Citati koje bi podijelili s drugima

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Mutivoda

#5326 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

:thumbup:

"Tako to ide: najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najpre malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primetiš kada si postao drugi čovek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki deo tebe, nežan i osetljiv, nestao zauvek. Kad jednom pomeriš granice svoje tolerancije, onda je besmisleno da ih vraćaš nazad, jer ćeš sam sebi da izgledaš kao budala, što nije nimalo prijatno."

Aleksandar Đuričić "Surf na Crvenom talasu"
ptičica

#5327 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

''Stav je kičica uma. Svaku situaciju može obojiti sumorno i sivo ili vedro i radosno.''

-Mary C. Crawley
honky tonk

#5328 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by honky tonk »

Mutivoda wrote::thumbup:

"Tako to ide: najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najpre malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primetiš kada si postao drugi čovek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki deo tebe, nežan i osetljiv, nestao zauvek. Kad jednom pomeriš granice svoje tolerancije, onda je besmisleno da ih vraćaš nazad, jer ćeš sam sebi da izgledaš kao budala, što nije nimalo prijatno."

Afanasi_94

#5329 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

"Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na kući otvore. O čemu volim da govorim? O svemu što ljude i mene zanima. O životu, o prirodi, o radu, o smrti (i o smrti, zašto ne, smrt je važna koliko i život), zaista o svemu, jer teško da ima stvari o kojoj čovjek nikad nije pomislio." - Meša Selimović
sophieEl

#5330 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by sophieEl »

Bansuri wrote:"Potrčati

Ojačati

Za novi ciklus
Nove autoportrete
Novu ženstvenost

Ponavljati

Da bi se dobro čulo"
ptičica wrote:''Stav je kičica uma. Svaku situaciju može obojiti sumorno i sivo ili vedro i radosno.''

-Mary C. Crawley
Mutivoda wrote:

Afanasi_94 wrote:"Volim da porazgovaram, od razgovora sve postane svjetlije i svježije, kao da se prozori na kući otvore. O čemu volim da govorim? O svemu što ljude i mene zanima. O životu, o prirodi, o radu, o smrti (i o smrti, zašto ne, smrt je važna koliko i život), zaista o svemu, jer teško da ima stvari o kojoj čovjek nikad nije pomislio." - Meša Selimović

jap

Afanasi_94

#5331 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

"Ponizilo bi me da se udam za Heathcliffa, i tako on nikada neće znati koliko ga volim; i to ne zato što je lijep, Nelly, nego zato što je on više ja nego ja sama. Bilo od čega da su naše duše sazdane, njegova i moja su jednake (...) Moja ljubav prema Heathcliffu nalik je na vječite stijene ispod površine; iako je ona izvor male vidljive radosti, ona mi je prijeko potrebna. On mi je uvijek, uvijek u mislima, ne kao zadovoljstvo sama sebi, nego kao moje vlastito biće."

Emily Bronte "Orkanski visovi" :srce:
Bosanski_kralj

#5332 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Bosanski_kralj »

ptičica wrote:''Stav je kičica uma. Svaku situaciju može obojiti sumorno i sivo ili vedro i radosno.''

-Mary C. Crawley
Baš svaku? :roll:
ptičica

#5333 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

Bosanski_kralj wrote:

-Mary C. Crawley
Baš svaku? :roll:
Bas svaku.
ptičica

#5334 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

"Da imam foto aparat", rekao sam, "slikao bih te svakoga dana. Tako bih zapamtio kako si izgledala svakoga dana
svoga zivota."
"Izgledam isto."
"Ne, ne izgledaš. Sve vreme se menjaš. Svakog dana pomalo. Da mogu, sacuvao bih sve to."
"Ako si toliko pametan, kako sam se danas promenila?"
"Postala si malo srecnija i takode, malo tuznija."
"Kako znaš?"
"Razmisli malo. Nije to tako kod svakoga, znaš. Neki ljudi, kao na primer tvoja sestra, postaju samo srecniji
i srecniji svakoga dana. A neki ljudi, kao Bejla Aš, postaju samo tuzniji i tuzniji. A neki ljudi, kao ti, postaju oboje."
"A šta je sa tobom? Da li si ti najsrecniji i najtuzniji sada nego što si ikada bio?"
"Naravno da jesam."
"Zašto?"
"Jer me ništa ne cini srecnijim i ništa me ne cini tuznijim više nego ti."

Istorija ljubavi -Nikol Kraus
ptičica

#5335 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

Image
Mutivoda

#5336 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

“How in the hell could a man enjoy being awakened at 8:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so? ”
Charles Bukowski, Factotum

“Falling in love is like getting hit by a truck and yet not being mortally wounded. just sick to your stomach, high one minute, low the next. Starving hungry but unable to eat. hot, cold, forever horny, full of hope and enthusiasm, with momentary depressions that wipe you out.

It is also not being able to remove the smile from your face, loving life with a mad passionate intensity, and feeling ten years younger.

Love does not appear with any warning signs. You fall into it as if pushed from a high diving board. No time to think about what's happening. It's inevitable. An event you can't control. A crazy, heart-stopping, roller-coaster ride that just has to take its course.”
Jackie Collins, Lucky :D
honky tonk

#5337 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by honky tonk »

ptičica wrote:"Da imam foto aparat", rekao sam, "slikao bih te svakoga dana. Tako bih zapamtio kako si izgledala svakoga dana
svoga zivota."
"Izgledam isto."
"Ne, ne izgledaš. Sve vreme se menjaš. Svakog dana pomalo. Da mogu, sacuvao bih sve to."
"Kako znaš?"
"Razmisli malo. Nije to tako kod svakoga, znaš. Neki ljudi, kao na primer tvoja sestra, postaju samo srecniji
i srecniji svakoga dana. A neki ljudi, kao Bejla Aš, postaju samo tuzniji i tuzniji. A neki ljudi, kao ti, postaju oboje."
"A šta je sa tobom? Da li si ti najsrecniji i najtuzniji sada nego što si ikada bio?"
"Naravno da jesam."
"Zašto?"

kako ovo protumačiti? :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5338 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

Bila je tužna, on je tješio koliko je mogao, a mogao je samo dva puta.
- Gandi.
HASKO ZBJELAVA

#5339 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by HASKO ZBJELAVA »

Nema tjela nema djela :-D
ptičica

#5340 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ptičica »

honky tonk wrote:
ptičica wrote:"Da imam foto aparat", rekao sam, "slikao bih te svakoga dana. Tako bih zapamtio kako si izgledala svakoga dana
svoga zivota."
"Izgledam isto."
"Kako znaš?"
"Naravno da jesam."
"Zašto?"

kako ovo protumačiti? :roll:
Tako sto te voljena osoba moze najvise usreciti,ali isto tako, i najvise rastuziti. :wink:
ronnie

#5341 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by ronnie »

Love should come first, it should be the beginning of, & the reason for everything."

Gerald May
KPNCTNJAH

#5342 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

Woole Triwunovich wrote:Bila je tužna, on je tješio koliko je mogao, a mogao je samo dva puta.
- Gandi.
:lol: :mrgreen:
Mutivoda

#5343 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Mutivoda »

"One time, when I was very little, I climbed a tree and ate these green, sour apples. My stomach swelled and became hard like a drum, it hurt a lot. Mother said that if I’d just waited for the apples to ripen, I wouldn’t have become sick. So now, whenever I really want something, I try to remember what she said about the apples."
Khaled Hosseini - "The Kite Runner"

“Lako je reći “volim te”, ništa posebno, i manje-više svaki muškarac koga poznajem čini to stalno. Ja sam u par navrata glumio kako nisam u stanju da to kažem, mada nisam siguran zašto. Možda stoga što sam želeo da time taj trenutak koji liči na otrcane romanse sa Doris Dej bude vredniji pomena nego što bi inače bio. Znate ono – s nekim ste u vezi i počnete nešto da govorite, a onda se zaustavite, a ona pita: “Šta?”, a vi kažete: “Ništa”, pa ona insistira: “Molim te, reci”, a vi i dalje odbijate: “Ne, zvučaće glupo”, i potom vas ona natera da to ipak izreknete, iako ste sve vreme upravo to i nameravali, a onda ona smatra da je to vrednije zato što je teško izvojevano. Možda je i znala da ste se folirali, ali vam ipak ne zamera.”
Nik Hornbi
palmica

#5344 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by palmica »

"Ne otvaraj dušu na vjetrometini.
Ne puštaj svakoga blizu sebe.
Prehladićeš emocije, a one se teško i sporo liječe.
Istrošićeš snagu.
Iscrpićeš i zadnji atom dobrote...
Pa kad dođu oni koji vrijede, nećeš imati šta da im daš."

Ako neko zna autora neka napiše.
Aurelia Bronski

#5345 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Aurelia Bronski »

Bansuri wrote:
Mutivoda wrote:"Pamtim kako sam to veče, ponesen strahom, popio tri flaše "Fruškogorskog bisera", litar i po' domaće rakije (više je nije bilo) i završio sa 'Mandarinetom", nekim likerom od mandarina... Od svega toga bi se napilo jedno omanje krdo slonova, ali ja sam bio najtrezniji, bojao sam se da tebi ne napravim neko sranje i to me je držalo.

Onda smo izašli na Vilsonovo šetalište i ti si se propela na prste i poljubila me evo, baš ovdje, pored uha, a ja sam morao da sjednem na klupu i da počnem plakati...
Prolazila su neka djeca i čuo sam ih kako kažu: "Vidi pedera!!!" "

Dario Džamonja
odaaaaakle?

Iz price "Ako ti jave da sam pao". :) (ako je to bilo pitanje :))
Aurelia Bronski

#5346 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Aurelia Bronski »

"Sjećaš li se fontane koja je nekad bila ovdje?" 
"Kako ne sjećam - još imam sliku gdje ja hranim golubove." 
"Bože, kako si ti bio lijepo dijete!" 
"Još uvijek sam, tata. Ali, ti - ti, zašto si me ostavio? 
Ne vidim mu lice, samo žar cigarete: "Znaš, sine, potpuno je normalno da djeca sahranjuju roditelje..." P
Prekidam ga: "A, ja? Jesi li se ikad upitao kako je meni? Ti si izvukao svoju guzicu, a ja sam ostao sam!" 
"Nisi, Daco, sam - imaš mene." 

Daco Dzamonja :)
Afanasi_94

#5347 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Afanasi_94 »

svoga zivota."
"Izgledam isto."
"Kako znaš?"
"Naravno da jesam."
"Zašto?"

KPNCTNJAH

#5348 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

Macke otvore oci nedelju dana nakon rodjenja , psi nakon dve nedelje. Neki ljudi nikad. :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5349 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by Velkoski »

KPNCTNJAH wrote:Macke otvore oci nedelju dana nakon rodjenja , psi nakon dve nedelje. Neki ljudi nikad. :mrgreen:
SAŠA MATIĆ OCAM!!
KPNCTNJAH

#5350 Re: Citati koje bi podijelili s drugima

Post by KPNCTNJAH »

O tom ti pricam :mrgreen:
Post Reply