Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
Balaševićka

#5326 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Balaševićka »

pahuljicaaa25 wrote:Imam i ja pitanje što se tiče rasporeda :) vidjela sam da pored oznaka (P) i (V), što pretpostavljam da su predavanja i vježbe, ima još i (S), pa ako mi neko može reći šta bi to predstavljalo? :-D
S - seminarski, tako meni rekoše :D
pahuljicaaa25

#5327 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by pahuljicaaa25 »

Balaševićka wrote:
pahuljicaaa25 wrote:Imam i ja pitanje što se tiče rasporeda :) vidjela sam da pored oznaka (P) i (V), što pretpostavljam da su predavanja i vježbe, ima još i (S), pa ako mi neko može reći šta bi to predstavljalo? :-D

Aha, okej. Hvala ti :-D
lin26

Post by lin26 »

Imam par pitanja, nadam se da mi neko moze odgovoriti. :)
Upisujem drugu godinu i zanima me odabir ovih izbornih predmeta, je l' imamo 2 izborna predmeta, tj. jedan s vanjske liste i jedan s unutrasnje i je li prvo biramo samo za zimski, pa onda za ljetni semestar?
Lou-lou

#5329 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Lou-lou »

Do kad traje upis? Nisam u Sarajevu, tek dolazim u subotu, pa me zanima da li cu se u ponedjeljak moći upisati?
Irene Adler

#5330 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Irene Adler »

Balaševićka wrote:
S = seminar. Seminarske (ponekad) pišete i predajete. ;-)

@Lou-lou: zvanično do sutra, ali će sigurno primati dokumente barem još iduću sedmicu.

@lin26: Prvo, koji si odsjek? Na svakom odsjeku je drukčija politika što se tiče izbornih predmeta. Prijavi odmah i zimski i ljetnji semestar (ja naprimjer moram opet sutra na studentsku samo da odnesem prijavu za ljetnji izborni predmet :cry: ). A ti pogledaj na planu i programu svog odsjeka koliko imaš izbornih predmeta, jesu li sa vanjske ili unutarnje liste, pa onda na popisu vidi koje vam izborne nude ove godine i prijavi.
lin26

#5331 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by lin26 »

@Irene Adler: Hvala na odgovoru. Na orijentalnoj filologiji sam. Da li izborne mozemo birati samo iz 1., 3. i 5. semestra, tj. samo one koji su za prvi ciklus?
lucky13

#5332 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by lucky13 »

Je li tacno da vjezbe na fakultetu imamo tek od 3.sedmice? :)
trcicu trceci

#5333 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by trcicu trceci »

lucky13 wrote:Je li tacno da vjezbe na fakultetu imamo tek od 3.sedmice? :)
nije
P308

#5334 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by P308 »

lin26 wrote:@Irene Adler: Hvala na odgovoru. Na orijentalnoj filologiji sam. Da li izborne mozemo birati samo iz 1., 3. i 5. semestra, tj. samo one koji su za prvi ciklus?
Koliko ja znam (a valjda znam, peta sam godina :D ), biras seminarski po semestru koji pohadjas, znaci ako si treci semestar samo iz treceg.
lucky13 wrote:Je li tacno da vjezbe na fakultetu imamo tek od 3.sedmice? :)
Na mom odsjeku i predavanja i vjezbe krenu vec od prve sedmice iz pojedinih predmeta, a u drugoj sedmici regularno krece iz svih predmeta.
Ali-sa

#5335 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Ali-sa »

krvavamerii wrote:Zdravo, zanima me kakva je Bernisa sto predaje bos ?
Prof. Bernisa je fina prema studentima, moze se s njom lijepo razgovarati i donekle i objasni, međutim ako si na BHS bolje ces shvatiti ono sto objasnjava ass.Elma, jako cijenim njen rad, stvarno svoj posao obavlja kako bi i svi drugi trebali. Ako ti je BHS opći predmet onda je jos bolje, neces imati s prof. Bernisom problema u svakom slucaju. Sretno :D
MargitaStefanović

#5336 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by MargitaStefanović »

Sorry što ovako upadam, ali može li mi neko objasniti kako funkcioniše dvopredmetni studij ? Još uvijek se dvoumim da li da upišem francuski i italijanski jezik ili psihologiju i italijanski jezik. Super bi mi došlo ako ima neko ko studira nešto od ovoga pa da mi kaže je li taj studij dabar izbor ili ne. :)
Afanasi_94

#5337 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

MargitaStefanović wrote:Sorry što ovako upadam, ali može li mi neko objasniti kako funkcioniše dvopredmetni studij ? Još uvijek se dvoumim da li da upišem francuski i italijanski jezik ili psihologiju i italijanski jezik. Super bi mi došlo ako ima neko ko studira nešto od ovoga pa da mi kaže je li taj studij dabar izbor ili ne. :)
Psihologija je isključivo jednopredmetni studij, a kad već planiraš da kombinuješ onda kombinuj predmete sa istih odsjeka (francuski i talijanski ; talijanski i latinski ...) :D
MargitaStefanović

#5338 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by MargitaStefanović »

Afanasi_94 wrote:
MargitaStefanović wrote:Sorry što ovako upadam, ali može li mi neko objasniti kako funkcioniše dvopredmetni studij ? Još uvijek se dvoumim da li da upišem francuski i italijanski jezik ili psihologiju i italijanski jezik. Super bi mi došlo ako ima neko ko studira nešto od ovoga pa da mi kaže je li taj studij dabar izbor ili ne. :)
Psihologija je isključivo jednopredmetni studij, a kad već planiraš da kombinuješ onda kombinuj predmete sa istih odsjeka (francuski i talijanski ; talijanski i latinski ...) :D
A meni su rekli da može psihologija sa italijanskim. o.O Očito sam tražila informacije na pogrešnom mjestu. Hvala :D Ima limožda neki prijemni za franc. i ital. ?
Individualism18

#5339 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Individualism18 »

MargitaStefanović wrote:
Afanasi_94 wrote:
A meni su rekli da može psihologija sa italijanskim. o.O Očito sam tražila informacije na pogrešnom mjestu. Hvala :D Ima limožda neki prijemni za franc. i ital. ?
Ne možeš psihologiju kombinirati s drugim studijskim grupama. Na Filozofskom fakultetu nema prijemnog ispita.
BonJovi_

#5340 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by BonJovi_ »

-
Last edited by BonJovi_ on 07/10/2013 20:33, edited 1 time in total.
Mračajski proto

#5341 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Mračajski proto »

Kakav je ovaj Jahić? :D :D
P308

#5342 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by P308 »

Mračajski proto wrote:Kakav je ovaj Jahić? :D :D
Sad je fin kakav je prije bio :D
Mračajski proto

#5343 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Mračajski proto »

Valjda. :D Je li kod njega samo pismeno ili ima i usmeno? Čuo sam da je na III godini zeznuto zbog Palića. :oops:
P308

#5344 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by P308 »

Mračajski proto wrote:Valjda. :D Je li kod njega samo pismeno ili ima i usmeno? Čuo sam da je na III godini zeznuto zbog Palića. :oops:
mi smo kod njega imali opci bosanski, i bilo je i pismeno i usmeno. 7 je bila najveca ocjena u nasoj generaciji :D Ali cujem da je sada mnogo bolji, pisala se nekad i peticija protiv njega :D a nemam pojma ko je palic
gladnoo

#5345 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by gladnoo »

bull21 wrote:Prvi sprat, lijevo se nalazi kopirnica. Tu uđeš i kažeš da ti daju literaturu za prvi smestar, odsjek anglistika. I platiš. Isto to uradiš u drugom semestru i onda odeš do HSK koprinice (iza Holliday Inna) i tu kupiš jednu knjigu (jedina koja ti za prvu godinu treba iz te kopirnice) koja se zove "English Lit. to 1500" by Sanja Šoštarić.

Sve će vam se objasniti na početku nastave, tak' da ne moraš da se brigaš bezze.
Koliko otprilike kosta?
krvavamerii

#5346 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by krvavamerii »

Cao raja, zna li se koliko dana faks nece raditi za bajram ?
dorkcic

#5347 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by dorkcic »

krvavamerii wrote:Cao raja, zna li se koliko dana faks nece raditi za bajram ?
I da li će studentska raditi 14.-og ako spoje s vikendom?
bull21

#5348 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by bull21 »

Ako spoje - a vjerovatno neće - ne radi FAX uopšte. Moguće je da bude da se ne radi utorak i srijeda, mada ni to nije sigurno (prof. jučer reče da su male šanse, ali da se nikada ne zna kod nas).
honey-heart

#5349 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by honey-heart »

Može li se prebaciti sa odsjeka na odsjek a pritom ne izgubiti status redovnog studenta?
Afanasi_94

#5350 Re: Filozofski fakultet u Sarajevu - procitati prvi post

Post by Afanasi_94 »

honey-heart wrote:Može li se prebaciti sa odsjeka na odsjek a pritom ne izgubiti status redovnog studenta?
Može.
Post Reply