj :)
HRossi

#5334 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

Postavljao sam ja emoji, bilo kakav smajli da posaljes i te osnovne u kodovima dodje, a meni ne treba nista specijalno osnovne smajlije da ih vidim i da ne trazim ": - )' zagrade i ostale simbole, znam na sta mislis da add new keyboard, kazem ti sta dodje, probao si i ti sigurno. Mogu ja instalirati bitesms al opet gledam ima li sta za default message kakva normalna zezancija da radi zato pitam, opet ce svima dobro doci... :)
aux

#5335 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Evo i ja se rijesio one kineske kopije i nabavio sebi iPhone 2g 8 gb i sta reci,vjerovatno dok sam ziv koristit cu iphone
Chuckie

#5336 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Dobrodosao :D
pinokio04

#5337 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

pozdrav za raju, novi sam na forumu, pa bih molio nekog ucenog za savjet. Korisnik sam iphona 3gs 16 gb fabricki otkljucan, uradjen JB,al je na bb 06.15.00,( doduse nemam tu navigaciju al ne treba mi jer sam standardni korisnik moba) i prezadovoljan sam.No vec duze vrijeme zagrijan sam polovan iphone 4, 16 GB. Pa bi volio savjet na sta obratit paznju.. ima li drasticnih razlika izmedju ovog 3gs i 4 iphona, znam da je procesor 1 gh, i kamera 5 mp sa blicom, pa me interesuje kakve su slike i snimci, i da li je dobar sa trazenjem wi fi mreze..
Jer mi se desava da recimo sjedimo u istom kaficu, ja i drugar, kod nejg doduse htc desire novi mislim 2011, on recimo fata mrezu iz drugog kafica i jos nekoliko a u mene ne moze wi fi da prepozna ni jednu...

Interesuje me da li trebam izbjegavati iphone 4 sa gewey karticom ukoliko naletim na takav, ili da trazim sim free tj. fabricki otkljucan iphone.??

I ono sto me jos interesuje je da li je pojam fabricki otkljucan iphone isto sto i simfree??? i da li se moze radit jb na najnoviji ios 5.0.1. bez da se podigne bb, kod fabrickih otkljucanih, simfree, i gewey om otkljucanih iphona, a bez opasnosti da cu ih zakljucat ili podic bb, ??? Moja konstatacija iz dosadasnjih foruma i iscitavanja je da kad je fabricki otkljucan, mozes radit jb, na koji hoces IOS ne moze se zakljcat, eh sad da li to vrijedi i za ge wey otkljucane??
Ako neko ima strpljenja ko zna da mi pomogne, novi sam...oprostite na puno pitanja, al bolje je pitat nego da mi neko podvali
Unaprijed zahvalan, ajfonac :-D
I
shin

#5338 Re: iPhone - All about

Post by shin »

Iphone 4 je skroz drugi svijet za 3gs, sve je bolje. Naravno simfree=fabricki otkljucan=retail verzija, sve ista stvar sa drugim nazivima. Sto znaci nema peglanja sa basebandom, i sansama da zakljucas telefon.
pinokio04

#5339 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

shin wrote:Iphone 4 je skroz drugi svijet za 3gs, sve je bolje. Naravno simfree=fabricki otkljucan=retail verzija, sve ista stvar sa drugim nazivima. Sto znaci nema peglanja sa basebandom, i sansama da zakljucas telefon.
Ok, hvala puno.. A recimo kako znati jel simfree ili fabrick otkljucan, imal kakva caka??
agent_001

#5340 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Vrlo jednostavno, ubaciš karticu, nazoveš dragu osobu i ispričaš se :D hoću da kažem, ako ima mreže, otključan je fabrički ...
Chuckie

#5341 iPhone - All about

Post by Chuckie »

A ono ima Ultrasn0w i gle čovjek pomisli da ima simfree telefon, pun je pik 3Gs-ova 6.15 koje prodaju pod simfree. I sa cetvorkama se može desiti da je soft otkljucan, a prodaje se kao simfree.
Vertig0

#5342 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Mozes raditi jb na svim cetvorkama, bez obzira da li je fabricki ili gevey.. ako ti ista znaci ;-)
Lady Saray

#5343 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

samo da se pohvalim.. PRESLA SAM NA 4S :D :D :D :D :D
Vertig0

#5344 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Mjera.
I ja takodjer neki dan :)
Chuckie

#5345 Re: iPhone - All about

Post by Chuckie »

Lady Saray wrote:samo da se pohvalim.. PRESLA SAM NA 4S :D :D :D :D :D
Možeš ti. :thumbup:

Aj meni halali četvorku. :lol:
pinokio04

#5346 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:A ono ima Ultrasn0w i gle čovjek pomisli da ima simfree telefon, pun je pik 3Gs-ova 6.15 koje prodaju pod simfree. I sa cetvorkama se može desiti da je soft otkljucan, a prodaje se kao simfree.
I kakva je razlika kad je softverski otkljucan Ultrasnow om, u odnosu na simfree/fabricki otkljucan iphone?? Na oba mobitela rade mreze gsm bih, hallo, m/ tel itd..Je li ima neke nedostatke ako je softverski otkljucan iphon?? I ako ima nedostatke koji su to nedostatci kod iphona4 softverski otkljucanih??

Znam da je kod 3gs, navigacija ne moguca zbog ipodovog bb. 06.15.00. koji se ne moze otkljucat vise.
Dobro skonto sam fintu oko simfree ili fabricki otkljucanog, svejedno u jednom te istom slucaju mobitel radi na bilo koju karticu koju ubacim u iphone, bh gsm, m tel, eronet, halloo i td itd...
Eh sad, vjerovatno radi i kod softverski otkljucanog iphona na sve navedene operatere, s tim da vjerovano ima neku manu, je li?? :? Isto kao i 3gs koji moze sve mreze ali ne gps a...
Chuckie

#5347 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Npr steknes telefon na iTunes misleći da je simfree da updejtujes iOS i zakljucas ga.

Sent from my iPhone using Tapatalk
shalla

#5348 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Lady Saray wrote:samo da se pohvalim.. PRESLA SAM NA 4S :D :D :D :D :D
Hate you :mrgreen:

Ne pohvali mi se ti jučer za to, ne moram jelde ni pitati koja je relacija :mrgreen: :mrgreen:
Šta je sa četvorkom?
Chuckie

#5349 iPhone - All about

Post by Chuckie »

Poklonit će je meni. :D

pinokio04

#5350 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Chuckie wrote:Npr steknes telefon na iTunes misleći da je simfree da updejtujes iOS i zakljucas ga.

aha, jel to znaci da ne postoji caka da vidim razliku fabricki/simfree otljucanog iphona i softverski otkljucanog iphona, ssve dok ne budem hito radit update na najnoviji iOS preko i tunesa??? Pa onda kad uradim, vidim da sam ga zakljucao.. ili pak postoji i tu finta :-D

Post Reply