Danas je i premijera American Horror Story.
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- Partijaner
#5326 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sta je ovo opet ponavljaju prvu epizodu Sleepy Hollow ?
- VenomousV
#5327 Re: Gledate seriju - preporucite je
Partijaner wrote:Sta je ovo opet ponavljaju prvu epizodu Sleepy Hollow ?![]()
da si ti ziv i zdrav AHS vec ispucalo 8 epizoda
dok sam ovo napisala skontah da vjerovatno mislis na tv
- Partijaner
#5328 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ma na tv normala, znam da je vec izaslo dosta epizoda al mi bilo mrsko skidati.VenomousV wrote:Partijaner wrote:Sta je ovo opet ponavljaju prvu epizodu Sleepy Hollow ?![]()
da si ti ziv i zdrav AHS vec ispucalo 8 epizoda
dok sam ovo napisala skontah da vjerovatno mislis na tv![]()
- Brkooo
#5329 Re: Gledate seriju - preporucite je
tek sad ugleda post...irac300 wrote:E ovako, zahvaljujući kolegi @Brkanu skidoh ovu seriju, i malo je reći oduševio se. Hvala na preporuci i pomoći za download.Brkooo wrote:neko je medju filmovima ovo preporucio, ali bolje ovdje... serija ima samo 3 epizode ali je vrh ... znaci VRH
Band of brothers ( Njemacka perspektiva) ... 9/10![]()
... koga zanima gdje skinuti... ima pp! .. nazalost samo engleski titlovi imaju koliko sam vidio!
http://www.imdb.com/title/tt1883092/?ref_=nv_sr_1
Toplo preporučujem svakome da pogleda.
nema na cemu !
serija je fkt predobra, i nikoga nece ostaviti ravnodusnim!
pozdrav
-
bosanska senzacija
#5330 Re: Gledate seriju - preporucite je
Velika preporuka za Sons of Anarchy.
Nakon 5-6 epizoda prve sezone sam razmišljao o prestanku gledanja ali sam se veoma brzo navukao do te mjere da dnevno pregledam 2-3 epizode.
Radnja je veoma dinamična, zapleti i raspleti su inteligentno osmišljeni, likovi su dobro razrađeni i muzičke podloge su sjajne. Velika preporuka
Nakon 5-6 epizoda prve sezone sam razmišljao o prestanku gledanja ali sam se veoma brzo navukao do te mjere da dnevno pregledam 2-3 epizode.
Radnja je veoma dinamična, zapleti i raspleti su inteligentno osmišljeni, likovi su dobro razrađeni i muzičke podloge su sjajne. Velika preporuka
-
Korisničkoime
#5331 Re: Gledate seriju - preporucite je
The devil is in the detail kaže i Anderson takovicious2 wrote:Polazim od pretpostavke da je u pitanju serija, a ne film i naravno da ce biti gubljenja vremena. Mislim da desetak minuta u svemu tome ne kvari dojam. S druge strane scene seksa i tusiranja su itekako bitne - jer njih dvoje kao glavni likovi predstavljaju suprotnosti prikazane malo neuobicajenije (on - empatican, ona hladna kuja). Ako nastavim pisati, ispast ce da je SPOILERMilloni wrote:the devil is in the detailKorisničkoime wrote: Ok iskreno ne želim da budem previše kritičan ali nekada znaju rastezati do iznemoglosti i trošiti vrijeme na potpuno ne potrebne stvari. Ne znam da li se ovo može ubrajati u SPOILER ali scena dok se Anderson i onaj "pucaju" pomiješana sa scenom kupanja u drugoj kući u prvoj epozodi, nije da imam nešto protiv golišave Anderson ali izgubili su 10 minuta od 60 na nešto što se moglo odraditi u 2 minute ili poziv sestre policiji valjda u drugoj epizodi dok joj odgovara slatka službenica sa malom govornom manom. Ne znam ali ostane manje vremena za prvobitnu priči izgubi se na tako nebitnim stvarima. Nadam se da će se to malo popraviti jer serija je zasada osim navedenog sasvim ok.a seks prodaje sve
mislim da su s tom scenom htjeli malo vise nju da opisu
Nemam ništa protiv detalja zapravo volim ih međutim ovdje je riječ o sekvencama koje su nepotrebne ili preduge. Evo naveo sam poziv policiji od strane sestre pa poziv se proteže sve dok do sestre ne dođe policija da ne nabrajam jer neću moći izbjeći spoiler. Jednostavno get to the point. 10 minuta itekako znaju biti bolje utrošene. Npr Bron skoro da nema scene koja se kasnije ne nadovezuje, koja nešto ne objašnjava, koja nešto ne povezuje, kada vidiš lika koji se do tada nije pojavio jedva čekaš da vidiš kako će on biti povezan sa pričom koja je njegova uloga. Vrijeme je pametno iskorišteno dovoljno da objasni o čemu se radi a dovoljno kratko da ne dosadi.
Da druga stvar ok shvatili smo message - women power - jako inovativno.
Eh sada ja ovo baš ucrnio pa da popravim SERIJA NIJE LOŠA. Ima dobru glumu, ima dobru priču, ima puno sjajnih elemenata samo još još malo fali do izvrsnosti.
-
Korisničkoime
#5332 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kako podnosiš Charlie Hunnam koji glumi lik Jacksona 'Jax' Tellera. Mislim lik kako ti lik može proći kao zajeban tip, pa onaj hod klati se kao da ima olovo u guzici. Mislim za opasnih karaktera nije dok npr. odlično glumi kada su neke emocije u pitanju za neku dramu ili ljubavnu priču lik je prvi izbor.bosanska senzacija wrote:Velika preporuka za Sons of Anarchy.
Radnja je veoma dinamična, zapleti i raspleti su inteligentno osmišljeni, likovi su dobro razrađeni i muzičke podloge su sjajne. Velika preporuka![]()
- vicious
#5333 Re: Gledate seriju - preporucite je
Je li ko gledao prvu sezonu Ray Donovan? http://www.imdb.com/title/tt2249007/
Čuo sam da je dobra serija, ali nešto mi je mrzak ovaj Liev Schreiber, pa da vidim isplati li se savladati odbojnost i odgledati...
Čuo sam da je dobra serija, ali nešto mi je mrzak ovaj Liev Schreiber, pa da vidim isplati li se savladati odbojnost i odgledati...
- Sanchez22
#5334 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nisam ocekivao onakav kraj Sons of Anarchy.Poprilicno me uzdrmalo 
- Steph
#5335 Re: Gledate seriju - preporucite je
Dobar Arrow 
-
omar little
#5336 Re: Gledate seriju - preporucite je
razocarava me malo masters of sex. glavni likovi postaju karikaturalni, bas kako sam se i bojala, nadam se da ce to ispraviti u iducoj sezoni. niti je bill bas toliki negativac, niti je virginia supervuman bez koje se nista pozitivno ne bi desilo u svijetu tih oh sou drustveno nesposobnih i retardiranih naucnika. njh.
- Saian
#5337 Re: Gledate seriju - preporucite je
jes vidjela sto ti je nauchnik, ni sebe ne stedi nego bez prezanja u studiju i na stol, to ja zovem predanost, i sam sam takavomar little wrote:razocarava me malo masters of sex. glavni likovi postaju karikaturalni, bas kako sam se i bojala, nadam se da ce to ispraviti u iducoj sezoni. niti je bill bas toliki negativac, niti je virginia supervuman bez koje se nista pozitivno ne bi desilo u svijetu tih oh sou drustveno nesposobnih i retardiranih naucnika. njh.
-
hrabri_per0
#5338 Re: Gledate seriju - preporucite je
za razliku od tebe, ja proklinjem dan kad sam poceo da je gledam.. i mene je na pocetku drzala euforija, bilo mi je lijepo gledati ulazak u (tada sam mislio) jednu od boljih TV prica.. ali sad.. u 6 sezoni, cekam izlazak svake nove epizode samo da vidim koliko daleko misle ici sa pretjerivanjem i mastom.. doslovno, cekam kad ce se pojaviti neki junak iz indijske serije i upotpuniti show.. ODRON..bosanska senzacija wrote:Velika preporuka za Sons of Anarchy.
Radnja je veoma dinamična, zapleti i raspleti su inteligentno osmišljeni, likovi su dobro razrađeni i muzičke podloge su sjajne. Velika preporuka![]()
-
nema me tamo
#5339 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sta tacno mislis pod tim " pretjerivanje " ?hrabri_per0 wrote:za razliku od tebe, ja proklinjem dan kad sam poceo da je gledam.. i mene je na pocetku drzala euforija, bilo mi je lijepo gledati ulazak u (tada sam mislio) jednu od boljih TV prica.. ali sad.. u 6 sezoni, cekam izlazak svake nove epizode samo da vidim koliko daleko misle ici sa pretjerivanjem i mastom.. doslovno, cekam kad ce se pojaviti neki junak iz indijske serije i upotpuniti show.. ODRON..bosanska senzacija wrote:Velika preporuka za Sons of Anarchy.
-
Korisničkoime
#5340 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gledao sam do neke 5-6 epizode ne znam ni sam zašto sam prestao inače dobra serija, dobra priča, iako se čini "laganom" i nije baš tako jer je praćena prilično teškim i sumornim detaljima iz privatnog života likova pogotovo iz njihove prošlosti.vicious wrote:Je li ko gledao prvu sezonu Ray Donovan? http://www.imdb.com/title/tt2249007/
Uglavnom ima neobičan posao koji ga stavlja pred određene probleme koji su zapravo maleni spram onih koji ga okružuju i sustižu a vezani su za njegovu bližu porodicu i prošlost iste.
Schreiber je meni uvijek bio ok glumac hebiga pitanje ukusa, meni se svidilo to što je odglumio dok sam ja gledao dok je Jon Voight stvarno super (glumi stvarno uvrnutog i bolesnog lika).
- MedenoSrce
#5341 Re: Gledate seriju - preporucite je
jes' fakatSaian wrote:jes vidjela sto ti je nauchnik, ni sebe ne stedi nego bez prezanja u studiju i na stol, to ja zovem predanost, i sam sam takavomar little wrote:razocarava me malo masters of sex. glavni likovi postaju karikaturalni, bas kako sam se i bojala, nadam se da ce to ispraviti u iducoj sezoni. niti je bill bas toliki negativac, niti je virginia supervuman bez koje se nista pozitivno ne bi desilo u svijetu tih oh sou drustveno nesposobnih i retardiranih naucnika. njh.
- vee-jay
#5342 Re: Gledate seriju - preporucite je
poceo gledati trecu sezonu downton, vidim treme isto pocela a za gubljenje vremena je filadelfija tu a jos ni arrested devevolpment nisam stigao pogledati... meni superica a jos treba naci vremena za hrpu novih serija koje ni ne poznajem... hmmm 
- ultima_palabra
#5343 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jel ta serija neko pretjerivanje tipa Californication?omar little wrote:razocarava me malo masters of sex. glavni likovi postaju karikaturalni, bas kako sam se i bojala, nadam se da ce to ispraviti u iducoj sezoni. niti je bill bas toliki negativac, niti je virginia supervuman bez koje se nista pozitivno ne bi desilo u svijetu tih oh sou drustveno nesposobnih i retardiranih naucnika. njh.
- vicious
#5344 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hvala za infoKorisničkoime wrote:Gledao sam do neke 5-6 epizode ne znam ni sam zašto sam prestao inače dobra serija, dobra priča, iako se čini "laganom" i nije baš tako jer je praćena prilično teškim i sumornim detaljima iz privatnog života likova pogotovo iz njihove prošlosti.vicious wrote:Je li ko gledao prvu sezonu Ray Donovan? http://www.imdb.com/title/tt2249007/
Uglavnom ima neobičan posao koji ga stavlja pred određene probleme koji su zapravo maleni spram onih koji ga okružuju i sustižu a vezani su za njegovu bližu porodicu i prošlost iste.
Schreiber je meni uvijek bio ok glumac hebiga pitanje ukusa, meni se svidilo to što je odglumio dok sam ja gledao dok je Jon Voight stvarno super (glumi stvarno uvrnutog i bolesnog lika).
Ma ne kažem ja da je Schreiber loš glumac, nego onako me nervira sama njegova pojava i faca... ali eto, pružićemo mu šansu
- Saian
#5345 Re: Gledate seriju - preporucite je
0:37 is quoted in the script as "he holds the reciever out so that the caller may register the lack of Basilic noises".
-
hrabri_per0
#5346 Re: Gledate seriju - preporucite je
nema me tamo wrote: Sta tacno mislis pod tim " pretjerivanje " ?
ono sto se ceka od druge sezone desi se u 5toj.. razvlace, oprase na ruke.. detektivi federalni, tuzioci drzavni svi su nemocni da im stanu u kraj.. gluma je od pocetka poluprofesionalna.. meni licno prelazi u patetiku.. nisam vise fan.. da ne gusim.. ovdje treba preporucit dobru.. a ima boljih serija od Sinova..
Peaky Blinders i Broen beton.. kad bi nasao nesto na taj fazon bio bih zahvalan..
-
omar little
#5347 Re: Gledate seriju - preporucite je
nije, nije ko californication.to mi je bila bezveze serija nakon prve sezone. ovo je istinita prica, imaju finih trenutaka i zanimljivo zna biti, ali su u zadnjih par epizoda zbilja pretjerali s glorifikacijom tog zenskog lika. nema potrebe za tim, prica je sama po sebi zanimljiva, ne znam zasto ovo rade bez veze. valjda ce se izbalansirati u finalu i iducoj sezoni.ultima_palabra wrote:Jel ta serija neko pretjerivanje tipa Californication?omar little wrote:razocarava me malo masters of sex. glavni likovi postaju karikaturalni, bas kako sam se i bojala, nadam se da ce to ispraviti u iducoj sezoni. niti je bill bas toliki negativac, niti je virginia supervuman bez koje se nista pozitivno ne bi desilo u svijetu tih oh sou drustveno nesposobnih i retardiranih naucnika. njh.
-
shin
#5348 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ja sam odradio The Killing, koji limit od serije.
http://www.imdb.com/title/tt1637727/
Imaju samo tri sezone, i dva slucaja ubistva. Jos je u planu sest epizoda da se snimi.
http://www.imdb.com/title/tt1637727/
Imaju samo tri sezone, i dva slucaja ubistva. Jos je u planu sest epizoda da se snimi.
-
Dalilaaawashere
#5349 Re: Gledate seriju - preporucite je
klix , preporuka za djevojke . Treca sezona pocinje u januaru ,prve dvije imaju po 10 epizoda. Ako ste voljeli Sex i grad , svidjet ce vam se ova modernija verzija .Iako u biti dosta se razlikuju kao serije imaju tu zajednicku notu prezivljavanja slobodnih i manje slobodnih zena u velikom gradu
http://www.imdb.com/title/tt1723816/?ref_=nv_sr_3
Za ljubitelje horor zanra ,inace moj favoriti American Horror Story , trenutno se prikazuje treca sezona i fenomenalna je. Nisu povezane i nije bitan red gledanja sezona.Glumci se neki ponavljaju , ali ne se ne stignes vezati za neki lik da bi ti u drugoj sezoni bilo ga cudno gledati u drugoj ulozi.
http://www.imdb.com/title/tt1844624/?ref_=nv_sr_2
http://www.imdb.com/title/tt1723816/?ref_=nv_sr_3
Za ljubitelje horor zanra ,inace moj favoriti American Horror Story , trenutno se prikazuje treca sezona i fenomenalna je. Nisu povezane i nije bitan red gledanja sezona.Glumci se neki ponavljaju , ali ne se ne stignes vezati za neki lik da bi ti u drugoj sezoni bilo ga cudno gledati u drugoj ulozi.
http://www.imdb.com/title/tt1844624/?ref_=nv_sr_2
-
howdy
#5350 Re: Gledate seriju - preporucite je
Sanchez22 wrote:Nisam ocekivao onakav kraj Sons of Anarchy.Poprilicno me uzdrmalo
ode nabolje dupe u seriji