Jeste. I jesu. Trebali ste čitati sitna slova.tututuuuu wrote:gospodja profiterka wrote: Ne paziš na času. To su pravila igre u EU. Kome se ne sviđa - neka istupi iz EU. Šta je problem? Jeftinije je dovoziti vodene topove i vojsku na granice i praviti cirkus od sebe uvodeći vanredno stanje, gradeći zidove i podjebavajući susjede nego izaći iz EU?
Kvote, jašta nego kvote. A nabolji, najobrazovaniji i najsposobniji - u Njemačku, naravno.
Nije Njemacka EU. Njih nije EU zvala, vec Njemacka. Niti su stvari crno bijele tipa zivi ili umri.
Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- gospodja profiterka
#5326 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5327 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
I dokle su naši? 
- gospodja profiterka
#5328 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Recimo Rojsa, da migrante bagerom prevozi do granice. I red je da opet jami.tandmand wrote:Trebalo bi angažovati Ivića Pašalića i sve ostale iz stare garde koji znaju kako treba.ronnie wrote:Evo angažirao se i Andrija Hebrang, kaže staviti vojsku na granicu, pa ti uđi druže imigrantski....
- gospodja profiterka
#5329 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dolaze!Drvosjeca iz Dejcica wrote:I dokle su naši?
- tututuuuu
#5330 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
mislim da nisu. i da nema nikakvih sitnih slova tu. Kazem, ako ih ko zeli, moze ih prebaciti brodovima i avionima iz Turske, Sirije... Nema uopce potrebe za ovim cirkusom...
- don vito
#5331 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sto ovi drugi nece kukavelj. A nisu licemjerni jer ne samo sto nece kukavelj nego nece i najbolje. Nece nikako ilegalne migrante nego ih prepustaju onima koji su ih pozvaligospodja profiterka wrote:Pa naravno da će najbolji kod Švabe, da neće kod vas slučajno? I najbolji iz Bosne, Hrvatske i Srbije također idu kod Švabe, a ovdje ostaje kukavelj. Šta je problem?
Pravila su takva da ne postoji nacin da Svabo natjera Britanca, Danca, Madjara, Slovaka, Ceha, Poljaka, Irca... da prihvati ilegalne migrante ako to ne zeli... Zato Svabo nastoji u EU uspostaviti novi sistem odlucivanja koji se, ugrubo receno, bazira na Milosevicevoj doktrini "jedan covjek, jedan glas"... E sad, kako je Milosevicu uspjelo da disciplinuje nesrpske narode u ex-yu, tu su negdje u pet deka i sanse za uspjeh ove licemjerne i suicidalne njemacke imigrantske politike.Zemlje članice EU imaju se pridržavati pravila koja skroji rukovodstvo i prihvatiti svoju kvotu migranata. Velikodušno.![]()
- tututuuuu
#5332 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dolazi i otpor.Drvosjeca iz Dejcica wrote:I dokle su naši?
Opasna i agresivno šireća biljka zvana gigantski svinjski korov pojavila se i u BiH!
U Sloveniji je zabilježena u Ljubljani i okolici te Mariboru, gdje je vjerovatno "izbjegla" iz botaničkog vrta. Nadalje, u Bosni i Hercegovini zabilježena je u okolinii Sarajeva
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/195668/pojavi ... bfyty.dpuf
http://www.avaz.ba/clanak/195668/pojavi ... posljedice
- gospodja profiterka
#5333 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Neće to učiniti. Da ti objasnim zašto? Zato što su države bivšeg istočnoevropskog lagera dokazale da im super ide besplatno školovanje ljudi koji kasnije odu živjeti i raditi u Njemačku. Tako će uzeti kvote migranata koji nemaju isplativo obrazovanje i odškolovati njihovu djecu koja će potom otići raditi u Njemačku.tututuuuu wrote:mislim da nisu. i da nema nikakvih sitnih slova tu. Kazem, ako ih ko zeli, moze ih prebaciti brodovima i avionima iz Turske, Sirije... Nema uopce potrebe za ovim cirkusom...
Baš kao što se desilo s većinom diskutanata na ovoj temi.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5334 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Evropa pade bez metka, tako reći šaptom, još se međusobno optužuju.
E moji kršćani šta vam rade muslimani. 
- gospodja profiterka
#5335 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Pravila su takva da Britanci razmatraju izlazak iz EU, a Britanci se još u nešto i broje. Pravila su, dakle, takva da, ukoliko se tranzicijskim postkomunističkim tiranima koji su se na vlast uspeli preko evropskih fondova ne sviđaju pravila, mogu fino raspisati referendum o izlasku iz EU. Ha ja.don vito wrote:Sto ovi drugi nece kukavelj. A nisu licemjerni jer ne samo sto nece kukavelj nego nece i najbolje. Nece nikako ilegalne migrante nego ih prepustaju onima koji su ih pozvaligospodja profiterka wrote:Pa naravno da će najbolji kod Švabe, da neće kod vas slučajno? I najbolji iz Bosne, Hrvatske i Srbije također idu kod Švabe, a ovdje ostaje kukavelj. Šta je problem?
Pravila su takva da ne postoji nacin da Svabo natjera Britanca, Danca, Madjara, Slovaka, Ceha, Poljaka, Irca... da prihvati ilegalne migrante ako to ne zeli... Zato Svabo nastoji u EU uspostaviti novi sistem odlucivanja koji se, ugrubo receno, bazira na Milosevicevoj doktrini "jedan covjek, jedan glas"... E sad, kako je Milosevicu uspjelo da disciplinuje nesrpske narode u ex-yu, tu su negdje u pet deka i sanse za uspjeh ove licemjerne i suicidalne njemacke imigrantske politike.Zemlje članice EU imaju se pridržavati pravila koja skroji rukovodstvo i prihvatiti svoju kvotu migranata. Velikodušno.![]()
- GeeTnT
#5336 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Dosao svabo da udijeli jednu milijardu brki kako bi se smanjio broj izbjeglica... lol.. Ovu vijest je najteze progutali Milanovic - Orban - Vucic... a za brku taj novac nista ne znaci, osim da ce od sutra izbjeglice moci dolaziti prvom klasom zeljeznickog trasporta.don vito wrote:Merhametli Svabo, predstavljen u liku i djelu ministra vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeiera, jucer je posjetio brku-sultana u Ankari
- GeeTnT
#5337 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
GeeTnT wrote:Dosao svabo da udijeli jednu milijardu brki kako bi se smanjio broj izbjeglica... lol.. Ovu vijest su najteze progutali Milanovic - Orban - Vucic... a za brku taj novac nista ne znaci, osim da ce od sutra izbjeglice moci dolaziti prvom klasom zeljeznickog trasporta.don vito wrote:Merhametli Svabo, predstavljen u liku i djelu ministra vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeiera, jucer je posjetio brku-sultana u Ankari
- gospodja profiterka
#5338 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Kukuuu, propade nam Jevropa, kud ćemo sad? Muslimani će nam podrezati ćune i nataći burke. Ustani bane, kralju, kneže, bilo ko, samo da neko ustane.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evropa pade bez metka, tako reći šaptom, još se međusobno optužuju.E moji kršćani šta vam rade muslimani.
- don vito
#5339 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
gospodja profiterka wrote:Neće to učiniti. Da ti objasnim zašto? Zato što su države bivšeg istočnoevropskog lagera dokazale da im super ide besplatno školovanje ljudi koji kasnije odu živjeti i raditi u Njemačku. Tako će uzeti kvote migranata koji nemaju isplativo obrazovanje i odškolovati njihovu djecu koja će potom otići raditi u Njemačku.tututuuuu wrote:mislim da nisu. i da nema nikakvih sitnih slova tu. Kazem, ako ih ko zeli, moze ih prebaciti brodovima i avionima iz Turske, Sirije... Nema uopce potrebe za ovim cirkusom...
- tandmand
#5340 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
To je teatar za medije. Po noći će vladini službenici, koji će se izbjeglicama predstaviti kao krijumčari ljudi, provesti ih kuda treba ...Turska gleda samo, samo, svoga interesa i naplatiti će vječno čekanje na vratima EU samo zato što su muslimanska zemlja. RU, BU, pola Kipra može u EU a Turska ne može .... da im ona ne bi čuvala granice EU?don vito wrote:Turska: Izbeglice se sukobile sa policijom (FOTO)
U gradu Edirne na severozapadu Turske došlo je do sukoba između policije i izbeglica, koje skoro nedelju dana nastoje da stignu do grčke granice.
Lokalne vlasti zatvorile su u utorak glavni put za oko 2.000 izbeglica, uglavom iz Sirije, koje žele da do Grčke stignu kopnom umesto da rizikuju živote u pretrpanim čamcima preko Egejskog mora.
- GeeTnT
#5341 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nema hajra od podrezivanja...ionako su hadumi.gospodja profiterka wrote:Kukuuu, propade nam Jevropa, kud ćemo sad? Muslimani će nam podrezati ćune i nataći burke. Ustani bane, kralju, kneže, bilo ko, samo da neko ustane.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evropa pade bez metka, tako reći šaptom, još se međusobno optužuju.E moji kršćani šta vam rade muslimani.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5342 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Eno Orban kmeči samo tako, kaže naguzili ih Hrvati samo tako.
Slovenci i Austrijanci isto tako pizde.

Mađari izvan sebe: Hrvatska je lagala u lice nama i Europskoj
Slovenci i Austrijanci isto tako pizde.
Mislim šta su očekivali nakon što je fašista Obren iz Mađarske digao zid da će Hrvatska primiti sve izbjeglice?Slovenija, Austrija i Mađarska bijesne na Hrvatsku: Podbacili ste u krizi, ne radite svoj posao
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/09/2015 20:58, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5343 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Plači pi*ko plači.don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Neće to učiniti. Da ti objasnim zašto? Zato što su države bivšeg istočnoevropskog lagera dokazale da im super ide besplatno školovanje ljudi koji kasnije odu živjeti i raditi u Njemačku. Tako će uzeti kvote migranata koji nemaju isplativo obrazovanje i odškolovati njihovu djecu koja će potom otići raditi u Njemačku.tututuuuu wrote:mislim da nisu. i da nema nikakvih sitnih slova tu. Kazem, ako ih ko zeli, moze ih prebaciti brodovima i avionima iz Turske, Sirije... Nema uopce potrebe za ovim cirkusom...
- Drvosjeca iz Dejcica
#5344 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Vidi se da je ovaj Kotromanović loze bosanske.Kotromanović odbrusio Kolindi i HDZ-u: Nećemo ići žica-palica-strojnica, nećemo
Meanwhile...
SAD spremne da pregovaraju s Rusijom i Sirijom, Assad ne mora ići s vlasti
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/09/2015 21:05, edited 1 time in total.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#5345 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Madjari razoruzali Hrvatske policajce "kvazi zarobili". Zategnuti odnosi dvije drzave. 
- ronnie
#5346 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A jadan Suljo Veličanstveni, ni Beč nije mogo osvojiti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evropa pade bez metka, tako reći šaptom, još se međusobno optužuju.E moji kršćani šta vam rade muslimani.
Dobar neki insanDrvosjeca iz Dejcica wrote:Vidi se da je ovaj Kotromanović loze bosanske.Kotromanović odbrusio Kolindi i HDZ-u: Nećemo ići žica-palica-strojnica, nećemo
- don vito
#5347 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
gospodja profiterka wrote:Pravila su, dakle, takva da, ukoliko se tranzicijskim postkomunističkim tiranima koji su se na vlast uspeli preko evropskih fondova ne sviđaju pravila, mogu fino raspisati referendum o izlasku iz EU. Ha ja.
Referendum o izlasku iz EU prije ce raspisati merhametlije iz Njemacke jer,
osim silom ("generalstab JNA") i
promjenom sistema odlucivanja u EU (otprilike izvodivo kao da Slovenci i Hrvati 1991. pristanu na ukidanje republika i redefiniciju Juge po principu "jedan covjek, jedan glas")
nemaju drugog nacina da "disciplinuju" veliku grupu evropskih zemalja.
A merhametlije su vec ucinili prvi stidljivi korak ka izlasku iz EU - jednostranom suspenzijom Sengena i zatvaranjem granica. Ha ja.
- ronnie
#5348 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sve je to "igra". Mađari su 1991. prvi naoružali Hrvate i primili hrvatske izbjeglice kad je počela jugočetnička agresija. Krv nije voda.topcam wrote:Madjari razoruzali Hrvatske policajce "kvazi zarobili". Zategnuti odnosi dvije drzave.
- don vito
#5349 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Fino vas uce kulturi izrazavanja na dzumama.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Plači pi*ko plači.
Last edited by don vito on 19/09/2015 21:07, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5350 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
don vito wrote:gospodja profiterka wrote:Pravila su, dakle, takva da, ukoliko se tranzicijskim postkomunističkim tiranima koji su se na vlast uspeli preko evropskih fondova ne sviđaju pravila, mogu fino raspisati referendum o izlasku iz EU. Ha ja.![]()
Referendum o izlasku iz EU prije ce raspisati merhametlije iz Njemacke jer,
osim silom ("generalstab JNA") i
promjenom sistema odlucivanja u EU (otprilike izvodivo kao da Slovenci i Hrvati 1991. pristanu na ukidanje republika i redefiniciju Juge po principu "jedan covjek, jedan glas")
nemaju drugog nacina da "disciplinuju" veliku grupu evropskih zemalja.
A merhametlije su vec ucinili prvi stidljivi korak ka izlasku iz EU - jednostranom suspenzijom Sengena i zatvaranjem granica. Ha ja.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/09/2015 21:11, edited 1 time in total.