Deblokada Sarajeva???

Post Reply
tempuser

#5326 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Nekako s proljeća wrote: Slažem se, prepoznatljivi crni kombinezoni koje su nosili ''Vukovi'' ''Igman''-i.... uz istaknute akreditacije, idu u prilog tom mišljenju. Međutim, nemoguće je isključiti i prepoznatljive ambleme HOS-a.Upućeni znaju da je kod Prazine svo vrijeme bila prisutna ta tzv ''H'' linija..
Datum pogibije pokojnog Nišića bi mi trebao da se dopunim dosta preciznije po tom pitanju. Pa eto, ako neko zna tačno taj podatak neka javi.
Ovo je rana faza kad su “zenge” i “hosovci” bili popularni pa mislim da je ipak samo dekoracija bez neke formalne veze sa HOS-om. Ako se dobro sjecam i Edo Omerovic je nosio HOS-ov grb.
shandrprcSA

#5327 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by shandrprcSA »

ma i ovaj registar je kita :D umjesto ARBiH pise mi MUP RBIH :lol:
Dozer

#5328 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

PM, sijem te za 13 dana :lol: :lol: :lol:

Registar je fakat komedija... Zna li neko od kad do kad oni ovo racunaju, od kojeg do kojeg datuma?
Ima ljudi, raje, koji su mjesecima kasnije dosli, a imaju isto ili vise dana :D
BISTRIK100

#5329 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by BISTRIK100 »

Nekako s proljeća wrote:Iz Sarajeva preko Dobrinje i tunela do Butmira i dalje...do Dujmovskih brda. Predhodno razbijena unutrašnja blokada (JNA i V kolona) , pa deblokirana Dobrinja i onda tunelom povezana slobodna teritorija grada sa ostalom tadašnjom slobodnom teritorijom.

Mislim da su ''Crni Labudovi'' imali vrlo uspješnu diverziju u aprilu 1992. nad avionima i helikopterima na aerodromu u Butmiru.
I ja sam to procitao.Mislim u knjizi Kerima Lucarevica "Bitka za Sarajevo"
SA-71000

#5330 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by SA-71000 »

Bivši sam pripadnik Armije BiH.Primijetio sam da na ovom u forumu dominiraju dva forumaša (tandem Pišonja i Žuga) Ne mogu više da čitam ove izdajničke postove PM72.Ovaj PM72 samo gleda koga će napasti i s kim će se posvađati. Nevjerovatno je drzak i bezobrazan, izigrava nekakvog mangupa kome niko nije ravan. čitao sam ovo prepucavanje i nisam mogao odoliti da se ne javim.Ne mogu da vjerujem da neko ko se borio u Armiji BiH može biti tako zaljubljen u Bele Vukove. Kako možeš biti impresioniran i zaljubljen u neprijatelja koji je klao naše vojnike. Pljunuo si na grobove svih naših i poginulih boraca. Tvoja priča je kao nisu oni loši nisu pljačkali ubijali i civile ali eto nekad bi zaklali neke od naših vojnika.Primijetio sam takođe da mnogi forumaši ne smiju nešto napisati plašeći se napada PM. Ima li ijedan forumaš osim tebe da u zvijezde kuje Bele Vukove i njihovog komadanta. Zanima me samo da su ti ubili nekog člana porodice kako bi mišljenje imao ovim smradovima i zločincima. Ima li ijedan forumaš neka se javi i neka podrži Bele Vukove i ovoga PM?
hamza_sa

#5331 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

SA-71000 wrote:Bivši sam pripadnik Armije BiH.Primijetio sam da na ovom u forumu dominiraju dva forumaša (tandem Pišonja i Žuga) Ne mogu više da čitam ove izdajničke postove PM72.Ovaj PM72 samo gleda koga će napasti i s kim će se posvađati. Nevjerovatno je drzak i bezobrazan, izigrava nekakvog mangupa kome niko nije ravan. čitao sam ovo prepucavanje i nisam mogao odoliti da se ne javim.Ne mogu da vjerujem da neko ko se borio u Armiji BiH može biti tako zaljubljen u Bele Vukove. Kako možeš biti impresioniran i zaljubljen u neprijatelja koji je klao naše vojnike. Pljunuo si na grobove svih naših i poginulih boraca. Tvoja priča je kao nisu oni loši nisu pljačkali ubijali i civile ali eto nekad bi zaklali neke od naših vojnika.Primijetio sam takođe da mnogi forumaši ne smiju nešto napisati plašeći se napada PM. Ima li ijedan forumaš osim tebe da u zvijezde kuje Bele Vukove i njihovog komadanta. Zanima me samo da su ti ubili nekog člana porodice kako bi mišljenje imao ovim smradovima i zločincima. Ima li ijedan forumaš neka se javi i neka podrži Bele Vukove i ovoga PM?
Evo, pokusacu ti ja odgovoriti na napisano.

Prvo ovo boldirano. Ne vidim razlog da bi se nesto plasio da napisem, a da razmisljam hoce li me PM ili bilo ko ovdje na forumu "napasti". Pisem onako kako mislim da treba, jer iznosim svoja sjecanja i misljenja, i ne razmisljam hoce li se to nekome svidjeti ili ne i hoce li me zbog toga neko napasti, pa da zbog toga imam strah.

Drugo, ja sam od strane tzv Belih vukova izgubio najblizeg, doduse u direktnoj borbi sa njima, a i ja sam ranjen od strane tih istih smradova, takodje u jednoj zestokoj borbi.

Ali isto tako, sto vam PM pokusava objasniti, vojnicki i ratnicki gledajuci, oni su bili jedina jedinica u cetnickoj vojsci koja je imala muda za direktnu borbu i nisu bili kao razni kokosari, koji su napadali samo nenaoruzane civile, isli u pljackaske pohode i vrseci najmostruoznije zlocine nad onim koji se nisu mogli odbraniti.

Zelim reci da ne umanjujem ni njihove zlocine, Boze sacuvaj, kojih je itekako bilo, ali isto tako, ponavljam, treba reci istine radi da su bili jedinica spremna na borbu i od iste nisu bjezali. Drugi par rukava je sto su bili dio zlocinacke i agresorske vojske, te ih tako treba i posmatrati.
shalla

#5332 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by shalla »

Ja sam upravo tako i skontao kontekst u kojem PM piše. ne da ih nešto glorificira već jednostavno kaže da su bili stvarno hrabra jedinica...

Bio je onaj snimak nekog srpskog komandanta kad tako priča o Bužimskim borcima (kako se već zvala brigada) kako je riječ o izuzetno hrabrim momcima, jebiga to je jednostavno neki vid respekta bez obzira što je u pitanju neprijatelj.
Dakle, da i meni ne bi neko imputirao da sam četnik, meni lično je žao što je preživio ijedan njihov vojnik koji se borio ali mislim da mi je jasan kontekst PMovog pisanja o toj jedinici...

EDIT: Evo našao sam to o čemu pričam gore:

Ta 505. bužimska brigada, to je nešto nevjerovatno. O tim ljudima, koliko god oni bili neprijatelji, ja sam uvijek govorio riječi hvale. Jer, oni su stvarno mnogo, ali mnogo hrabri.
90minut

#5333 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by 90minut »

Nikakav on nije bio komadant vojnik obicni, i da PM regularno govori samo što ga jebe to što im se omaklo tad pa su zaklali par nasih.

Ako je istina da ih je ukorio glavni kad je dosao onda poštovanje jer na prste jedne ruke mozes nabrojati kod njih takav razvoj događaja tokom rata.

Naravno čisto sumnjam da su se poslije toga striktno pridržavali i nisu klali više, al' eto ocigledno da im ne mozes oduzeti da su bili dobri borci.
hamza_sa

#5334 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by hamza_sa »

shalla wrote:Ja sam upravo tako i skontao kontekst u kojem PM piše. ne da ih nešto glorificira već jednostavno kaže da su bili stvarno hrabra jedinica...

Bio je onaj snimak nekog srpskog komandanta kad tako priča o Bužimskim borcima (kako se već zvala brigada) kako je riječ o izuzetno hrabrim momcima, jebiga to je jednostavno neki vid respekta bez obzira što je u pitanju neprijatelj.
Dakle, da i meni ne bi neko imputirao da sam četnik, meni lično je žao što je preživio ijedan njihov vojnik koji se borio ali mislim da mi je jasan kontekst PMovog pisanja o toj jedinici...

Ta 505. bužimska brigada, to je nešto nevjerovatno. O tim ljudima, koliko god oni bili neprijatelji, ja sam uvijek govorio riječi hvale. Jer, oni su stvarno mnogo, ali mnogo hrabri.

Shalla, jel to citas cetnicke forume?? :lol:

Na jednom sam procitao slicno pisanje (boldirano) o mojoj jedinici i meni licno. :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5335 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by parappa »

ne misle svi tako... Dautu je drago sto ga ipak nije ubio.

shalla

#5336 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by shalla »

hamza_sa wrote:
shalla wrote:Ja sam upravo tako i skontao kontekst u kojem PM piše. ne da ih nešto glorificira već jednostavno kaže da su bili stvarno hrabra jedinica...

Shalla, jel to citas cetnicke forume?? :lol:

Na jednom sam procitao slicno pisanje (boldirano) o mojoj jedinici i meni licno. :D
Ma ne čitam nikakve forume a kamoli četničke nego se sjećam da se o ovome pisalo na nekoj od tema ovdje na forumu pa sam jednostavnim googlanjem "srpski vojnik o bužimskim borcima" došao do ovoga :lol:
A boldirano, šta da ti kažem, možda sam preekstreman ali idem onom logikom bolje mrtav njihov borac nego naš ;-)
Last edited by shalla on 16/10/2019 10:16, edited 1 time in total.
tempuser

#5337 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

Ajmo malo hladne glave i objektivno...
Rat je bio dovoljno dug i svirep da je svaki vojnik u svakoj jedinici imao bezbroj afektnih situacija u kojima nema ni razuma ni logike i vjerujem da je jako malo jedinica na sve 3 strane u kojima se nikad kao individualni akt pojedinca ili grupe nije desilo neko zvjerstvo ili zlocin, pogotovo u toku ili neposredno poslije ratnih dejstava. Ovdje namjerno razdvajam izdvojeni akt pojedinvca ili grupe od planskog i sistematskog zlocina. Izginu ti prijatelji, rodjaci, borci, a ti neposredno nakon toga zarobvaljavas neprijatelja i nema nikakve vlasti iznad tebe... Sad je pitanje, za sta se zna, za sta se ne zna...
PM jest dosta neugodan "sagovornik" pogotovo kad nije upravu, ali u ovome sto pise ima smisla, i to upravo onako kako je @hamza_sa napisao.
Interesantno, koliko god je jedan jad i smrad iz istocnohercegovacke pripizdine u koju se na kraju i vratio, onom cetnickom vojvodi sa Jevrejskog Aleksicu, skupa sa svim Rusima, dobrovoljcimsa i onom patuljku iz Amerike, kao jedinici nikad nista nisu zvanicno "prisili", a silno bih volio da jesu.
tempuser

#5338 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

shalla wrote: Ma ne čitam nikakve forume a kamoli četničke nego se sjećam da se o ovome pisalo na nekoj od tema ovdje na forumu pa sam jednostavnim googlanjem "srpski vojnik o bužimskim borcima" došao do ovoga :lol:
A boldirano, šta da ti kažem, možda sam preekstreman ali idem onom logikom bolje mrtav njihov borac nego naš ;-)
Pa i onaj Mladicev zamjenik Milovanovic je u "Jedinici" afurmativno govorio o krajiskim borcima u aspektu sukoba V Korpus - Abdic (koje je diretno i naravno pod komercijalnim uslovima podrzavao SDB Srbije).
BTW, jesu li njega ikad optuzili na zlocine i po kakvoj odgovornosti s obzirom na to da je bio u samov vrhz VRS-a?
Last edited by tempuser on 16/10/2019 10:25, edited 1 time in total.
zateznistub

#5339 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

parappa wrote:ne misle svi tako... Dautu je drago sto ga ipak nije ubio.

Divna priča... :thumbup:
zateznistub

#5340 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by zateznistub »

tempuser wrote:
shalla wrote: Ma ne čitam nikakve forume a kamoli četničke nego se sjećam da se o ovome pisalo na nekoj od tema ovdje na forumu pa sam jednostavnim googlanjem "srpski vojnik o bužimskim borcima" došao do ovoga :lol:
Pa i onaj Mladicev zamjenik Milovanovic je u "Jedinici" afurmativno govorio o krajiskim borcima u aspektu sukoba V Korpus - Abdic (koje je diretno i naravno pod komercijalnim uslovima podrzavao SDB Srbije).
Baš nekidan pogledah taj dokumentarac, i zaprepasti me detalj kad onaj jedan kaze da je Alija platio 46 miliona za oslobošenje krajine...
PM72

#5341 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

SA-71000 wrote:Bivši sam pripadnik Armije BiH.Primijetio sam da na ovom u forumu dominiraju dva forumaša (tandem Pišonja i Žuga) Ne mogu više da čitam ove izdajničke postove PM72.Ovaj PM72 samo gleda koga će napasti i s kim će se posvađati. Nevjerovatno je drzak i bezobrazan, izigrava nekakvog mangupa kome niko nije ravan. čitao sam ovo prepucavanje i nisam mogao odoliti da se ne javim.Ne mogu da vjerujem da neko ko se borio u Armiji BiH može biti tako zaljubljen u Bele Vukove. Kako možeš biti impresioniran i zaljubljen u neprijatelja koji je klao naše vojnike. Pljunuo si na grobove svih naših i poginulih boraca. Tvoja priča je kao nisu oni loši nisu pljačkali ubijali i civile ali eto nekad bi zaklali neke od naših vojnika.Primijetio sam takođe da mnogi forumaši ne smiju nešto napisati plašeći se napada PM. Ima li ijedan forumaš osim tebe da u zvijezde kuje Bele Vukove i njihovog komadanta. Zanima me samo da su ti ubili nekog člana porodice kako bi mišljenje imao ovim smradovima i zločincima. Ima li ijedan forumaš neka se javi i neka podrži Bele Vukove i ovoga PM?

Nije loš fazon da imaš dva otvorena naloga pa kad vidiš da ti slijedi ban- aktiviraš onaj drugi…
tempuser

#5342 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

zateznistub wrote: Baš nekidan pogledah taj dokumentarac, i zaprepasti me detalj kad onaj jedan kaze da je Alija platio 46 miliona za oslobošenje krajine...
Nema tu sta da te zaprepastava, trgovalo se i dogovaralo cijelo vrijeme, parama se sve rjesavalo.
Nedavno sam bio u okolini Mostara, Podvelezje i pokazali su mi mjesto gdje je bila locirana srpka artijerija koja je za pare gadjala ciljeve ARBiH i HVO-a i upoznah covjeka iz ARBiH koji je Srbima dao Golfa da im daju artiljerijsku podrsku u nekoj akciji.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#5343 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by parappa »

tempuser wrote:
zateznistub wrote: Baš nekidan pogledah taj dokumentarac, i zaprepasti me detalj kad onaj jedan kaze da je Alija platio 46 miliona za oslobošenje krajine...
Nema tu sta da te zaprepastava, trgovalo se i dogovaralo cijelo vrijeme, parama se sve rjesavalo.
Nedavno sam bio u okolini Mostara, Podvelezje i pokazali su mi mjesto gdje je bila locirana srpka artijerija koja je za pare gadjala ciljeve ARBiH i HVO-a i upoznah covjeka iz ARBiH koji je Srbima dao Golfa da im daju artiljerijsku podrsku u nekoj akciji.
kada danas pogledas sta je 46 miliona za sve te zivote koji su spaseni? sitnica ozbiljno. mislim da je babo na kraju vise para potrosio na sve to.

milovanovic cak spominje kako poslije rata na nekom sastanku alija prolazi pored njega i dudaka i kada dudak kaze "objasnjavam generalu kako sam odbranio bihac" alija dodaje "djavola bi ti odbranio da ja to nisam platio 46 miliona maraka".

za ovo bildirano... nadam se da im je kakvog groba uvalio
PM72

#5344 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

hamza_sa wrote:
Evo, pokusacu ti ja odgovoriti na napisano.

Prvo ovo boldirano. Ne vidim razlog da bi se nesto plasio da napisem, a da razmisljam hoce li me PM ili bilo ko ovdje na forumu "napasti". Pisem onako kako mislim da treba, jer iznosim svoja sjecanja i misljenja, i ne razmisljam hoce li se to nekome svidjeti ili ne i hoce li me zbog toga neko napasti, pa da zbog toga imam strah.

Drugo, ja sam od strane tzv Belih vukova izgubio najblizeg, doduse u direktnoj borbi sa njima, a i ja sam ranjen od strane tih istih smradova, takodje u jednoj zestokoj borbi.

Ali isto tako, sto vam PM pokusava objasniti, vojnicki i ratnicki gledajuci, oni su bili jedina jedinica u cetnickoj vojsci koja je imala muda za direktnu borbu i nisu bili kao razni kokosari, koji su napadali samo nenaoruzane civile, isli u pljackaske pohode i vrseci najmostruoznije zlocine nad onim koji se nisu mogli odbraniti.

Zelim reci da ne umanjujem ni njihove zlocine, Boze sacuvaj, kojih je itekako bilo, ali isto tako, ponavljam, treba reci istine radi da su bili jedinica spremna na borbu i od iste nisu bjezali. Drugi par rukava je sto su bili dio zlocinacke i agresorske vojske, te ih tako treba i posmatrati.
Šta se desi kad na forumu dođe do situacije da je moderator banovan :D
Desi se veselo društvo koje se osili ,počne vrijeđati,psovati,prijetiti,klonirati naloge...hajd što sam izdajnik :lol: ali ispadoh siledžija i mentalni bolesnik a nikad nikom niti sam prijetio niti psovao.To što nekom ne odgovara moje pisanje - drugi je padež ali smatram da pišem istinu pa neka me argumentovano ubjede i ja ću se i izvinuti ako treba.Ljudima smeta istina...

Hamza,Shalla i Tempuser su skontali o čemu pišem.Beli vukovi su bili naši neprijatelji i volio bih da su izginuli svi do jednog.Ali,istine radi-bili su jedna od rijetkih četničkih jedinica sa "mudima" za borbu.Nisu držali linije,nisu pljačkali,ubijali nejač i civile,nisu silovali.Njihovo je bilo da vraćaju probijene linije što su u najvećem broju slučajeva i uradili.Također,probijali su naše linije.Oni nisu bili kokošari ako Brnetovi četnici što su bježali pri svakom našem napadu a prvi su bili u pljački i ubijanju.Šta reći o četničkim jedinicama sa Grbavice ili Nedžarića? Šljam i bijeda.Naši probiju linije oni pobjegnu,zovnu Bele vukove...
SA-71000

#5345 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by SA-71000 »

PM72 wrote:

Nije loš fazon da imaš dva otvorena naloga pa kad vidiš da ti slijedi ban- aktiviraš onaj drugi…
Kakav nalog? Kakav ban?Hajde iskreno reci da li na zidu u kući imaš sliku komandanta Belih vukova Srđana Kneževića. Nikako da nam ispričaš svoje doživljaje sa Bjelašnice i Nišičke visoravani ili si sakrio guzicu u MUP spasiš svoj život.
PM72

#5346 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

SA-71000 wrote: Kakav nalog? Kakav ban?Hajde iskreno reci da li na zidu u kući imaš sliku komandanta Belih vukova Srđana Kneževića. Nikako da nam ispričaš svoje doživljaje sa Bjelašnice i Nišičke visoravani ili si sakrio guzicu u MUP spasiš svoj život.
Koliko imaš postova sa ovim drugim nick-om? 4 ?

Grohotom se smijem.
tempuser

#5347 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by tempuser »

parappa wrote:
kada danas pogledas sta je 46 miliona za sve te zivote koji su spaseni? sitnica ozbiljno. mislim da je babo na kraju vise para potrosio na sve to.

milovanovic cak spominje kako poslije rata na nekom sastanku alija prolazi pored njega i dudaka i kada dudak kaze "objasnjavam generalu kako sam odbranio bihac" alija dodaje "djavola bi ti odbranio da ja to nisam platio 46 miliona maraka".

za ovo bildirano... nadam se da im je kakvog groba uvalio
Ne samo to, neko kad samo pogledas globalo koje su milijarde porosene i koliko predpostavis koliko zaradili oni za koje je hudi narod vjerovao da su "mrski neprijatelji".
To je bilo nekad 93, nije mogao biti grob da hebe rak raka!
SA-71000

#5348 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by SA-71000 »

PM72 wrote:
SA-71000 wrote: Kakav nalog? Kakav ban?Hajde iskreno reci da li na zidu u kući imaš sliku komandanta Belih vukova Srđana Kneževića. Nikako da nam ispričaš svoje doživljaje sa Bjelašnice i Nišičke visoravani ili si sakrio guzicu u MUP spasiš svoj život.
Koliko imaš postova sa ovim drugim nick-om? 4 ?

Grohotom se smijem.
Kako si podnio pešačenje do Bjelašnice? Je li ti bilo zima sine? Je li ti bilo teško spavati u zemunicama sa miševima ili si sjedio u gradu i pametovao.
strucnjakdemagog

#5349 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

Šta misliš da li se pripadnici VRS dive herojima 111. viteške brigade sa Žuči?
SA-71000

#5350 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by SA-71000 »

strucnjakdemagog wrote:
Šta misliš da li se pripadnici VRS dive herojima 111. viteške brigade sa Žuči?
Naravno da ne.Možda i oni imaju nekog kao mi ovog PM,pa da se divi i hvali.
Post Reply