Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hAZNADAR wrote:Sto mi je sega sto se skoro u svakom postu ljudi maltene opravdavaju da nisu Bakirovi ni SDA. Isto ko da je zabranjeno biti u SDA ili glasati za iste.
Valjda je to zato sto su ljudi skloni taborenju i krajnostima pa te zacas etiketiraju. Ili sto carsijaneri ne vide dalje od svoje carsije.
Hebote, pa u ovoj hajci velikosrba na BiH i protiv svih probosanskih snaga- vise trosimo vremena na Bakira nego na fasiste koji ga napadaju.
Odrzi Bakir govor u UN - mi o Bakiru, Bakir odgovori Kolindi konto teroristicke baze - mi opet o Bakiru, dizanje ljiljana spomenika - mi opet o Bakiru, Bakir izjavi da Bosnjaci nece doputiti secesiju RS - mi opet o Bakiru,.. pa i sada mi opet o Bakiru.
Pitanje je da li neka druga strana na nekom drugom forumu isto ovako vise osudjuje komunjare sta god da se desi i pravda se da nisu komunjare.
E da - ovi u Banjaluci i Beogradu sto dizu hajku sada i nesto prijete neka se gone u tri p.m. A nisam Bakirov, nisam casna rijec, i nisam nikad glasao za SDA - kunem se nisam. Mozda nekom zvucim kao Bakirov ali se to nekom samo cini - stvarno nisam,.. eto, eto neka i Bakir ide u p.m. Bolje sad?
zato što je to sve ostalo prežvakana priča i/ili postoji opšti konsenzus.
Srbija ne želi dobro BiH, čuj?
Hrvatska rovari protiv BiH, traži treći entitet i spinuje o UZP? ma neće valjda...
hAZNADAR wrote:Sto mi je sega sto se skoro u svakom postu ljudi maltene opravdavaju da nisu Bakirovi ni SDA. Isto ko da je zabranjeno biti u SDA ili glasati za iste.
Valjda je to zato sto su ljudi skloni taborenju i krajnostima pa te zacas etiketiraju. Ili sto carsijaneri ne vide dalje od svoje carsije.
Hebote, pa u ovoj hajci velikosrba na BiH i protiv svih probosanskih snaga- vise trosimo vremena na Bakira nego na fasiste koji ga napadaju.
Odrzi Bakir govor u UN - mi o Bakiru, Bakir odgovori Kolindi konto teroristicke baze - mi opet o Bakiru, dizanje ljiljana spomenika - mi opet o Bakiru, Bakir izjavi da Bosnjaci nece doputiti secesiju RS - mi opet o Bakiru,.. pa i sada mi opet o Bakiru.
Pitanje je da li neka druga strana na nekom drugom forumu isto ovako vise osudjuje komunjare sta god da se desi i pravda se da nisu komunjare.
E da - ovi u Banjaluci i Beogradu sto dizu hajku sada i nesto prijete neka se gone u tri p.m. A nisam Bakirov, nisam casna rijec, i nisam nikad glasao za SDA - kunem se nisam. Mozda nekom zvucim kao Bakirov ali se to nekom samo cini - stvarno nisam,.. eto, eto neka i Bakir ide u p.m. Bolje sad?
Pa dobro si to konstatovao, idući put će biti dovoljno da se Bakir samo pojavi na TV-u u nekom totalno nebitnom kontekstu i to će velikosrbima biti dovoljno za napad.
512MB wrote:Nista Kirba nije rekao pogresno, u slucaju ilegalne secesije bice rat. Drzava je duzna branit svoj ustavni poredak milom il silom. A kolko znam iz prica, barem kod nas u Krajini, ovi defetisti i dezerteri su kopali rovove i bili slani na linije kad je najhebenije
Nato bi u startu sprijecio rat a bilo kakva secesija ide nama na mlin, tako bi rjesili deset muha jednim udarcem.
P.S. Jeste da bi Nato malo udarao po strateskim mjestima po Beogradu i Srbiji ali sta se moze.
512MB wrote:Nista Kirba nije rekao pogresno, u slucaju ilegalne secesije bice rat. Drzava je duzna branit svoj ustavni poredak milom il silom. A kolko znam iz prica, barem kod nas u Krajini, ovi defetisti i dezerteri su kopali rovove i bili slani na linije kad je najhebenije
Rat NECE biti.
Za rat ti trebaju vojske, uprosteno živa sila. Nećeš takvih nafatat ni 1000 da ti Bosnu brane, gube udove i živote, da bi Bakir sačuvao pokradeno.
jedino kakvih ISILovaca da nakupiš i to je to.
Sve ostalo će nahrupiti na granice i neće ih niko moći zaustaviti.
Kao što reče kolega malo prije, sačekati lijepo npr. u Istri mirovni sporazum. Možda isposlovati boravišnu dozvolu, naći kakav poslić lagano.
Ma naravno da nije rekao ništa pogrešno. Secesija znači sukob, da li samo politčki kao u slučaju Katalonije ili i oružani, kao u maltene skoro svakom drugom slučaju, ipak je u osnovi sukob. Jedino to nije ako se parlametarno i voljom svih dogodi kao u jedinstvenom slučaju Češke i Slovačke npr...pa je nazovu disolucijom. Daleko teže su izjave o "snovima za secesijom", "teroristima i ekstremistima", "nardonom neprijatelju br. 1" i td...
Ono što je loše je da je Bakir i SDA konretno (kao u ostalom i sve druge "probosanske" snage) prokockao patriotizam i sve doveo u stanje apatije i nezadovoljstva maskirajući javašluk i lopovluk upravo etiketom patriotizma.
Kad previše puta vičeš vuk, vuk, na kraju kad vuk dođe niko te više ne uzima za ozbiljno.
Naravno da rata nece biti, jer chetalji nisu vise dovoljno jaki i naoruzani. Ovdje je ratova bilo svaki put kad bi se oni osjetili nadmocnijima u odnosu na one koje napadaju. Zato i nece nikad smjeti stati na neke zamisljene granice ili zauzeti granicne prelaze Bosne i Hercegovine prema vani, i poslati sve granicare nesrbe kucama. Ostaje im samo da pricaju price kako cekaju neki bolji momenat.
PISMO DENISA BEĆIROVIĆA GRAĐANIMA BiH: „Moramo pružiti otpor udarima učenika Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja“
Potpredsjednik i poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputio je otvoreno pismo građankama i građanima Bosne i Hercegovine koje prenosimo u cjelosti
"Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,
politički vrh i režimski mediji u Srbiji ovih dana intenziviraju prljavi politički, medijski, psihološki, diplomatski i obavještajni rat protiv države Bosne i Hercegovine. Ne zaboravimo, kreatori i nosioci takve zlonamjerne politike prema našoj državi su učenici i najbliži saradnici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja.
Kao u najcrnjim vremenima agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje... Ne smijemo biti kukavice i prodane duše i prešutjeti nove nepravde prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.
Režim u Beogradu je u panici jer će za sedam dana biti izrečena presuda njihovom miljeniku i njihovom generalu Ratku Mladiću i ona će vjerovatno biti osuđujuća, za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i drugim dijelovima BiH. Ta presuda će još jednom istaći da je Srbija i vojno, i politički i logistički učestvovala u ratu u BiH.
Manipulatori ponovno primjenjuju oprobani recept diskreditiranja probosanskih političkih kadrova. Rušenje Bosne i Hercegovine uvijek je počinjalo i odvijalo se preko kadrova. Kadrovi su tajna politike.
Zašto smo dozvolili da antibosanska mašinerija djeluje sistemski, a da se država Bosna i Hercegovina ne brani sistemski i organizirano? Kada ćemo se politički osvijestiti? Kada ćemo shvatiti s kim imamo posla i kako se moramo suprotstaviti hegemonističkim politikama?
Zato pozivam sve dobronamjerne ljude da dobro razmislimo o sljedećim pitanjima:
1. Kako racionalno objasniti da su građani koji vole državu Bosnu i Hercegovinu u zadnje dvije decenije politički odbacili i kaznili sve probosanske političare? Zar niko od njih nije valjao (ni ljevica, ni desnica, ni centar)?
2. S druge strane, kako racionalno objasniti da trenutno tri najveće stranke u Srbiji predvode Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Vojislav Šešelj? Svi znamo kakve su zločinačke politike provodili i promovirali lideri ove tri najveće stranke u Srbiji. Zašto građani Srbije nisu poslali u političku historiju Vučića, Dačića i Šešelja? Zašto oni nisu politički odbačeni i kažnjeni od građana Srbije?
3. Zašto se u Bosni i Hercegovini ciljano kreira takav politički ambijent da se politikom sve više počinju baviti nedorasli i neiskusni ljudi, a u Srbiji se prednost daje iskusnim i „dokazanim“ kadrovima?
4. Zašto je postalo „normalno“ da ekstremisti mogu napadati i prijetiti državi Bosni i Hercegovini, a bh. građanima se osporava pravo da brane državu?
5. Zašto se svi oni koji brane državnost Bosne i Hercegovine diskreditiraju perfidnom tezom „ ne svađajte se“? Nisu valjda isti oni koji ruše i oni koji brane državu? Takvo izjednačavanje odgovornosti podsjeća na agresiju kada su izjednačavani oni koji su pucali na civile, obdaništa, biblioteke,bolnice, škole, džamije, crkve, sinagoge... i oni koji su ih branili.
Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,
politika nije igra i moramo je na najozbiljniji način shvatiti. Zato, ne treba ishitreno davati odgovore na ova i slična pitanja. Umjesto lakomislenosti, brzopletosti i površnih odgovora trebamo početi dubinski analizirati, razmišljati i prosuđivati.
Koliko su danas bosanskohercegovački građani svjesni opasnosti koje prijete našoj državi Bosni i Hercegovini?
U kakvom su stanju bosanskohercegovačke političke patriotske snage?
Nažalost, političari ali i građani koji vole, poštuju i priznaju državu Bosnu i Hercegovinu danas su podijeljeni, posvađani, konfrontirani, dezinformirani i izloženi strahovitoj antibosanskoj propagandi. Oni se danas ciljano i sistematski medijski dezinformiraju, politički raspamećuju, ekonomski iscrpljuju, obavještajno razvaljuju, historijski osporavaju i temeljito psihološki pripremaju da mirno i bez većeg otpora posmatraju divljanje velikodržavnih zločinačkih politika. Takva propaganda pokušava razoriti svijest građana, državnost i multietničko biće Bosne i Hercegovine.
Cilj je da se naša država pokuša pocijepati i da se ostvare osvajački i zločinački ciljevi iz vremena agresije na državu Bosnu i Hercegovinu. Čitavi propagandni i drugi sistemi su usmjereni u pravcu da se pokaže da Bosna i Hecegovina ne može opstati kao država.
Nažalost, za sada, ne postoje odgovarajući bh. centri koji bi djelovali kao kontrapropagandni. Mi nemamo organiziranu odbranu i to moramo promijeniti. Što prije to bolje.
Zašto ovo govorim?
Naša je obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi.
Naša je obaveza da se odupremo zločinačkim antibosanskim politikama.
Naša je obaveza da se suprotstavimo i prodanim dušama u našim redovima.
Naša je obaveza da podsjetimo, ukažemo, upozorimo i učinimo sve što je u našoj moći da se tragična prošlost više nikada i nikome ne ponovi.
Naša je obaveza i dužnost da se samokritički odnosimo i prema sebi. Argumentima, činjenicama, istinom, novim knjigama i naukom trebamo i objasniti suštinu Bosne i Hercegovine.
probosanskohercegovačke patriotske političke snage djeluju tiho, nepovezano, nečujno, nedržavnički, suštinski i sudbinski oportuno. Nevjerovatno je i neshvatljivo da je aktuelnim političkim strukturama preči gram političke vlasti nego strateški važna politika objedinjavanja i jačanja svih raspoloživih snaga koje su spremne braniti državu Bosnu i Hercegovinu.
Zato, pokažimo onima koji ruše Bosnu i Hercegovinu da naša domovina ima neiscrpnu egzistentnost i snagu da se odbrani.
Probudimo bosansku pamet i energiju.
Poručujmo da tuđe nećemo a da Bosnu i Hercegovinu nikome i nikada ne damo.
I budimo jedinstveni i složni u toj poruci", stoji na kraju pisma.
Bakir je govno na kubik ,doista nekim svojim postupcima je unazadio svoj narod,ali konkretno u zadnjem intervju koji je dao,nista lose nije rekao naspram srba ili ono sto mu prisivaju.
Tako da srpska propagandna masinerija je opet na dijelu.
PISMO DENISA BEĆIROVIĆA GRAĐANIMA BiH: „Moramo pružiti otpor udarima učenika Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja“
Potpredsjednik i poslanik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, uputio je otvoreno pismo građankama i građanima Bosne i Hercegovine koje prenosimo u cjelosti
"Građanke i građani države Bosne i Hercegovine,
politički vrh i režimski mediji u Srbiji ovih dana intenziviraju prljavi politički, medijski, psihološki, diplomatski i obavještajni rat protiv države Bosne i Hercegovine. Ne zaboravimo, kreatori i nosioci takve zlonamjerne politike prema našoj državi su učenici i najbliži saradnici Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja.
Kao u najcrnjim vremenima agresije na državu Bosnu i Hercegovinu, beogradska propaganda ponovno zamjenjuje teze, izvrće istinu, plasira laži, etiketira, podvaljuje, ocrnjuje, optužuje, presuđuje... Ne smijemo biti kukavice i prodane duše i prešutjeti nove nepravde prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.
Režim u Beogradu je u panici jer će za sedam dana biti izrečena presuda njihovom miljeniku i njihovom generalu Ratku Mladiću i ona će vjerovatno biti osuđujuća, za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i drugim dijelovima BiH. Ta presuda će još jednom istaći da je Srbija i vojno, i politički i logistički učestvovala u ratu u BiH.
Manipulatori ponovno primjenjuju oprobani recept diskreditiranja probosanskih političkih kadrova. Rušenje Bosne i Hercegovine uvijek je počinjalo i odvijalo se preko kadrova. Kadrovi su tajna politike.
Zašto smo dozvolili da antibosanska mašinerija djeluje sistemski, a da se država Bosna i Hercegovina ne brani sistemski i organizirano? Kada ćemo se politički osvijestiti? Kada ćemo shvatiti s kim imamo posla i kako se moramo suprotstaviti hegemonističkim politikama?
Zato pozivam sve dobronamjerne ljude da dobro razmislimo o sljedećim pitanjima:
1. Kako racionalno objasniti da su građani koji vole državu Bosnu i Hercegovinu u zadnje dvije decenije politički odbacili i kaznili sve probosanske političare? Zar niko od njih nije valjao (ni ljevica, ni desnica, ni centar)?
2. S druge strane, kako racionalno objasniti da trenutno tri najveće stranke u Srbiji predvode Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Vojislav Šešelj? Svi znamo kakve su zločinačke politike provodili i promovirali lideri ove tri najveće stranke u Srbiji. Zašto građani Srbije nisu poslali u političku historiju Vučića, Dačića i Šešelja? Zašto oni nisu politički odbačeni i kažnjeni od građana Srbije?
3. Zašto se u Bosni i Hercegovini ciljano kreira takav politički ambijent da se politikom sve više počinju baviti nedorasli i neiskusni ljudi, a u Srbiji se prednost daje iskusnim i „dokazanim“ kadrovima?
4. Zašto je postalo „normalno“ da ekstremisti mogu napadati i prijetiti državi Bosni i Hercegovini, a bh. građanima se osporava pravo da brane državu?
5. Zašto se svi oni koji brane državnost Bosne i Hercegovine diskreditiraju perfidnom tezom „ ne svađajte se“? Nisu valjda isti oni koji ruše i oni koji brane državu? Takvo izjednačavanje odgovornosti podsjeća na agresiju kada su izjednačavani oni koji su pucali na civile, obdaništa, biblioteke,bolnice, škole, džamije, crkve, sinagoge... i oni koji su ih branili.
politika nije igra i moramo je na najozbiljniji način shvatiti. Zato, ne treba ishitreno davati odgovore na ova i slična pitanja. Umjesto lakomislenosti, brzopletosti i površnih odgovora trebamo početi dubinski analizirati, razmišljati i prosuđivati.
Koliko su danas bosanskohercegovački građani svjesni opasnosti koje prijete našoj državi Bosni i Hercegovini?
U kakvom su stanju bosanskohercegovačke političke patriotske snage?
Nažalost, političari ali i građani koji vole, poštuju i priznaju državu Bosnu i Hercegovinu danas su podijeljeni, posvađani, konfrontirani, dezinformirani i izloženi strahovitoj antibosanskoj propagandi. Oni se danas ciljano i sistematski medijski dezinformiraju, politički raspamećuju, ekonomski iscrpljuju, obavještajno razvaljuju, historijski osporavaju i temeljito psihološki pripremaju da mirno i bez većeg otpora posmatraju divljanje velikodržavnih zločinačkih politika. Takva propaganda pokušava razoriti svijest građana, državnost i multietničko biće Bosne i Hercegovine.
Cilj je da se naša država pokuša pocijepati i da se ostvare osvajački i zločinački ciljevi iz vremena agresije na državu Bosnu i Hercegovinu. Čitavi propagandni i drugi sistemi su usmjereni u pravcu da se pokaže da Bosna i Hecegovina ne može opstati kao država.
Nažalost, za sada, ne postoje odgovarajući bh. centri koji bi djelovali kao kontrapropagandni. Mi nemamo organiziranu odbranu i to moramo promijeniti. Što prije to bolje.
Zašto ovo govorim?
Naša je obaveza i dužnost da se istina ne zaboravi.
Naša je obaveza da se odupremo zločinačkim antibosanskim politikama.
Naša je obaveza da se suprotstavimo i prodanim dušama u našim redovima.
Naša je obaveza da podsjetimo, ukažemo, upozorimo i učinimo sve što je u našoj moći da se tragična prošlost više nikada i nikome ne ponovi.
Naša je obaveza i dužnost da se samokritički odnosimo i prema sebi. Argumentima, činjenicama, istinom, novim knjigama i naukom trebamo i objasniti suštinu Bosne i Hercegovine.
probosanskohercegovačke patriotske političke snage djeluju tiho, nepovezano, nečujno, nedržavnički, suštinski i sudbinski oportuno. Nevjerovatno je i neshvatljivo da je aktuelnim političkim strukturama preči gram političke vlasti nego strateški važna politika objedinjavanja i jačanja svih raspoloživih snaga koje su spremne braniti državu Bosnu i Hercegovinu.
Zato, pokažimo onima koji ruše Bosnu i Hercegovinu da naša domovina ima neiscrpnu egzistentnost i snagu da se odbrani.
Probudimo bosansku pamet i energiju.
Poručujmo da tuđe nećemo a da Bosnu i Hercegovinu nikome i nikada ne damo.
I budimo jedinstveni i složni u toj poruci", stoji na kraju pisma.
Svaka čast, Denise!!
talasa i na volej neprijateljima nabacuje--moguce da je i predizborna
Ovdje je Bakir i SDA najmanje bitni.....bilo ko iz BiH da je sve ovo rekao/izjavio ja bih ga podrzao......da je Dodig ovo izjavio imao bi istu podrsku.
DonieBrasco wrote:Izdrzati nekako do novembra 2018. i NE GLASATI opet za iste !
To je trenutno JEDINO rjesenje.
Ili nadati se da ce EU, međunarodna zajednica, Incko, OSC, amerikanci, qurac-palac da reaguju jos ranije.
Koje iste,,znaci bošnjaci protiv SDA, a šta cemo sa Hrvatima i Srbima?
Srbsko protiv bi bilo SNSD ili SDS!
A HDZ svakao osvaja opet
Hoćeš reći da bi zato trebalo glasati za SDA?
Šta me briga koga će oni izabrati da ih predstavlja. Koga budu birali tako će im i biti. Kao što nikako da ovdje bošnje shvate da su oni zabrali iste političare protiv kojih protestuju. Nije im Dodik kriv za penzije, boračke zakone, socijalnu zaštitu, nedostatak vode (a slijedi i poskupljenje, a zatim i struja). Nije im Dodik krvi što nema veze šta si završio i koliko si učio, ako nemaš cvaju da se učipiš za radno mjesto, možeš pjevat borbene ili prodavati osiguranje za 400 maraka mjesečno...
naravno da je kriv, barem posredno, sama destruktivna politika koju vodi kada je u pitanju drzava bih, smanjuje fokus na lose stvari u fbih i samim tim usporava rjesavanje zivotnih pitanja. i sda ili sdp, koja god bila na vlasti, imaju znacajno smanjen manevarski prostor za djelovanje kad uvijek jedno, a neka i oba oka moras nazad bacati.
bosnjacki politicki predstavnici su u situaciji da plivaju sa okovanom kuglom na nozi, iako u takvoj situaciji moze bolje i bez kriminala.
Evo ja se sjećam izjave Tome Nikolića na odlasku, rekao je nešto kao "Drina nas dijeli a ja bi volio da nas ne dijeli, da smo jedno Srpska i Srbija, blalabla bla. Nas Srbe još ne hapse što nešto žele, tako da kažem javno da to želim"
Sjeća li se ko toga?
Eto propuštene šanse da se digne sva medijska halabuka ovamo kod nas kao što su Srbi digli. Mogao je fino to iskoristiti Bake i njegovi mediji za dobiju koji poen pred izbore.
Naravno, ne opravdavam Baketove izjave, vidi se koliko je glup, ali poentiram da je to isti q, samo je neko vidio potencijal za ubiranje nacionalističkih poena.
hocel komsic baĆit koju... šČepa kod ĆiriliČara na konaku... Deniza okuplja patriJote... Baketu seka sprema vunene Ćarape za puta u begešH... Mile veČi srBin od srBa... Ivanić u svlaČionici okuplja ekipu... ljudi ko je na budzetu bila plata
možel od picija neka... koda ste pali su marsa svi dzuture... pa obidjite i procitajte portale srbijanskih medija... svaki ubogi jeBeni dan oni pljuju i kidisu na nekoga... al svaki dan... ova haranga nije zbog malog izetbegovica il tacija il kolinde il natoa il merkelice itd itd... ovo je zbog samih srba... a sad svi na radne zadatke.
pici wrote:možel od picija neka... koda ste pali su marsa svi dzuture... pa obidjite i procitajte portale srbijanskih medija... svaki ubogi jeBeni dan oni pljuju i kidisu na nekoga... al svaki dan... ova haranga nije zbog malog izetbegovica il tacija il kolinde il natoa il merkelice itd itd... ovo je zbog samih srba... a sad svi na radne zadatke.
Fali ti ono "Mirno spavajte..."
A da vidimo sta kazu ozbiljni ljudi
Daniel Server wrote:
Rusi opremaju i obučavaju ljude u Srbiji, Crnoj Gori i BiH pod krinkom brige za njih i potrebe za njihovom zaštitom. Ma koliko mali broj tih ljudi bio, to je veoma opasno. U kombinaciji s malim grupama radikaliziranih muslimana, koji očigledno postoje, opasnost je očita, jer obje grupe mogu uzrokovati velike probleme, upozorava Danijel Server (Daniel Server), predavač na Univerzitetu „Johns Hopkins“ u Vašingtonu i ekspert za Balkan. Server upozorava da je ogromna šansa da Rusija intenzivira svoje subverzivne aktivnosti na Balkanu, ako procijene da je Zapad odlučio riješiti probleme.
Moskva vrlo jeftino pravi probleme na Balkanu. Za svoje aktivnosti ovdje ona, dakle, ne troši mnogo novca i siguran sam da nisu voljni potrošiti više - ističe on.
Vidjeti pod Crna Gora i Makedonija.
Last edited by miop on 15/11/2017 13:41, edited 1 time in total.