SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PapakizSarajeva

#5326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PapakizSarajeva »

Zna li ko sta se to dogadja tamo oko Velesica, Kosevskog brda, ... ???
pepeljara

#5327 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

PapakizSarajeva wrote:Zna li ko sta se to dogadja tamo oko Velesica, Kosevskog brda, ... ???
Sto sta si nacuo?vidio?

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
PapakizSarajeva

#5328 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PapakizSarajeva »

pepeljara wrote:
PapakizSarajeva wrote:Zna li ko sta se to dogadja tamo oko Velesica, Kosevskog brda, ... ???
Sto sta si nacuo?vidio?

Cuh za nekakvo pucanje... Nesta ... Policija, helikopteri, hitna ...
supercali

#5329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Fahro na aparatima
sema911s

#5330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sema911s »

Ma zapucalo se..
kloniran

#5331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

evo i kod mene u mahali se isprobava oruzje, valjda se priprema za vikend :D
delllboy79

#5332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by delllboy79 »

_BataZiv_0809 wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:
Mislio sam da je iz Zenice, tako je barem rekla, cura je normala, kaže da Zeničani baš i ne vole Nemilu i obrnuto. Poslije i jesmo otišli u nicaze al valjda kontaš da možeš bilo gdje sjest pivu popit bez da dobiješ po labrnji. xD

A što se tiče I. Sarajeva, ide se tamo gdje je veća ponuda logično. Cure se daju, dobre su fizički i manje glume bez ikakvog omalovažavanja, kamo sreće da su u Alijinom Sarajevu takve. Seldžučki i turski geni nakon godina miksanja su učinili svoje, kao i planinski zrak i kravlja varenika, pa su crnke vrhunske, nisu grdne ni sekunde. :thumbup:
Ma salim se :D Poenta stoji, belaj se svugdje moze zaraditi, iz visegodisnjeg kafanskog iskustva znam da se on uglavnom moze izbjeci i da ko trazi taj i dobije. Belaj je ako imas u drustvu kakvog koji se osili poslije trece pive :-)

A sto se tice ostalog, ja sam protiv tih podjela jer svugdje lijepih zena ima, pod uslovom da je lokacija Istocna Evropa :mrgreen:

A sto se tice lakoce na obaracu, tu se slazem :kiss: Tako mi ispricali :mrgreen:

Tako slusajuci lovacke price o lakoj picetini mnogi mladi "jebaci" su dobili batine jal u I Sarajevu jal negdje drugdje
jao_situacije

#5333 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

PapakizSarajeva wrote:
pepeljara wrote:
Sto sta si nacuo?vidio?

Cuh za nekakvo pucanje... Nesta ... Policija, helikopteri, hitna ...
helikopter leti od prekjučer :mrgreen:

danas ja s jaranom baš komentirao
garant zbog rudonje iz laktaša
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#5334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Romeo 80 »

_BataZiv_0809 wrote: Razumio bih te da si vozom dosao, ali brate GTC-om spickan dodjes i ides u kafanu u Nemiloj, a Zenicu kamenom mozes odatle pogoditi :D

Sto se tice kafana u Istocnom Sarajevu, moze se svasta ispricati, svakakvih iskustava, jel :D a u svakoj boljoj kafani je bar 50% raje iz Alijinog :mrgreen: Sarajeva
Mislio sam da je iz Zenice, tako je barem rekla, cura je normala, kaže da Zeničani baš i ne vole Nemilu i obrnuto. Poslije i jesmo otišli u nicaze al valjda kontaš da možeš bilo gdje sjest pivu popit bez da dobiješ po labrnji. xD

A što se tiče I. Sarajeva, ide se tamo gdje je veća ponuda logično. Cure se daju, dobre su fizički i manje glume bez ikakvog omalovažavanja, kamo sreće da su u Alijinom Sarajevu takve. Seldžučki i turski geni nakon godina miksanja su učinili svoje, kao i planinski zrak i kravlja varenika, pa su crnke vrhunske, nisu grdne ni sekunde. :thumbup:
Što se tiče Istočnog Sarajeva, samo bih nadodao bez želje da ti kvarim maštarije o turskim genima i kravljoj vareniki da je većina te raje u stvari iz Sarajeva. Jako veliki broj stanovnika su u stvari prijeratne sarajlije, čije su te crnke djeca. Ima tu proporcionalno gledano više sarajki nego u Sarajevu...
quarterback

#5335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

Romeo 80 wrote:Što se tiče Istočnog Sarajeva, samo bih nadodao bez želje da ti kvarim maštarije o turskim genima i kravljoj vareniki da je većina te raje u stvari iz Sarajeva. Jako veliki broj stanovnika su u stvari prijeratne sarajlije, čije su te crnke djeca. Ima tu proporcionalno gledano više sarajki nego u Sarajevu...
tako je sa svim okolnim opstinama koje su u RS
VjecitiStudent

#5336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:Sjećam se i ja tako kad smo jednom išli autom za Međugorje, ljeto bilo kasno.
Zove jaran kaze buraz evo ja poceo da guzim u vinogradu a nakav mi dođe i posra mi se pod nos. De zivota ti dodji da ih izgazamo, ne mogu sam.
I tako mi dosli, jednog bacili u jarak, drugog tog sto je srao, pregazili malo autom, nismo ono skroz....

:D
:lol:
Tercius

#5337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Tercius wrote:
drugi profil wrote:Jasta radi samo jer se zove Meho.... :-)
Scena 1.Visegrad, most, 2 djecaka i 1 curica, uzrast 5. osnovne, ruksaci na ledjima, nas 5-6 prolazi na motorima, dizu 3 prsta, uzvikuju Srbija do Tokija i sl.reko wtf...
Scena 2.Bakus, omladina godina od 20 do 28, u blago pripitom stanju pred referendum, opijeni sto osmorazrednom pivom Jelen sto ugrozenim patriotizmom za đedovinu, dva degena iz Ilijaša došli na kvalitetnu đigeru, prvi ovog drugog oslovljava sa Mehoooooo na sav glas, neminovni degenek.

Da, 100% je dobio degenek radi imena, vrlo jednostavno...žao mi svakog omladinca što ga našutaju radi imena ili neke druge stvari bez obzira kako se zove i gdje god da se to desi, ali to je propracunati rizik koji svako treba da uzme u kalkulaciju kad ide qurcem za pi...u Slozi je to cesta pojava vikendom kako znam ;)
Toliko i o toj temi.

Slične situacije se mogu doživjeti i u FBiH.
Scena 1. Upoznao sam neku ribu iz Zenice prije 2 godine, reko dođem ja tebi za 15 dana. Na kraju se ispostavilo da je iz Nemile, al nejse. Upalim GTC-a i dođem ja u Nemilu nađemo se i odemo u neku kafanu tu da popijemo piće oko 7 pola 8. Ono malo sam se i picno, konto sam da će bit šta :o , naručujemo pivu i sok, kad prilazi neki baja vidi se da je tu glavni ceribaša i meni se unosi u facu "Odakle si?", rekoh "Iz Sarajeva.", kad on iz topa "Dobro je ja mislio da nisi neki HRVAT.". Sje.bo sam se za života koliko su ljudi zatucani, kao da sam ja tu Hrvat sad bi oni mene izbili iz cipela. Katastrofa.

Scena 2. Što mi je pričao prijatelj iz Brčkog, neki klub u samom centru, stvarno je odlična atmosfera, cure, muzika i cuga cijelu noć. Navodno su bili para momaka iz Gunje (Hr) i ova srpska balavurdija je to skontala nekako i htjeli su ih navuć kao što im napadaju cure i slično. Tipična ona navlakuša u kafanama kad nekog hoćeš da odvališ od batina. I ovi naši su to skontali i da ovi ne popuše kad su izlazili iz kafane jer su im ovu čeku već napravili, izađu odmah prije i postave se tu i spase im živu glavu. Inače u Brčkom zna se desit takvih problema među omladinom često jer stvarno ima i jednih i drugih a i trećih.

Tako da ne treba ništa da nas čudi, što je više zatucana sredina više je toga, a s obzirom da je i Ist. Sarajevo i Sarajevo poprilično puno bezmozgaša, Meho je dobro prošao sa par šavova... ;-) Taman toliko da malo pazi kad se nalazi na zapišanoj teritoriji. I sam nekad odem sa ekipom u Bakus, ali nemamo nikakvih problema, valjda smo tamo stalne face, dosta je i naših Dobrinjaca tamo, tako da nema belaja i režanja. Jedino u ovo predizborno vrijeme sve je moguće.. :mrgreen: :twisted:
Pichich ko pichich svuda ima isti mem u zraku, nagledo sam se fkt svega i po nasim kafanama i kad neko kaze ko trazi belaj i nadje ga fkt nije istina,tajming je sve.
Scena 3.Zenica,Bajram,spica,ludilo,ulazi lik u 3 ujutro sa 2 kokare,trosi,stipa za guzove pred svima aj stp jednu nego obe, zavrce turu svima,ostavlja baksisa konobarima,izbacivac mu na vratima kaze sta gledas pichko sarajevska i naravno fight.
Scena 4. Sloga,izaso lik po prvi put sa nekim pichichem,ona ga iznavigira do nekog stola,3 lika sa susjednog stola ga instant posalju na CUM a nju rascupaju da q..cu nije valjala ( dosla ona bivseg pravit ljubomornim )

A sto se tice Nemile,Jastrebca,Orahovice,i slicnih drustvenih zajednica grebanje za snosaj po takvim mjestima se ubraja u red bull extreme sports jer ako te tu potjeraju gazi te od amidze daidze tetke sa saksijama brata bratovog jarana jarana od bratovog jarana nastavnika likovnog do predCjednika mjesne zajednice,tako ds duboki naklon tebi za stilsku figuru i umjetnicki dojam.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Tercius wrote: Scena 3.Zenica,Bajram,spica,ludilo,ulazi lik u 3 ujutro sa 2 kokare,trosi,stipa za guzove pred svima aj stp jednu nego obe, zavrce turu svima,ostavlja baksisa konobarima,izbacivac mu na vratima kaze sta gledas pichko sarajevska i naravno fight.
Koja kafana i kad otprilike je to bilo?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote:
Tercius wrote: Scena 3.Zenica,Bajram,spica,ludilo,ulazi lik u 3 ujutro sa 2 kokare,trosi,stipa za guzove pred svima aj stp jednu nego obe, zavrce turu svima,ostavlja baksisa konobarima,izbacivac mu na vratima kaze sta gledas pichko sarajevska i naravno fight.
Koja kafana i kad otprilike je to bilo?
Šta može bit u 3 ujutru osim Tena :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Šta može bit u 3 ujutru osim Tena :mrgreen:
Moze Kolegijum.

A u Tenu unutra, za ovih deset godina, je bio jednocifren broj belaja. Ispred je nesto drugo. Zato ga i pitam.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#5341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Jimmy McNulty »

_BataZiv_0809 wrote: A u Tenu unutra, za ovih deset godina, je bio jednocifren broj belaja. Ispred je nesto drugo. Zato ga i pitam.
Zaboravio sam da je Collegium ikad i postojao :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Jimmy McNulty wrote: Zaboravio sam da je Collegium ikad i postojao :-)
Ma da, tu je bilo svega, tuca, pucnjava, ranjavanja, ubistva, dok u Tenu, a dole sam bio inventar godinama, ja se sjecam kad se Tola propucao i par pokusaja belaja u nastanku koje su Meho i kompanija ekspresno izbacili napolje.

Ovo sto Tercijus prica ili je malo nasvirana prica ili je Kolegijum.
Tercius

#5343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tercius »

Pa jbg ako ste iz Ze.ja onda fkt ne znam gdje ste se vi kretali pa je ovo nasvirana prica,pod fight se podrazumjevala pucnajava tj.ovaj iz Sarajeva puca a boxeri iz Condora skacu preko sankova a desilo se 2000te u jednom od kafica preko puta Gimnazije,u Šenu je sasvim.normalna pojava jedno vrijeme bila bacit bombu pred vrata ako te ne puste i nalomit nekog gumenim cekicem kod konjske samo radi onog sta me gledas 'araaaaane da ne spominjem sad masu likova sto se bukvalno spremaju u teretani 3mj.prije nekog eventa da bi razderali sebi majice u sred kafane i pobili se protiv 20 ljudi ( ko oni blizanci iz blatuse ),a bobaški partiji po zeljezarinoj hali u rangu filma Blade.I sad manje vise to ces svuda naci,nalomili Mehu u Bakusu radi imena pa jarane dobro je pa ga nisu silovali,boli,proci ce,valjda ce nauciti nesto iz toga pa ako nista onda bar da ne privlaci paznju na sebe dobijala je raja i vece batine za manje stvari.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Ako je 2000-te onda je to prije mog kafanskog mandata. :D
O'zone
Globalni moderator

#5345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Ispade da su Vam kafanske tuče fenomen. Bilo ih je i bit će ih uvijek, nije bitno jel kasaba ili velegrad. Par žestica, pogrešan pogled, slučajno guranje ramenom, falš pri pjevanju, odbojna njuška, et nako došlo mi da nekoga razbijem....Bilo i bit će.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

Ne kazem da su kafanske tuce fenomen, nego opisani scenario je prikladan za jedan ili dva objekta u Zenici. Bar u zadnjih 10tak godina.
O'zone
Globalni moderator

#5347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

_BataZiv_0809 wrote:Ne kazem da su kafanske tuce fenomen, nego opisani scenario je prikladan za jedan ili dva objekta u Zenici. Bar u zadnjih 10tak godina.
Govorim općenito jer se zadnje dvije-tri strane piše o kafanskim tučama i o nakom Mehi što je popio batine u nekom lokalu finog renomea i I.Sarajevu.
Banksy

#5348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
drugi profil wrote:Sjećam se i ja tako kad smo jednom išli autom za Međugorje, ljeto bilo kasno.
Zove jaran kaze buraz evo ja poceo da guzim u vinogradu a nakav mi dođe i posra mi se pod nos. De zivota ti dodji da ih izgazamo, ne mogu sam.
I tako mi dosli, jednog bacili u jarak, drugog tog sto je srao, pregazili malo autom, nismo ono skroz....

:D
Banksy

#5349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Banksy »

mirzet87sa wrote:
Black swan wrote:u nedostatku tuđih biju svoje

meni je dovoljno kad su htjeli autom preko mene prijeći na pješačenju od širokog do međugorja
to je bio vrhunac
pjani dvadesetogodišnjaci a mi tek srednju upisali
kolega skočio u jarak jedva ga izvukli a ja kenjo u vinogradu nemam pojma šta se događa izašao uhavtiše me trojica
polegoše me a četvrti s golfom dvojkom bijelim oće da me pregazi :? :?i :? :? :? :? na kraju mi preko noge
nikom ništa jasno nije odoše kako su došli
na kraju dok smo ovog izvukli iz jarka prođe pola sata mrklla ljetna noć
nekad mislim da smo sve sanjali
potpuno nadrealno
O'zone
Globalni moderator

#5350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Post Reply