Sirija

Locked
Klavikula

#5326 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Pravdaja u sluzbi cionista. jel izjava cionistickog UN ambasadora dio neke strategije?
:D :D
sarajevoxxxx

#5327 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Strojnice, pa TNT, pa hemijsko oružje, pa opet TNT. Sirijska revolucija u 3 minute, poruka Sirijaca međunarodnoj zajednici ili ostatku svijeta koji nijemo posmatra ubijanje:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Last edited by sarajevoxxxx on 19/09/2013 02:26, edited 2 times in total.
Avetinho

#5328 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Sta je ovo, adventisti nailaze u talasima.
Avetinho

#5329 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:Pravdaja u sluzbi cionista. jel izjava cionistickog UN ambasadora dio neke strategije?
Hajde, evo dobre sam volje pa cu ti odgovoriti, bez obzira sto si adventista.

Uopste nije cudno da pokreti s razlicitim ciljevima imaju zajednickog neprijatelja. Primjera u istorijai ima i previse pa ih necu nabrajati.

Oko Sirije je ocigledno. Npr. za Izrael: Sirija je jos uvijek zvanicno u ratu protiv Izraela i logicno je da vlada izraela prizeljkuje i radi na rusenju Ass-sadistickog rezima Putinovog drvenog lutka.
Sirijska opozicija iz sasvim drugih razloga radi na skidanju Ass-sadistickog rezima Putinovog drvenog lutka, i razlozi su ocigledni nakon 2.5 godine rata: masovni masakri rusenje gradova stotine hiljada pobijenih i obogaljenih, milioni rastjeranih. Ovo samo u glavama adventistickih pro-Ass-sadistickih idolopoklonika znaci da je neko neciji sluga.

Samo adventisti vide stvari crno-bijelo: ako osudjujes strasne zlocine Putinovoig drvenog lutka Ass-sadiste, onda mora biti da si vehabija, cionist, atlantist ili imperijalist.
Dani Putinovog drvenog lutka su odbrojani.

Je li iko drugi primijetio igru slova kod ovih idoiota odozdo?

Gad -- afi?
Sodom?
Ass -- sad?

Ima tu nesta zajednicko.
mirsek

#5330 Re: Sirija

Post by mirsek »

Ja Sam Odavle wrote:
Klavikula wrote:Pravdaja u sluzbi cionista. jel izjava cionistickog UN ambasadora dio neke strategije?

Uopste nije cudno da pokreti s razlicitim ciljevima imaju zajednickog neprijatelja. Primjera u istorijai ima i previse pa ih necu nabrajati.

Oko Sirije je ocigledno. Npr. za Izrael: Sirija je jos uvijek zvanicno u ratu protiv Izraela i logicno je da vlada izraela prizeljkuje i radi na rusenju Ass-sadistickog rezima Putinovog drvenog lutka.
Sirijska opozicija iz sasvim drugih razloga radi na skidanju Ass-sadistickog rezima Putinovog drvenog lutka, i razlozi su ocigledni nakon 2.5 godine rata: masovni masakri rusenje gradova stotine hiljada pobijenih i obogaljenih, milioni rastjeranih. Ovo samo u glavama adventistickih pro-Ass-sadistickih idolopoklonika znaci da je neko neciji sluga.

Gad -- afi?
Sodom?
Ass -- sad?

Ima tu nesta zajednicko.
Sve si lijepo rekao kako je to bilo u historiji samo neces da to primjenis objektivno i u siriji pa je asad putinov lutak a civili koji stradaju su samo oni koje pogodi avio bomba ili geler od granate ispaljene sa asadove strane. Ne places i ne tugujes za civilima zaklanim, obezglavljenim, i strijeljanim od strane "pobunjenika" niti njihove komadante i predstavnike ne nazivas pravim imenom a to je cionisticko-kapitalisticke lutke. Samim tim si navijac samo jedne strane i boli te briga o pravdi i narodu sirije a samog sebe stavljas u ulogu glasnogovornika i sirioca propagande samo jedne strane pa prema tome nisi nista "bolji" od ostalih koji podrzavaju assada mada ga ja licno ne podrzavam ali podrzavam sve koji su protiv cionista i izrahella. A to je zbog njihovog 60 godisnjeg izivljavanja nad narodom palestine samo zato jer im se moze uz to glumeci jadne zrtve holokausta za koji su najmanje krivi i odgovorni arapi sa bliskog istoka. Tvojom analogijom LOGICNO je da svaki arap i musliman zeli zlo izrahellu pa i americi gledajuci sta ovi prve uz podrsku ovog drugog rade arapima na bliskom istoku. Da nije potplacenih vladara i diktatora postavljenih od demokrata sa zapada davno bi obican narod,arapi bliskog istoka razmontirao i zapalio citav izrahell pa makar ih milioni poginuli u tom cinu.
Avetinho

#5331 Re: Sirija

Post by Avetinho »

mirsek wrote:
Ja Sam Odavle wrote:

Gad -- afi?
Sodom?
Ass -- sad?

Ima tu nesta zajednicko.
Sve si lijepo rekao kako je to bilo u historiji samo neces da to primjenis objektivno i u siriji pa je asad putinov lutak a civili koji stradaju su samo oni koje pogodi avio bomba ili geler od granate ispaljene sa asadove strane. Ne places i ne tugujes za civilima zaklanim, obezglavljenim, i strijeljanim od strane "pobunjenika" niti njihove komadante i predstavnike ne nazivas pravim imenom a to je cionisticko-kapitalisticke lutke. Samim tim si navijac samo jedne strane i boli te briga o pravdi i narodu sirije a samog sebe stavljas u ulogu glasnogovornika i sirioca propagande samo jedne strane pa prema tome nisi nista "bolji" od ostalih koji podrzavaju assada mada ga ja licno ne podrzavam ali podrzavam sve koji su protiv cionista i izrahella. A to je zbog njihovog 60 godisnjeg izivljavanja nad narodom palestine samo zato jer im se moze uz to glumeci jadne zrtve holokausta za koji su najmanje krivi i odgovorni arapi sa bliskog istoka. Tvojom analogijom LOGICNO je da svaki arap i musliman zeli zlo izrahellu pa i americi gledajuci sta ovi prve uz podrsku ovog drugog rade arapima na bliskom istoku. Da nije potplacenih vladara i diktatora postavljenih od demokrata sa zapada davno bi obican narod,arapi bliskog istoka razmontirao i zapalio citav izrahell pa makar ih milioni poginuli u tom cinu.
Ne znam odakle si izvukao ove adventisticke zakljucke. U svim mojim postovima mozes vidjeti samo zgrazavanje nad maskrima koje sprovodi Putinov drveni lutak Ass-sadista nad narodom kojem bi trebao biti predsjednik drzave.

Da li si ikad pogledao objektivne slike iz objektiva u svemiru kako je izgledao Alepo prije rata, i kako izgleda danas? Prije skudova, i poslije? Da li si pogledao nalaze po kojima je nedvosmisleno odakle su doletjele hemijske bombe?
Da li si procitao izvjestaje nezavisnih humanitarnih organizacija o stanju u Siriji?

Ako u sve sumnjas, onda se lako mozes svrstati u grupu koja vjeruje u NLO i letece gustere.

Sto se tice ostalih pitanja o Bliskom Istoku, nova tema? Bujrum.
Sto se tice Arapa i njihove zajednicke borbe, mogu samo reci da sam zgrozen. Cak i mi bosanci mozemo bolje.

Izrahell? Da nisi ti neki klon?
basar

#5332 Re: Sirija

Post by basar »

Đe se uvali vehabijska pogan, nema tu više života ni napretka.. Od Sirije nema ništa u svakom slučaju, nikad to neće biti onakva zemlja kakva je bila. Nema ništa ni od Iraka, nema ni od Libije, a vjerujte i Egipat je katastrofa..

Đe se vehabo-cionista uvali... Halali
RodneyMcKay

#5333 Re: Sirija

Post by RodneyMcKay »

sarajevoxxxx wrote:Ratni reporter i novinar sirijske opozicije Omer Dijab Hadžuleh poznat po nadimku Hazim Al Azizi, urednik Šehab Presa u Azazu, je danas poginuo u sukobu jedinice FSA Asifet Šimal sa ISIL-om u gradu Azaz.

Image

Image

Image

- Doktor njemačkog porijekla iz međunarodne organizacije liječnici bez granica je danas posjetio bolnicu u Azazu u kojoj su bili smješteni ranjenici ISIL-a i FSA. Borci ISIL-a su tražili od osiguranja bolnice, a radilo se o borcima FSA, da doktor napusti bolnicu, oni su odbili, ovi su otvorili vatru na njih i likvidirali dvojicu vojnika. Poslije se sukob rasplamsao u cijelom gradu, te su borci brigade FSA Asifetu Šimal u međuvremenu izgubili još dvojicu boraca, i ratnog reportera Hazima. Nekoliko doktora ISIL drži u zatočeništvu, nekoliko konvoja brigade Tevhid (FSA) je večeras stiglo u Azaz, i navodno se situacija smirila.

http://www.facebook.com/pages/Aleppo-Me ... 4514864976
https://www.facebook.com/ayman.azaz
http://halabnews.com/news/36477

- Jedan od doktora kojeg ISIL drži u zatočeništvu je i Faruk Ferh jedan od prvih boraca FSA u tome kraju.

Image
Razlog zasto je ASSAD krvnik trenutno bolji od ovi strucnjaka. Zalosno sto je momak izgubio zivot, ali ako bi Assad pao ovo bi bio zavrsetak price i i vise nikada sirija ne bi bila mirna.
Molim te objasni mi za sto se bore ovi momci osim sto zele svrgnuti diktatora.
Ovdje vise nije u pitanju Assad ovo je postalo pitanje Sirije. Assad mora otici sa vlasti definitivno,ali prvo mora uvesti red u drzavi jer ga ovi strucnjaci nikada red uvest neće bore se između sebe žalosno. Izrael sada se raduje :(.
Koliko god oni sposobni bili u Siriji postoji sekularna struja koja nikada njih nece prihvatiti i koji isto ne vole Assada. Da pojasnim 90 Bosanaca ne voli Selefije, a Boga mi ne voli ni političare.
Assad vise nije važan. Sa njim i bez njega rat ce trajati. On sada nažalost mora pobijediti ako želimo dobro Siriji nekada je bolje manje zlo nego vječni rat.
5 0 5

#5334 Re: Sirija

Post by 5 0 5 »

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5335 Re: Sirija

Post by Truba »

bilo je na kliksu neki dan
underwater

#5336 Re: Sirija

Post by underwater »

basar wrote:Đe se uvali vehabijska pogan, nema tu više života ni napretka.. Od Sirije nema ništa u svakom slučaju, nikad to neće biti onakva zemlja kakva je bila. Nema ništa ni od Iraka, nema ni od Libije, a vjerujte i Egipat je katastrofa..

Otprilike tako.
Tu pogan kabalisti su i napravili zarad toga.
No Sirija je zemlja koja nece pasti.
Moze pasti samo Asad i to ako (na nagovor Rusa) pristane na unistenje CW.
CW je vlasnistvo sirijskog naroda i ipak neka garancija opstanka pored genocidnog israela.
Asad se nema prava odreci te sanse, niti ce Iran dozvoliti takve gluposti.
CW se moze samo alocirati u Telaviv i to u vidu raketnog napada.
A ove ostale zemlje koje si pobrojao, u pravu si.
Krv i suze, to je svakodnevnica gdje se ta Hindina djeca pojave.
sarajevoxxxx

#5337 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ebu Basir Al Tartusi nakon 33 godine ponovo sa majkom

zemomak

#5338 Re: Sirija

Post by zemomak »

basar wrote:Đe se uvali vehabijska pogan, nema tu više života ni napretka.. Od Sirije nema ništa u svakom slučaju, nikad to neće biti onakva zemlja kakva je bila. Nema ništa ni od Iraka, nema ni od Libije, a vjerujte i Egipat je katastrofa..

i ja sam nesto na tragu tog razmisljanja, pazi ako su im tamo oni nevjernici sto ih ubijaju, iako su i oni isto muslimani, sta smo tek onda mi koji ovdje zivimo, svijet nas proglasio najliberarnijim, imam osjecaj da ce i nas jednog dana pocet da prevaspitavaju, gaze, odrubljuju glave itd...i to treba imat u vidu kao jednu od opcija moguceg djelovanja ovih ljudozdera...

tt via iPad
Truba

#5339 Re: Sirija

Post by Truba »

Nasa poruka njima i vama :ODAVDE KRECEMO KOD EL-AQSE SE SRECEMO..

mirza ganić

nisam sljedbenik na FB ali volim virnuti :mrgreen:
sarajevoxxxx

#5340 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Hama: Pala vojna baza Al Džumleh !!!
sarajevoxxxx

#5341 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Idlib: Novi masakr režimskih snaga ! 19.09.2013.

- Na desetine poginulih u režimskom avionskom raketiranju Kufrziba, tačnije tržnice Sindžar koja se nalazi u tom naselju predgrađa Idliba.

sarajevoxxxx

#5342 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Hama: Pala i vojna baza Šejlut !!!

- Ovo je druga vojna baza koju je danas FSA zauzela u sjevernom predgrađu Hame.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#5343 Re: Sirija

Post by arman1 »

sarajevoxxxx wrote:Hama: Pala i vojna baza Šejlut !!!

I niko od FSA gamadi nije poginuo. Dobra vam ide marketing. Ova sarajevo u nicku promijeni u tel aviv
sarajevoxxxx

#5344 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ulica Keremul Džebel u Halebu nakon režimskog bombardovanja iz aviona i teške artiljerije:

Image
sarajevoxxxx

#5345 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

arman1 wrote:
sarajevoxxxx wrote:Hama: Pala i vojna baza Šejlut !!!

I niko od FSA gamadi nije poginuo. Dobra vam ide marketing. Ova sarajevo u nicku promijeni u tel aviv
- Gamad su oni koji su danas ispali raketu na tržnicu u Sindžaru u Idlibu, od koje je na desetine ljudi poginulo. Što se tiče broja poginulih, njihova imena, slike, okolnosti, dan kada su poginuli, sve je svima dostupno.

- Jučer je objavljeno da je 24 vojnika FSA ubijeno u režimskoj zasjedi u Idlibu. Također, u akcijama, nakon svake akcije ide opširan i detaljan izvještaj o svemu. Od toga koliko je oružja zarobljeno, video snimci, i naravno imena poginulih u akciji. Sve ove informacije su svima dostupne. Evo facebook stranica za Haleb na engleskom jeziku http://www.facebook.com/pages/Aleppo-Me ... 4514864976 , ne ažuriraju je često kao na arapskom, ali ima mnoštvo informacija od broja poginulih u FSA pa do svih ostalih dešavanja u Halebu.
Truba

#5346 Re: Sirija

Post by Truba »

definitivno će ostati samo ruševine
AleksoMKD

#5347 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Hebote pobunjenici se tuku izmedju sebe non stop http://www.independent.co.uk/news/world ... 25052.html

The clashes reportedly began this afternoon when ISIS fighters tried to abduct a German doctor who was volunteering at a hospital in the city. Fighters with the Northern Storm Brigade - an FSA unit - were guarding the hospital at the time and tried to protect the doctor, leading to gun battles broke that left several dead, according to the reports.

“They accused [the doctor] of being a spy,” an opposition activist told The Independent.
tesanj

#5348 Re: Sirija

Post by tesanj »

upravo je to problem, gdje oni dodju nema tu ni zivota ni napretka. A IMA LI NEPRAVEDNIJEG OD ONOGA KOJI O ALLAHU LAZI IZNOSI DOK SE U PRAVU VJERU POZIVA?-A ALLAH NECE UKAZATI NA PRAVI PUT NARODU KOJI NEPRAVDU CINI.(As-Saff,7)
baxul

#5349 Re: Sirija

Post by baxul »

presjek antirežimskih snaga po ekstremizmu

Image

LINK ZA SLIKU
sarajevoxxxx

#5350 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Današnje demonstracije Sirijaca kod graničnog prelaza Babu Selam, u gradu Azaz. Neke od poruka ISIL-u ili njihovom vođi Daišu: ''Ne pripadate nama, niti mi pripadamo vama'' ''mudžahidi, došli ste da nam pomognete, ne da nas ubijate''

Image
Locked