Kratko i jasno ...
Irak
- insomnia78
#5328 Re: ISIS zauzeo Mosul
A hodze i sejhovi? 
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
-
sarajevoxxxx
#5329 Re: ISIS zauzeo Mosul
Borci irackih plemena zauzeli glavni ulaz 8. brigade i vojne objekte u blizini vojne baze u Ramadiju.
- insomnia78
#5330 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kako su meni smjesna ova njihova plemena, cuj plemena
Ljudi hodaju po svemiru oni jos uvijek na plemenskom stupnju
- Opetja033
#5331 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno arapska plemena su smijesna, skotski klanovi su taaako cooooooool. Licemjerno.insomnia78 wrote:Kako su meni smjesna ova njihova plemena, cuj plemena
-
jastuk1
#5332 Re: ISIS zauzeo Mosul
Naravno, to su ljudi kojima je još stalo do onih najosnovnihjih ljudskih vrijednosti koje smo mi davno i popišali i posrali. Ne kažem da je njihov skup vrijednosti bolji ili gori od našeg, ali sigurno dok mi odumiremo i izumiremo, njima se i pored toga što 30 godina ratuju, broj rapidno povećava jer dalje imaju velike i uglavnom sretne porodice u kojima nema puno egoizma i arogancije.insomnia78 wrote:Kako su meni smjesna ova njihova plemena, cuj plemena
E moj insomnija, jasno je ko ne samo da ispada smiješan nego I JESTE SMIJEŠAN i ko će se zadnji smijati. I to je jasno.
Ono što je meni smiješno je zašto, zbog koje babe uda su ljudi ovdje toliko self-deprecating, odnosno ili uživaju da pljuju i pišaju po sebi ili uživaju da imaju previsoko mišljenje o sebi. Niđe sredine...
- insomnia78
#5333 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sto se tice Skotske, Skotski klanovi pokazase visoki stupanj mudrosti i civilizovanosti neki dan po pitanju referenduma i postreferendumske atmosfereOpetja033 wrote:Naravno arapska plemena su smijesna, skotski klanovi su taaako cooooooool. Licemjerno.insomnia78 wrote:Kako su meni smjesna ova njihova plemena, cuj plemena
Kod plemena bi vec krv potocima tekla al hajd nasi su
Ne znam samo zvog cega bi se ja, bjelac, evropljanin osjecao povezan sa Arapskim plemenima?
Doduse, lazem, znam
- Kikibombona
#5334 Re: ISIS zauzeo Mosul
Osnovne ljudske vrijednosti su....?jastuk1 wrote:Naravno, to su ljudi kojima je još stalo do onih najosnovnihjih ljudskih vrijednosti koje smo mi davno i popišali i posrali. Ne kažem da je njihov skup vrijednosti bolji ili gori od našeg, ali sigurno dok mi odumiremo i izumiremo, njima se i pored toga što 30 godina ratuju, broj rapidno povećava jer dalje imaju velike i uglavnom sretne porodice u kojima nema puno egoizma i arogancije.insomnia78 wrote:Kako su meni smjesna ova njihova plemena, cuj plemena
E moj insomnija, jasno je ko ne samo da ispada smiješan nego I JESTE SMIJEŠAN i ko će se zadnji smijati. I to je jasno.
Ono što je meni smiješno je zašto, zbog koje babe uda su ljudi ovdje toliko self-deprecating, odnosno ili uživaju da pljuju i pišaju po sebi ili uživaju da imaju previsoko mišljenje o sebi. Niđe sredine...
1. Pripadnost i odanost coporu
2. ....
E moj Jastuk.......
Izumiremo?
Izumiremo zato sto su lopovi, sto smo pokvareni, sto smo stado kojim se manipulise etno nacionalizmom i vjerskim fanatizmom. I neka izumiremo. Sto vise pricamo o naciji i vjeri, to nam je gore. I neka je. To i jeste poveznica izmedju nas i Arapa. Zbog toga i jesmo bijeda u svakom mogucem pogledu.
Nemoj svega ti o sreci Arapa. Sretni su kao i mi. Vjerovatno i gore. Da im otvoris vrata zapada, svi bi utekli medju sejtane.
Ja bih rekao da je tvoj sistem vrijednosti totalno retrogradan i poremecen......... Ti ces isto reci za moj. Na kraju cemo doci do zakljucka da ne postoji univerzalan 'sistem vrijednosti'.
Sta ovo citam?
Kurdi isprasise ISIL u Iraku. Ista ih sudbina ceka i u Siriji, na nesrecu forumskih vjerskih fanatika.
-
jastuk1
#5335 Re: ISIS zauzeo Mosul
- insomnia78
#5337 ISIS zauzeo Mosul
zulfikarzulfo wrote:insomnia78 wrote:Sto se tice Skotske, Skotski klanovi pokazase visoki stupanj mudrosti i civilizovanosti neki dan po pitanju referenduma i postreferendumske atmosfereOpetja033 wrote: Naravno arapska plemena su smijesna, skotski klanovi su taaako cooooooool. Licemjerno.
Kod plemena bi vec krv potocima tekla al hajd nasi su
Ne znam samo zvog cega bi se ja, bjelac, evropljanin osjecao povezan sa Arapskim plemenima?
Doduse, lazem, znam
Envoyé de mon iPhone en utilisant TapatalkNema to veze sa vanjskim uticajemistina, ali vlada u Londonu ne šalje vojne ekspedicije i milicije u Škotsku kako je to činio Malikijev režim prema sunitskim dijelovima Iraka. da engleske milicije upadaju po Glazgovu i Edinburgu terorišući Škote misliš da bi ih nešto zadržalo za Englezima u jednoj državi ?
Plemena ce se zacas poklati izmedju sebe ako vec nemaju vanjskih neprijatelja, vec vidjeno vise puta, dok ne vidjesmo skote kako se kolju bez obzira sta su zaokruzili
- insomnia78
#5338 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne računajuci tušenje Kurda BOT-a?zulfikarzulfo wrote:vanjski utjecaj je itekako bitan. pa zar je bilo klanja po Iraku prije američke invazije i obaranja Sadama ?Nema to veze sa vanjskim uticajem
Plemena ce se zacas poklati izmedju sebe ako vec nemaju vanjskih neprijatelja, vec vidjeno vise puta, dok ne vidjesmo skote kako se kolju bez obzira sta su zaokruzili
- Klavikula
#5339 Re: ISIS zauzeo Mosul

Rusi poslali TOS
- Opetja033
#5341 Re: ISIS zauzeo Mosul
A kakve veze imaju Kurdi i plemena? Covjek ti rece da se ne tamane medjusobno a ti spominjes Kurde. Navedi jedan primjer, moderan primjer, gdje su se u Iraku arapska plemena tamanila medju sobom?insomnia78 wrote:Ne računajuci tušenje Kurda BOT-a?zulfikarzulfo wrote:vanjski utjecaj je itekako bitan. pa zar je bilo klanja po Iraku prije američke invazije i obaranja Sadama ?Nema to veze sa vanjskim uticajem
Spamas i skaces sa price o plemenima na medjunacionalne i medjuvjerske sukobe u nadi kako to niko nece primjetiti, sve kako bi opravdao svoju pogresnu tvrdnju.
-
The 51st State
#5342 Re: ISIS zauzeo Mosul
inace je isis prepun oklopno mehanizovanih jedinica..., ovo moze samo sluziti kao sredstvo odmazde po civilima ili nesvrsishodno rokanje po kolonama automobila.Klavikula wrote:
Rusi poslali TOS
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#5343 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ovo će biti efikasno sredstvo za deratizaciju.The 51st State wrote:inace je isis prepun oklopno mehanizovanih jedinica..., ovo moze samo sluziti kao sredstvo odmazde po civilima ili nesvrsishodno rokanje po kolonama automobila.Klavikula wrote:
Rusi poslali TOS
-
The 51st State
#5344 Re: ISIS zauzeo Mosul
prije da ce pasti u ruke onih kojima prizeljkujes deratizaciju, iracka armija je jos gora od asadove....
- Opetja033
#5345 Re: ISIS zauzeo Mosul
Mashallah, izgleda da ce sunitski pokret otpora safavidskom rezimu malo da se ponovi po pitanju naoruzanja. Lijepe stvarcice.
-
sarajevoxxxx
#5346 Re: ISIS zauzeo Mosul
Borci IS-a i iračkih plemena zauzeli distrikt Hit u zapadnom dijelu pokrajine Anbar!
- Kikibombona
#5347 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ti opet posmatras pristrasno i zanemarujes cinjenice.Opetja033 wrote:Mashallah, izgleda da ce sunitski pokret otpora safavidskom rezimu malo da se ponovi po pitanju naoruzanja. Lijepe stvarcice.
Suniti ce najvise najebati u Iraku radi kampanje ISILa i ekipe okupljene oko njih. Ekstremisticke formacije koje su na suprotnoj strani najjacih drzava svijeta su osudjene na poraz. Sva sreca pa su neka sunitska plemena ipak na strani Kurda i iracke armije. Radi toga bi posljedice mogle biti manje.
Sto duze traje ovaj rat to ce po sunite u konacnici biti gore.
- Challenger__
#5348 Re: ISIS zauzeo Mosul
Dva su temeljna problema iračkog društva:
1. nedostatak kohezivnog faktora koji koliko-toliko povezuje sve socijalne grupacije u Iraku;
2. jak strani faktor (SAD, Izrael i sateliti) koji forsira dezintegraciju zemlje.
- Bez sveiračke vizije i političkog pokreta koji gura tu viziju neće biti integrativnog faktora koji može da poveže sve grupacije u Iraku. Ako se takva snaga pojavi mora se distsancirati od vanjskih faktora koji rade na dezintegraciji zemlje.
Tzv. "Islamska država" je samo paramilitarni, paradržavni parazit koji eksploatiše te činjenice.
______

Oružje koje je naručio Irak je izuzetno efikasno i ubojito, ali beskorisno bez kvalitetne armije, a nje nema nema bez vizije a sa lažnim saveznicima koji će dati sve od sebe da sabotiraju i podijele Irak.
1. nedostatak kohezivnog faktora koji koliko-toliko povezuje sve socijalne grupacije u Iraku;
2. jak strani faktor (SAD, Izrael i sateliti) koji forsira dezintegraciju zemlje.
- Bez sveiračke vizije i političkog pokreta koji gura tu viziju neće biti integrativnog faktora koji može da poveže sve grupacije u Iraku. Ako se takva snaga pojavi mora se distsancirati od vanjskih faktora koji rade na dezintegraciji zemlje.
Tzv. "Islamska država" je samo paramilitarni, paradržavni parazit koji eksploatiše te činjenice.
______

Oružje koje je naručio Irak je izuzetno efikasno i ubojito, ali beskorisno bez kvalitetne armije, a nje nema nema bez vizije a sa lažnim saveznicima koji će dati sve od sebe da sabotiraju i podijele Irak.
- Challenger__
#5349 Re: ISIS zauzeo Mosul
UKRATKO: problem iraka nije tzv. "Islamska država", nego lažni saveznici i nedostatak državničke vizije.
-
sarajevoxxxx
#5350 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ginu i jedni i drugi, nema tu ovi će proči bolje ovi gore.Već sam pisao iračka plemena kao i ona u Siriji su i više nego bitan faktor, i oni mogu ili su mogli donijeti donijeti prevagu u borbi protiv IS-a, bar dok je još bio u povojima.Sada čak i da se uključe iračka plemena kao što se desilo 2006. pitanje je da li mogu poraziti IS jer je mngo veći, snažniji, brojniji, organizovaniji.Čak i da vlada u Bagdadu promjeni politiku i ispuni sve zahtjeve iračkih sunita pitanje je da li bi to uopšte bilo šta promjenilo.Kikibombona wrote:Ti opet posmatras pristrasno i zanemarujes cinjenice.Opetja033 wrote:Mashallah, izgleda da ce sunitski pokret otpora safavidskom rezimu malo da se ponovi po pitanju naoruzanja. Lijepe stvarcice.
Suniti ce najvise najebati u Iraku radi kampanje ISILa i ekipe okupljene oko njih. Ekstremisticke formacije koje su na suprotnoj strani najjacih drzava svijeta su osudjene na poraz. Sva sreca pa su neka sunitska plemena ipak na strani Kurda i iracke armije. Radi toga bi posljedice mogle biti manje.
Sto duze traje ovaj rat to ce po sunite u konacnici biti gore.