Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Park

#5326 Re: Reprezentacija BiH

Post by Park »

matematicar_teski wrote:
Park wrote:Gledo sam utakmicu Slobode protiv Sparsa,pa da malo kazem o Buzi,Vrapcu...
Buza je totalno izgubio samopouzdanje,pravi korake,duplu,bacanje ne moze pogoditi.Zao mi je pravo momka i zelim mu da opet bude onaj stari.
Vrabac,standardno se zalijece u ljude ima on slifa,ali bio je dobro cuvan.Dao je neke nemoguce suteve i to je to.
Zahiragic,odbrana dobar,sut mu je slabija strana,pogodio je mislim jednu trojku imo je finih ulaza,mora puno raditi kao i pomenuta dvojica.
Spars je totalno bio izgubljen i nije imao rjesenje za Slobodinu odbranu.Fina su ekipa,ali trener ih ubi..kakva je ono sirovina od trenera to je nevjerovatno.
Sloboda nema nekog da igraca da je "nesto",ali ima trenera koji dobro poznaje igru,odlicnu odbranu ekipa igra u napadu sve su izradjene akcije bile.Bice zanimljivo ako Sloboda bude igrala sa Igokeom i Sirokim u LIGI 4.Znam da su oni dosta ispred nas,al uz neka bolja pojacanja mozda bi i moglo se nesto napraviti.Minus za Slobodu su mladje kategorije u kojima ne vidim igraca koji bi nesto mogao napraviti.Mora se ojacati omladinska skola i dovesti talentovana djecu iz manjih klubova.Stipendije obezbjediti i sve ostalo,moglo bi se jer dosta sponora se javilo,a i opstina finansijski podrzava klub.
n e mozes porediti nikako jednog damira mulaomerovica i njegovo znanje,iako je najveca izdajica i zenski polni organ, sa panjem markom, kojem je najveci uspijeh tjerati djecu da rade sklekove
Nisam htio da poredim vec samo da opisem trenutno stanje.Samo mi je zao da onakva sirovina trenira nase najbolje mlade igrace.Kazem, ocekivo sam bolje izdanje Sparsa i to je to,a Trbic je problem Selimovica i neka ga oni rijesavaju..
legenda reala

#5327 Re: Reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

limeni wrote:ne mogu da vjerujem dolazi manager na forum da se raspravlja i jos psuje na nacionalnoj osnovi :shock: ja kretena :lol:

Ma nije on nikakav menadžer ;-)
neno#4

#5328 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Trenutno stanje je da je nasa Liga bas uzasna. Nikada gora i nekvalitetnija. Koji god tim dodje Igokei i Sirokom bice 30 razlike bez da se oznoje.
H_Mahmutovic

#5329 Re: Reprezentacija BiH

Post by H_Mahmutovic »

legenda reala wrote:
limeni wrote:ne mogu da vjerujem dolazi manager na forum da se raspravlja i jos psuje na nacionalnoj osnovi :shock: ja kretena :lol:

Ma nije on nikakav menadžer ;-)
Bravo Legendo objasni potomcima saradnika turskih okupatorskih snaga koji su primili satanicku veru dosljaka da skauting i menadzerstvo nisu isti posao.

Harun je bas tuzan veceras‚ ako vi ne znate zasto‚ ja znam. :mrgreen:

PS: Veliki pozdrav za bivseg generalnog menadzera ZKK Mladi Krajisnika Brana Covickovica i za bivse trenere istog kluba Zorana Mikesa i Slobodana Kecmana. :mrgreen:

PS 2: Mirza ocigledno nije shvatio da je Kidd odmarao veterane u predsezonskim utkamicama.
burek_in_space

#5330 Re: Reprezentacija BiH

Post by burek_in_space »

04 nov 2013, 22:02 Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» H_Mahmutovic

Trajno.
Artest

#5331 Re: Reprezentacija BiH

Post by Artest »

Ovom cetniku je vatra sto Bosanaca koji igraju za Srbiju, nema ni izbliza talentovanih kako bi on zelio. Duboko pati jer nema sa cim izaci pred gazdu iz komsiluka. Bosanac Miodrag bi sve dao da imaju talenta kalibra Nurkica. Ali nemaju. Nemaju cak ni kalibra Djedovica, Gačića...

Milos Glišić, aka zalosna vrba, pogurio se decko ko Jozo Prskalo. Cim spusti loptu nastane belaj. Domet Partizan :izet:

Dalje; Djoko Salic, aka masina za izgubljene lopte. Nema visinu, nema footwork, nema tehniku, nema mekanu ruku i eksplozivnost. Sta ima? Pa eto, kida s polaganja :izet:

Dalje; Kuzmic. Drvo kom nema pomoci. :izet: Pa taj momak nije mogao u Spaniji imat 10 p.

Pozdravic za skautica. Uzivaj u mojim opservacijama, za koje znas da su tacne. I bole :-D
matematicar_teski

#5332 Re: Reprezentacija BiH

Post by matematicar_teski »

Artest wrote:Ovom cetniku je vatra sto Bosanaca koji igraju za Srbiju, nema ni izbliza talentovanih kako bi on zelio. Duboko pati jer nema sa cim izaci pred gazdu iz komsiluka. Bosanac Miodrag bi sve dao da imaju talenta kalibra Nurkica. Ali nemaju. Nemaju cak ni kalibra Djedovica, Gačića...

Milos Glišić, aka zalosna vrba, pogurio se decko ko Jozo Prskalo. Cim spusti loptu nastane belaj. Domet Partizan :izet:

Dalje; Djoko Salic, aka masina za izgubljene lopte. Nema visinu, nema footwork, nema tehniku, nema mekanu ruku i eksplozivnost. Sta ima? Pa eto, kida s polaganja :izet:

Dalje; Kuzmic. Drvo kom nema pomoci. :izet: Pa taj momak nije mogao u Spaniji imat 10 p.

Pozdravic za skautica. Uzivaj u mojim opservacijama, za koje znas da su tacne. I bole :-D
:thumbup:
sipaj nek boli jos jaceeeeeeeeee
legenda reala

#5333 Re: Reprezentacija BiH

Post by legenda reala »

nije se i Harun rego na forum 8-) :D

Artest je napisao šuštinu, on može vrbovati koliko hoće, ali talenti iz RS-a kojih je nekad bilo tona zadnjih godina presušuju skoro da ih nema nikako ;-) ima ono talenta, ali novih Bodiroga i sl. nema
Metta World Peace

#5334 Re: Reprezentacija BiH

Post by Metta World Peace »

Artest wrote:Ovom cetniku je vatra sto Bosanaca koji igraju za Srbiju, nema ni izbliza talentovanih kako bi on zelio. Duboko pati jer nema sa cim izaci pred gazdu iz komsiluka. Bosanac Miodrag bi sve dao da imaju talenta kalibra Nurkica. Ali nemaju. Nemaju cak ni kalibra Djedovica, Gačića...

:lol: Jel primas platu za takve opservacije!?

Koji gazda????

Sto mislis da bi ista dao za igraca kalibra Nurkica????

Milos sa 16 godina cesto trenira sa prvotimcima Partizana. Btw‚ Jozin mali je odlican potencijal‚ kadetski reprezentztivac Hrvatske.

Djoko sa 19 godina dobija prilike u Evroligu.

Kuzmic sa 23 je stigao do NBA. Upravo cekam da pocne tekma protiv '76Sixerse. Ocekujem da dobije po koji minut u garbage time.

Gde ti igra Sandro? u spanskom cetvrligasu León. Toliko je dominatan da su zadnju prijateljsku izgubili sa 30 poena razlike‚ a on je briljirao sa 6 poena.

Mladji Djedovic je veliki potencijal. Kao 30 igraca uz Evropi na spoljnim pozicijama uzrasta od '94 do '98.

PS: Uspeh je izuzetak a ne pravilo.
neno#4

#5335 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

U Europi trenutno ne postoji igrac u godistu '94 koji je bolji od Nurkica. Sedmi po MVP listi, drugi po procentu suta iz igre, drugi po broju ubacenih suteva za dva i to sve za 15 - ak minuta u igri. A kad ga Jasko pusti sa lanca po 25 minuta, strah me i da pomislim sta ce to da bude.
Artest

#5336 Re: Reprezentacija BiH

Post by Artest »

Turiranje uspjesno :D Pazi nika...kretenko je razina prvog osnovne.

Sve ove 'opservacije' glede šumskih talenata su ocjene srpskih umova. Izdajnika po forumima. Samo je potrebno imat entuzijazam za basket, sve se da saznati u par klikova. :-D

Valjda treba da me impresionira sama cinjenica sto neko trenira u Partizanu. Ili ono drvo sto se ukenjalo, kad je bacen u vatru da napravi faul. Govorim o talentu razine startera u NBA, ovaj se pojavljuje sa Partizanom. Hudim Bosancima iz Shumske, sve pocinje i zavrsava sa BG-om. :-) Kompleksi nize vrijednosti i vjecitog dokazivanja.

Izreklamiro si svoj twitter, sto ti je i bila namjera cini se, sad se mozes vratit u pecinu iz koje si izmilio.

PS. Nadam se da si uzivao u sinosnjoj izvedbi drveta iz GSW.

Prijatno :kakoste:
limeni

#5337 Re: Reprezentacija BiH

Post by limeni »

@menadjer iz srbije koji cita ovaj forum: TURSKAAAAAAA :izet:
SSemir

#5339 Re: Reprezentacija BiH

Post by SSemir »

cekamo nenu sa dodatnim informacijama, u vezi ove price oko selektora. nije mi jasno da se ljudi prepucavaju preko novina, da daju ovakve izjave. iz dosadasnjeg odnosa mi je djelovalo prirodno da ce oni prije svega sjesti i porazgovarati, moze-ne moze. a ne ovako, preko novina..
It_is_a_Leclerc

#5340 Re: Reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Kakvo sramotno saopćenje Haruna Mahmutovića !? Čovjek očito nije "maher" da u svom poslu neke stvari odćut, prećuti, da malo proba radom u tišini odraditi neke stvari, već sve odmah izleti u novinama. Evo sad čitam saopćenje u kojem bukvalno pljuje Acu Petrovića, poziva ga na neki patriotizam, šta ti ja znam...

Ja razumijem da je on impulsivan i emocionalan, ali neka svoje emocije ostavi po strani kad treba raditi sa delikatnim pitanjima. Ovako je, zbog par iskonstruisanih naslova, izvukao zaključke koji vrijeđaju i Petrovića i cijeli njegov rad.

Kao da se moramo rastajati u krvi i tabloidima,
LSD

#5341 Re: Reprezentacija BiH

Post by LSD »

http://scsport.ba/vijest/63592

cuj sramotno saopštenje :shock: :-) .....frajer iznio samo cinjenice.....izgleda da Aco traži gutu paru, kakvu ni Phil Jackson ne bi tražio.
I da, Aco se prvi oglasio kako je nešto razocaran, a ne Mahmutović...potrcao da medijima to saopšti....ovaj je tek kasnije to objavio na svom FB, kao demant.
It_is_a_Leclerc

#5342 Re: Reprezentacija BiH

LSD wrote:http://scsport.ba/vijest/63592

cuj sramotno saopštnje :shock: :-) .....frajer iznio samo cinjenice.....izgleda da Aco traži gutu paru, kakvu ni Phil Jackson ne bi tražio.
I da, Aco se prvi oglasio kako je nešto razocaran, a ne Mahmutović...potrcao da medijima to saopšti....ovaj je tek kasnije to objavio na svom FB, kao demant.
Aco Petrović je jasno rekao da će raditi kad mu se daju pare koje on smatra da su uredu. I svi smo se s tim složili. Sad kad hoće pare, odmah kuknjava, lelek i jauk.
Imamo li mi te pare ?! Očito nemamo. Lijepo se zahvaliti na saradnji, i doviđenja. A ne pljuvati čovjeka, razvlačiti se po medijima i klati naokolo. Zato smatram da se Mahmutović sramoti sa stalnim medijskim dramatiziranjem oko tih nekih stvari, ali to prepisujem njegovoj srčanosti, emotivnosti i impulsivnosti, kada je u pitanju država, a s obzirom da sam i sam takav, ne mogu mu to zamjeriti.
LSD

#5343 Re: Reprezentacija BiH

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote:
LSD wrote:http://scsport.ba/vijest/63592

cuj sramotno saopštnje :shock: :-) .....frajer iznio samo cinjenice.....izgleda da Aco traži gutu paru, kakvu ni Phil Jackson ne bi tražio.
Aco Petrović je jasno rekao da će raditi kad mu se daju pare koje on smatra da su uredu. I svi smo se s tim složili. Sad kad hoće pare, odmah kuknjava, lelek i jauk.
Imamo li mi te pare ?! Očito nemamo. Lijepo se zahvaliti na saradnji, i doviđenja. A ne pljuvati čovjeka, razvlačiti se po medijima i klati naokolo.Zato smatram da se Mahmutović sramoti sa stalnim medijskim dramatiziranjem oko tih nekih stvari, ali to prepisujem njegovoj srčanosti, emotivnosti i impulsivnosti, kada je u pitanju država, a s obzirom da sam i sam takav, ne mogu mu to zamjeriti.
Stalnim medijskim dramatiziranjem :shock: :lol: pljuvanje covjeka :shock:

Pa nije Mahmutović taj koji naokolo prica po medijima o parama i nekim prekršenim dogovorima - vec Petrović....covjek se niti jednom nije obratio medijima u vezi ove situacije, kako sam kaže...vec je napisao neke stvari na svom privatnom FB (procitaj malo text o cemu covjek piše)...ja nisam vidio da ga je igdje popljuvao....Aco je taj koji je istresao prljavi veš u medije.
Pogrešna adresa, prijatelju moj....nemoj Mahmutovića kriviti za to ;-) nije korektno.
spree

#5344 Re: Reprezentacija BiH

Post by spree »

aco realno i nije neki trener. to nas vecina zna mada ce se naci neki koji ce tvrditi suprotno. eto imamo 40000 za trenera na 2 mjeseca. nije losa suma. mogao bi se naci neki cak jako dobar trener.
suncica24

#5345 Re: Reprezentacija BiH

Post by suncica24 »

Ruzno ovo nekako.

Do jucer se grlili i ljubili po medijima, a sad se preko istih naduravaju.
Isto kako kad dvoje prekine vezu, pa po mahali jedno drugo ogovaraju.
Ruzno.

A sto se tice novca: Para nema. Koliko ima, toliko je. Ako nece Petrovic (koji je, btw, nakon Europskog dobio nekih 20000KM, kao "zahvalu" koliko me pamcenje sluzi, tako da ni tad do nije bio sadaka posao), baciti se na trazenje onoga ko hoce i moze.
It_is_a_Leclerc

#5346 Re: Reprezentacija BiH

suncica24 wrote:Ruzno ovo nekako.

Do jucer se grlili i ljubili po medijima, a sad se preko istih naduravaju.
Isto kako kad dvoje prekine vezu, pa po mahali jedno drugo ogovaraju.
Ruzno.

A sto se tice novca: Para nema. Koliko ima, toliko je. Ako nece Petrovic (koji je, btw, nakon Europskog dobio nekih 20000KM, kao "zahvalu" koliko me pamcenje sluzi, tako da ni tad do nije bio sadaka posao), baciti se na trazenje onoga ko hoce i moze.
Taman tako. Ako se već neće dalje sarađivati, valja se džentlmenski razići, a ne kukati i sramotiti se javnim čerečenjem.
Bosanski_kralj

#5347 Re: Reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Aco je uzeo sad kukakti kako nije plaćan 2 godine, bla, bla, bla...a dobro se sjećam njegovih izjava prije nego što će postati selektor, kako mu pare uopšte nisu bitne, kako će raditi volonterski.

U redu je što sad traži da ima platu i sve ostalo, ali prošli period neka ne spominje.
neno#4

#5348 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

Vjerujte, uslove koje je nasa reprezentacija imala samo su u Sloveniji bili bolji Spanci i Francuzi. Niko vise. Sve je na vrhunskom nivou, Harun je vrh piramide i sve je uradio kako treba, obezbijedio evo samo npr. stol fizioterapeutima koji vrijedi 30.000 eura koje su samo ove dvije repke imale. Svaki uslov i sve je ispunjeno. Zapelo je na relaciji Acinog problema sa klubom. On ne bi vani da igdje trenira, ali bi da ima urednu mjesecnu platu od Saveza. E to ne moze, ma koliko ga mi svi voljeli. Jednostavno to ne ide tako..10.000 eura je vrlo pristojna cifra za mjesec dana rada, Repesa je dobio 15.000 eura za dva mjeseca i to je gola istina. Aci je ovdje sad najveci problem, jer kao i svi koji se imalo razumiju u kosarku da mi imamo enormni potencijal i da niko ne moze da predvidi nas konacni domet. Sa Nurkicem, sa eventualno novim Amerikancem mi smo tim koji moze napasti u Ukrajini cetvrtfinale bez sumnje. Ne brinite se, dok je ovih ljudi na celu sa sekretarom Mahmutovicem bice i prave reprezentacije. Ima vec nekoliko vrlo ozbiljnih imena, sta nosi dan, sta nosi noc niko ne zna..
fixer

#5349 Re: Reprezentacija BiH

Post by fixer »

Ok Harune. Dovedi nam Repesu ako je Aco skup, a ovaj jeftin.
neno#4

#5350 Re: Reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

fixer wrote:Ok Harune. Dovedi nam Repesu ako je Aco skup, a ovaj jeftin.
Pametnjakovicu, ja ti kazem kako stvari stoje. I po milioniti put, ja nisam Harun. Ja bi doveo Messinu, ali koliko para toliko muzike. Da sad mogu da biram Nurkic u A diviziju do 20 godina ili Aco selektor, sekunde se ne bi dvoumio.
Post Reply