Ako malo bolje pogledaš tu zastavu, vidjećeš da se komotno može reći da je ustaška.Novak20 wrote:Znaš i sam da ovo nije ustaška zastava pa opet provociraš. Postavljena je radi pametnjakovića poput tebe.BHCluster wrote:Novak20 wrote:
Dolje desno je zastava - amblem Islamske države, a ove dvije su zastave džihada. Što pitaš ?
I što se ne buniš kad BH Cluster postavlja zastave sa šahovnicom na ovoj temi ?
Zasto bi se buni pa zar to nije ustaska zastava i zar nije postavljena radi "bosnjacke politike prema bosanskohercegovackim hr"
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- horkesh
#5326 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- BHCluster
#5327 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Naravno da je ustaska.Novak20 wrote:Znaš i sam da ovo nije ustaška zastava pa opet provociraš. Postavljena je radi pametnjakovića poput tebe.BHCluster wrote:Novak20 wrote:
Dolje desno je zastava - amblem Islamske države, a ove dvije su zastave džihada. Što pitaš ?
I što se ne buniš kad BH Cluster postavlja zastave sa šahovnicom na ovoj temi ?
Zasto bi se buni pa zar to nije ustaska zastava i zar nije postavljena radi "bosnjacke politike prema bosanskohercegovackim hr"
- Point.
#5328 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hm, prvo bijelo polje u šahovnici nije ustaška odnosno NDH zastava?
- House
#5329 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
naravno da je ustaška.Point. wrote:Hm, prvo bijelo polje u šahovnici nije ustaška odnosno NDH zastava?

-
Novak20
#5330 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Čudi me neinformiranost @BH Clustera, @Pointa i @Housa glede hrvatskih zastava obzirom da se zna da je dobar dio Hrvata islamske vjere bio u ustašama. Pogledajte malo na tavanu, možda se nađe kakav original umjesto nekakvog miksa zastave iz Šuice.
https://direktno.hr/domovina/sto-povije ... va-156159/

- horkesh
#5331 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Znači, ustaška je zastava, ali pošto su Hrvati islamske vjeroispovijesti nekada bili u ustašama, onda to nećemo spominjati 
Mati mila, postaje problem i od ustaša se ograditi
- Ramzess Veliki
#5332 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Onaj debil bakir opet prodao ministarstva finansija i pravde HDZovcima ... dok je bakira HDZovci se ne moraju brinuti, opet su im otvorena vrata da pljackaju federaciju.
-
Novak20
#5333 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nije problem ograditi se od ustaša. Nabijem ih na k.rac. Problem je što se svaka prilika koristi za smišljeno dehumaniziranje Hrvata od strane onih kojima je svaka crvenbijeloplava. bez "U" svejedno ustaška zastava i koji koriste priliku da mogu na ovom forumu sve Hrvate zvati i poistovjecivati sa ustašama.horkesh wrote:Znači, ustaška je zastava, ali pošto su Hrvati islamske vjeroispovijesti nekada bili u ustašama, onda to nećemo spominjati
I njih nabijem na k.rac.
- mO k3
#5334 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
@novak tebi kao Jevreju , odakle toliki fetiš za Hrvate ??
- Rampage
#5335 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Najobicniji HDZ bot.
Juče pravda kukasti krst i prijetnje genocidom, danas pravda ustašku zastavu.
Juče pravda kukasti krst i prijetnje genocidom, danas pravda ustašku zastavu.
- Point.
#5336 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Gledaj ovog kvislinga i lažljivca. Na tvoju žalost moja familija je marisala tvoje ustaše po BiH, jedan nije preživio ustaški metak.Novak20 wrote:Čudi me neinformiranost @BH Clustera, @Pointa i @Housa glede hrvatskih zastava obzirom da se zna da je dobar dio Hrvata islamske vjere bio u ustašama. Pogledajte malo na tavanu, možda se nađe kakav original umjesto nekakvog miksa zastave iz Šuice.![]()
Mada, razumijem tebe kao židova da ne kontaš da je prvo bijelo polje u šahovnici ustaški simbol. Ti ne moraš ni do tavana da nađeš original, vjerovatno se vijori gordo i jako na balkonu.
- BHCluster
#5337 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Prateci ova tvoj "shematski prikaz heraldickog razvoja hrvatske zastave od 1847. godine" ispada da sam je u pravu. Znam da je tesko pratiti strelice ali potrudi jer je vrlo jednostavno. Da ti pojednostavim zadnja zastava kojoj ova zastava iz Šuice odgovara je ova iz 1941-1945. Sto se tice ove druge opaske koju si naveo da ti nesto objasnim: dok su ovi sa zastavom iz 1941-1945 i ovi sa ovom "stiliziranom" iz Šuice (a koju ti branis) tvoje brisali sa cizme, moji su se borili zajedno sa svojim suborcima u PARTIZANIMA protiv istiH. Kad ti dodje cyber-smechar shagoljati. Fuj.Novak20 wrote:Čudi me neinformiranost @BH Clustera, @Pointa i @Housa glede hrvatskih zastava obzirom da se zna da je dobar dio Hrvata islamske vjere bio u ustašama. Pogledajte malo na tavanu, možda se nađe kakav original umjesto nekakvog miksa zastave iz Šuice.![]()
-
Novak20
#5338 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mainstream bošnjačke politike glede "zločinačkog" hrvatskoga grba i boje prvoga polja(ima razlike u odnosu na pojam zastava) propagira polupismena i neinteligentna fukara koja voli da vrijeđa ali ne voli da čita i razmišlja.
Kada su se primjenjivali ovi hrvatski grbovi sa prvim bijelim poljem, ustaša nije bilo. Ustaške zastave i grbovi su oni sa "U" i niti jedni drugi, a vi sad nastavite sa vrijeđanjem.

Kada su se primjenjivali ovi hrvatski grbovi sa prvim bijelim poljem, ustaša nije bilo. Ustaške zastave i grbovi su oni sa "U" i niti jedni drugi, a vi sad nastavite sa vrijeđanjem.

-
Hafis
#5339 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Jel' ovo ovdje asocijacija nezavisnih intelektualaca ''Miješalica 99'' podružnica Frankfurt? Sve mistrijaš do mistrijaša na temi
Šta je reć' ? Upek'o i gore zvizdan pa stali građevinski radovi?
- BHCluster
#5340 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A ovo je "stara" Hrvatska песма.
-
Novak20
#5341 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kme, kme....BHCluster wrote:
Prateci ova tvoj "shematski prikaz heraldickog razvoja hrvatske zastave od 1847. godine" ispada da sam je u pravu. Znam da je tesko pratiti strelice ali potrudi jer je vrlo jednostavno. Da ti pojednostavim zadnja zastava kojoj ova zastava iz Šuice odgovara je ova iz 1941-1945. Sto se tice ove druge opaske koju si naveo da ti nesto objasnim: dok su ovi sa zastavom iz 1941-1945 i ovi sa ovom "stiliziranom" iz Šuice (a koju ti branis) tvoje brisali sa cizme, moji su se borili zajedno sa svojim suborcima u PARTIZANIMA protiv istiH. Kad ti dodje cyber-smechar shagoljati. Fuj.
Zašto su onda tvoji (a Boga mi i moji) glasovali za SDA '90.-ih nego da brišu čizme petokrakom i režimom koji im nije dao ni u džamiju ?
Današnja Japanska zastava je ista kao ona iz WWII i Francuska je ista kao Vichyevska. Što sada ? Kome normalnom pada na pamet da Japanca ili Francuza optuži za zločinačku zastavu kao što tebi pada na pamet da iz boje prvog polja šahovnice izvlačiš nekakve zaključke da su Hrvati = ustaše i dan danas ?
Službene zastave i grbovi se znaju, sve ostalo je nečija improvizacija. Grb i zastava HOS su više ustaški ali to nije spriječilo brojne Muslimane da budu u toj organizaciji pa čak i da je prime u A R BiH.
Prema tome, nisi u pravu. Ustaška zastava je isključivo ona sa "U". Svako drugo tumačenje služi za izazivanje mržnje.
p.s. ne trolaj temu i ne spamaj osim ako to nije bošnjačka politika prema bh Hrvatima.
- Rampage
#5342 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hafis wrote:Jel' ovo ovdje asocijacija nezavisnih intelektualaca ''Miješalica 99'' podružnica Frankfurt? Sve mistrijaš do mistrijaša na temi![]()
Ispod Trebevića pajdara, ni manje ni više do ispod Trebevića,
- Rampage
#5343 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Doduše, i onaj kukasti krst koji si juče pravdao je "improvizacija" običnog krsta. Zašto onda ne bi bila i ustaška zastava koju tako zdušno pravdaš improvizacija hrvatske zastave.Novak20 wrote:Kme, kme....BHCluster wrote:
Prateci ova tvoj "shematski prikaz heraldickog razvoja hrvatske zastave od 1847. godine" ispada da sam je u pravu. Znam da je tesko pratiti strelice ali potrudi jer je vrlo jednostavno. Da ti pojednostavim zadnja zastava kojoj ova zastava iz Šuice odgovara je ova iz 1941-1945. Sto se tice ove druge opaske koju si naveo da ti nesto objasnim: dok su ovi sa zastavom iz 1941-1945 i ovi sa ovom "stiliziranom" iz Šuice (a koju ti branis) tvoje brisali sa cizme, moji su se borili zajedno sa svojim suborcima u PARTIZANIMA protiv istiH. Kad ti dodje cyber-smechar shagoljati. Fuj.
Zašto su onda tvoji (a Boga mi i moji) glasovali za SDA '90.-ih nego da brišu čizme petokrakom i režimom koji im nije dao ni u džamiju ?![]()
Današnja Japanska zastava je ista kao ona iz WWII i Francuska je ista kao Vichyevska. Što sada ? Kome normalnom pada na pamet da Japanca ili Francuza optuži za zločinačku zastavu kao što tebi pada na pamet da iz boje prvog polja šahovnice izvlačiš nekakve zaključke da su Hrvati = ustaše i dan danas ?
Službene zastave i grbovi se znaju, sve ostalo je nečija improvizacija. Grb i zastava HOS su više ustaški ali to nije spriječilo brojne Muslimane da budu u toj organizaciji pa čak i da je prime u A R BiH.
Prema tome, nisi u pravu. Ustaška zastava je isključivo ona sa "U". Svako drugo tumačenje služi za izazivanje mržnje.
p.s. ne trolaj temu i ne spamaj osim ako to nije bošnjačka politika prema bh Hrvatima.
Vi botovi k'o da ste iz crtanog filma izašli, objašnjenja su vam za malu djecu
-
Novak20
#5344 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ovo su objašnjenja za starije, a ne za djecu i glupe. Ovim zadnjim nema pomoći.
- Rampage
#5345 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Vi HDZ botovi ste uvreda za inteligenciju, gori ste i od SDA i SNSD botova skupa 
- BHCluster
#5346 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sad si i bezobrazan, da i si ti postavio "shematski prikaz heraldickog razvoja hrvatske zastave od 1847. godine" i prateci taj prikaz ova zastava iz Šuice razvija se iz koje zastave ako ne iz ove od 1941-1945.Novak20 wrote:Kme, kme....BHCluster wrote:
Zašto su onda tvoji (a Boga mi i moji) glasovali za SDA '90.-ih nego da brišu čizme petokrakom i režimom koji im nije dao ni u džamiju ?![]()
Moji i ja licno nikada nismo dali glas SDA, nikada!
Sramno.
- Point.
#5347 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Čuj ti kvislinga iz Kiseljaka, samo ako je U na zastavi onda je ustaška. Kakva neznalica i prosipač magle. Sa prvim bijelim poljem na šahovnici je ustaška, to je zaostavština NDH-a, inače bi zvanična državna zastava Hrvatske bila sa prvim bijelim poljem a ne crvenim, jer su time željeli da se distansiraju od NDH. Zašto su ovi škutori obojili prvo polje bijelim a ne crvenim kao što je zvanična zastava Hrvata, bilo ona od RH ili takozvane HB? Odgovor je jednostavan, zato što su ustaše.
- BHCluster
#5348 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sam je postavio "shematski prikaz" na koje stoji kako je koja zastava nastala i prateci taj redoslijed zastava u pitanju je nastala iz ove ustaske. I onda mu mi krivi?Point. wrote:Čuj ti kvislinga iz Kiseljaka, samo ako je U na zastavi onda je ustaška. Kakva neznalica i prosipač magle. Sa prvim bijelim poljem na šahovnici je ustaška, to je zaostavština NDH-a, inače bi zvanična državna zastava Hrvatske bila sa prvim bijelim poljem a ne crvenim, jer su time željeli da se distansiraju od NDH. Zašto su ovi škutori obojili prvo polje bijelim a ne crvenim kao što je zvanična zastava Hrvata, bilo ona od RH ili takozvane HB? Odgovor je jednostavan, zato što su ustaše.
-
Haman2
#5349 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ispravnije bi bilo da naslov glasi "Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini". Medjutim, cilj je optuzivati Bosnjake da se prikrije istina. To se vidi kroz svako djelovanje hrvatskih politicara iz BiH i Hrvatske.
- Point.
#5350 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Šizofreničar koji živi u nekoj alternativnoj stvarnosti. Žalosno.BHCluster wrote:Sam je postavio "shematski prikaz" na koje stoji kako je koja zastava nastala i prateci taj redoslijed zastava u pitanju je nastala iz ove ustaske. I onda mu mi krivi?Point. wrote:Čuj ti kvislinga iz Kiseljaka, samo ako je U na zastavi onda je ustaška. Kakva neznalica i prosipač magle. Sa prvim bijelim poljem na šahovnici je ustaška, to je zaostavština NDH-a, inače bi zvanična državna zastava Hrvatske bila sa prvim bijelim poljem a ne crvenim, jer su time željeli da se distansiraju od NDH. Zašto su ovi škutori obojili prvo polje bijelim a ne crvenim kao što je zvanična zastava Hrvata, bilo ona od RH ili takozvane HB? Odgovor je jednostavan, zato što su ustaše.