eki pogledah sada na kurs kada ono raste, uvijek jedan te isti scenarioitekako wrote:mislim da ce uskoro uslijediti kratkotrajni rast do 9500, mada ne iskljucujem mogucnost da to bude i nesto malo vise, a onda nastavak 'ovogodisnjeg' trenda... crvena svijeca....idemo ispod 6500...mO k3 wrote:Vrijeme je da pocne rasti
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- mO k3
#5326 Re: Bitcoins
- MarlboroGold
#5327 Re: Bitcoins
XRP 0,74, XLM 0,34, IOTA 1,54Dozer wrote:Gleda li ko stanje? Kako trenutno stoje XRP, XLM, IOTA...?
-
mirza1h
#5328 Re: Bitcoins
Treba nam više ovakvih padobranaca...Rene Higuita wrote:Blockchain je buducnost. Crypto market je tu da ostane. Moze bitcoin propasti ili bilo koji drugi coin, ali crypto market nece. Ovo je tek pocetak. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo, sve ce se vidjeti za 3-5 godina.
![]()
![]()
- Rene Higuita
#5329 Re: Bitcoins
Nema kupovnog volumena, trazi se svjezi kapital, veliki igraci obaraju cijene.
- MarlboroGold
#5330 Re: Bitcoins
Ma ne kontaju ljudi. Džaba im sve objašnjavati. Uhvate se bitcoina kao mahniti i na njemu baziraju svu argumentaciju, kad on u suštini i nije toliko bitan.Rene Higuita wrote:Blockchain je buducnost. Crypto market je tu da ostane. Moze bitcoin propasti ili bilo koji drugi coin, ali crypto market nece. Ovo je tek pocetak. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo, sve ce se vidjeti za 3-5 godina.
![]()
![]()
Kao što 512MB reče, sve teški nocoineri.
-
almir90
#5331 Re: Bitcoins
Djeluje mi kao da je neko veliki uletio čim je ovako veliki skok imao, Bitcoin sa $6640 na $7280. Ethereum sa $638 na $736.Rene Higuita wrote: Ako ce da bounca, sad je vrijeme, inace papa bitcoin do 4,8K support.
- Rene Higuita
#5332 Re: Bitcoins
Nema tu padobranaca drug. Samo sjednes i proucis malo materiju i skontas ima li tu materijala ili nema. To vazi za crypto i sve ostalo u zivotu.mirza1h wrote:Treba nam više ovakvih padobranaca...Rene Higuita wrote:Blockchain je buducnost. Crypto market je tu da ostane. Moze bitcoin propasti ili bilo koji drugi coin, ali crypto market nece. Ovo je tek pocetak. Svidjalo se to nekome ili ne svidjalo, sve ce se vidjeti za 3-5 godina.
![]()
![]()
. Napokon da neko nešto pametno od novih napiše.
-
almir90
#5333 Re: Bitcoins
Ripple je $0.74 na IQOption. A što ti ne pratiš, hoćeš kocku vode i čašu šećera?Dozer wrote:Gleda li ko stanje? Kako trenutno stoje XRP, XLM, IOTA...?
- 512MB
#5334 Re: Bitcoins
Ili mozda zadnji trzaj brice.. 
- Rene Higuita
#5335 Re: Bitcoins
Sve zavisi ko stoji iza ovoga, mozda je i support, a moze biti i bull trap, profi trejderi na djelu. Samo kokice i posmatraj sa strane.almir90 wrote:Djeluje mi kao da je neko veliki uletio čim je ovako veliki skok imao, Bitcoin sa $6640 na $7280. Ethereum sa $638 na $736.Rene Higuita wrote: Ako ce da bounca, sad je vrijeme, inace papa bitcoin do 4,8K support.
- Dozer
#5336 Re: Bitcoins
Ja mislim da ce do 2025. dobar dio novcanih tokova biti zamijenjen crypto valutama.
Zato ne bi bilo lose imati spremne neke varijante online banaka koje izdaju Visa i/ili Master kartice, ali i koje imaju mogucnost depozita i povlacenja u nekoj od glavnih crypto valuta, tipa BTC, ETH, LTC...
Jedna od takvih online banaka je MoneyPolo recimo. Prije neki dan su izbacili Visa International karticu, kosta samo 13$, a provizije nisu neka pljacka, pa eto... Cisto da znate.
@almire
Ma na tabletu sam, pa mi tegoba ustajati po cvike, malo mi ovo kino
Al' evo, upalio sam. Azija in action ba
Zato ne bi bilo lose imati spremne neke varijante online banaka koje izdaju Visa i/ili Master kartice, ali i koje imaju mogucnost depozita i povlacenja u nekoj od glavnih crypto valuta, tipa BTC, ETH, LTC...
Jedna od takvih online banaka je MoneyPolo recimo. Prije neki dan su izbacili Visa International karticu, kosta samo 13$, a provizije nisu neka pljacka, pa eto... Cisto da znate.
@almire
Ma na tabletu sam, pa mi tegoba ustajati po cvike, malo mi ovo kino
Al' evo, upalio sam. Azija in action ba
- KAMI666
#5337 Re: Bitcoins
Takvo nesto zeli TenX da uradi. Firma TenX ima i svoj token koji se isto zove kao i firma. Imali su problema sada sa karticama kada su svugdje postale beskorisne, ali sada hoce da proguraju da imaju sami licencu da prave kartice bez sporednih firmi. Kod njih mozes da placas kripto valutom, mislim da imaju dirktnu mjenjacnicu u njihovom servisu kojom napunis karticuDozer wrote:Ja mislim da ce do 2025. dobar dio novcanih tokova biti zamijenjen crypto valutama.
Zato ne bi bilo lose imati spremne neke varijante online banaka koje izdaju Visa i/ili Master kartice, ali i koje imaju mogucnost deposita i povlacenja u nekoj od glavnih crypto valuta, tipa BTC, ETH, LTC...
- MarlboroGold
-
almir90
#5339 Re: Bitcoins
Mislim da je uredu što zabranjuju kupovinu preko kreditnih kartica, ljudi se opasno zadužuju da uđu na tržište, i nije to uredu. Imaju debitne kartice, pa što imaš keša rizikuj, i to je to. I banke gledaju da smanje vlasiti rizik naplate sredstava. Jer većina nema pojma o trgovanju, zadužiti će se, kada spadne vrijednost izaći, i ostaje im dug - problem nastaje kada banka želi naplatiti taj dug.
- 512MB
#5340 Re: Bitcoins
Oni svi izgleda hoce da izgube klijente, cuj zabrane da se nesto kupuje sa MOJE vlastite kreditne
vec sutra bi bio kod konkurenta.
- Dozer
#5341 Re: Bitcoins
Nista spektakularno. Radi se o blokadi kupovine putem kreditnih kartica, odnosno novcem banke. Time banka stiti sebe od prevelikog zaduzivanja njihovih klijenata za kupovinu vrlo fluktuirajucih crypto valuta. Naravno, jebe se banci za klijente. Oni samo ne zele da dodju u situaciju da im klijenti potrose njihove pare, a koje onda ne mogu vratiti po pravilima otplate.
Medjutim, debitne kartice i dalje vaze za sve, pa tako i za kupovinu crypto valuta. Logicno - jer je to vlastita lova imaoca debitne kartice, a ne bankarska lova.
Ali, meni je interesantnija druga cinjenica tu - mnogo klijenata banke kupuje crypto putem kreditnih kartica
Drugim rijecima, puno ljudi ulaze u crypto.
- Rene Higuita
#5342 Re: Bitcoins
Sve sami mesetari. Koriste ne regulisano trziste. Fudaju po cryptu, a ovamo svi omastili brkove u njemu, pa daj da se jos nagrabi coina dok su na snizenju, pa ako moze jos jeftinije.
- MarlboroGold
#5343 Re: Bitcoins
Upravo to. A argumentacija da vide veći rizik u ulaganju u kriptovalute nego kockanju je meni lično i više nego smiješna.512MB wrote:Oni svi izgleda hoce da izgube klijente, cuj zabrane da se nesto kupuje sa MOJE vlastite kreditnevec sutra bi bio kod konkurenta.
- Dozer
#5344 Re: Bitcoins
Grijesite. Kreditnim karticama se rijetko gdje moze nesto kupovati online, a mislim da ni jedna online banka ne prihvata registraciju accounta kreditnom karticom.
Kreditna kartica nije nasa lova, nego lova banke. Kredit.
S debitnom radi sta hoces, jer to je tvoja lova.
Mada, kod nas su blokirali i debitne kartice za online kockanje, loto i sl. izvan BiH. Ali, to je vec do nasih lopova i politickih dogovora da se lova od kockanja zadrzi u BiH i da je poberu Covic i HDZ kompanija, koji drze skoro sve kadionice u BiH.
Kreditna kartica nije nasa lova, nego lova banke. Kredit.
S debitnom radi sta hoces, jer to je tvoja lova.
Mada, kod nas su blokirali i debitne kartice za online kockanje, loto i sl. izvan BiH. Ali, to je vec do nasih lopova i politickih dogovora da se lova od kockanja zadrzi u BiH i da je poberu Covic i HDZ kompanija, koji drze skoro sve kadionice u BiH.
Last edited by Dozer on 05/02/2018 22:07, edited 1 time in total.
- 512MB
#5345 Re: Bitcoins
To je nevjerovatan FUD, pa sa kreditne mogu na bankomatu podici lovu i kupit keshom coine. Ovo je samo dump da bankarska mafija uleti jeftino.
- Dozer
#5346 Re: Bitcoins
Ma mozes, naravno, ali oni hoce samo da se zastite koliko mogu i gdje mogu.
- 512MB
#5347 Re: Bitcoins
Ja njima nudim moju bonitet za tu karticu i oni prave biznis s tim sto je ja koristim. Ako oni ne zele moju lovu ima ko zeli. Zato mi nije jasan taj potez.
- Rene Higuita
#5348 Re: Bitcoins
Bankarski kartel. Sta oni love zgrnu od naknada, kamata i ostalih nameta, a sve dobri ljudi, brinu o nasim param. Evo kredit u svicarcima, mala kamata, nema rizika.MarlboroGold wrote:Upravo to. A argumentacija da vide veći rizik u ulaganju u kriptovalute nego kockanju je meni lično i više nego smiješna.512MB wrote:Oni svi izgleda hoce da izgube klijente, cuj zabrane da se nesto kupuje sa MOJE vlastite kreditnevec sutra bi bio kod konkurenta.
Last edited by Rene Higuita on 05/02/2018 22:11, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#5349 Re: Bitcoins
Znači to je razlog zašto ne mogu više na bwinu da se kockam... dok sam imao VISU u unicredit sve ferceralo kako treba. Došlo do isteka, dobijem Mastercard i sad ne mogu...Dozer wrote: Mada, kod nas su blokirali i debitne kartice za online kockanje, loto i sl. izvan BiH. Ali, to je vec do nasih lopova i politickih dogovora da se lova od kockanja zadrzi u BiH i da je poberu Covic i HDZ kompanija, koji drze skoro sve kadionice u BiH.
-
almir90
#5350 Re: Bitcoins
Ja bih se složio sa tim da ne treba dižati kredit da bi ušao na tržište; ne moraju to biti kriptovalute, može i tržište dionica. Osnovno pravilo je da se tu ulaže višak novca kojeg imaš ušteđeno. Ogroman je pritisak ako si uložio pare od kredita, jer s jedne strane imaš pritisak banke, s druge strane pritisak tržišta. Prethodno treba naučiti ekonomisati sa zarađenim parama, naći neki dodatni izvor prihoda; pa tek višak od svega toga ulagati na berzu.