Pa upravo si još jače potvrdio ovu nebuloznu logiku odnosno obrtanje teza, a kažeš "pogrešno tumačim".strong69 wrote:Ne! Potpuno pogresno tumacis moju recenicu. Nema zamjene teza! Ako je u Francuskoj dozvoljena sloboda govora a koja se odrazava u Nigeru i Ceceniji gdje od pomahnitalih ljudi stradaju pripadnici drugih vjera onda s pravom postavljam pitanje. Jer ne mozes se pozivati na slobodu govora u svojoj zemlji bez odgovornosti za ovo divljastvo nad crkvama i hriscanima u ovim zemljama. Ovo je uzasno sto rade. Stradaju nevini ljudi koji sa karikaturama nemaju nista. A karikaturiste boli kurac. Ja ne bih mogao dozvoliti sebi luksuz da iskoristim svoje pravo na slobodu ako znam da ce to u Nigeru ili negdje drugo izazvati stradanje ljudi.Pjanic15 wrote:Opet obrtanje teza tipa "kriv je onaj što pravi crteže, a ne poremećeni um koji se primi na to i ubija, pali itd." Ovim se dokazuje da puno muslimana (ako se tako mogu nazvati ili ne) su jako labilnog i poljuljanog karaktera, intelekta, vjere itd.strong69 wrote:Koje su granice slobode izrazavanja i vrijedi li ta sloboda svih zrtava?
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/prote ... /150119090
Čuj logike, da ti nekom tamo divljaku iz vukojebine, sa druge strane svijeta ugađaš.