REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#5326 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Slijedi likovanje iskompleksiranih graDžana
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5327 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
De sad neka Fadila objasni kako je ovo moglo da se desi...
Mislim, guraju se neki kokosari i mediokriteti oko pitanja od historijske vaznosti. Radi se u pet do dvanaest ubjedjujuci nas u suplju kako neko radi dok mi spavamo. Radi se kao sto se sve radi u ovoj zemlji: s nogu, povrsno, da sto prije ispadne iz ruku.
Uspjela se izazvati politicka kriza, odnosno, uspio se dati izgovor da se kreira kriza, a rezultat nula bodova.
Do kada ce se, ukljucujuci i forum, pljuvati oni koji kazu da bi moglo i trebalo drugacije?
Jer, kada se radi na ovaj nacin, onda ce svaka ozbiljnija institucija puknuti samarcinu. Diplomatsku, pravnu..
Jer, shvatite, odbijenica je rezultat nepostivanja procedure unutar drzave. Na stranu svi ti novi silni dokazi... Stvorila se kriza bez dobre pravne podloge. Odnosno, ikakve. Sad se pripremite lijepo na samare predstavnika udruzenog zlocinackog poduhvata. Sve sa argumentima.
Amaterski. I zalosno.
Mislim, guraju se neki kokosari i mediokriteti oko pitanja od historijske vaznosti. Radi se u pet do dvanaest ubjedjujuci nas u suplju kako neko radi dok mi spavamo. Radi se kao sto se sve radi u ovoj zemlji: s nogu, povrsno, da sto prije ispadne iz ruku.
Uspjela se izazvati politicka kriza, odnosno, uspio se dati izgovor da se kreira kriza, a rezultat nula bodova.
Do kada ce se, ukljucujuci i forum, pljuvati oni koji kazu da bi moglo i trebalo drugacije?
Jer, kada se radi na ovaj nacin, onda ce svaka ozbiljnija institucija puknuti samarcinu. Diplomatsku, pravnu..
Jer, shvatite, odbijenica je rezultat nepostivanja procedure unutar drzave. Na stranu svi ti novi silni dokazi... Stvorila se kriza bez dobre pravne podloge. Odnosno, ikakve. Sad se pripremite lijepo na samare predstavnika udruzenog zlocinackog poduhvata. Sve sa argumentima.
Amaterski. I zalosno.
-
kiligonzales
#5328 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Očekivano. Sve je smrdilo da će se nešto ovako desiti. Dobro je to Senad sa Najsom objašnjavao po Faceu kad je govorio da je Bakir odbijao savjete pravnika iz Haga koji su mu se stavljali na uslugu, pa poslje i Tahirović kroz medije je upozoravao na ovaj scenarij, samo je raja popušila kosku koju joj je Bake bacio glatko.
-
Cavali
#5329 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne mogu reci da mi nije krivo ali po mom misljenju ovo je politicka odluka jer stranci su odmah rekli da ovo ne podrzavaju bez da su dublje usli u sam slucaj.Nista,idemo dalje,meni nije krivo sto se pokusalo,nek smo i mi pokazali jednom zube,samo ostro,samo u kost!Jase nas ko stigne,pa probali smo,ebaji ga,nista strasno...
-
channel10
#5330 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je to. Idemo dalje. Nema se sta vise pricati. Sad su na tapeti akcize na gorivoKejn wrote:Nek se pokušalo. Šta je tu je. Gore bi se pljuvalo da ništa nije pokrenuto. Normalno da je genocidalna Srbijica miljenica još veće genocidalne kučke zvane Europa. Srbija je totalno amnestirana za sva genocidalna orgijanja na području ex -Yu jer je čuvaju kao as u rukavu.
Mi idemo dalje u izgradnju države.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5331 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Likovanje? Mene je prvo stid kao Bošnjaka da me neko osobno ovako blamira i zastupaju diletanti. Zadnje do čega mi je u ovom trenutku je likovanje. Zbog čega da likujem? Samo pokušavam minder efendijama otvoriti oči.Nurudin wrote:Slijedi likovanje iskompleksiranih graDžana
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#5332 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne mislim baš doslovno, nego više taktički aktualizirati tu priču da se anulira Čović-Dodik savez.channel10 wrote:O kakvom bolan pomirenju? Gdje si ti ograiso?Nurudin wrote:Sad treba Čoviću osporiti izborni zakon ...i ne samo to, nego ga karati po svim osnovama, a kad se malodječak sa šibicama wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sud-u-h ... /170309082
Sud u Hagu odbio zahtjev za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije!
toliko buke ni oko cega
slegne prašina oko revizije i kad se završe predsjednički izbori u Srbiji, aktualizirati priču o srpsko-bošnjačkom
pomirenju , tako da ta priča ostane u fokusu, a "hrvatsko pitanje" ćušnuti negdje da hvata buđ.
Dodik je ionako na tankom ledu sa Vučićem
- tandmand
#5333 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne razumijem zašto je Bakir kriv a ne Ivanić i Čović. Barem je pokušao da uradi nešto sa onim šta ima. Ovo je još jedna potvrda da je dejtonska BiH, država koja smišljena da bi se Bošnjaci držali pod kontrolom, paralisani. Dejtonska BiH je država koja Bošnjake drži u kućnom pritvoru a dozvole za izlazak u grad im pišu predstavnici dva UZP.
- ultima_palabra
#5334 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Upravo to. Mogao je Softić u tišini podnijeti zahtjev, ali je Bakir htio da pokupi slavu i poene. Sad treba i da otrpi kritike.statixx wrote:by statixx » 24/02/2017 09:01
Ako ima ovlastenje moglo se sve uraditi sa manje buke i dizanja prasine. Ovako se priznanja odaju Bakiru, a u slucaju da revizija dozivi katastrofu, hoce li Bakir preuzeti odgovornost.
-
channel10
#5335 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Likovanje? Mene je prvo stid kao Bošnjaka da me neko osobno ovako blamira i zastupaju diletanti. Zadnje do čega mi je u ovom trenutku je likovanje. Zbog čega da likujem? Samo pokušavam minder efendijama otvoriti oči.Nurudin wrote:Slijedi likovanje iskompleksiranih graDžana
Cega te je stid? Sto je neko iz "tvog" naroda pokusao nesto ispravno da uradi u svoj ovoj nepravdi? Ko si ti uopste?
- GeeTnT
#5336 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sad ce za ovu priliku Ivanic da ponovo postroji svecani vod u Bl, Vucic ce opet biti pruzene ruke sa papirom na kojem pise "100 za jednog"....
- It_is_a_Leclerc
#5337 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Izgleda da se sud u Haagu baš ne slaže s tumačenjem velikih forumskih pravnih stručnjaka da je onaj skup u Vijećnici sa hodžama, glumcima i Fadilom Memišević relevantno državno tijelo za donošenje odluke.
Šteta.
A taman smo lijepo izazvali ustavnu krizu.
Šteta.
- tandmand
#5338 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Mah, da je neznam kako kvalitetno, profesionalno urađeno ... Ivanić i Čović bi se popišali na to.Chmoljo wrote:De sad neka Fadila objasni kako je ovo moglo da se desi...
Amaterski. I zalosno.
- Nurudin
#5339 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nije stvar u zastupanju, već u legitimetu Softića, kojeg nije dobio . Jasno pišeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Likovanje? Mene je prvo stid kao Bošnjaka da me neko osobno ovako blamira i zastupaju diletanti. Zadnje do čega mi je u ovom trenutku je likovanje. Zbog čega da likujem? Samo pokušavam minder efendijama otvoriti oči.Nurudin wrote:Slijedi likovanje iskompleksiranih graDžana
Mogao je imati prejaku novu argumentaciju za reviziju ali nema legitimitet da zastupa, kao što je imao kad
je 2002godine dobio preglasavanjem srpskog člana , od strane bošnjačkog i hrvatskog.
-
channel10
#5340 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ko je bolan izazvao i sproveo ustavnu krizu? Vas su toliko ubili u mozak da vise ne znate logicki i ispravno razmisljati. Ili pripadate drugoj strani. Treceg nema.It_is_a_Leclerc wrote:Izgleda da se sud u Haagu baš ne slaže s tumačenjem velikih forumskih pravnih stručnjaka da je onaj skup u Vijećnici sa hodžama, glumcima i Fadilom Memišević relevantno državno tijelo za donošenje odluke.
Šteta.
- arzuhal
#5341 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Revizija je propala zbog tri stvari/osobe/razloga:
- Bakira Izetbegovića i njegovog nedovoljno ozbiljnog odnosa spram cijele stvari;
- Mladena ivanića i njegovog onemogućavanja da se dođe do istine pred Sudom:
- Dragana Čovića, zbog njegovog pristajanja da brani interese Republike Srpske svojom "neutralnošću"
Nakon svega, cijela stvar je pala kao snijeg, da svako pokaže svoj trag. Bit će zanimljivo političko vrijeme pred nama, te gledati kako će i hoće li bošnjačka strana ispunjavati interese Republike Srpske i tzv. trećeg entiteta.
- Bakira Izetbegovića i njegovog nedovoljno ozbiljnog odnosa spram cijele stvari;
- Dragana Čovića, zbog njegovog pristajanja da brani interese Republike Srpske svojom "neutralnošću"
Nakon svega, cijela stvar je pala kao snijeg, da svako pokaže svoj trag. Bit će zanimljivo političko vrijeme pred nama, te gledati kako će i hoće li bošnjačka strana ispunjavati interese Republike Srpske i tzv. trećeg entiteta.
-
Hendrix
#5342 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kriv je zato sto se u ovakve stvari od historijske vaznosti ne ide sa bosanskim sistemom ''hajd idemo pa sta bude jebaji ga'', nego se razrade sve mogucnosti, rizici i sve drugo kada je rijec o tuzbi protiv druge drzave. Nije ovo tuzba protiv lokalnog komunalnog preduzeca pa da se zajebavas i ides onako cisto ako dobijes dobro, a ako ne jebaji ga nema veze, skontacemo nesto drugi put.tandmand wrote:Ne razumijem zašto je Bakir kriv a ne Ivanić i Čović. Barem je pokušao da uradi nešto sa onim šta ima. Ovo je još jedna potvrda da je dejtonska BiH, država koja smišljena da bi se Bošnjaci držali pod kontrolom, paralisani. Dejtonska BiH je država koja Bošnjake drži u kućnom pritvoru a dozvole za izlazak u grad im pišu predstavnici dva UZP.
Ionako je ovo bila zajebancija da se malo vlastiti PR podigne, kao i obicno.
-
Cavali
#5343 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma cega vas je stid,stid treba da bude RS i Srbiju sto su izvrsili agresiju i genocid nad ovim napacenim narodom.satrali nas,silovali,klali,unistili i sad da me je stid.JNA,placenici iz Srbije i kojekakvi olosi koje nam je Srbija slala su harali i pljackali,ubijali po Bosni...ma nek idu u tri krasne.znam,problem je to sve dokazati ali eto probalo se.
-
statixx
#5344 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ko bi odolio tome da bude na celu "svebosnjackog sabora", to se ne propusta...ultima_palabra wrote:Upravo to. Mogao je Softić u tišini podnijeti zahtjev, ali je Bakir htio da pokupi slavu i poene. Sad treba i da otrpi kritike.statixx wrote:by statixx » 24/02/2017 09:01
Ako ima ovlastenje moglo se sve uraditi sa manje buke i dizanja prasine. Ovako se priznanja odaju Bakiru, a u slucaju da revizija dozivi katastrofu, hoce li Bakir preuzeti odgovornost.

- Banksy
#5345 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Odmah sam rekla da smrdi taj haški poziv na pojedinačno izjašnjavanje članova Predsjedništva, ali ako je ovo razlog, a kako piše izgleda da jeste, onda neko vrlo kvalificiran duguje ozbiljno pravno pojašnjenje i tumačenje.
Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države
- GeeTnT
#5346 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Tesko je ovo procitati, a ne pozeljeti da ostatak svog zivota provedes u rahatluku "ustavnog mira" kakav je bio prije pokusaja revizije..It_is_a_Leclerc wrote:Izgleda da se sud u Haagu baš ne slaže s tumačenjem velikih forumskih pravnih stručnjaka da je onaj skup u Vijećnici sa hodžama, glumcima i Fadilom Memišević relevantno državno tijelo za donošenje odluke.
Šteta.
- It_is_a_Leclerc
#5347 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kako ko ? Pa jel možda zbog mene nema entitetske većine, pa državni Parlament kao najviše zakonodavno tijelo u državi ostade u blokadi ?channel10 wrote:Ko je bolan izazvao i sproveo ustavnu krizu? Vas su toliko ubili u mozak da vise ne znate logicki i ispravno razmisljati. Ili pripadate drugoj strani. Treceg nema.It_is_a_Leclerc wrote:Izgleda da se sud u Haagu baš ne slaže s tumačenjem velikih forumskih pravnih stručnjaka da je onaj skup u Vijećnici sa hodžama, glumcima i Fadilom Memišević relevantno državno tijelo za donošenje odluke.
Šteta.
Ja cijelo vrijeme upozoravam da ne može bošnjački član Predsjedništva donositi odluke na kojima piše - BiH. Al' eto... Bakir i društvo su mislili da može.
- Banksy
#5348 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
To je bio političko-promotivni cirkus, ali on s ovom haškom odlukom nema veze.It_is_a_Leclerc wrote:
Izgleda da se sud u Haagu baš ne slaže s tumačenjem velikih forumskih pravnih stručnjaka da je onaj skup u Vijećnici sa hodžama, glumcima i Fadilom Memišević relevantno državno tijelo za donošenje odluke.
-
channel10
#5349 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zaboravio si jos dodati desavanja u zadnjih mjesec dana u regionu. Dolazak Mogerinijeve prvo u Beograd uz moguce ucjene pickoustom. Pickousti nemalo prije tog izjavio da nece doci u Sarajevo ko zna koliko jos. Nikolic isto. Sva zatezanja iz RS. Onda odjednom naprasno najavljuju dolazak. Znaci potpuni zaokret. Zbog cega???arzuhal wrote:Revizija je propala zbog tri stvari/osobe/razloga:
Dodik iz Rusije porucuje da nema novog referenduma! Dolazi u Sarajevo.
Sastanak vlada FBIH-a i RS.
I sad na kraju odbijanje zahtjeva za revizijom.
Ko zna sta ce se jos ukazati u skorijoj buducnosti. Neko je opasno dao guze.
- vješalica
#5350 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ali nije Softic opozvan...
Ne razumijem kako da punomoc se mora stalno obnavljati
Ne razumijem kako da punomoc se mora stalno obnavljati