simpozijum delirijum wrote:nije samo Irak u pitanju i niti je zavrsio sa ilegalnom okupacijom Iraka , ovaj video je samo primjer da se nista nije promijenilo , Obama je poslao dodatnih 30 000 vojnika u Afganistan, pojacao napade "Predatora"( bespilotne vojne letjelice) unutar Pakistana
pod njegovim mandatom vec su padale bombe i krstareci projektili i po Jemenu, u svim tim slucajevima dogadjaji poput ovoga videa su samo svakodnevica
Guantamo konc-logor nije zatvoren , naprotiv Bagram jos strasnije mjesto se prosiruje
Iranu se prijeti napadom nuklearnim oruzjem
prodaje Tajvanu oruzje za 6 milijardi dolara , prst u oko Kinezima
rasporedjuje jos vise antibalistickih projektila ( ovaj put na brodove ) oko Rusije kao direktnu prijetnju njenoj sigurnosti ( Rumunija i Bugarska se utrkuju za saku dolara da ugoste te projektile )
nezaposlenost raste ( da ironija bude veca sa prvim tamnoputim predsjednikom bas medju Afro-amerikancima )
njegova reforma zdrastva je ukratko ; sranje !
nije nista uradio da pocisti korumpirane bankare sa Val strita
najtvrdji Republikanci i extremni desnicari ga ne sljive ni 5% jer se vidi da je slab i ne moze im nista
vrhovni je zapovjednik USA armije i kao takav direktno odgovoran za postupke te armije koja definitivno jeste zlocinacka
kraj price
Ako se ne varam isti si post imao prije par mjeseci, pitao sam te da navedes izvore.
Iz Iraka se trupe POVLACE OVOG LJETA. To je poznato vec unazad godinu dana.
U Afganistanu i Pakistanu americke su trupe da bi stitile tvoju guzicu, a cilj im je napadati ljude kojima je merak raznjeti sebe na komade na pijaci ili u avionu. Haha, bas je fino biti 'pacifista'.
Iz Iraka se odlazi uz pomoc 'surge', ista se taktika pokusava u Afganistanu. To je jedini razlog slanja novih trupa - da bi sto prije odande otisli.
Iranu se prijeti, gdje, sta?
Obamina administracija zeli smanjiti proizvodnju nuklearnog naoruzanja i potpisati doktrinu nenapadanja nuklearnim naoruzanjem nijedne zemlje koja nema i ne proizvodi nuklearno naoruzanje. Dakle - zbog toga, Obama je zlocinac jer prijeti Iranu??? Gluposti.
Tajvanu se prodaje oruzje. Nit sam cuo o tome, nit me zanima. Sto se mene tice nek gurnu jos koji prst Kinezima u oko.
Nezaposlenost ne raste, vec se smanjuje. Citas li novine?
Takodje, NIJE TACNO da se 'rasporedjuju antibalisticke rakete oko Rusije'. Ne ponavljaj pet puta iste izmisljotine.
simpozijum delirijum wrote:ovaj video je samo primjer da se nista nije promijenilo
Kako je video samo primjer da se nista nije promjenilo kad je snimljen prije 3 godine??????
Hajd priznaj da nisi znao kada je snimljen.
Nista gore od licemjernog, nezahvalnog, zajedljivog i cinicnog kvazi-liberala.