Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#5326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Evo krenuli :D neki normalni kanali na analognoj :-)
Hercegoviina

#5327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

od kada je dosao telemach u zenicu usluga je veoma losa.
motorola01

#5328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Bobi wrote:Evo krenuli :D neki normalni kanali na analognoj :-)
Bobi, sve je proradilo. I digitala i net oko 16h. Šest sati nije bilo nicega i kao sto neko rece, ovo je drugi ili treci put ovaj mjesec. Sad cemo vidjeti hoce li umanjiti racune ili ce pustiti opet HBO paket (mizernih par sati)...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#5329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

ma kakav hbo covjece,umanjite racun,jednostavno.Roditelji mi presli na telemach na moj nagovor,a sad svakih par dana nema telefona...hajd interneta i televizije,ja mogu izdrzat,ali mi mami treba telefon,ne mogu joj stalno govorit da nesto radite ;-)
pathyeshme

#5330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Decerto wrote:ma kakav hbo covjece,umanjite racun,jednostavno.Roditelji mi presli na telemach na moj nagovor,a sad svakih par dana nema telefona...hajd interneta i televizije,ja mogu izdrzat,ali mi mami treba telefon,ne mogu joj stalno govorit da nesto radite ;-)
Fino si ih zezn'o :D
nicaze_072

#5331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nicaze_072 »

Inace strucni kadrovi rade. Neki dan kod djevojke decko sto je uvodio Duo paket, nakon sto je prikopcao router nije znao upaliti wirelles na laptopu da vidi jel stima sve. :-)

Ako im i takvi kvarove popravljaju onda me i ne cude ovi kvarovi svaka 3 dana.

Ljubaznost operaterki u call centru je zanimljiva ali definitvno nije dovoljna da bi ova ljubav duze trajala.
Mustang1

#5332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Decerto wrote:ma kakav hbo covjece,umanjite racun,jednostavno.Roditelji mi presli na telemach na moj nagovor,a sad svakih par dana nema telefona...hajd interneta i televizije,ja mogu izdrzat,ali mi mami treba telefon,ne mogu joj stalno govorit da nesto radite ;-)
Upravo ovo .. Ja starog nagovorio .. Neki dan kad je doslo racuna 76 KM (10 KM za flat hr slo receno da ce biti stornirano nista od storniranja .. novi racun dosao nigdje nista umanjeno za 10 KM nije ) Stari mi prekjucer jebao sve sto sam ga nagovorio da predje na telemach :roll:
Tiger 033

#5333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

prcnet wrote:Sto mi nesto veceras HRT2 dobro radi. :lol:
Gdje vi telemahovci gledate tekmu?

Image
:D

Image
kakavdanakneiskustvu

#5334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

motorola01 wrote:Jel ovo opet cijela Zenica nema ni neta ni tv-a vec tri sata? Jel telemach?

više od tri sata,5 sati,zenica i kiseljak,drugi put u ovom mjesecu,valjda će nam smanjiti račun zbog ovoga
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 23/03/2013 21:31, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#5335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fortaleza wrote:hrvatski sportklub prenosi hokej ebel ligu medvescak, i hrvatsku a1 kosarkasku ligu, za to vrijeme na srpskom je isao drugi sadrzaj, najcesce dodatna utakmica eurolige. Isto tako sk rs prenosi formulu, a i teniski mecevi se razlikuju, dok ce na hr verziji danas prenositi cilica na rs ce biti neki drugi mec, ostalo mislim da je sve isto, samo drugi komentator.

ja sam upitao kakva je razlika između kanala sportklub kojeg već imamo,čini mi se na broju 63 na dig. tv i ovog novog kanala sportklub kojeg imamo na broju 84?
kakavdanakneiskustvu

#5336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

@Telemach,hoće li računi za mart za vaše korisnike iz zenice biti manji jer dva dana u martu po 5-6 sati nismo mogli koristiti vaše usluge?
StupskaBitanga

#5338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

stvarno ih neko opasno sabotira ili im traži reket
Mustang1

#5339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ako je vakat to istina onda ne mozes da vjerujes sta je Telecom u stanju da uradi
pathyeshme

#5340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pathyeshme »

Bubalo1 wrote:Ako je vakat to istina onda ne mozes da vjerujes sta je Telecom u stanju da uradi
Što bi Telecom ovo radio, samo mi to objasni?
Evo npr. na području Viteza Art Net (od 1. aprila Telemach) ne može ni prismrditi Telecomu.
Ako je ovo istina, u šta čisto sumnjam, onda ih može sabotirati samo neko od ovih manjih provajdera tipa Global net, koji pruža wireless uslugu, jer Telecom uopšte nema računa da se bori protiv Telemacha koji je, htjeli vi to priznati ili ne, i dalje slaba konkurencija, iz čistog razloga što nema korisnika kao Telecom.

I kad smo već kod ovoga, treba postaviti pitanje Telemachu o samoj usluzi, jer čim neko malo dublje prokopa i udari na kablove ode sve u pm... A biće da se Telecomu to ne dešava jer ima backup linkove. Neka i oni ulože u backup linkove i infrastrukturu pa im se ovo neće dešavati.

I još me jedna stvar zanima. Ko može znati gdje su tačno kablovi osim samog Telemacha?
fortaleza

#5341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

@kakavdanakneiskustvu
To je ta razlika izmedju ta dva osnovna sk kanala koju sam naveo, hr i sr verzija, sad su obje dostupne.
kakavdanakneiskustvu

#5342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

fortaleza wrote:@kakavdanakneiskustvu
To je ta razlika izmedju ta dva osnovna sk kanala koju sam naveo, hr i sr verzija, sad su obje dostupne.

ok
Telemach

#5343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Uvažavajući poteškoće u korištenju telekomunikacijskih usluga koje su danas osjetili korisnici Telemacha, Telekabela i Art-Net-a na području Zenice i gradovima koje pokriva Art-Net, ovim saopštenjem želimo na adekvatan način pružiti informacije našim pretplatnicima o stvarnom razlogu prekida u radu naših usluga.

Nakon diverzija na mreži Telemacha na području Visokog i Sarajeva 19., 20. i 21. ovog mjeseca, po treći put u kratko vrijeme počinjeno je slično nedjelo.

Dana, 23.03.2013. godine, u 10 sati i 11 minuta, na nepristupačnom šumskom terenu na području Kaćuni, između Busovače i Kiseljaka, od strane NN lica izvršeno je namjerno oštećivanje podzemnih vodova tvrtke Telemach prilikom čega je došlo do prekida optičkog voda kojeg koristi kompanija Telemach za povezivanje spomenutih gradova. Osobe koje su izveli ovo nedjelo i ostavili na nekoliko sati hiljade korisnika bez usluga telefona, interneta i digitalne televizije, dobro su bile upućene u mrežu Telemacha, jer je prekid izvršen u šumskom neprostupačnom području na način da je telekomunikacijska infrastruktura otkopana i oštećena tačno na mjestu spoja dvaju optičkih kablova, te nakon prekida, ponovno zakopana kako bi bilo što teže pronaći mjesto prekida.

Kvar je brzom reakcijom tehničkih ekipa otklonjen u 15 sati i 30 minuta.

Ničim izazvani, otvoreni napadi na Telemach zadnjih nekoliko dana, primjer su necivilizirane i kriminalne borbe protiv onog za što se danas Telemach zalaže na tržištu BiH.
Prije svega to je stvaranje konkurentnog telekomunikacijskog okruženja, reguliranog od strane regulatora tržišta, koje štiti sve sudionike na tržištu, s ciljem ponude najboljih i povoljnijih usluga krajnjim korisnicima i njihovu mogućnost izbora koji ovisi isključivo o kvaliteti ponuđenih usluga i odnosa s korisnicima, a ne tome da li je nekom prerezan ili ne optički kabal.

O navedenom događaju je obaviještena nadležna policijska uprava, a ubrzo ćemo o tome obavijestiti i RAK-u kao regulatora telekomunikacijskog tržišta, te više nadležne instance u BiH, koji će nadamo se preduzeti mjere u okviru svojih nadležnosti na zaštiti imovine, investicija i telekomunikacijskog saobraćaja u BiH.

Izvinjavamo se svim našim pretplatnicima sa područja Zenice i Art-Net gradova pokrivanja koji zbog ovog događaja nisu u spomenutom periodu mogli koristiti naše usluge, te se iskreno nadamo što skorijem otkrivanju počinioca..

U Sarajevu, dana 23.03.2013 godine.

Vaš Telemach
ExNihilo

#5344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Samo vi račune snizite, a to što vas (ako vas) neko saborita je vaš problem.
Maharadza

#5345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ellinor wrote:Samo vi račune snizite, a to što vas (ako vas) neko saborita je vaš problem.
Upravo, a inače vam ništa ne vjerujemo dok ne uslikate tu šumu i presječeno kablo pa postavite! :D
Last edited by Maharadza on 24/03/2013 00:25, edited 1 time in total.
iceman2010

#5346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Bubalo1 wrote:Ako je vakat to istina onda ne mozes da vjerujes sta je Telecom u stanju da uradi
Hahaha. Zar stvarno mislis da bi se Telecom spustio na taj nivo? Ne znam da li im neko to radi namjerno. Moguce je, ali samo od strane nekih drugih. Kakav bolan Telecom. Smijesno je i pomisliti takvo nesto.
iceman2010

#5347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

pathyeshme wrote:
I još me jedna stvar zanima. Ko može znati gdje su tačno kablovi osim samog Telemacha?
Postoji katastar podzemnih instalacija koji moras imati da bi vrsio bilo kakve radove. Dakle, bilo ko ko vrsi gradjevinske radove na nekom podrucju ima ucrtane sve podzemne instalacije svih operatera na tom podrucju. Bez toga ne mozes dobiti gradjevinsku dozvolu.
ExNihilo

#5348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Pun mi je k*ac ovoga.

Očekujem obračun umanjene cijene po onom istom metodu po kome obračunate kada se prelazi sa paketa na paket - na dnevnoj bazi.

Ne interesuje me HBO niti bilo šta slično - jer plaćam za internet i tv, a ne za HBO. Ako pak kao komepnzaciju puste HBO, ja ću ponijeti novac od monopola da platim. Dosta je više drkanja.
iceman2010

#5349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

Ako je istina ovo iz ovog saopstenja zanimljivo je kada se to pocelo desavati - nakon preuzimanja Art-net-a i bas na tom lokalitetu. Izgleda da neki to nisu dobro podnjeli. :D
belfy

#5350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by belfy »

postovani telemach,

posto koristim vasu televiziju, cekao sam dugo da se neko ovdje javi, da ne bi pravio problem kao pojedinac. nakon toga saznajem da ste izgubili intenet i telefoniju u cijelom podrucju. nadalje sam strpljen jer imam internet i telefon, a od televizije radi par kanala i racunam da ce to biti brzo otklonjeno. ne brinem za brzinu otklanjanja, jer tv gledam dosta rijetko, ali ovo vase opravdanje zaista zvuci kao neko iz proslih godina.

diverzije nisu nesto sto se otkloni u par sati. da neko pravi diverzije ti kablovi bi bili unistavani na vise lokacija istovremeno i bio bi otezan pristup ekipama za otklanjanje. samim tim problem bi bio barem dan ili vise. ovakvim saopstenjima mozda nekima pokusavate dati objasnjenje, ali vecini ne, jer su na takvu propagandu navikli...odavno...

pozdrav
Locked