SDP

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#53226 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Roccohljup wrote:
Opali prihodi kako je vlada fbih otišla iz alipašine :)
i Zlatkova zaostavština ;-)
zbiljovski

#53227 Re: SDP

Post by zbiljovski »

Gdje je sad Čengić, Magazinović, Mašić ? Što su se ušutili, ako je i pola istina, SDP je u raspadu!
Leverage

#53228 Re: SDP

Post by Leverage »

Styling wrote: Ali ne kontam SDP TK sto su se svezali SDA. Pa oni mogu komotno formirati vlast sa PDA,DF-om i NS. Gdje je zapelo? Ako sam nesto propustila i ne kontam molim da mi neko pojasni.
Sinoć smo Kiki i ja raspravili taj problem.
zbiljovski wrote:Gdje je sad Čengić, Magazinović, Mašić ? Što su se ušutili, ako je i pola istina, SDP je u raspadu!
Da je sve istina SDP nije u raspadu, a ništa nije istina obzirom da piše Faktor.
Banksy

#53229 Re: SDP

Post by Banksy »

Leverage wrote:
PDA uopste nije opcija za Bijedica i njegov klan. On zeli samo sa SDA. Zasto?
SDA je sa Bijedićem dogovorila sve, Bijedić se intenzivno sastajao sa Gutićem i Softićem u januaru, potrebno je bilo samo da se prelomi na GO. Osim toga, Gutić je ubijedio Izetbegovića da tender-ruralcima u SDP-u isporuči kompletan elektroenergetski sektor i autoceste zajedno sa pripadajućim ministarstvima, zbog čega je Bijedić insistirao da se ide u vlast po vertikali. Pored svega Bijedić je odlučio da učestvuje u pokušaju uništavanja Kukića i obećan mu je također RMU Banovići, tj. tražio je i to.

Sad da se dogovara s Kukićem koji zna sve ovo mislim da je potpuno iluzorno. Dirn'o je u osinje gnijezdo, tj. RMU Banovići.
Kikibombona wrote:
SDA je porucila Bijedicu i njegovoj grupi da sa njima NECE praviti kantonalnu vlast ako ne bude vertikale od drzavnog nivoa do kantona. Zato je Bijedic insistirao da se ide sa SDA na svim nivoima.

Masic kaze, mi ne mozemo odredjivati KO TZ sa kime ce u vlast, to je njihova odluka, ali isto tako ne moze jedan KO natjerati cijeli SDP da ide u koaliciju sa nacionalnim strankama na svim nivoima. Bilo je glasanja i pokazala se volja vecine.

Dakle, stvar je potpuno jasna, Bijedic je SDA igrac koji nije ispunio zadatak. SDA ga sada nece, ne zele mrvice. Kakav epski poraz...
Ukratko.
sumirprimus

#53230 Re: SDP

Post by sumirprimus »

brateeee elektroenergetski sektor i autoceste,pa imal ijedan tuzlak lokalpatriota nesto protiv ovoga? :lol: :lol: :lol:
elSaik

#53231 Re: SDP

Post by elSaik »

Pa ukoliko SDP jeste u takvoj finansijskoj dubiozu, onda je to samo još jedan ogroman plus rukovodstvu u kontekstu odbijanja preuzimanja vlasti. Ili novinari žele reći kako je SDP zbog svojih dugova trebao ići u vlast da bi se riješio dugova!? :lol: :?
last mohicans

#53232 Re: SDP

Post by last mohicans »

Izgleda da im je to poenta. U vlast, da se dugovi podmire. Stari socijaldemokrate, dušebriznici za SDP, ujedno i njegovi grobari, u vidu Zlaje, Ive i kompanije se nastavljaju brinuti i sekirati. Duše moje, imaju podrsku 18 ruku od 103. Napunili se dzepovi od Adil-bega, popljačkalo sto se imalo, dovelo partiju pred nestanak, sad se brine za dugovanja.
bruce lee

#53233 Re: SDP

Post by bruce lee »

doktor78 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ali fakat šta je problem Bijediću i ekipi što se ne ide u vlast sa SDA na federalnoj i državnoj razini? Imate kanton i tu pravite vlast kako želite i možete.

Čini se kako je ovdje Kiki najbliže istini. SDA je Bijediću postavila uslova da za vlast na kantonu mora se formirati koalicija na višim nivoima, zato ovoliki revolt kod Bijedića i ekipe.
Po ovome ispada da je zabrana na svim nivoima, iako sam i ja mislio kao ti:
Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla će zatražiti od Glavnog odbora SDP-a BiH da preispita svoju odluku o zabrani koaliranja s etnonacionalnim strankama ukoliko dođe do blokade u konstituisanju izvršne i zakonodavne vlasti u Tuzlanskom kantonu. A blokada je moguća jer se bez saglasnosti SDP-a i Bh. bloka ne može izabrati rukovodstvo Skupštine i mandatar Vlade TK-a, objavila je FTV.
poslije sjednice prošle subote je nekoliko puta je naglašeno "na državnom i federalnom nivou". ima i video zapis na linku, od 0:18
http://www.bhrt.ba/vijesti/sdp-odlucio- ... strankama/
kmirsad

#53234 Re: SDP

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Leverage wrote:
PDA uopste nije opcija za Bijedica i njegov klan. On zeli samo sa SDA. Zasto?
SDA je sa Bijedićem dogovorila sve, Bijedić se intenzivno sastajao sa Gutićem i Softićem u januaru, potrebno je bilo samo da se prelomi na GO. Osim toga, Gutić je ubijedio Izetbegovića da tender-ruralcima u SDP-u isporuči kompletan elektroenergetski sektor i autoceste zajedno sa pripadajućim ministarstvima, zbog čega je Bijedić insistirao da se ide u vlast po vertikali. Pored svega Bijedić je odlučio da učestvuje u pokušaju uništavanja Kukića i obećan mu je također RMU Banovići, tj. tražio je i to.

Sad da se dogovara s Kukićem koji zna sve ovo mislim da je potpuno iluzorno. Dirn'o je u osinje gnijezdo, tj. RMU Banovići.
Kikibombona wrote:
SDA je porucila Bijedicu i njegovoj grupi da sa njima NECE praviti kantonalnu vlast ako ne bude vertikale od drzavnog nivoa do kantona. Zato je Bijedic insistirao da se ide sa SDA na svim nivoima.

Masic kaze, mi ne mozemo odredjivati KO TZ sa kime ce u vlast, to je njihova odluka, ali isto tako ne moze jedan KO natjerati cijeli SDP da ide u koaliciju sa nacionalnim strankama na svim nivoima. Bilo je glasanja i pokazala se volja vecine.

Dakle, stvar je potpuno jasna, Bijedic je SDA igrac koji nije ispunio zadatak. SDA ga sada nece, ne zele mrvice. Kakav epski poraz...
Ukratko.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: A sad pokušava ono jedino što može, a to je da opstruira formiranje bilo kakve vlasti na TK, a to da fakturiše Glavnom odbori SDP
GandalfSivi

#53235 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

Vidi sto se SDA-ov tariguz brine o finansijama SDP-a. Ja u zivotu nisam vidio vece panike sto neko nece u vlast. Izgleda da su ih bas dobro zajebali, treba im alibi za slijedece cetiri godine...
daddy-kool

#53236 Re: SDP

Post by daddy-kool »

sumirprimus wrote:brateeee elektroenergetski sektor i autoceste,pa imal ijedan tuzlak lokalpatriota nesto protiv ovoga? :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Pod parolom: "Neka svog i u gori vuka".
kmirsad

#53237 Re: SDP

Post by kmirsad »

daddy-kool wrote:
sumirprimus wrote:brateeee elektroenergetski sektor i autoceste,pa imal ijedan tuzlak lokalpatriota nesto protiv ovoga? :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Pod parolom: "Neka svog i u gori vuka".
a darno i u RMU Banovići... da ga uvede u koncern...
sumirprimus

#53238 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Mirso bolan vidis da svi copaju.daj da i mi malo copnemo. :skoljka:
kmirsad

#53239 Re: SDP

Post by kmirsad »

sumirprimus wrote:Mirso bolan vidis da svi copaju.daj da i mi malo copnemo. :skoljka:
:lol: :lol: :lol: Ako sad ćopnemo unaj rudničič u Banovićima... šta ćemo za večeru... ne mogu nam Elektroprivreda i ceste bit ni za meze... nego imal ko hora da pazarimoi koncesije za hiroelektrane... jedna na Jali, druga na Solini... i jedna mala, protočna... na Grabovom potoku...
sumirprimus

#53240 Re: SDP

Post by sumirprimus »

More more mirso.ono dvoje i puna saka. :skoljka: :postar:
kmirsad

#53241 Re: SDP

Post by kmirsad »

Nego , vlast se mora formirati a vanrednih izbora nema... hajmo pokušati smisliti kakav povratak BH bloka u TK u svijetlu ovih odluka SDP u centrali i Enkinih u kantonalnom SDPu... Centrala ne da sa SDA, a Enko neče sa PDA... nama fali SBB koji je otišao podkajlat PDA i SBiH koji je otišao podkajlat SDA...teško da stub SDA / SBiH mogu sa stubom PDA/ SBB... a i jedni i drugi otišli računajuči na vlast koju im je treba dati SDP Pat pozicija...Sbih sad na vjetrometini, ali se izgleda neče vratiti... SBB isto...ali bi se rado vratio sa PDA... a Enko neče PDA...
E sad Kuka naredi svojoj dvojici da prelete SBB-u, iz ideoloških razloga...a onda SBB ojačan s tom dvojicom bivših Kukinih preletača se vrati u BH BLOk... eto čarobnih 19... pušiona SDA i SBiH... BH blok ima skupštinsku večinu i Vladu... PDA ima dvojicu svojih unutar... ostali njegovi vani i sa strane konstruktivno podrćavaju sve što je dobrao za narod... ravanš... neče se praviti problem oko Termobloka 1 koji je po najvišim ekološkim standardima, RMU ostaju gdje je...PDA iako "okrnjen" za dvojicu preletača, bude konstruktivna opozicija i lagano do opčinskih mjenja percepciju birača na TK prema sebi, birači im to vrate na opčinskim... Vuk sit, ovce na broju... reče vuk... i pojde SDA i SBiH... a ni Enki nije lako...
sumirprimus

#53242 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Sbb ce s sda nemaj brige.njima se ne gadi :mrgreen:
kmirsad

#53243 Re: SDP

Post by kmirsad »

Neka idu s njima ako im se ne gadi, na višim nivoima vlasti... govorim o TK--- :-D
Last edited by kmirsad on 15/02/2019 16:59, edited 1 time in total.
sumirprimus

#53244 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Kod njih ce to ici vertikalno :skoljka:
kmirsad

#53245 Re: SDP

Post by kmirsad »

Seks s nogu... ma ne vjerujem, previše su oni međusobno zakuhali, mrze se istinski... mala varnica treba da ta boca eksplodira...
sumirprimus

#53246 Re: SDP

Post by sumirprimus »

:lol: e moj mirso.
emric

#53247 Re: SDP

Post by emric »

Odluka Bh. bloka da ne uđe u vlast, dobar je kandidat da postane možda i ponajgluplji politički potez viđen u modernoj historiji BiH, čiju će štetnost tek naredni mjeseci pokazati.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/10 ... icija.html

E moj SDP, dobili ste toliko glasova a NS vas strovali u kanal. Bolje da ste za cukama išli nego za "principijelnim" idiotima.
Leverage

#53248 Re: SDP

Post by Leverage »

Vi nikako da shvatite da glasače SDP-a savršeno ne zanima da li će se uhljebiti Bijedićeva potrčkala ili ne. Glasačima SDP-a potpuno je jasno da se ništa ne može promijeniti tako što se participira u vlasti sa SDA. Sve jasno kao dan.

SDP, DF i NS nisu nikakvi izborni pobjednici, to je spin u vidu mamca za naivne. Pobjednici su SDA i HDZ koji sami imaju skoro pa većinu u federalnom parlamentu.
bunk

#53249 Re: SDP

Post by bunk »

Leverage wrote:Vi nikako da shvatite da glasače SDP-a savršeno ne zanima da li će se uhljebiti Bijedićeva potrčkala ili ne. Glasačima SDP-a potpuno je jasno da se ništa ne može promijeniti tako što se participira u vlasti sa SDA. Sve jasno kao dan.

SDP, DF i NS nisu nikakvi izborni pobjednici, to je spin u vidu mamca za naivne. Pobjednici su SDA i HDZ koji sami imaju skoro pa većinu u federalnom parlamentu.
I jos jednom hvala iz tk
last mohicans

#53250 Re: SDP

Post by last mohicans »

Evo Nerko na FACE TVu.
Post Reply