pogledajte kako su je napali u parlamentu tokom njebog govora,plasili su se da cuju ono sto ima za reci:
http://www.youtube-nocookie.com/watch?v=DRf0aB3BNEY

Nekoliko obavještenja je bilo pročitano na razglasu na hebrejskom, arapskom i engleskom jeziku – „Ovo je poruka izraelskoj vojsci, predali smo se. Nenaoružani smo. Imamo ranjenike u kritičnom stanju. Molimo vas, dođite po njih. Nećemo nikoga napadati.“
Nije bilo odgovora.
Jedna od putnika, članica Izraelskog parlamenta, napisala je na hebrejskom riječi koje su poručivale isto, držala je natpis zajedno sa bijelom zastavom približivši se prozorima iza kojih su izraelski vojnici stajali vani. Naciljali su laserima sa oružja u njenu glavu, naređujući joj da se makne.
Jedan Britanac je pokušao slično – ovaj put držeći britansku zastavu – pokazujući je kroz različite prozore, različitim vojnicima. Odgovorili su na isti način.
.....
http://blogs.aljazeera.net/middle-east/ ... en-britain
Dabijela wrote:na nju se znači odnosi ovo:
Nekoliko obavještenja je bilo pročitano na razglasu na hebrejskom, arapskom i engleskom jeziku – „Ovo je poruka izraelskoj vojsci, predali smo se. Nenaoružani smo. Imamo ranjenike u kritičnom stanju. Molimo vas, dođite po njih. Nećemo nikoga napadati.“
Nije bilo odgovora.
Jedna od putnika, članica Izraelskog parlamenta, napisala je na hebrejskom riječi koje su poručivale isto, držala je natpis zajedno sa bijelom zastavom približivši se prozorima iza kojih su izraelski vojnici stajali vani. Naciljali su laserima sa oružja u njenu glavu, naređujući joj da se makne.
Jedan Britanac je pokušao slično – ovaj put držeći britansku zastavu – pokazujući je kroz različite prozore, različitim vojnicima. Odgovorili su na isti način.
.....
http://blogs.aljazeera.net/middle-east/ ... en-britain
Ne bih da ti oduzimam od tezine ove poznate mape - nisu samo 4 dekade. Iteresantna je mapa prije 1948 i zavrsetka Britanskog mandata. Istocno od rijeke Jordan (Transjordan), teritorij veci nego ova gore prva zelena, pripade JordanuDesert Wind wrote:To ce se i dogoditi za najvise deceniju do dvije.Realist-idealist wrote:
p.s. mozda je rjesenje za Gazu da ih sve fino Izrael pochera onako kako to osa preporucuje pa da ih naseli po Siriji i Jordanu.
Evo kako je to izgledalo za samo 4 dekade - pravo onako demokratski:
Slusaj stari, vec je poznato i pticama na grani ko su i kakvi su arapski "vladari" - svojevremeno je bila jedna knjiga feljton ili prica o tome kako izrezirano i kako iscenirano vladaju i za koga i za ciji racun - a u tu dubiozu ne bih da ulazim - previse je ocita, da ne pricam kako tretiraju palestince u Emiratima, Saudiji i ostalim "bratskim" zemljama a napose Egiptu - ali samo je jedna budala uspjela da skupi petlju i ubije jednog majmuna Anvara Sadata (a iza njega dodje slican zapadni poltron Husnija) i nazalost to je tako dok muslimanske zemlje ne dozive revoluciju i istinsku demokratsku katarzu sto je pokusao Alzir devedesetih a tada nije dobio vlast kakva je odgovarala francusko-zapadnim interesima koja je okarakterisana kao "islamisticka" - "malo" slicno Hamasu zar ne?? Apsolutno shvacam i mnogi drugi o cemu ti pises..... Medjutim to su samo podanici ovih sto otvoreno medijski tlace bombarduju i maltretiraju desetinama godina....ahuseino wrote:
Ne bih da ti oduzimam od tezine ove poznate mape - nisu samo 4 dekade. Iteresantna je mapa prije 1948 i zavrsetka Britanskog mandata. Istocno od rijeke Jordan (Transjordan), teritorij veci nego ova gore prva zelena, pripade Jordanu... brachi...
Nije problem kome i kako je sta pripalo, vec kakva je vizija ovoga sto Izrael gura, i kako gura. Sa nacionalnim drzavama u kojima su ostali manjina, a nacionalni uzivaju. Palestincima (zivim) slabo ima mjesta na zapadnoj strani rijeke, a ne znam koliko je Jordanu milo ne biti dio price.
Slazem se, ali hocu da kazem da su ljudski - Palestinci pacenici u nasim ocima, a u mnogim drugim ocima (ukljucujuci stranim podrzavaocima) koje su direktno ili indirektno upetljane, nisu nista vise nego objekat... nacin ostvarenja najvise ekonomskih ciljeva, prvenstveno ratne industrije.Desert Wind wrote:Slusaj stari, vec je poznato i pticama na grani ko su i kakvi su arapski "vladari" - svojevremeno je bila jedna knjiga feljton ili prica o tome kako izrezirano i kako iscenirano vladaju i za koga i za ciji racun - a u tu dubiozu ne bih da ulazim - previse je ocita, da ne pricam kako tretiraju palestince u Emiratima, Saudiji i ostalim "bratskim" zemljama a napose Egiptu - ali samo je jedna budala uspjela da skupi petlju i ubije jednog majmuna Anvara Sadata (a iza njega dodje slican zapadni poltron Husnija) i nazalost to je tako dok muslimanske zemlje ne dozive revoluciju i istinsku demokratsku katarzu sto je pokusao Alzir devedesetih a tada nije dobio vlast kakva je odgovarala francusko-zapadnim interesima koja je okarakterisana kao "islamisticka" - "malo" slicno Hamasu zar ne?? Apsolutno shvacam i mnogi drugi o cemu ti pises..... Medjutim to su samo podanici ovih sto otvoreno medijski tlace bombarduju i maltretiraju desetinama godina....ahuseino wrote:
Ne bih da ti oduzimam od tezine ove poznate mape - nisu samo 4 dekade. Iteresantna je mapa prije 1948 i zavrsetka Britanskog mandata. Istocno od rijeke Jordan (Transjordan), teritorij veci nego ova gore prva zelena, pripade Jordanu... brachi...
Nije problem kome i kako je sta pripalo, vec kakva je vizija ovoga sto Izrael gura, i kako gura. Sa nacionalnim drzavama u kojima su ostali manjina, a nacionalni uzivaju. Palestincima (zivim) slabo ima mjesta na zapadnoj strani rijeke, a ne znam koliko je Jordanu milo ne biti dio price.
theTruePath wrote:Arapkinja(jedina u izraleskom parlamentu,sada vec izbacena) kojoj prijeti sudjenje jer je podrzala brod Ship to Gaza,ona je takodjer bila u jednom od tih brodova. Hanan Zubi
pogledajte kako su je napali u parlamentu tokom njebog govora,plasili su se da cuju ono sto ima za reci:
http://www.youtube-nocookie.com/watch?v=DRf0aB3BNEY
BLAH i antisemitGOLFER wrote: opasna TERORISKINJA... za ove cioniste svi su teroristi, ko god ima ljudskosti i hrabrosti da se brani od njihovih zlocina je TERORIST...
Upravo, da oni zele mir mir bi bio, ali rat je najbolje sredstvo za zaradu para i to je tako, em se zaradjuju pare, hem se uspjevas dobro geopoliticki rasporediti i uz to jos i zauzeti izvorista energije itd...ahuseino wrote:Slazem se, ali hocu da kazem da su ljudski - Palestinci pacenici u nasim ocima, a u mnogim drugim ocima (ukljucujuci stranim podrzavaocima) koje su direktno ili indirektno upetljane, nisu nista vise nego objekat... nacin ostvarenja najvise ekonomskih ciljeva, prvenstveno ratne industrije.Desert Wind wrote:Slusaj stari, vec je poznato i pticama na grani ko su i kakvi su arapski "vladari" - svojevremeno je bila jedna knjiga feljton ili prica o tome kako izrezirano i kako iscenirano vladaju i za koga i za ciji racun - a u tu dubiozu ne bih da ulazim - previse je ocita, da ne pricam kako tretiraju palestince u Emiratima, Saudiji i ostalim "bratskim" zemljama a napose Egiptu - ali samo je jedna budala uspjela da skupi petlju i ubije jednog majmuna Anvara Sadata (a iza njega dodje slican zapadni poltron Husnija) i nazalost to je tako dok muslimanske zemlje ne dozive revoluciju i istinsku demokratsku katarzu sto je pokusao Alzir devedesetih a tada nije dobio vlast kakva je odgovarala francusko-zapadnim interesima koja je okarakterisana kao "islamisticka" - "malo" slicno Hamasu zar ne?? Apsolutno shvacam i mnogi drugi o cemu ti pises..... Medjutim to su samo podanici ovih sto otvoreno medijski tlace bombarduju i maltretiraju desetinama godina....ahuseino wrote:
Izrael kao drzava (a i ideologija), sudeci po njihovim vjerskim ucenjima, mi nikada nije imala smisla.
Mislim da je 1917. samo napravljen i stavljen na snagu - jedan biznis model, koji se odrzava do danas. Velikim silama uopste ne treba mir dole.
Odakle Arapi u Knessetu. Zar mrska cionistička izraelska vlada nije protjerala sve Arape.theTruePath wrote:Arapkinja(jedina u izraleskom parlamentu,sada vec izbacena) kojoj prijeti sudjenje jer je podrzala brod Ship to Gaza,ona je takodjer bila u jednom od tih brodova. Hanan Zubi
Izrael je država. Palestina to nije. Treba li crtati?h_poaro wrote:Odakle Arapi u Knessetu. Zar mrska cionistička izraelska vlada nije protjerala sve Arape.theTruePath wrote:Arapkinja(jedina u izraleskom parlamentu,sada vec izbacena) kojoj prijeti sudjenje jer je podrzala brod Ship to Gaza,ona je takodjer bila u jednom od tih brodova. Hanan Zubi
Ima li Jevreja u palestinskom Parlamentu?
Usput, tražio sam na netu podatke o suđenju ovoj Hani, nigdje ne nađoh. Hajde ti "putniče" budi ljubazan pa potkrijepi nam kakvim linkom tu svoju trvrdnju o suđenju, čisto onako..da ti i dalje možemo vjerovati, da se po forumu ne priča da si samo manipulator i ideološki poslušnik
Ne trudi se biti pametan,ne uspijevas.Palestinci nemaju uopste nemaju klasicni parlament,jer nemaju drzavu.Imaju neko legislativno vijece koje ima sjediste u Gazi i na Zapadnoj obali,pri cemu to sjediste u Gazi vise ne postoji.Sta mislis zasto? - Zato sto ga je Izrael sravnio sa zemljom.h_poaro wrote:Odakle Arapi u Knessetu. Zar mrska cionistička izraelska vlada nije protjerala sve Arape.theTruePath wrote:Arapkinja(jedina u izraleskom parlamentu,sada vec izbacena) kojoj prijeti sudjenje jer je podrzala brod Ship to Gaza,ona je takodjer bila u jednom od tih brodova. Hanan Zubi
Usput, tražio sam na netu podatke o suđenju ovoj Hani, nigdje ne nađoh. Hajde ti "putniče" budi ljubazan pa potkrijepi nam kakvim linkom tu svoju trvrdnju o suđenju, čisto onako..da ti i dalje možemo vjerovati, da se po forumu ne priča da si samo manipulator i ideološki poslušnik
http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/100607109h_poaro wrote: Usput, tražio sam na netu podatke o suđenju ovoj Hani, nigdje ne nađoh. Hajde ti "putniče" budi ljubazan pa potkrijepi nam kakvim linkom tu svoju trvrdnju o suđenju, čisto onako..da ti i dalje možemo vjerovati, da se po forumu ne priča da si samo manipulator i ideološki poslušnik
eto dokle je doslo da ti nekome kazes da je manipulator i ideološki poslušnik...h_poaro wrote:Odakle Arapi u Knessetu. Zar mrska cionistička izraelska vlada nije protjerala sve Arape.theTruePath wrote:Arapkinja(jedina u izraleskom parlamentu,sada vec izbacena) kojoj prijeti sudjenje jer je podrzala brod Ship to Gaza,ona je takodjer bila u jednom od tih brodova. Hanan Zubi
Nismo. Utvrdili smo da u tom regionu postoje agresivne militantske organizacije koje su spremne i koje žrtvuju čak i svoje najmilije - djecu, radi ostvarivanja svojih ideoloških ubjeđenja (mrziti Jevreja) i ciljeva (uništiti Izrael). Koje sporadično reketiraju izraelska gusto naseljena mjesta. Koje odlaze u svete samoubilačke herojske poduhvate u koje rijetko odlaze sami jer uglavnom šalju djecu, opasanu dinamitom...GOLFER wrote: Nego zar nismo vec utvrdili da je Izrael jedan od najvecih Humanista na svijetu i jako miroljubiva zemlja, koja cak daje i humanitarnu pomoc Palestincima i bori se svim sredstvima da jadne palestince oslobodi od zlih muslimanskih ekstremista i terorista!!!
Utvrdili smo i to da od tih "mrzitelja jevreja" (usput rečeno religijska pripadnost se, po našem pravopisu, piše malim početnim slovom) za deset godina ne pogine ljudi koliko bude ubijeno od strane izraelske demokratske mašinerije za jednu sedmicu.h_poaro wrote:Nismo. Utvrdili smo da u tom regionu postoje agresivne militantske organizacije koje su spremne i koje žrtvuju čak i svoje najmilije - djecu, radi ostvarivanja svojih ideoloških ubjeđenja (mrziti Jevreja) i ciljeva (uništiti Izrael). Koje sporadično reketiraju izraelska gusto naseljena mjesta. Koje odlaze u svete samoubilačke herojske poduhvate u koje rijetko odlaze sami jer uglavnom šalju djecu, opasanu dinamitom...
Utvrdili smo i da, koliko god u svojim redovima imaju svjesnih i na dijalog spremnih vođa, uglavnom ne odgovaraju na mirovne pozive, na prijedloge za zaustavljanje krvoprolića, već svjetsku pažnju i osudu jevrejske države privlače dobro smišljenim aktivnostima.
Utvrdili smo i da Izrael opet čini zločin, a da su na drugoj strani apsolutno nevine vojne grupe i vojske
Super ti je ova argumnetacija, moze proci kod ovdasnje liberalne forumske raje, koja vise, posto je PLO postao marginalana politicka opcija u Palestinaca, a zbog svog- u osnovi- kvazi-ljevicarstva, kojeg su voljeli idealizirati, ne mirise Hezbolah i Hamas, jer su oni terorristi, a Izrael, koji je u osnovi moderna terroristicka drzava, je "demokratija"!h_poaro wrote: Nismo. Utvrdili smo da u tom regionu postoje agresivne militantske organizacije koje su spremne i koje žrtvuju čak i svoje najmilije - djecu, radi ostvarivanja svojih ideoloških ubjeđenja (mrziti Jevreja) i ciljeva (uništiti Izrael). Koje sporadično reketiraju izraelska gusto naseljena mjesta. Koje odlaze u svete samoubilačke herojske poduhvate u koje rijetko odlaze sami jer uglavnom šalju djecu, opasanu dinamitom...
Utvrdili smo i da, koliko god u svojim redovima imaju svjesnih i na dijalog spremnih vođa, uglavnom ne odgovaraju na mirovne pozive, na prijedloge za zaustavljanje krvoprolića, već svjetsku pažnju i osudu jevrejske države privlače dobro smišljenim aktivnostima.
Utvrdili smo i da Izrael opet čini zločin, a da su na drugoj strani apsolutno nevine vojne grupe i vojske
Ja, naprotiv, ne bih nikada volio u zivjeti u drzavi u kojoj je Ehud Barak na visokoj politickoj funkciji, a koji je prilikom likvidacije clanova "Crnog Septembra", krajem sedamdeseti godina u Bejrutu , ucestvovao u ubistvima nevini ljudi koji su se zatekli na mjestu dogadjaja. Pogotovo sto taj Ehud Barak nikad nece odgovarati zbog tako ocitog cina "drzavnog terorizma"!callmethebreeeze wrote:ja zaista nemam nista protiv ljudi koji brane izrael, ja mislim da izrael treba da postoji. takodjer nemam nista protiv onih koji kritikuju hamas, ja nikada ne bih volio da zivim u drustvu gdje hamas na vlasti.
ali to sve nije opravdanje za sranja koje izrael pravi, i pored svega im se uvijek gleda kroz prste. ja sam za pravdu.
ne kazem je da je izrael bajan, naprotiv. ali mislim da treba postojati, pogotovo nakon holokausta. i upravo zbog svih progona i okruzenja razumijem paranoju koja ih muci, ali, ako mislimo pricati o pravdi, internacionalnom poretku, hurcu i palcu, onda i izrael treba da se vlada po pravilima koje vaze za sve.uroborus wrote:Ja, naprotiv, ne bih nikada volio u zivjeti u drzavi u kojoj je Ehud Barak na visokoj politickoj funkciji, a koji je prilikom likvidacije clanova "Crnog Septembra", krajem sedamdeseti godina u Bejrutu , ucestvovao u ubistvima nevini ljudi koji su se zatekli na mjestu dogadjaja. Pogotovo sto taj Ehud Barak nikad nece odgovarati zbog tako ocitog cina "drzavnog terorizma"!callmethebreeeze wrote:ja zaista nemam nista protiv ljudi koji brane izrael, ja mislim da izrael treba da postoji. takodjer nemam nista protiv onih koji kritikuju hamas, ja nikada ne bih volio da zivim u drustvu gdje hamas na vlasti.
ali to sve nije opravdanje za sranja koje izrael pravi, i pored svega im se uvijek gleda kroz prste. ja sam za pravdu.
"Izraelski napadači su imali spisak ljudi koje su planirali ubiti"
Mukadera Tanok -Tanović, članica turske organizacije IHH, nalazila se na palubi broda Plavi mermer kada su izraelski komandosi napali humanitarne aktiviste. Izraelci su, prema njenim riječima, na palubu broda prvo bacili suzavce i dimne bombe, nakon čega su iz čamaca i helikoptera upali na brod.
Ona je u nedjelju zajedno sa Muhamedom Yaserom Sabbaghom stigla avionom u Sarajevo gdje trenutno boravi kod sestre.
Možete li opisati početak napada na vaš brod?
- Nismo očekivali da će biti ovako krvav napad. Očekivali smo da će biti nešto s obzirom da je u pitanju Izrael, ali ne ovako strašan napad. Kada su izraelski napadači sa helikoptera sišli na palubu izvadili su spisak ljudi koje su planirali ubiti. Među ubijenima je i jedan čovjek koji je ličio na osobu sa spiska.
Na koji način komentarišete izraelski napad na humanitarne brodove?
- Ovaj napad je čin terorizma. Ubili su ljude kojima je namjera bila mir i koji su bili nenaoružani. To je bio kukavički napad Izraela. Nisu nam čak ni vratili stvari koje su oduzeli dok smo bili zarobljeni.
Hoće li organizacija IHH i turski zvaničnici podnijeti tužbu protiv Izraela zbog napada?
- Zvaničnici Turske i organizacija IHH rade na pripremi pokretanja tužbe protiv Izraela zbog njihovog napada na humanitarni konvoj. Kada smo pušteni iz zatvora i prebačeni u Tursku povrijeđeni su prevezeni u bolnicu u Istanbulu, gdje im je pružena ljekarska pomoć. Njihove povrede služit će kao dokazni materijal u tužbi koja će biti podnesena protiv Izraela zbog smrtonosnog napada na humanitarni konvoj. Najjači dokaz su poginuli ljudi, a uskoro će biti poznat tačan broj povrijeđenih. Turski premijer Recep Tayyip Erdogan podržava pokretanje tužbe.
Izraelske vlasti odbile su osnivanje međunarodne komisije za istragu napada na konvoj brodova?
- Izrael to može odbiti, ali neće moći zaustaviti reakcije raznih zemalja koje osuđuju napad na brodove. Zvaničnici Izraela bili su primorani da nas puste ranije iz zatvora, jer je bio veliki pritisak na njih. Prema nekoj proceduri mi smo u zatvoru trebali provesti mjesec dana.
Kako će ovo utjecati na odnose Turske i Izraela?
- Smatram da će se dosta toga promijeniti, te da će doći do zahlađenja odnosa između Izraela i Turske.
Kako komentarišete da Sjedinjene Američke Države nisu osudile izraelski napad?
- Mi zbog toga osuđujemo postupak Amerike.