Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
costacurta

#5326 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by costacurta »

Šibicar wrote:Prebiti decenijski najkrkanskiju ekipu...neprocjenjivo. :mrgreen:
Haj ti to,
Al rodjacima Blekicima i onom ćeli Jul Brineru valja na proljeće u grad soli. :mrgreen:
Znas li sta ce tada biti neprocjenjivo?
Slusati kako Ibrakovic kroz suze i na koljenima amidži priopćava da je tamo neka Sloboda iz tamo neke pripizdine oosvojila prvenstvo

Uzmi bolan statistiku i bidi žute i crvene kartone i onda pricaj o krkanluku
Last edited by costacurta on 06/11/2015 18:32, edited 1 time in total.
Sarajevski-Seljak

#5327 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Sarajevski-Seljak »

costacurta wrote:
Haj ti to,
Al rodjacima Blekicima i onom ćeli Jul Brineru valja na proljeće u grad soli. :mrgreen:
Slusati kako Ibrakovic kroz suze i na koljenima amidži priopćava da je tamo neka Sloboda iz tamo neke pripizdine osvojila prvenstvo

Ibrakovic vise nije SD Sarajeva. :oops:

P.S

Ako se to desi, ja cu staviti grb Slobode na avatar, a ako ne bude ti stavis grb FK Sarajeva, moze ?
Last edited by Sarajevski-Seljak on 06/11/2015 18:32, edited 1 time in total.
Capajebo

#5328 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Capajebo »

Blekicima? Ibrakovic? Sloboda osvojila prvenstvo?
costacurta

#5329 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by costacurta »

Sarajevski-Seljak wrote:
costacurta wrote:
Haj ti to,
Slusati kako Ibrakovic kroz suze i na koljenima amidži priopćava da je tamo neka Sloboda iz tamo neke pripizdine osvojila prvenstvo

Ibrakovic vise nije SD Sarajeva. :oops:

P.S

Ako se to desi, ja cu staviti grb Slobode na avatar, a ako ne bude ti stavis grb FK Sarajeva, moze ?
Drug moj,
Volim ja i Zelju i Sarajevo al dosta vas je više. Ohanite malo, isto ko i oni skutori. Karina ste u Evropi. Sta ste uradili? Samo sramotite naciju, de barem jednu sezonu neko novi nesto da proba.
Ako Sloboda uzme ovu sezonu oni ce se raspasti i to je fakat. Al nece moći pored Sarajeva i Hercegovaca prismrdit Evropi. Prišiće im kamaru stvari samo nedoBog neko drugi da ode u Ojropu.
Stroj-2

#5330 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Stroj-2 »

costacurta wrote:
Drug moj,
Volim ja i Zelju i Sarajevo al dosta vas je više. Ohanite malo, isto ko i oni skutori. Karina ste u Evropi. Sta ste uradili? Samo sramotite naciju, de barem jednu sezonu neko novi nesto da proba.
Ako Sloboda uzme ovu sezonu oni ce se raspasti i to je fakat. Al nece moći pored Sarajeva i Hercegovaca prismrdit Evropi. Prišiće im kamaru stvari samo nedoBog neko drugi da ode u Ojropu.
Čitaš li ti nekad šta uopšte pišeš ? :run: :?
Logovan

#5331 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

costacurta wrote:
Haj ti to,
Slusati kako Ibrakovic kroz suze i na koljenima amidži priopćava da je tamo neka Sloboda iz tamo neke pripizdine oosvojila prvenstvo

Uzmi bolan statistiku i bidi žute i crvene kartone i onda pricaj o krkanluku
Prvenstvo, al' u kurcu. :lol:
alberto_tomba

#5332 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alberto_tomba »

Prije dvije godine molili Boga za fuziju sa Gracicem, a sad bi u grupe evropskih takmicenja :lol:

Tacno vam i nije mjesto na ovoj temi...
lijek-za-sve

#5333 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by lijek-za-sve »

alberto_tomba wrote:Prije dvije godine molili Boga za fuziju sa Gracicem, a sad bi u grupe evropskih takmicenja :lol:

Tacno vam i nije mjesto na ovoj temi...

moj tomba ,to ti je kad fukara hoce da postane gospoda preko noci,e nece moci....uvijek vam slijedi :izet: ...haj zdravo
Sarajevski-Seljak

#5334 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Mi smo Fukare, najjace smo, najjace :pisnuo:
Maharadza

#5335 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Maharadza »

A ja sve do sada kontao da smo mi nenadjebivi što se tiče "furanja" i "nerealnih ciljeva"... :run:
jeza u ledja

#5336 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

costacurta wrote:
Logovan wrote:Da ne govorim o engleskom. Svako ko malo bolje zna engleski jezik, može naći par grešaka.
De nam ti ukazi barem na 3?
Ima ih 30, ne 3. Sad sam pogledao cijeli video, slobodno to mogu reci. Dugo nisam pogledao nesto komicnije. Na kraju su i "UEFA" pogresno napisali "EUFA" , pa mislim ono :-) ...

Neke situacije jesu diskutabilne, to se slazem, ali neke su gluposti, kao npr onaj drugi "penal". (wtf?) Valjic je isto ovako sudio derbi. Isto. Pustao je mnogo grublju igru, a odnos faula dva tima u prvih 20 minuta je bio 10 naprema 1. Neki igraci su napravili po 2-3 gruba faula u prvih 10 minuta.

Od ovih svih situacija najvise diskutabilno je sto Duljevic nije dobio drugi zuti, i sto Am Bekic nije dobio zuti u prvom. Sve ostalo, ukljucujuci i onaj "head on shoulder" ( :D ) sudija je svirao onako kako treba. Neke situacije su diskutabilne jednostavno jer se ne vidi da li je na loptu ili ne.

Ovako se igra Premijer liga. Ovako vi igrate otkad postojite. Manite se patetike. Da je htio za nas suditi, dao bi nam kakav penal.
jeza u ledja

#5337 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Ned071 wrote:http://www.avaz.ba/clanak/203945/cjb-ba ... ta-zrilica

i sad, jel mi moze iko objasnit kako je nas fini sredjeni NS njima dao licencu?
Robert Zrilic? :o
Ja bih se zakleo da je izvjesni Robert Zrilic bio dugo godina sudija u nasoj ligi. Jel to isti taj?
al-em

#5338 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by al-em »

Da
jeza u ledja

#5339 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

pa kako to jbt da jedan sudija postane direktor kluba. to nigdje nema. :-)

kakva je to neutralnost? :roll:
Ned071

#5340 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ned071 »

A valjda niko dtugi nece. Jbt hladno duguju, sud ih presudi i dzaba. Licenca. Hvala darku ljubojevicu
costacurta

#5341 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by costacurta »

Stroj-2 wrote:
. Karina ste u Evropi. Sta ste uradili? Samo sramotite naciju,

Budi konkretan, šta je netačno u tvrdnji?
Pun mi qrac gledanja Dinama i Partizana u Euro takmičenjima, vi ste (Sa klubovi) najdalje dobacili do 3. predkola LP i to prije 12 godina i samo o tome se prica. Patetika.
O skutorima ne bi trosio tastaturu.
Šta fali da Sloboda proba nesto uraditi, za promjenu? Imali ste najjače sponzore u državi kojima mi provincijalci nismo mogli prići (EP, Bosnalijek, BHT itd) a mi Bony sokove, Hidić ograde, restoran ovaj/onaj..... pa ste se em osramotili gubeci od kojekakvih anonimusa sa Malte, em uvalili u dugove i pored svih para koje ste dobijali. StruĆnjaci.
Maharadza wrote:A ja sve do sada kontao da smo mi nenadjebivi što se tiče "furanja" i "nerealnih ciljeva"... :run:
Sta je nerealno? Je li Realno da Olimpik i Lištica odu u Evropu a ne i jedini klub iz najmnogoljudnijeg kantona? :roll:
Nešto seru kao vidi u Slobode stadiona, haj jest istina da ne liči ni na što ali barem nam VIP loža nije od iverice i folcni ko na Grbavici.
Toliko ste igrali utakmica u Evropi, toliko para od sponzora dobili, koliko keša inkasirali od transfera a niste bili sposobni urediti stadion već evropa utakmice igrate na Koševu ko domacini. Aferim za menadžment i Željin i Pitarski, bruka i sramota kititi se tdjim perjem, a tudje perje je obnovljeni stadion donatorskim sredstvima i onako ga zapustiti. Pa izgleda jadnije nego prije obnove a utakmice reprezentacije se igraju u Zenici, pametnom dosta. Sve ste guzovache dobili i sve sjebali i još se smiju drugima.... e jadovi. Al zato imate svoje ljude u liku npr Prolića koji vas guraju i time su svima nama činili medvjedju uslugu osiguravajući vama igranje u Evropi a nama provincijalcima osjecaj srama gledajući kako "izgarate" protiv klubova iz Andore ili Malte.
I opet se pitate što vas me vole nigdje dalje od Vogoscanske i Stupske petlje. :roll:
jeza u ledja

#5342 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Tuzla radi, Sarajevo se gradi. Taj fol, jelde. :oops:
costacurta

#5343 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by costacurta »

jeza u ledja wrote:Tuzla radi, Sarajevo se gradi. Taj fol, jelde. :oops:
Moreš ti i bolje :D
jeza u ledja

#5344 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Al vi ne mozete. :oops:

Ej pazi, ti ismijavas sarajevske i hercegovacke klubove zbog nastupa u Evropi i organizacije, a tvoj klub u takvoj konkurenciji nije uspio ni da se odrzava u Premijer ligi. Sta onda to govori o vama?
Razmisljas o ovome na nacin na koji su razmisljali raznorazni simpatizeri Leotara, Orasja, Zepca, Modrica, itd. Ono kao malo bi na nas sad bio red. Ko da se radi o likovnoj sekciji, a ne o profesionalnom fudbalu.
Raigor Stonehoof

#5345 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Raigor Stonehoof »

jebe nam se sto nas ne volite. nama je dobro, uzivamo, sve pare ostaju ovdje, sve institucije ovdje, a vi propadajte i dalje ( i bukvalno i figurativno ).

mozel ovako?
todd_smith

#5346 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

costacurta wrote:
Stroj-2 wrote:
. Karina ste u Evropi. Sta ste uradili? Samo sramotite naciju,

Budi konkretan, šta je netačno u tvrdnji?
Pun mi qrac gledanja Dinama i Partizana u Euro takmičenjima, vi ste (Sa klubovi) najdalje dobacili do 3. predkola LP i to prije 12 godina i samo o tome se prica. Patetika.
O skutorima ne bi trosio tastaturu.
Šta fali da Sloboda proba nesto uraditi, za promjenu? Imali ste najjače sponzore u državi kojima mi provincijalci nismo mogli prići (EP, Bosnalijek, BHT itd) a mi Bony sokove, Hidić ograde, restoran ovaj/onaj..... pa ste se em osramotili gubeci od kojekakvih anonimusa sa Malte, em uvalili u dugove i pored svih para koje ste dobijali. StruĆnjaci.
Maharadza wrote:A ja sve do sada kontao da smo mi nenadjebivi što se tiče "furanja" i "nerealnih ciljeva"... :run:
Sta je nerealno? Je li Realno da Olimpik i Lištica odu u Evropu a ne i jedini klub iz najmnogoljudnijeg kantona? :roll:
Nešto seru kao vidi u Slobode stadiona, haj jest istina da ne liči ni na što ali barem nam VIP loža nije od iverice i folcni ko na Grbavici.
Toliko ste igrali utakmica u Evropi, toliko para od sponzora dobili, koliko keša inkasirali od transfera a niste bili sposobni urediti stadion već evropa utakmice igrate na Koševu ko domacini. Aferim za menadžment i Željin i Pitarski, bruka i sramota kititi se tdjim perjem, a tudje perje je obnovljeni stadion donatorskim sredstvima i onako ga zapustiti. Pa izgleda jadnije nego prije obnove a utakmice reprezentacije se igraju u Zenici, pametnom dosta. Sve ste guzovache dobili i sve sjebali i još se smiju drugima.... e jadovi. Al zato imate svoje ljude u liku npr Prolića koji vas guraju i time su svima nama činili medvjedju uslugu osiguravajući vama igranje u Evropi a nama provincijalcima osjecaj srama gledajući kako "izgarate" protiv klubova iz Andore ili Malte.
I opet se pitate što vas me vole nigdje dalje od Vogoscanske i Stupske petlje. :roll:
Kolika god da smo karina, opet smo druga vasiona za vas.

Kako Sarajevo tako i Zeljo.

Znam da ti je krivo i da te boli ali jbga, isplakati ces se i bice ti bolje.
alberto_tomba

#5347 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by alberto_tomba »

Ja sam iskreno pomislio da se decko sali, a on ozbiljan jbt... Pa tek izmili iz drugoligaskog blata, a htjeli bi da osvjetlaju obraz bh fudbala u Evropi. Nije ni cudo sto ste tu gdje jeste sa takvim razmisljanjem. Na proljece slijedi bolno otrijeznjenje i povratak u realnost, a od sljedece sezone grcevita borba za opstanak.
costacurta

#5348 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by costacurta »

jeza u ledja wrote:Al vi ne mozete. :oops:

Ej pazi, ti ismijavas sarajevske i hercegovacke klubove zbog nastupa u Evropi i organizacije, a tvoj klub u takvoj konkurenciji nije uspio ni da se odrzava u Premijer ligi. Sta onda to govori o vama?
Razmisljas o ovome na nacin na koji su razmisljali raznorazni simpatizeri Leotara, Orasja, Zepca, Modrica, itd. Ono kao malo bi na nas sad bio red. Ko da se radi o likovnoj sekciji, a ne o profesionalnom fudbalu.
Spinujes.
Ne ismijavam nikoga, od vas je krenulo to zluradovanje kad Sloboda ispade iz lige.
Sad je Sloboda tu gdje jeste iz razloga što u klubu pušu neki novi vjetrovi.
Ispali su iz lige jer su bili prosječan balkanski klub u kom su važila pravila sela.
Krkani i bilmezi vodili klub do propasti. Sve ti je to manje-vise isto u svakom našem klubu, osim ovih iz Hercegovine, kod njih važe neka posebna Cosa Nostra pravila.
Prije ili kasnije sve ce klubove zadesiti sudbina Slobode. Sreća Sarajevskih klubova je sto su okruženi ljudima koji im osiguravaju dobre sponzore i Evropu ali hvala Bogu upravo to igranje i nastupi u Evropi su pravi pokazatelj kvaliteta i lige i svga drugog sto ide uz to.
Raigor Stonehoof wrote:jebe nam se sto nas ne volite. nama je dobro, uzivamo, sve pare ostaju ovdje, sve institucije ovdje, a vi propadajte i dalje ( i bukvalno i figurativno ).

mozel ovako?
More! :thumbup:
Ja sam svjestan toga i ne nerviram se mnogo.
Znam da Sloboda pored sarajevskog i hercegovackog lobija ne može ništa, maksimalan domet nesatajevskog i nehercegovačkog kluba je treće ili četvrto mjesto u ligi ili finale kupa ali nikako osvajanje kupa.
Rekoh,
jedina stvar što me raduje što ćete na proljeće na Tušanj. 8-)
Sarajevski-Seljak

#5349 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Buraz, Sarajevo igralo plejof EL prije godinu ipo, a ne prije 12 kao sto ti navodis.

Slazem se da nas Zeljo samo bruka u evropi :P
costacurta

#5350 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by costacurta »

alberto_tomba wrote:Ja sam iskreno pomislio da se decko sali, a on ozbiljan jbt... Pa tek izmili iz drugoligaskog blata, a htjeli bi da osvjetlaju obraz bh fudbala u Evropi. Nije ni cudo sto ste tu gdje jeste sa takvim razmisljanjem. Na proljece slijedi bolno otrijeznjenje i povratak u realnost, a od sljedece sezone grcevita borba za opstanak.
Vidiš i sam si svjestan kako je Sizifov posao povratiti ugled i dobiti respekt nakon sto ste vi zadnjih dvadeset godina služili (uglavnom) kao kanta za nabijanje u Evropi.
Opet velim i ja se radujem proljeću i otrjeznjenju. Sad ko ce se boriti za opstanak..... joj kad vas Amidža naruži :mrgreen:
Locked