Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5326 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

august63 wrote:Da li nešto poduzimate u vezi toga?
S poštovanjem !
Pa kako mogu poduzimati, ako nisu ni na vlasti ni u oporbi :-) :-) . trenutno mogu koliko ja i ti od kuće. Daj im glas i to ti je jedini način da vidiš da li podržavaju ili ne, da li nešto poduzimaju ili ne.
Hafis

#5327 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Paranoid wrote:Hafise..državne snage su svi oni kojima je BiH jedina domovina..
Ja sam mislio da se takvi zovu patriote ili ako hoćeš domoljubi, a da su ''državne snage'' svi oni atributi i komponente koji čine državnost ove države.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#5328 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by slogabn »

Hafis wrote:
Ja sam mislio da se takvi zovu patriote ili ako hoćeš domoljubi, a da su ''državne snage'' svi oni atributi i komponente koji čine državnost ove države.
Takvi se odazivaju mobilizaciji da bi branili drzavu.
Paranoid

#5329 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Hafis wrote:
Da da... komponente koje čine državu BiH.. :bih:
Yug

#5330 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Yug »

slogabn wrote:
Hafis wrote:
Takvi se odazivaju mobilizaciji da bi branili drzavu.
Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo. :-) :-)
palermo

#5331 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Yug wrote: Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo. :-) :-)
Naravno da hoće......to se zove život, a on nije pravedan.

Nije ti to baš nekakav argument
Paranoid

#5332 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

palermo wrote:
Yug wrote: Mislis da ce se iko vise u BiH odazvati kurqevim mobilizacijama da ide po sumama i brdima dok ti neki guzonja iz stranke sverca sa neprijateljima i guzi ti zenu dok ti jedes posni pasulj u nekoj zemunici.I onda opet za sto gdje cemo sta cemo. :-) :-)

Čovjek prepričava svoje dogodovštine iz prošlog rata...pusti ga nek nastavi..
Yug

#5333 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Yug »

palermo wrote:

Pa Ok,nisam se dobro izrazio.Naravno da hoce ,mogu samo misliti razocarenje ponovo kod tih ljudi poslije svega,naravno ukoliko prezive bez obzira kojoj strani u ratu pripadali.
Yug

#5334 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Yug »

Paranoid wrote:
palermo wrote:

Čovjek prepričava svoje dogodovštine iz prošlog rata...pusti ga nek nastavi..
Ma mlad sam Ja,nisam ni vidio rata niti sam bio u BiH.Al vidim ko vas ratnike sad handri,ucjenjuje za posao za mizerne plate.Vidim deset familija u BiH koje vedre i oblace i handre ovaj tupavi narod,a tako ce biti opet u slucaju nedaj boze rata jer nema u BiH pobjednika.
palermo

#5335 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Yug wrote:
Pa Ok,nisam se dobro izrazio.Naravno da hoce ,mogu samo misliti razocarenje ponovo kod tih ljudi poslije svega,naravno ukoliko prezive bez obzira kojoj strani u ratu pripadali.
E, jebo ga život, pa to je tako otkako je svijeta i vijeka,i u knjigama piše.

Rata će možda biti, možda neće, ali ne sumnjaj u to da vojnika ima.
Hafis

#5336 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Yug wrote: mogu samo misliti razocarenje ponovo kod tih ljudi poslije svega,naravno ukoliko prezive bez obzira kojoj strani u ratu pripadali.
A šta ćeš im. Priroda posla.
Što kažu nije lako biti dio državnih snaga u sukobu s legalizovanim terorizmom sa vjerskim predznakom
Hafis

#5337 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Yug wrote: Ma mlad sam Ja,nisam ni vidio rata niti sam bio u BiH.Al vidim ko vas ratnike sad handri,ucjenjuje za posao za mizerne plate.Vidim deset familija u BiH koje vedre i oblace i handre ovaj tupavi narod,a tako ce biti opet u slucaju nedaj boze rata jer nema u BiH pobjednika.
Sve je to lijepo, ali vidiš šta ti čovjek gore kaže: ''ne sumnjaj u to da vojnika ima''.
Znači možeš gledati meč i kod kuće na TV-u, ima ko će se hrvati dobrovoljno.
palermo

#5338 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Hafis wrote:
Yug wrote: Ma mlad sam Ja,nisam ni vidio rata niti sam bio u BiH.Al vidim ko vas ratnike sad handri,ucjenjuje za posao za mizerne plate.Vidim deset familija u BiH koje vedre i oblace i handre ovaj tupavi narod,a tako ce biti opet u slucaju nedaj boze rata jer nema u BiH pobjednika.
Sve je to lijepo, ali vidiš šta ti čovjek gore kaže: ''ne sumnjaj u to da vojnika ima''.
Znači možeš gledati meč i kod kuće na TV-u, ima ko će se hrvati dobrovoljno.
Može....... i naravno spreman si da prihvatiš rezultat kakav god da bude.....i sve njegove posljedice,jal pozitivne jal negativne
Hafis

#5339 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Nikakav problem. Ne brini ti za mene, svaki rezultat mi odgovara. Ja sam kibicer.

Samo se nemoj ti vruć hladne vode napiti, a ostalo ti je lako.
palermo

#5340 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

Hafis wrote:Nikakav problem. Ne brini ti za mene, svaki rezultat mi odgovara. Ja sam kibicer.

Samo se nemoj ti vruć hladne vode napiti, a ostalo ti je lako.
Seveda, uvijek prvo ohanem pa onda vode pijem
Dr Jurica Ustamujić

#5341 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr Jurica Ustamujić »

Alfons Kauders wrote:

Jest jest, islamsku republiku. Ponavljate to 25 godina u nadi da ce postati istina. Sretno.
rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.
RATM56

#5342 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by RATM56 »

Ovo mu onda dođu i Srbi i Bošnjaci u BiH. Jer dvojna državljanstva imaju tek dijasporci i većina Hrvata. :lol:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5343 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Dr Jurica Ustamujić wrote:rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.
Fakat, nikako izaći iz mentaliteta majorizirane žrtve. Pa i sa karnevala otjerati majora :-) :-) :-) tj. satnika.
dede merdzane

#5344 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dede merdzane »

Dr Jurica Ustamujić wrote:
Alfons Kauders wrote:

Jest jest, islamsku republiku. Ponavljate to 25 godina u nadi da ce postati istina. Sretno.
rat vjerskih stranaka, s tim, da je sda imala ulogu da nekako pripomogne zločincu jer su joj vlastite žrtve bile dio političkog plana i programa. sds i hdz su militantni fašisti. sda je dijelila iste svjetonazore ali je u tom djelovanju imala drugačiju ulogu. to je ono što cijelu stvar čini još tragičnijom i zašto je ljudima teško izaći iz tog mentaliteta žrtve, o čemu se ne priča. zato se i vrtimo u krugu od dejtona naovamo.
:shock:
Hafis

#5345 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

dede merdzane wrote:
Alfons Kauders wrote:

:shock:
Vidi Jurice što se razmaho :? Počeo je i udarati po SDA. E nećemo tako Dino....je li tako dede :wink:
Paranoid

#5346 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:

SDA-u se može štošta pripisati, ali pominjati gluposti poturanja vlastitih žrtava je ubleha. To samo dokazuje da si podložan lažima koje ti mediji iz šumske poturaju godinama..
Hafis

#5347 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Što jest, jest, SDA stvarno treba izdvojiti.
Ne treba podlijegati lažima iz šumske.
Krushna mrva

#5348 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

Dr Jurica Ustamujić wrote: nikakve rampe nisu potrebne samo se pare od pdv-a preusmjere u banjaluku umjesto u centralnu kasu, ionako je poreska uprava u bl i rs je nezvisna. ne treba nikakav referendum, ništa. samo se svaki bih zakon u rs proglasi nevazecim i prstom se ne mrdne vec se ceka reakcija bošnjaka. ako za 3 dana bošnjaci ne zauzmu banjaluku i uhapse dodika stvar je prošla, ako dođu da uhapse, srbi prvo primjenjuju masovnu neposlušnost a onda bježe od mudžahedina kao albanci onomad sa kosova. po potrebi srbijanski sdb može da svašta iscenira radi medija i propagande za strance ali i vlastitu publiku, itd.
To je ono sto pro=bosanski politicari ne razumiju, t.j. razumiju ali ih boli neka stvar. Status quo i tok vremena idu na ruku separatistima (cak i onim kripto-bosnjakistancima medju muslimanima)
A postoji li sistemski odgovor na rastakanja drzave? Samo da se neko ne javi da kaze 1. mart koalicija jer me zanima ozbiljan odgovor, a ne sprdnja.
Ima kako ne. Kad se priblize izbori pocne se brljaviti o dvije tri teme u beskraj i onda poslije izbora nastavak erozije.
Drzavna svijest skoro na nuli, kod prvih, drugi i trecih
Krushna mrva

#5349 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

Hafis wrote:Neće biti nkakvih drastičnih gestova poput nasilnog odcjepljenja.
Stvari će se odvijati drugačije, kroz stalnu destrukciju i nazadovanje društva. A to je vrlo lako sprovoditi legalno kroz zakonsku procedure i dizanjem ruku u parlamentu. Možda ćemo ih na kraju i molili da se odcijepe (da se ne uvrijede ovi ''militantni'' momci na forumu. U ovoj državi na žalost izgleda da ipak postoje krupniji problemi od punjenja stomaka i nabavke školskih knjiga za djecu.

BiH je poprište dva antagonistička nacionalizma: srpskog separatizma i bošnjačkog unitarizma.
Oni su dominantni i kao takve mora ih se uzeti u obzir, ali im se ne smije dati previše prostora. Oni se čak međusobno isključuju i tako tvore neku vrstu ravnoteže straha.
Sva ''sreća'' pa u ovoj državi još postoje i Hrvati, što u velikoj mjeri otežava mogućnost da se ova dva nacionalizma ''pronađu'' između sebe.Ukoliko bi ova dva pola postala dominantna, onda je raspad BiH neizbježan.

Jedino i po svemu sudeći neizbježno rješenje krize ove države je njena federalizacija.
Kakva federalizacija, sta to znaci? Nista. Sta je ovo sto danas imamo nego federacija FBiH i RS?
Krushna mrva

#5350 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Krushna mrva »

Great Cornholio wrote:
seldzuk wrote:
Ja znam jedno: da raspad države može biti sve osim miran.
Da, da bi se država raspala mora neko "zakuhati" a to mogu samo oni kojima nije stalo da ova država bude stabilna.
Kuha se odavno, problem ke sto nema adekvatne organizirane reakcije
Post Reply