Iza crvenog Renualta 4. je Ford Cortina Consul.

bolje znas aute od mog petogodisnjeg sinajefff wrote:
Iza crvenog Renualta 4. je Ford Cortina Consul.
oni se krecu prema đure đakovićajefff wrote: Prema Alipašinoj u krajnjoj desnoj traci se kreću dva Fiata 850.
A Lada 1200 karavan koja čeka za desno? I Tristaća si zaboravio...jefff wrote: Automobil koji skreće prema Skenderiji je Renualt 8. Iza njega je Trabant a iza trabanta je Citroën Ami 8. Iza Citroena je Opel Rekord.
Prema Alipašinoj u krajnjoj desnoj traci se kreću dva Fiata 850.
Da, al su oni prepoznatljivi na prvi pogled. Ne znam marku autobusa, mislim da je FAP u pitanju.johntra wrote:jefff wrote: Automobil koji skreće prema Skenderiji je Renualt 8. Iza njega je Trabant a iza trabanta je Citroën Ami 8. Iza Citroena je Opel Rekord.
A Lada 1200 karavan koja čeka za desno? I Tristaća si zaboravio...
zikamu wrote:
Odlična!zikamu wrote:
Jeste, vidi se sa desne strane bocni ulaz u Bezistan i na kraju ulice zgrada gdje je sada prodavnica proizvoda travarke Matije PaunovskiBanksy wrote:Je li ovo Zlatarska ulica?zikamu wrote:
https://pbs.twimg.com/media/CMtNDAUWIAALQMP.jpg
Samo prezime Abinun i Alatarac iz Sarajeva izgubilo je stotine članova u JasenovcuBanksy wrote:Nije još bilo onih desnih zgrada, ali Matijina je tu ...
Braća Arifović, i ćirilcom i latinicom, i Eliezer Atijas.
Jutros čitam neku vijest, pa odem na spisak jasenovačkih žrtava, puno Sarajlija ... I on je tu.
ATIJAS ELIEZER otac AVRAM rođen 1904 u SARAJEVO ŽIDOV
Način smrti: UBIJEN Stradao/la: OD USTAŠA God. smrti: 1942
Mjesto stradanja: U LOGORU Logor: JASENOVAC Stratište:
Da. Izbjegava se činjenica da je taj narod naprosto istrijebljen i to, nažalost, ne toliko od Nijemaca koliko u prvom redu od domaćih ljudi, čak i komšija. Redovno se istura par imena, već vremešnih ljudi, kao dokaz nekakve današnje etničke šarolikosti Sarajeva i Bosne, ali je činjenica da Jevreji u Bosni nakon WW2 kao organizovana etnička skupina NE POSTOJE. Što je najgore, i ako ima mlađih ljudi (a ja znam 1-2 primjera), vjerovatno su se i oni izrodili od svojih korijena, i to zahvaljujući roditeljima i djedovima a ne svojom krivicom. Odaju ih još samo prezimena, čijeg porijekla možda ni oni nisu svjesni.JanuaryJones wrote:Samo prezime Abinun i Alatarac iz Sarajeva izgubilo je stotine članova u JasenovcuBanksy wrote:Nije još bilo onih desnih zgrada, ali Matijina je tu ...
Braća Arifović, i ćirilcom i latinicom, i Eliezer Atijas.
Jutros čitam neku vijest, pa odem na spisak jasenovačkih žrtava, puno Sarajlija ... I on je tu.
ATIJAS ELIEZER otac AVRAM rođen 1904 u SARAJEVO ŽIDOV
Način smrti: UBIJEN Stradao/la: OD USTAŠA God. smrti: 1942
Mjesto stradanja: U LOGORU Logor: JASENOVAC Stratište:
My point being kako prosječan stanovnik ovog grada nema pojma o ovome i u gradu, osim stare sinagoge, nema podsjetnika da su ovi ljudi uopšte postojali.
Jeste. FAP G80jefff wrote:Da, al su oni prepoznatljivi na prvi pogled. Ne znam marku autobusa, mislim da je FAP u pitanju.johntra wrote:jefff wrote: Automobil koji skreće prema Skenderiji je Renualt 8. Iza njega je Trabant a iza trabanta je Citroën Ami 8. Iza Citroena je Opel Rekord.
A Lada 1200 karavan koja čeka za desno? I Tristaća si zaboravio...
Da vrti se par prezimena ali kad se pogleda telefonski imenik Sarajeva i spisak žrtava u Jasenovcu, nije to 100-200 ljudi, to su čitave familije, generacije, istorije - nestale i zatrte a nikakvog podsjetnika, ulice, kvarta, spomenika na kraju krajeva, nekog parka a razni nezaslužni vise po tablama Sarajeva.julisiz es grant wrote:Da. Izbjegava se činjenica da je taj narod naprosto istrijebljen i to, nažalost, ne toliko od Nijemaca koliko u prvom redu od domaćih ljudi, čak i komšija. Redovno se istura par imena, već vremešnih ljudi, kao dokaz nekakve današnje etničke šarolikosti Sarajeva i Bosne, ali je činjenica da Jevreji u Bosni nakon WW2 kao organizovana etnička skupina NE POSTOJE. Što je najgore, i ako ima mlađih ljudi (a ja znam 1-2 primjera), vjerovatno su se i oni izrodili od svojih korijena, i to zahvaljujući roditeljima i djedovima a ne svojom krivicom. Odaju ih još samo prezimena, čijeg porijekla možda ni oni nisu svjesni.JanuaryJones wrote: Samo prezime Abinun i Alatarac iz Sarajeva izgubilo je stotine članova u Jasenovcu
My point being kako prosječan stanovnik ovog grada nema pojma o ovome i u gradu, osim stare sinagoge, nema podsjetnika da su ovi ljudi uopšte postojali.
To zaslužuje posebnu temu, da ne kvarimo ovujulisiz es grant wrote:To je bila bez ikakve sumnje najprosperitetnija zajednica u Sarajevu, naročito kad se uzme broj školovanih i naprednih ljudi (doktora, advokata, muzičara, trgovaca, industrijalaca, umjetnika..) u odnosu na ukupan broj ljudi te etničke zajednice. Htio sam da podvučem kako se mnogi danas pretvaraju kao da se nad Jevrejima nije desio genocid, organizovan i temeljit, i kao da oni i danas, u iole smislenom broju, postoje među nama. A ne postoje. By courtesy of njihovi zemljaci.
zikamu wrote: