Pa kako mogu poduzimati, ako nisu ni na vlasti ni u oporbiaugust63 wrote:Da li nešto poduzimate u vezi toga?
S poštovanjem !
Demokratska fronta Željko Komšić
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#5327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja sam mislio da se takvi zovu patriote ili ako hoćeš domoljubi, a da su ''državne snage'' svi oni atributi i komponente koji čine državnost ove države.Paranoid wrote:Hafise..državne snage su svi oni kojima je BiH jedina domovina..
- slogabn
- Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.
#5328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Takvi se odazivaju mobilizaciji da bi branili drzavu.Hafis wrote:Ja sam mislio da se takvi zovu patriote ili ako hoćeš domoljubi, a da su ''državne snage'' svi oni atributi i komponente koji čine državnost ove države.Paranoid wrote:Hafise..državne snage su svi oni kojima je BiH jedina domovina..
- Paranoid
#5329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da da... komponente koje čine državu BiH..Hafis wrote:Ja sam mislio da se takvi zovu patriote ili ako hoćeš domoljubi, a da su ''državne snage'' svi oni atributi i komponente koji čine državnost ove države.Paranoid wrote:Hafise..državne snage su svi oni kojima je BiH jedina domovina..
-
Yug
#5330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo.slogabn wrote:Takvi se odazivaju mobilizaciji da bi branili drzavu.Hafis wrote:Ja sam mislio da se takvi zovu patriote ili ako hoćeš domoljubi, a da su ''državne snage'' svi oni atributi i komponente koji čine državnost ove države.Paranoid wrote:Hafise..državne snage su svi oni kojima je BiH jedina domovina..
-
palermo
#5331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da hoće......to se zove život, a on nije pravedan.Yug wrote: Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo.![]()
Nije ti to baš nekakav argument
- Paranoid
#5332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek prepričava svoje dogodovštine iz prošlog rata...pusti ga nek nastavi..palermo wrote:Naravno da hoće......to se zove život, a on nije pravedan.Yug wrote: Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo.![]()
-
Yug
#5333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa Ok,nisam se dobro izrazio.Naravno da hoce ,mogu samo misliti razocarenje ponovo kod tih ljudi poslije svega,naravno ukoliko prezive bez obzira kojoj strani u ratu pripadali.palermo wrote:Naravno da hoće......to se zove život, a on nije pravedan.Yug wrote: Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo.![]()
-
Yug
#5334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma mlad sam Ja,nisam ni vidio rata niti sam bio u BiH.Al vidim ko vas ratnike sad handri,ucjenjuje za posao za mizerne plate.Vidim deset familija u BiH koje vedre i oblace i handre ovaj tupavi narod,a tako ce biti opet u slucaju nedaj boze rata jer nema u BiH pobjednika.Paranoid wrote:Čovjek prepričava svoje dogodovštine iz prošlog rata...pusti ga nek nastavi..palermo wrote:Naravno da hoće......to se zove život, a on nije pravedan.Yug wrote: Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo.![]()
-
palermo
#5335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E, jebo ga život, pa to je tako otkako je svijeta i vijeka,i u knjigama piše.Yug wrote:
Pa Ok,nisam se dobro izrazio.Naravno da hoce ,mogu samo misliti razocarenje ponovo kod tih ljudi poslije svega,naravno ukoliko prezive bez obzira kojoj strani u ratu pripadali.
Rata će možda biti, možda neće, ali ne sumnjaj u to da vojnika ima.
-
Hafis
#5336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A šta ćeš im. Priroda posla.Yug wrote: mogu samo misliti razocarenje ponovo kod tih ljudi poslije svega,naravno ukoliko prezive bez obzira kojoj strani u ratu pripadali.
Što kažu nije lako biti dio državnih snaga u sukobu s legalizovanim terorizmom sa vjerskim predznakom
-
Hafis
#5337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sve je to lijepo, ali vidiš šta ti čovjek gore kaže: ''ne sumnjaj u to da vojnika ima''.Yug wrote: Ma mlad sam Ja,nisam ni vidio rata niti sam bio u BiH.Al vidim ko vas ratnike sad handri,ucjenjuje za posao za mizerne plate.Vidim deset familija u BiH koje vedre i oblace i handre ovaj tupavi narod,a tako ce biti opet u slucaju nedaj boze rata jer nema u BiH pobjednika.
Znači možeš gledati meč i kod kuće na TV-u, ima ko će se hrvati dobrovoljno.
-
palermo
#5338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Može....... i naravno spreman si da prihvatiš rezultat kakav god da bude.....i sve njegove posljedice,jal pozitivne jal negativneHafis wrote:Sve je to lijepo, ali vidiš šta ti čovjek gore kaže: ''ne sumnjaj u to da vojnika ima''.Yug wrote: Ma mlad sam Ja,nisam ni vidio rata niti sam bio u BiH.Al vidim ko vas ratnike sad handri,ucjenjuje za posao za mizerne plate.Vidim deset familija u BiH koje vedre i oblace i handre ovaj tupavi narod,a tako ce biti opet u slucaju nedaj boze rata jer nema u BiH pobjednika.
Znači možeš gledati meč i kod kuće na TV-u, ima ko će se hrvati dobrovoljno.
-
Hafis
#5339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikakav problem. Ne brini ti za mene, svaki rezultat mi odgovara. Ja sam kibicer.
Samo se nemoj ti vruć hladne vode napiti, a ostalo ti je lako.
-
palermo
#5340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Seveda, uvijek prvo ohanem pa onda vode pijemHafis wrote:Nikakav problem. Ne brini ti za mene, svaki rezultat mi odgovara. Ja sam kibicer.
-
Dr Jurica Ustamujić
#5341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.Alfons Kauders wrote:
Jest jest, islamsku republiku. Ponavljate to 25 godina u nadi da ce postati istina. Sretno.
-
RATM56
#5342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo mu onda dođu i Srbi i Bošnjaci u BiH. Jer dvojna državljanstva imaju tek dijasporci i većina Hrvata.Paranoid wrote:Hafise..državne snage su svi oni kojima je BiH jedina domovina..
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#5343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Fakat, nikako izaći iz mentaliteta majorizirane žrtve. Pa i sa karnevala otjerati majoraDr Jurica Ustamujić wrote:rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.
-
dede merdzane
#5344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dr Jurica Ustamujić wrote:rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.Alfons Kauders wrote:
Jest jest, islamsku republiku. Ponavljate to 25 godina u nadi da ce postati istina. Sretno.
-
Hafis
#5345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Vidi Jurice što se razmahodede merdzane wrote:Dr Jurica Ustamujić wrote:rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.Alfons Kauders wrote:
- Paranoid
#5346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA-u se može štošta pripisati, ali pominjati gluposti poturanja vlastitih žrtava je ubleha. To samo dokazuje da si podložan lažima koje ti mediji iz šumske poturaju godinama..Dr Jurica Ustamujić wrote:rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.Alfons Kauders wrote:
-
Hafis
#5347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što jest, jest, SDA stvarno treba izdvojiti.
Ne treba podlijegati lažima iz šumske.
Ne treba podlijegati lažima iz šumske.
-
Krushna mrva
#5348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je ono sto pro=bosanski politicari ne razumiju, t.j. razumiju ali ih boli neka stvar. Status quo i tok vremena idu na ruku separatistima (cak i onim kripto-bosnjakistancima medju muslimanima)Dr Jurica Ustamujić wrote: nikakve rampe nisu potrebne samo se pare od pdv-a preusmjere u banjaluku umjesto u centralnu kasu, ionako je poreska uprava u bl i rs je nezvisna. ne treba nikakav referendum, ništa. samo se svaki bih zakon u rs proglasi nevazecim i prstom se ne mrdne vec se ceka reakcija bošnjaka. ako za 3 dana bošnjaci ne zauzmu banjaluku i uhapse dodika stvar je prošla, ako dođu da uhapse, srbi prvo primjenjuju masovnu neposlušnost a onda bježe od mudžahedina kao albanci onomad sa kosova. po potrebi srbijanski sdb može da svašta iscenira radi medija i propagande za strance ali i vlastitu publiku, itd.
A postoji li sistemski odgovor na rastakanja drzave? Samo da se neko ne javi da kaze 1. mart koalicija jer me zanima ozbiljan odgovor, a ne sprdnja.
Ima kako ne. Kad se priblize izbori pocne se brljaviti o dvije tri teme u beskraj i onda poslije izbora nastavak erozije.
Drzavna svijest skoro na nuli, kod prvih, drugi i trecih
-
Krushna mrva
#5349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakva federalizacija, sta to znaci? Nista. Sta je ovo sto danas imamo nego federacija FBiH i RS?Hafis wrote:Neće biti nkakvih drastičnih gestova poput nasilnog odcjepljenja.
Stvari će se odvijati drugačije, kroz stalnu destrukciju i nazadovanje društva. A to je vrlo lako sprovoditi legalno kroz zakonsku procedure i dizanjem ruku u parlamentu. Možda ćemo ih na kraju i molili da se odcijepe (da se ne uvrijede ovi ''militantni'' momci na forumu. U ovoj državi na žalost izgleda da ipak postoje krupniji problemi od punjenja stomaka i nabavke školskih knjiga za djecu.
BiH je poprište dva antagonistička nacionalizma: srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma.
Oni su dominantni i kao takve mora ih se uzeti u obzir, ali im se ne smije dati previše prostora. Oni se čak međusobno isključuju i tako tvore neku vrstu ravnoteže straha.
Sva ''sreća'' pa u ovoj državi još postoje i Hrvati, što u velikoj mjeri otežava mogućnost da se ova dva nacionalizma ''pronađu'' između sebe.Ukoliko bi ova dva pola postala dominantna, onda je raspad BiH neizbježan.
Jedino i po svemu sudeći neizbježno rješenje krize ove države je njena federalizacija.
-
Krushna mrva
#5350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kuha se odavno, problem ke sto nema adekvatne organizirane reakcijeGreat Cornholio wrote:Da, da bi se država raspala mora neko "zakuhati" a to mogu samo oni kojima nije stalo da ova država bude stabilna.seldzuk wrote:
Ja znam jedno: da raspad države može biti sve osim miran.